Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שבוע הבא מתחילים הלימודים :|

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה יהיה קשה, תתרגל כבר עכשיו.

תשתדל לדחות כמה שפחות דברים לשנים המאוחרות,

אבל אל תתרגש אם כן תיאלץ לדחות קורס או שניים.

חדוו"א נודע בעיקר לשבור את רוחם של הנרפים,

ולהפריד בין אלה שרציניים לאלה שלא מספיק רציניים.

במציאות אתה לא ממש תשתמש במתמטיקה שלמדת באוניברסיטה, או רק בקושי.

אל תיבהל ואל תתרגש מאלה שמוציאים את הציונים הכי טובים באוניברסיטה -

הם לא מדד לכלום, ובהרבה המקרים אלה לא העובדים הכי טובים [בעולם האמיתי].

תיצור קשר עם כמה שיותר חבר'ה, עדיף מהזן הרציני,

ואולי הכי חשוב - תאתר מישהו שיודע להסביר.

אנשים כאלה הם נכס, וברוב המקרים הם הופכים בעתיד גם לעובדים הכי טובים [בעולם האמיתי].

בהצלחה! תיהנה כמה שאפשר מהעולם הלא-אמיתי,

אבל תנסה עד כמה שניתן לגשר בינו לבין העולם האמיתי

על ידי יצירת קשרים עם אנשים שאשכרה עובדים בתחום,

ולא סתם תקועים כל חייהם באקדמיה.

נ.ב.

(סליחה, שכחתי, טיפ אחרון, באמת):

אם מישהו שואל אותך בנוגע למשהו שהוא לא הבין, אל תהסס להסביר לו אם נדמה לך שהבנת.

ככה לומדים הכי טוב - כשמנסים להסביר משהו...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב, אם כבר הלכתם למקום שממנו אין חזרה..

אני אולי לא מסכים עם הסגנון של אייל אבל לחלוטין מסכים עם העיקרון. לפחות בכל הנוגע להנדסות אין בכלל מה להשוות את הרמה של המכללות בארץ לרמה של האוניברסיטאות. באוניברסיטה לומדים קשה יותר ולומדים יותר לבד וזה בדיוק מה שגורם לבוגרים של האוניברסיטאות להיות טובים יותר בממוצע מבוגרי מכללות.

לבחור שכתב שבסמי שמעון תנאי הקבלה גבוהים יחסית - אתה חי בסרט. פסיכומטרי של 650 ו-75 בחמש יחידות זה לא תנאי סף גבוהים להנדסה, אלו תנאים מאוד נמוכים. אפילו בבר-אילן, האוניברסיטה עם הפקולטה להנדסה הכי "צעירה" בארץ, צריך יותר מזה כדי להתקבל. להנדסת חשמל או מכונות אתה לא מתקבל עם ציונים כאלו, אולי להנדסה גרעינית, תחום שסובל מחוסר התעניינות עצום ולומדים אותו בארץ אולי 20 איש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא עברתי על כל השרשור, אבל כן עברתי הנדסת חשמל ומחשבים בת"א.

החוויה שלי מהאוניברסיטה הייתה גרועה ברובה. היו רגעים טובים, אבל היו גם הרבה יותר רגעים רעים. אצלי זה נבע גם מדברים שהתרחשו במהלך התואר - מלחמה, שתי שביתות ענק וכולי. במקרים האלה הבעייה הייתה שהטיפול של האוניברסיטה בהם היה כושל, וזה עוד מילא - הבעיה הגדולה בת"א היא שהטיפול הוא כושל כמעט תמיד. המרצים גרועים, המבחנים איומים, המזכירות ושאר סגל הפקולטה מתייחסים אליך בתור מטרד והתחושה הכללית היא שאין למי לפנות.

אני מצטער שאני מוריד לך את הרוח מהמפרשים כבר מההתחלה, אבל כדאי שתבוא מוכן. אולי אם תבוא מוכן, החוויה שלך תהיה קצת אחרת...

