Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שבוע הבא מתחילים הלימודים :|

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקצועות מתמטיקה , אל תחשוב לשפר , כי ברוב המקרים מועד ב' הרבה יותר קשה,

עברת? יופי יש V גדול על הקורס,

אם אתה רוצה לשפר, אז רק אחרי שנה ג' , תתעסק בלעבור את הקורסים, ובלא לצבור פערים, אם אתה אמור להכין מערכת שעות לבד, אז תיקח את המערכת המומלצת במערכת, ואל תתחיל מלהמציא לעצמך מערכת, מקסימום תשנה שעות ימים, אבל בכל סמסטר תיקח את הקורסים שאתה חייב להמשך,

חשוב מאוד להקפיד על פיתרון מבחנים כבר מאמצע סמסטר!

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ב2002 למדתי שנה שלמה הנדסה אזרחית (חו"ל).

מהניסיון שלי, גם בן אדם שלא מבין שום דבר במתמטיקה יכול לעבור את הקורסים.

כל מה שאתה צריך לעשות זה להבין "מה רוצים ממני" ולדעת לארגן את החומר.

לי לא עזרו ללמוד ולא היה לי אף אחד שרצה באמת לשבת ולעשות שיעורי בית, אז כולם העתיקו כל הזמן.

כמו שאמרו, אתה תלמד כמה וכמה קורסים שלא יעניינו אותך בשום צורה שהיא כי אין להם באמת תוכן מעניין, אלא הם טכניים לחלוטין. אתה תסיים גם חלק מהקורסים האלו בהרגשה של "אוקי, אז למה זה תרם לי בכלל?".

אבל אל תתייאש, בשנה השניה-שלישית אתה אמנם תהיה עם יותר לחץ מבחינת כמות חומר ועומסים אבל תהיה כבר בתוך השגרה.

אתה חייב לזכור שאתה לא לבד וכל מי שמסביבך באותו מצב בערך.

מבחינתי לפחות, החברים והחיים החברתיים הם חשובים מאוד מהבחינה שזה חשוב שיהיה לך מישהו לשאול אותו כל מני דברים. לפעמים, גם אם שניכם לא מבינים לגמרי מה שרוצים מכם, ביחד אפשר להגיע לפתרון או להבנה עמוקה יותר של החומר.

לי לא הייתה הפריווילגיה הזאת ואני רואה את זה כל יום, כשיש לי הבנה עמוקה מאוד בדברים מסוימים אבל חסר לי ידע די בסיסי בדברים ספציפיים אחרים.

אל תדאג, אני סיימתי את בית הספר עם ציונים ממש ממש גרועים, והמורים שלי אמרו שאני לעולם לא אצליח להתקבל לשום אוניברסיטה ולעשות כלום עם החיים שלי.

כיום אני כבר בתואר שני ומאוד מתעניין בתחום שלי.

אז אל תזלזל בעצמך, אם אני יכולתי, גם אתה יכול.

פורסם

טיפים נפשיים כבר קיבלת בכמויות, הנה אחד מעשי:

http://www.khanacademy.org/

אתר תרגולים (באנגלית) מעולה, יש המון מקצועות, והבחור מסביר בגובה העיניים.

תשתדל להזכר שהוא קיים שתתקע בחדו"א וכו...

פורסם

איך שכחתי את הטיפ הכי חשוב ?!

לשאול !!

לא הביישן למד... כמה שזה נכון. רוב הסטודנטים לא שואלים שאלות, חלקם מתביישים ש"יגלו" שהם לא מבינים, חלקם מתביישים ללא סיבה מיוחדת. מבחינתך, אף פעם אל תחשוב על השטויות האלה. במיוחד בתרגולים, כשאתה לא מבין משהו תעצור את המתרגל ותשאל. אל תתבייש, זה יעזור לך בצורה ניכרת, לפעמים שאלה אחת יכולה למנוע מצב של התנתקות מהחומר (כשאתה מתחיל לא להבין משהו אחד, מהר מאוד אתה מתנתק מההמשך כי אתה מנסה להבין בזמן שהמתרגל או המרצה ממשיכים הלאה).

לי יש קול נמוך ואני הייתי מאלה ששואלים, לא עניין אותי מה אחרים חושבים או לא חושבים, ואין לי ספק שזה אחד הדברים היותר משמעותיים שעזרו לי בתואר, במיוחד בשנים הראשונות. בסופו של דבר זה גם נחמד כי כולם מכירים אותך :-)

אני מבטיח לך שכל האחרים שלא שאלו יגידו לעצמם בלב "איזה מזל שמישהו שאל את זה".

