Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שבוע הבא מתחילים הלימודים :|

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא שמעתי על בוגר מכללה שלא מצא עבודה. איך אתה מסביר את זה?

ומצד שני, קרובת משפחה שלי סיימה לפני כשנה הנדסת מכונה בטכניון ועד היום היא לא מוצאת משהו נורמלי.

Renault clio RT 1994

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא שמעתי על בוגר מכללה שלא מצא עבודה. איך אתה מסביר את זה?

א. אתה לא מכיר את כל בוגרי המכללות.

ב. התמדה.

ג. התפשרות.

ד. מזל.

ה. עוד?

אני לא מנסה לעשות דווקא, אני אומר מה שאני קולט מהסביבה. בימים אלו אני מחפש עבודה ובחברות השמה אליהן נרשמתי סיפרו לי שמרבית החברות הטובות מגדירות בדרישות "בוגר אוניברסיטה מוכרת".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני בטוח שגם בוגרי אונברסיטאות צריכים את כל מה שרשמת וגם הם מתפשרים וצריכים מזל.

אני בטוח שחברה לא תעדיף מהנדס רק על סמך איפה שלמד אלא מה הוא יודע יעניין אותה יותר.

אם מה שאתה אומר נכון, חברות יעדיפו גם סטודנט שבוקשי עבר את התואר שלו באוניברסיטה על סטונדנט ממכללה שיודע את המקצוע הרבה יותר טוב. זה פשוט לא הגיוני וגם בפועל זה לא כך.

כמו שכתבתי, רוב קרוב המשפחה שלי הם מהנדסי מכונות ורובם מהטכניון. לפי הסיפורים שלהם גם לבוגרי המכללות וגם לבוגרי האוניברסיטאות לא היה קל להתקבל למקומות עבודה ושתי הקבוצות היו צריכים מזל התפשרות וכו'.

Renault clio RT 1994

פורסם

סקופ רועש:

גם לבוגרי אוניברסיטאות קשה לקבל עבודה ראשונה, כמעט בכל תחום!

אולי להם טיפ-טיפ-טיפה יותר קל להתקבל בגלל שהם עומדים

בתנאי אחד מהתנאים הכתובים במודעת הדרושים, אבל זה לא מבטיח כלום.

מה שקשה זה הצעד הראשון. אחרי העבודה הראשונה,

לא משנה בכלל איפה למדת, כי אתה מתחיל לצבור ניסיון ממשי בעולם האמיתי,

ולעבודה הבאה אתה כבר תיגש לא רק עם ידע רלוונטי לראיון

אלא בכלל מתוך עמדת כוח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מכיר חמישה בוגרי הנדסת חשמל באוניברסיטאות. כולם התברגו למשרות טובות בחברות הייטק מובילות.

אני מכיר חמישה בוגרי הנדסת חשמל במכללות. רק אחד מהם התברג למשרה טובה. עוד שניים מחפשים בימים אלו עבודה ולא מוצאים. עוד שניים התפשרו על משרה (ואני מקווה שהם לא קוראים את זה) שלא הייתי לוקח בתור טכנאי אלקטרוניקה, על אחת כמה וכמה בתור מהנדס.

לא ממש מדגם מייצג אבל מדגם כלשהוא. תרחרח עוד קצת אצל אנשים מהתחום, תראה שהמצב שאני מתאר נפוץ למדי.

אההה, וחלק מאותם חמישה בוגרי מכללה הם יוצאי יחידה טכנולוגית נחשבת, עתירי ניסיון בתחום האלקטרוניקה לסוגיו. אבל מה, למדו באריאל/חולון/אפקה/סמי וכמות הראיונות אליהם הם מוזמנים מלחתחילה קטנה מאוד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלאף אחד לא תהייה טעות.

שני אנשים זהים שלמדו אחד במכללה ואחד באוני' לבוגר האוני' יהיה קל יותר.

ואני אומר את זה כסטודנט באפקה, שנחשבת טובה במכונות, מעלה את הרמה כל הזמן, מקבלת הכרה בין לאומית, וחלק גדול מאיתנו כבר עובדים בתעשיה.

לגבי הקושי, לא בשביל להתנצח אלא רק כדי שאף אחד לא יבחר מכללה כי הוא יחשוב שזה קל:

אצלינו אין פקטורים, המרצה האחרון שעשה לא מלמד כאן יותר, אין קורסים מתנה (כמו כדור עף או חדר כושר), חייבים לעבור כל מבחן ורק אחר כך משקללים תרגילים בחנים וכו', בכל קורס יש בוחן חובה, מי שלא עובר את הבוחן זה משכולל בציון ומוריד ניקוד, ולפעמים גם מכשיל ועוד...

בסופו של דבר הדרך הכי טובה למצוא עבודה זה שמישהו ימליץ עלייך, אם אתה טוב אתה רק צריך לשבת בראיון.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אלכס , אתה קצת מאוד אופטימי.

כמו שרוני אמר הוא צודק

אני בטוח שחברה לא תעדיף מהנדס רק על סמך איפה שלמד אלא מה הוא יודע יעניין אותה יותר.