ואגב - אני לא מסכים עם אייל. מי שיושב על התחת יכול לעבור קורסים קשים גם אם הוא לא זכה לציונים גבוהים במתמטיקה בבצפר. הוא פשוט צריך לשבת על התחת יותר מבנאדם שכן יש לו ראש לזה.

ועדיין - אני משוכנע שהרמה של המכללות נמוכה יותר. וחשוב לא פחות - המעסיקים לעתיד גם משוכנעים בכך, ויש הרבה פחות מקומות עבודה פנויים לבוגרי מכללות. אז אולי צריך לקרוע את התחת באוניברסיטה, אם רוצים שהתואר יפתח יותר דלתות...

בכל מקרה - התואר הוא עבודה קשה. דווקא הקורסים המתמטיים, לדעתי, לא הכי גרועים. במבט לאחור אפילו מתמטיקה בדידה, קורס שתלמד לשנוא בשנה הראשונה (יותר נכון: כשתקבל את הטופס של מועד א') היה דווקא נחמד. זה אח"כ שמגיעות כל מיני זוועות שלא ברא השטן: ניתוח אותות (יאק), מעגלים אנלוגיים (בהההה), אותות אקראיים ורעש (ברררר), מערכות תקשורת (חררררר) וכדומה וכדומה :lol:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אמנם קטונתי מלהביע את דעתי כי אני עדיין לא שם, אבל כמו כל סטודנט לעתיד את הגישושים שלי כבר עשיתי.

למשל, אח שלי ואשתו לומדים באוניברסיטת ת"א וכמו כולם פה גם הם מתלוננים על היחס.

כמו כן בהקשר של הנדסת חשמל (תוכנה ואלקטרוניקה)- כשעשיתי תקופה קצרה יומיות בתעשייה האווירית ביררתי איפה חלק מהמהנדסים הנכבדים שפיתחו את המכ"מים של כיפת ברזל והר"ז למדו- רובם הגדול השיב שהם למדו במכללות.

פורסם

אני לא הולך להיכנס לויכוח על הרמה, רק אציין כמה עובדות בשביל אלו שמתלבטים איפה ללמוד.

1. ככול שחברה היא ותיקה יותר וגדולה יותר (למשל רפאל, תע"ש וכו') היא יותר משוכנעת שטכניון הכי טוב אחריו ת"א וב"ג (תלוי בפקולטה), ואחר כך מכללות.

2. אם תעברו על מבחנים של מרצים שמלמדים בכמה מוסדות תמצאו את אותן שאלות ממש, לא פעם ולא פעמיים.

3. סעיף שתים לא ישכנע אף מראיין שלמד בטכניון או באוניברסיטה.

4. בוגרי מכללות עובדים בתחום ברוב החברות, מסטארט אפים והיי טק קטנות ועד לתעשייה אווירית, אלביט וכדומה.

5. המישרות שמיועדות לגאוני מטמטיקה ונוסחאות מיועדות להם, השאר מחפשים אנשים עם ראש טכני ויצירתי, אם אתם כאלו אתם תמצאו עבודה טובה ואולי אפילו עבודה מעולה.

6. אם אתם עוד לא עובדים בתחום, תנסו ללכת לאוניברסיטה, לא כי זה יותר טוב, אלא כי מעסיקים חושבים שזה יותר טוב.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

פעם טענתי שהאיכות של הלימודים לא קשורים רק למוסד אלא בעיקר לסטודנט עצמו וכמה הוא מסוגל להפיק מזה.

אני הצלחתי אפילו להפיק תועלת עצומה מהמכינה, כשכל מי שמסביבי פשוט היה מעוצבן כל היום כי הם הרגישו שהם מבזבזים את הזמן שלהם.

אבל!

מהניסיון שלי עם מכללות ואוניברסיטאות, אני נורא מצטער לומר שיש כמה מכללות שהרמה שלהן פשוט ברצפה.

יצאתי במשך כמה חודשים עם מישהי שלומדת חינוך בגורדון בחיפה.

היא לומדת חינוך ואני למדתי סוציולוגיה.

