Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלנו מחליקה

jesus987
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתה לי פעם בלנו עם צמיגי Dunlop sp490. האוטו נקנה עם רביעיה חדשה ולכן לא מייד החלפתי.

הצמיגים היו זבל אינדונזי שנמכר כ"צמיג יוקרתי מבית טוב" (רק למדינות עולם שלישי וישראל, אגב).

האוטו החליק בגשם ראשון, בגשם רצוף של מספר ימים, בשלוליות של ממטרות ואיפה לא.

ברקסים (ללא ABS) והפניות הגה היו לפעמים בגדר המלצה בלבד. גם ב 10-20 קמ"ש.

למזלי, נפטרתי מהזועה המוטורית הזאת (בגלל הרבה סיבות נוספות) לפני החורף הבא.

אם במקרה יש לך את הדגם הזה של Dunlop, ממליץ לך להחליף ומהר.

אם לא, תבדוק שזה Dunlop "אמיתי" ואיכותי ולא איזה צמיג סיני/אינדונזי עם לוגו.

פורסם
רכב עם צמיגים חדשים מקדימה בדרך כלל היה יוצא להיגוי יתר כשהנהג היה יוצר העברת משקל. (גם אם ההעברת המשקל לא היה קיצונית או חדה).

וללא העברת משקל? ההתנהגות הבסיסית של הרכב לא אמורה להשתנות, או שהיא כן?

אגב, הטענה של פאלו (שאני מסכים איתה) היא שמצב הצמיגים לבדו לא יכול להסביר החלקה במהירות כל כך אטית. סביר להניח שיש כאן שילוב של בעיות צמיגים ואולי גם מתלים עם משטח מאוד חלק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

היו מקרים קיצוניים יותר שגם ללא העברת משקל לחלק הקדמי, היה נוצר היגוי יתר.

זכור לי במיוחד מקרה ספציפי עם ביואיק חדשה יחסית (בזמנו-2007/8 )

הצלחתי לעשות עם הרכב כמה וכמה סיבובים סביב הכיכר והכל "על הצד". "סוג של דריפט" עם הנעה קדמית!

אני זוכר שהרפיות קלות מאוד מהגז היו יוצרות את המצב. (לצורך העניין הרפיה לא אגרסיבית מ100% לחיצה לכמות של כ70%, היו שולחות את החלק האחורי לטיול.) ומדובר בנסיעה איטית יחסית. המהירות המקסימאלית בכיכר הזו, עם רכב בעל צמיגים תקינים, הייתה כ30 קמ"ש. מעל למהירות הזו, כמעט כל הרכבים כבר היו נכנסים לתת היגוי.

המקרה הזה זכור לי היטב כי הוא היה יחסית קיצוני (לרכב מודרני לפחות).

אך היו לא מעט מקרים שבהם הרכב היה יוצא להיגוי יתר.

לכן מנסיון של למעלה מ8 וחצי שנות הדרכה שמתוכם קצת מעל ל6 וחצי שנים הדרכה על בסיס כמעט יומי במגרש (כמה מגרשים ליתר דיוק), אני יכול להגיד באמונה וידיעה מלאה שרכב אשר צמיגיו הקדמיים חדשים יותר, יהיה הרבה יותר מועד לפורענות!

תוסיף לזה נהג לא מיומן (סלח לי פותח השרשור) ורכב לא מודרני במיוחד (סלח לי שוב) והנה לך מתכון להיגוי יתר גם ב20 קמ"ש.

אז נכון שבטח מצב הבולמים לא משהו. אך אני סמוך ובטוח שעם רביעיית צמיגים זהים וטובים זה לא היה קורה!!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

חשוב לציין בימי הגשם הראשונים, וגם אלו שיבואו עלינו לטובה, בזמן נהיגה במיוחד ברכבים מיושנים ללא מערכות שונות, לא לעשות תנועות חדות עם ההגה או בלימות חזקות , דברים שיכולים לגרום למגוון התופעות המסוכנות של תת היגוי/ היגוי יתר/ נעילת גלגלים בבלימה וכו'.

הרבה רגש, סבלנות ורוגע,

בכל שנה אנחנו נחשפים להרבה תאונות של החלקות ואיבודי שליטה, עקב תנאי הכביש החלקים עם בוא הגשם הראשון,

משנה זהירות ויותר תשומת לב לנהיגה רגועה יכולה לחסוך המון (ולא מבחינה כספית).

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם
לא לעשות תנועות חדות עם ההגה או בלימות חזקות , דברים שיכולים לגרום למגוון התופעות המסוכנות של תת היגוי/ היגוי יתר/ נעילת גלגלים בבלימה וכו'... הרבה רגש, סבלנות ורוגע

זה נכון תמיד ולא רק בגשם ראשון או ברכב ישן! עדינות וזרימה עם הרכב, בניגוד לתפעול אגרסיבי וגס, תמיד תשפר את יציבותו (יכולת מיצוי האחיזה).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ל amir74:

הבולמים הקדמיים גם כן בני חודש (הוחלפו זוג) האחוריים בסדר לטענת המכונאי.

----

ל SP33DS73R:

זה בדיוק הדגם שיש לי (SP Sport 490). ובאמת שהם גם מחליקים כשייבש.

בטוח שאני פוסל אותם וגם את דנלופ על הדרך, גם על האופנוע שהיה לי לא הייתי מרוצה מזוג צמיגים משובחים של דנלופ.

אני באמת יחליף את הקדמיים לאחוריים ונראה איך זה יגיב..

חברים תודה רבה לכולם, עזרתם המון.

פורסם
קיבלתי הודעה מחבר ב4 בבוקר, שהוא עשה 360 בכיכר עם C4 חדשה.

מאוד מסוכן לצאת כשאתה לא מבין את הפיזיקה של הרכב והתנאים גרועים על הכביש.

יוסי, לא צריך להבין את הפיזיקה של הרכב כדי לא להגיע למצב שאתה עושה 360 בכיכר. מספיק לנהוג בזהירות ובשיקול דעת, בטח כשמדובר ברכב מודרני. אחרת, היינו עדים להרבה פירואטים בכביש.

אני לא הייתי עולה עם החבר הזה לרכב.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

לנהוג בזהירות ובשיקול דעת? המהירות הכי גבוהה שהוזכרה בשרשור היא 30 קמ"ש, ליסוע יותר לאט מזה?

הבעיה יהא שמוכרים בארץ צמיגים לא איכותיים ואז כשמישהוא קונה דנלופ SP 490 כזה טרי הוא בטוח שהוא קנה משהוא טוב כי זו פירמה ידועה והצמיג טרי. ואז בכיכר הראשונה עם קצת גשם ב30 קמ"ש האוטו מטייל על הכביש.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מעבר למה שכתבתי ליוסי, איפה מצאת בהודעה שלי התייחסות למשהו שכתוב בשרשור ?

אבל אם כבר, צמיג חדש ותקין - גם אם לא איכותי, לא יגרום לך להסתבסב בכיכר ב 30 קמש.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...