היה לי קטע נחמד בקורס פיזיקה 1 בשנה הראשונה, יום אחד לקראת סוף הסמסטר הייתי חולה ולא הגעתי. המרצה נכנס, מסתכל, ושואל: "איפה הג'ינגי ?" מישהו מצביע ואומר "אני פה"... אז הוא מסתכל עליו ואומר "לא אתה... ג'ינג'י אחר"... :lol:

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
ב2002 למדתי שנה שלמה הנדסה אזרחית (חו"ל).

מהניסיון שלי, גם בן אדם שלא מבין שום דבר במתמטיקה יכול לעבור את הקורסים.

.

מה אתה אומר !

זה ממש אבל ממש לא בכיוון . זה הנדסת חשמל באוני' ת"א. לא משחק ילדים .

חבוב, אני הייתי תותח מתמטיקה בתיכון (5 יחידות, מצטיין בית ספר בלה בלה בלה) הפגזתי בפסיכומטרי ובאוני' ת"א הייתי על גבול הנכשל בכל הקורסים המתמטיים למרות שקרעתי את האמא של התחת. אז תעשה לי טובה.

בלי להעליב : השנה הנדסה האזרחית בחו"ל (לא ציינת איפה בחו"ל, בטח לא MIT) והתארים שלך במדעי הרוח לא מהווים אינדיקציה לשום דבר בתארי הנדסה ברמה גבוהה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני סיימתי תיכון עם 70 ב 3 יח' מתמטיקה (לא ידעתי אפילו לגזור חילוק של שני פונק'), לפי שנה ניסיתי לשפר ל 5 יחידות ובשני שאלונים קיבלתי 45 ו 17... על פסיכומטרי אני מתבייש לדבר אפילו (470) ותנחשו מה, הממוצע שלי, בסיום שנה א בהנדסת חשמל, עומד על 92, חדו"א 1א על 95, חדוא 2א על 93....

המסכנה פה דיי ברורה, מה שהיה עד ללימודים האקדמיים יכול להשתנות מקצה לקצה (והנה הטיפ) - להבין

לנסות להבין על מה מדובר (בניגוד לשיטת התיכון - לדעת לעבור את המבחן וזהו) היה המפתח להצלחה שלי, כמובן שהתמדה וחרישה שלא מהעולם הזה תרמו גם.

אגב אני סטודנט להנדסת חשמל במכללת סמי שמעון ולפני שתתחילו לזלזל, גם במיכללה ממוצע הציונים בד"כ עומד על ניכשל ולקבל 95 זה להיות מקום ראשון... בתור משהו שהגדיר את עצמו לפני שנה עצלן ואחד שצריך זמן לפנאי (נשמע לך מוכר?!) להשיג מקום ראשון בחדו"א 1א לא בא ברגל!

והכל בזכות הגישה החדשה - להבין!

וכמובן המוווווון בהצלחה.

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

מסכים לגבי : "כל מה שהיה עד עכשיו לא יכול להכין אותך למה שיהיה"

מצטער אבל אם רק לפני שנה התרסקת ב5 יחידות מתמטיקה ועכשיו אתה מפגיז בחדו"אות שאמורות להיות קשות יותר ,

כנראה שזה כן אומר משהו על הרמה במכללה סמי שמעון.

(אם היית אומר שבבית ספר היית גרוע ואחר כך בתואר היית טוב אז זה כן הגיוני.)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

פרנקוס אני איתך, ומצדד אותך!

אייל אתה כל כך שלילי ומזלזל במכללות שבכלל איבדת את המסר - בקושי קיבלתי בגרות\לא עברתי 5 יח\כל דבר היה בגלל שהייתי בראש אחר לגמרי, בראש של תיכון (ולא, אני כבר לא ילד), ברגע שהגעתי לאקדמיה עשיתי סוויץ' רציני בראש ולקחתי על עצמי גישה שונה לגמרי ממה שהכרתי, למדתי ללמוד נכון - להבין, למדתי לנהל את הלו"ז, למדתי שיציאות עם חברים (במיוחד בתקופת מבחנים) פחות חשובים משמעותית מלעבור מבחן מעל 90, למדתי לעבוד קשה ובגלל זה - אני מצליח.

אני מבין שלמדת באונ' והיה לך קשה עם ציונים בינוניים ואתה כניראה מתוסכל מזה וכניראה שמתוך קינאה אתה נופל על המכללות - פתאום מזלזים בך הא?! ללא שום בסיס! איך המרגש?!

בחיים אל תזלזל באנשים, בחיים! אתה לא יודע מה עובר להם בחיים, אתה לא יודע מה הרקע שלהם, אתה לא יודע כלום עליהם חוץ מזה שהם לומדים במכללה. וואלה תפרגן, מה קשה?! גם במכללה, כמו בכל מקום, כדי להגיע לטופ צריך לעבוד קשה!!!