לכאורה אין חפיפה של 100% בין הדברים, אבל יש דברים שכן, ובהם שמתי לב שהרמה של החומר שמעבירים להם היא נמוכה ברמות מבישות.

לא נותנים להם את המאמרים הנכונים והעבודות שמבקשים הם פשוט בושה.

ברצינות, היא ועוד כמה חברות לכיתה הסתבכו עם כמה דברים שאני מצאתי שהם ממש בסיסיים (לא כי אני מיוחד, אלא כי הרמה של האוניברסיטה היא הרבה מעבר לזה).

בשביל עבודה דורשים מהם 5 מקורות (כל מקור הוא לא מאמר אלא פסקה וחצי, בלי הגזמה) שמהם צריך לצטט ואפילו לא מקפידים על כללי ציטוט אקדמיים.

(מבחינתי זה לא היה רע כי עשיתי כסף בשיעורים פרטיים ולימדתי אותן איך בונים עבודה, צעד-צעד).

בתור מישהו שעובד כבר שבועיים על סמינריון של 30 מקורות ומבנה נוקשה מאוד, זה מעליב שהתואר שמקבלים שם שווה (פחות או יותר) לתואר הראשון שלי.

אם חשבתי ללמוד הוראה כי זה תחום שמעניין אותי, שמתי לב שזה ממש ברמה נמוכה, ולצערי זה מסביר לא מעט דברים שרואים, כמו הרמה של החינוך (וזו לא בעיה ישראלית, זו בעיה עולמית!).

אני לא יודע אם זה בגלל הסוג השונה של המקצוע אבל אם זו אינדיקציה לרמה של מכללות, המצב ממש רע.

פורסם

לפי דעתי, הרמה של רוב המכללות לא צריכה להיות גבוהה.

היום נוצר מצב אבסורדי שעל כול עבודה זוטרה מבקשים תואר ראשון, אז בשביל זה יש את המכללות, שהם לא באות להביא לך השכלה, אלא תכלס תעודה.

פורסם

תנאי הקבלה לסמי שמעון הם די גבוהים. אתה צריך פסיכומטרי של 650 , ופיסיקה ומתמטיקה ברמה של חמש יחידות עם 75 ומעלה. אם אינני טועה, זה בדיוק מה שצריך גם באוניברסיטת תל אביב. (אני מדבר רק על הנדסת מכונות)

אלו תנאי ריצפה.

לפרופורציות - הנדסת מכונות לפני 6-7 שנים בת"א התנאים היו 680 פסיכומטרי - ממוצע 100 משוכלל (שמחייב 5 יחידות מתמטיקה ו5 פיזיקה - אחרת חייבים מכינה) , בבאר שבע והטכניון לפני כ4.5 שנים התנאים היו קצת יותר גבוהים מזה , כמסומני עם פסיכומטרי כזה היית צריך כבר ממוצע 105 משוכלל , אבל אל תתפוס אותי בנקודות.

בקיצר ידידי - לא ממש אותו הדבר.

כמו שאמרו - בנושאי ההנדסה ההבדלים די גדולים , גם אם מבחינת המעסיקים העתידיים (ראה עוד שרשור שפתוח במקביל בימים האחרונים בפורום)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני לא מתכוון לקטול כאן אף אחד ,הסגנון שלי קצת בוטה כי אנשים שלא היו שם לא יכולים לייעץ.

לא יתכן שאדם שלמד אנתרופולוגיה יספר לנו שזה מתמטיקה ברמה פח.

הבעיה המרכזית היא שברגע שאני חווה דעתי על המכללות ,אנשים לוקחים את זה אישית כאילו אני אומר שהם פחות טובים וזה ממש לא נכון.

אני לא חושב שמישהו שלמד באוני' הוא יותר טוב או יותר מוכשר או יותר בן אדם ממי שלמד במכללה. זה בכלל לא קשור.

אבל מי שלמד באוני' הוא אחד שלא התפשר , ירק דם כדי להתקבל וגם ירק דם כדי לסיים.חברות יודעות שאלו אנשים שעברו משוכה יותר גבוהה כדי להגיע לתואר וזה נותן אינדיקציה כללית .