ואיך על סמך תואר ראשון בלבד יש להם מושג לגבי זה מהקורות חיים? אתה לא מבין שזה המסנן הראשון של אנשים עם תואר אך ללא ניסיון? ופה הבעיה הכי גדולה של בוגרי מכללות בהנדסה?

אם מה שאתה אומר נכון, חברות יעדיפו גם סטודנט שבוקשי עבר את התואר שלו באוניברסיטה על סטונדנט ממכללה שיודע את המקצוע הרבה יותר טוב. זה פשוט לא הגיוני וגם בפועל זה לא כך.

תתפלא. ובנוסף גם לבוגרי אוניברסיטאות עם ציונים נמוכים יש בעיה דומה לבוגרי מכללות לפני שלב הניסיון.

במקצועות ההנדסה הקלאסית - הדעות הרבה יותר מקובעות ממה שאתה חושב, והתחרות על המקומות המעניינים גדולה כ"כ שהם יכולים לסנן בכיף לבוגרי טכניון עם ציונים גבוהים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני כן מאמין שאם יבוא בוגר אוניברסיטה ובוגר מכללה עם אותם הנתונים להתקבל לעבודה תיהיה עדיפות לבוגר האוניברסיטה וזה רק בגלל דעות קדומות.

ברור לי שהבעיה היא רק במציאת העבודה הראשונה ומשם והלאה יש לך ניסיון וזה כבר לא אותם הקרטריונים אבל בכל זאת, כאחד שבא ממשפחה מהתחום אני יכול להגיד שגם בוגרי מכללות מתקבלים לעבודות ואני רואה את זה כבר אצל סטודנטים שמסיימים שנה רביעית ועובדים כבר וכמו כן את ירידי העבודה במכללה ומודעות הדרושים שמנסים לדוג מהנדסים.

Renault clio RT 1994

פורסם

בקשר לעבודה יש לי שני דברים לומר כרגע :

ראשית - כדאי להתחיל לעבוד במשרה חלקית במהלך התואר כדי לצבור נסיון תעסוקתי, כי בוגר עם 0 נסיון יהיה לו קשה לא משנה איפה למד.

שנית, אצלנו בחברה מחלקת R&D כולם בוגרי אוניברסיטאות, לעומת זאת מחלקת QA כולם מהנדסים בוגרי מכללות.

היום מהנדסים בוגרי מכללות מהפחות מובילות וגם מהמובילות, מתברגים למשרות שהיו פעם של הנדסאים (והנדסאי זה תואר שהוא בזבוז זמן כיום)

אם המצב של בוגרי מכללות היה כל כך טוב בצורה גורפת, אז אף אחד לא היה לומד באוניברסיטאות, אולי רק מזוכיסטים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, זה אולי נכון ספציפית לחברה שלך, בחברה בה אני עובד שהיא אחת החברות הנחשקות ביותר בישראל, ספציפית בצוות שלי לדוג' כל מפתחי התשתיות שלרוב נחשבים לצוות העילית ברוב חטיבות המחקר ופיתוח, כולנו למדנו במכללות כולל הראש צוות.

אז אפשר למצוא עבודה, עבודה טובה, ואפילו עבודה שכל בוגר אוניברסיטה כלשהיא היה חולם לגעת בה, אז אל תגדיר את זה כאילו אם אתה בוגר מכללה אתה אבוד, אתה בנק' פתיחה קשה יותר להגיע לראיונות אבל ברגע שהגעת לראיון זה נטו האישיות היכולות והידע שצברת שמסוגלים להביא אותך למשרות הטובות ביותר בדיוק באותה מידה.

אבי.

פורסם

כמישהו שלומד בבראודה שנה ג' (הנדסת חשמל), לגבי הרמה של המכללה היא רמה מאוד גבוה, רוב הקורסים הם כמו של הטכניון. כמובן שיש פה ושם קורסים שהם ברמה נמוכה יותר, והכל בעיקר תלוי במרצה, ואיך הוא מעביר את החומר.

לגבי להתקבל לעבודה כל מי שטען שלבוגר אונ' יהיה יותר קל צודק. אבל אם למישהו יש איזה שהיא קומבינה או קשר בחברה מסויימת, אז הוא יהיה בעל היתרון.

פורסם

הבנאדם ביקש טיפים להתחלת הלימודים וכבר שלושה עמודים מתווכחים פה מה יותר טוב, מכללות או אוניברסיטה... וזה עוד לפני ש DERISH הסיט את נושא השרשור :lol:

אפשר לסיים את הוויכוח, הכי טוב זה להתחתן עם מיליונרית.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

התגובות החד צדדיות של אייל תמיד גורמות לי להכנס להתנצחות האין סופית הזאת, שום דבר אישי :lol:

אבי.

פורסם

אל תאשים אותי בזה שלמדת במכללה.

סתם סתם :D

מה זה תגובות חד צדדיות, אני מכיר את התחום שלי טוב מאוד וזו המציאות.

נתתי כאן מספיק מידע ומספיק נימוקים, אני לא מדבר באוויר.

אפשר לסכם בשורה התחתונה :

מי שיש לו קומבינה - לא משנה איפה הוא למד.

מי שהתחתן עם מליונרית - לא צריך לעבור את כל הח%א הזה :)

בהצלחה לכולנו בשנת הלימודים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...