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

כל מוסד מכייל את דרגת הקושי במבחנים בצורה שונה.

אני זוכר שבעת הלימודים בטכניון ישבתי עם סטודנטית מפקולטה ושנה מקבילים באוניברסיטת ת"א, וכאשר השוינו מוצעים ותהברר ששלה 15 נקודות יותר משלי התברר כי מדובר בכיול רמת הבחינות. בת"א הממוצעים היו יותר גבוהים.

מבחינת התוצר - בוגרי הפקולטות המקבילות הם באיכות דומה (וגבוהה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

The Red מצטער , אני נוטה להסכים עם אייל , בלי לזלזל בך כמובן ,

אם המכללה מקבלת כל מי שיש לו ת"ז כתנאי קבלה , זה אומר עליה משהו , ו93 בסמי שמעון בחדו"א זה לא 93 באונ' ת"א.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אייל, אני לא מכיר אותך אבל אתה נשמע לי מתוסכל מאד מהלימודים וההישגים שלך באוניברסיטה.

אני לפני חודש סיימתי מכינה סמסטריאלית בסמי שמעון ושבוע הבא מתחיל תואר בהנדסת מכונות.

בתיכון סיימתי 3 יחידות על גבול ה80.

את המכינה סיימתי עם ממוצע של 93 בפיזיקה ו94 במתמטיקה.

ולא, לא בגלל שהרמה בסמי שמעון נמוכה אלא בגלל שבלימודים האקדמיים לומדים שונה ובמתכונת שונה לגמרי מלימודי התיכון.

לידיעתך, סמי שמעון מעניקה תואר ראשון BSC שמאושר על ידי המל"ג אז אני מבטיח לך שהקושי באוניברסיטה לא כזה שונה מהקושי בסמי שמעון.

אגב, רוב קרובי המשפחה שלי הם מהנדסי מכונות שסיימו בטכניון. כשראו את החומר שאני לומד במסגרת המכינה הם לא מצאו שום שוני בין המכינה של הטכניון.

בקיצור, תפסיק להיות מתוסכל ולהוציא את הכעס שלך ולרדת על מכללות כל הזמן כי לא הלך לך באוניברסיטה ותבין שמכללות שמורשות על ידי המדינה לתת תואר ראשון, בדיוק כמו שתקבל באוניברסיטה, הן לא כאלו תת רמה.

לMAXCHER,

תנאי הקבלה לסמי שמעון הם די גבוהים. אתה צריך פסיכומטרי של 650 , ופיסיקה ומתמטיקה ברמה של חמש יחידות עם 75 ומעלה. אם אינני טועה, זה בדיוק מה שצריך גם באוניברסיטת תל אביב. (אני מדבר רק על הנדסת מכונות)

Renault clio RT 1994

פורסם

אני, כנראה, אתחיל ללמוד ב-6/11 לשנה השניה - אני לא רוצה :(.

אם כבר מדברים על מתמטיקה, אז הנה משהו מוזר: אני מאוד אוהב מספרים (בעיקר אחוזים) ואני מאוד אוהב "לשחק" איתם ועדיין, מתמטיקה זה לא בשבילי. עשיתי קורס אחד בשנה הראשונה והמשכתי הלאה. מה עוד שעל גאומטריה, אין מה לדבר. במיוחד לא על מעגלים :(.

הרבה פה נתנו טיפים מעולים, אבל עדיין לא רשמו את הטיפ הכי חשוב: הישג בלימודים לא מראה, בהכרח, דבר או חצי דבר על בן אדם. חייבים להכניס את זה לראש.

פורסם

חבר'ה נו באמת...

להגיד שמכללה ואוניברסיטה זה אותה רמה, זה סתם להשלות את עצמכם.

כניראה יש סיבה למה חלק גדול מהסטודנטים במכללת אפקה זה פליטים שנשרו מאוניברסיטת תל אביב.

וד"א, במקרה יש לי 2 חברים מרקע דומה( 5 מתמטיקה ו-5 פיזיקה בציונים טובים) שלומדים חשמל וסיימו שנה א, אחד בת"א והשני בסמי שמעון. הזה שבת"א ,בחיים לא ראיתי בנאדם שכ"כ חורש על התחת ,והשני בסמי שמעון לא עושה כלום כול הסמסטר ורק לומד שבוע וחצי לפני מבחן. הממוצע של התל אביבי הוא 75 ושל סמי שמעון הוא 85.

אני בעצמי בתחום הלימודים שלי(אני לומד במכללה) רואה את ההבדל ברמה שיש בין אצלי לבין אוניברסית בן גוריון או העברית.

• תוכן חדש...