[הרי הדרך הכי קלה בשבילי היתה ללכת ללמוד במכללה במקום לחזור שוב על מתמטיקה 5 יחידות אחרי 5 שנים בלי לימודים וזאת בשביל לשפר כמה נקודות שיסייעו לי לעבור את הסכם של ת"א. זה הרי טירוף לגמרי בעיני רבים !]

זה לא אומר כלום על המשך הקריירה, יש כאן הרבה אלמנט של מזל ותזמון , אבל זו נקודת מוצא עדיפה.

אגב גם במכללות להנדסה יש דרג ויש זרג, ועם כל הכבוד לסמי שמעון. הוא לא נחשב דרג (אל תיקחו את זה אישית).

אני אישית לא מתוסכל , אני פשוט אומר את האמת בפרצוף ולא מנסה להיות צבוע ולייפות את המציאות כאילו באוני' מדובר בחווייה טובה. אתה אוכל חצץ ,סופג יחס גרוע ונתקל באבסורדים אבל אתה לומד הרבה על עצמך (גם פסיכולוגית) ואם הגעת לקו הסיום (ובערך שליש עד חצי נופלים בדרך וממשיכים במכללות) אז זה הישג ראוי לציון.

אולי אם מישהו היה מספר לי את מה שאני סיפרתי כאן ובשרשורים אחרים, אז הייתי מתחיל את האוני' בגישה קצת אחרת, פחות נאיבית, יותר ממוקדת וכו' לכן זה יתרון עבור פותח השרשור שהוא מצפה לרע ומקווה לטוב, במקום לצפות לטוב ולחטוף סנוקרת.

לא עברתי על כל השרשור, אבל כן עברתי הנדסת חשמל ומחשבים בת"א.

החוויה שלי מהאוניברסיטה הייתה גרועה ברובה. היו רגעים טובים, אבל היו גם הרבה יותר רגעים רעים. אצלי זה נבע גם מדברים שהתרחשו במהלך התואר - מלחמה, שתי שביתות ענק וכולי. במקרים האלה הבעייה הייתה שהטיפול של האוניברסיטה בהם היה כושל, וזה עוד מילא - הבעיה הגדולה בת"א היא שהטיפול הוא כושל כמעט תמיד. המרצים גרועים, המבחנים איומים, המזכירות ושאר סגל הפקולטה מתייחסים אליך בתור מטרד והתחושה הכללית היא שאין למי לפנות.

אני מצטער שאני מוריד לך את הרוח מהמפרשים כבר מההתחלה, אבל כדאי שתבוא מוכן. אולי אם תבוא מוכן, החוויה שלך תהיה קצת אחרת...

ואגב - אני לא מסכים עם אייל. מי שיושב על התחת יכול לעבור קורסים קשים גם אם הוא לא זכה לציונים גבוהים במתמטיקה בבצפר. הוא פשוט צריך לשבת על התחת יותר מבנאדם שכן יש לו ראש לזה.

ועדיין - אני משוכנע שהרמה של המכללות נמוכה יותר. וחשוב לא פחות - המעסיקים לעתיד גם משוכנעים בכך, ויש הרבה פחות מקומות עבודה פנויים לבוגרי מכללות. אז אולי צריך לקרוע את התחת באוניברסיטה, אם רוצים שהתואר יפתח יותר דלתות...

בכל מקרה - התואר הוא עבודה קשה. דווקא הקורסים המתמטיים, לדעתי, לא הכי גרועים. במבט לאחור אפילו מתמטיקה בדידה, קורס שתלמד לשנוא בשנה הראשונה (יותר נכון: כשתקבל את הטופס של מועד א') היה דווקא נחמד. זה אח"כ שמגיעות כל מיני זוועות שלא ברא השטן: ניתוח אותות (יאק), מעגלים אנלוגיים (בהההה), אותות אקראיים ורעש (ברררר), מערכות תקשורת (חררררר) וכדומה וכדומה :lol:

רוני

לא הבנת אותי נכון, אמרתי שמי שלא היה טוב בבית ספר דווקא כן יש סיכוי שיצליח,

אבל מי שניסה שוב אחרי בית ספר אחרי שכבר התאפס על עצמו ושוב לא הצליח , כנראה שיש כאן פוטנציאל לבעיה.

