Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלנו מחליקה

jesus987
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

יש לי בלנו שנת 97. הרכב תקין לגמרי זוג צמיגים קדמיים הוחלפו לאוטו לפני כשבועיים (Dunlop)

והיום האוטו החליק 180 מעלות באמצע פניה.

נסעתי לאט (בערך 15 10 קמ"ש בפניה) והיה מים על הכביש אבל האוטו החליק לגמרי ואיבדתי שליטה.

מה יכול לגרום להחלקה הזאת חוץ מהצמיגים? ואיך אפשר למנוע אותה.

הרבה מכוניות נסעו בכביש הזה ואף אחד מהם לא החליק... זה מוזר לי.

אשמח ליעוץ

תודה

פורסם

ומה עם הצמיגים האחוריים?!?

בני כמה הם?

אני לא בוחן תאונות, אבל סיבוב ב-180 מעלות זה קלאסי עם צמיגים אחוריים גמורים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

צמיגים אחוריים בני כמעט שנה. גם כן דנלופ.

הסיבה שהחלפתי את הקדמיים זה בגלל פאנצ'ר שהיה לי ושחק את הצמיג.

הצמיגים האחוריים לא גמורים מידיי אם זה מה שאתה שואל

פורסם

במהירות כזו (אם זו אכן היתה המהירות) לעשות 180, זה כנראה משהו מאוד חלק על הכביש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה באמת קטע מוזר וגם אצלי זה קרה עם הקליאו.

צמיגים בני שנה עם המון בשר כמעט בלי שחיקה.

נסיעה ראשונה אתמול בגשם השנה. מנסיעה בקו ישר הטתי את ההגה שמאלה אך האוטו המשיך להחליק ישר.

המהירות היתה סביב ה25 קמ"ש.

Renault clio RT 1994

פורסם

גשם ראשון הידוע גם בכינויו "גשם מוסכים".

הכביש מלוכלך משומן ואבק אחרי תקופת הקיץ. בגשם הראשון, במיוחד אם הוא לא מספיק חזק וגורם להרטבה אך לא לשטיפה של הכביש, הלכלוך על הכביש הופך לחומר סיכה מצויין וזהו הגורם להחלקה. כמובן שאם מצרפים לכך צמיגים במצב ירוד או מאיכות נמוכה המצב מחמיר עוד יותר.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

מנסיון, ערמת לשלשת ציפורים שמצטברת מתחת לעצים גדולים עם פיצוץ אוכלוסין במהלך הקיץ ומתחילה להישטף בגשם ראשון- הדבר הכי מחליק שיצא לי ליסוע עליו, יותר משמן.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

האם הבולמים והקפיצים ברכב שלך תקינים? בולם לא תקין ירשה לגלגל לא לאחוז את הכביש, בדוק שהם לא נוזלים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

זה מה שקורה כשהצמיגים הקדמיים חדשים יותר מהאחוריים!

גם אם ההבדל הוא בסה"כ של שנה בין הצמיגים.

באקלים הישראלי הצמיג מתייבש יחסית מהר. ואז נוצר מצב שבשנה אחת, האחיזה יורדת בצורה די משמעותית לעומת צמיג חדש.

מה שיוצר מצב שבו בחלק הקדמי יש לך צמיג עם 100% אחיזה לעומת החלק האחורי שהוא כבר עם 80% אחיזה.

(המספרים הם סתם לצורך המחשה!)

ואז החלק הקדמי מצליח לאחוז ולפנות בזמן שהחלק האחורי מאבד אחיזה. ואז אתה מוצא את עצמך עם הפנים נגד כיוון התנועה.

המלצתי היא להחליף את האחוריים לחדשים.

אם לא בא לך להוציא כסף על החלפה של צמיגים שמצבם טוב יחסית (אני מניח שמצבם טוב כי הם בני שנה לערך), אז תחליף בין הקדמיים לאחוריים.

וכמובן לוודא שלחץ האוויר מתאים להוראות היצרן!

וכמו שכבר כתבו כאן לפני, בכמה גשמים הבאים אין מנוס וחייבים להוריד את מהירות הנסיעה בצורה משמעותית!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם
זה מה שקורה כשהצמיגים הקדמיים חדשים יותר מהאחוריים!

זה לא מספיק להסביר החלקה כל כך משמעותית בכזו מהירות נמוכה. אם כבר, בעיות בלחץ אוויר יכולות ליצור בעיה כל כך אקוטית.

הוא יכול להחליף בין אחוריים לקדמיים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הבדל של שנה איננו משמעותי, לדעתי.

כנראה שהיה משהו במים...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
זה לא מספיק להסביר החלקה כל כך משמעותית בכזו מהירות נמוכה. אם כבר, בעיות בלחץ אוויר יכולות ליצור בעיה כל כך אקוטית.

הבדל של שנה איננו משמעותי, לדעתי.

כנראה שהיה משהו במים...

מהנסיון שלי זה כן מספיק!

כבר יצא לי להדריך אנשים עם צמיגים איכותיים מאוד (לצורך העניין GOODYEAR F1. אני זוכר כי זה היה רכב של חבר ), עם הפרשים של שנה בין אחד לשני והרכב איבד אחיזה בחלק האחורי בקלות רבה!

בשלב מסויים קפצנו לפנצ'ריה קרובה והחלפנו בין הקדמיים לאחוריים וכשחזרנו לאותו התרגיל זה לא קרה!

כשעבדתי בבית ספר לנהיגה מתקדמת והיינו מתרגלים תת היגוי בכיכר (מה שנקרא בחלק מבתי הספר "מעגל תאוצה" או "מעגל אחיזה"). רכב עם צמיגים חדשים מקדימה בדרך כלל היה יוצא להיגוי יתר כשהנהג היה יוצר העברת משקל. (גם אם ההעברת המשקל לא היה קיצונית או חדה).

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אנחנו בתקופת הגשמים הראשונים, זה ידוע שבתקופה הזו הכבישים מאוד (!) חלקים בגלל הלכלוך שהצטבר על הכביש שהגשם מפזר.

אתמול הייתי עם חבר והקורולה 2010 שלו נכנסה להיגוי יתר הזוי בכיכר במהירות סבירה לחלוטין (לא מעל 30), רק שבמקרה שלו כל המערכות נכנסו לפעולה ESP, ABS, מה שאצלך כנראה אין.

• תוכן חדש...