בקשר לקורסי המבוא, מסכים איתך לחלוטין. מלבד פיזיקה 1 שהוא טירוף ,אין סיבה לא לעבור את האחרים.

אותות אקראיים ורשע (מעטים שעוברים במועד אחד) , שדות אלקטרומגנטיים , ניתוח אותות וכל מה שקשור לאותות, מערכות תקשורת (עד היום לא הצלחתי לעבור אותו, פשוט החלפתי קורס) , מבני נתונים ואלגוריתמים ( כתבת תוכנה נכונה אבל בזבזנית במשאבים - לך תעשה קורס חוזר כמו ניגר ) ועוד כמה תופינים על גבול הבלתי אפשרי.

דווקא במעגלים אנלוגים אחרי שקיבלתי איזה 30 במועד א' (מבחן אמריקאי) , הוצאתי את הציון הכי גבוה בפקולטה במועד ב' ככה שזה עניין של יום נתון וחרישה.

נ.ב. על איזה 650 אתם מדברים? הבחור אומר שהוא התקבל עם 470 לסמי שמעון.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

זה רק 30 נקודות. אני בטוח בכמעט 100 אחוז שלפני שנתיים תנאי הקבלה בטכניון להנדסת מכונות היה 650 בפסיכומטרי.

כמו כן, אני לא מדבר על כל המכללות. אני בטוח שישנן מכללות גרועות. אני מדבר ספציפית על סמי שמעון.

לדעתי רוב בוגרי האוניברסיטאות כל כך "בוכים" על מכללות בגלל שהם כביכול התקבלו למוסד לימודי הגבוה (האוניברסיטה) ועמלו כל כך קשה בשביל התואר ועכשיו מישהו אחר יקבל את אותו התואר (ושוב, אני מדבר רק על מכללות המורשות לתת תואר ראשון) במכללה שכביכול פחות נחשבת.

אני עדיין לא יכול להעיד מהניסיון שלי כי רק שבוע הבא אני מתחיל ללמוד, אך משיחות עם אנשים בהייטק שלמדו גם במכללות וגם באוניברסיטאות אין כזה שוני מטורף.

לגבי החומר הנלמד. משום מה, אם המל"ג אישרה לסמי שמעון (ושוב, אני מדבר ספציפית על המכללה הזאת) להעניק תואר ראשון BSC שזה אותו התואר שמעניקה האוניברסיטה כנראה שהחומר הנלמד לא כזה שונה.

אייל, ישנם רק 5 או 6 מוסדות בארץ שנותנים תואר ראשון בהנדסה כולל האוניברסיטה והטכניון. אז איך סמי שמעון לא נחשב ל"דרג"?

לגבי הפסיכומטרי, סמי שמעון נותנים לעשות מבחן פסיכוטכני שמחליף את הפסיכומטרי אם אתה קרוב לסף הקבלה.

עם 470 אני מבטיח לך שהוא לא התקבל.

אני בפסיכומטרי קיבלתי 600 וזה לא הספיק. עשיתי את המבחן הפסיכוטכני והצלחתי.

ולפני שתגיד שזה "מכור" וכו', לפחות 50% מהנבחנים לא עברו ונשרו.

כמו כן, כמו שהרמה עולה באוניבריסטה כך היא עולה גם במכללות (שוב, לא כולן).

שנה שעברה תנאי הקבלה היו נמוכים יותר. השנה הם נהיו הרבה יותר קשים. כך גם המכינה עצמה, אני הייתי במחזור האחרון של המכינה הסמסטריאלית. משנה הבאה המכינה תיהיה שנה שלמה.

Renault clio RT 1994

פורסם

אתה טועה.

אוניברסיטאות : ת"א , טכניון , בן גוריון ובר אילן שלא נחשב מהשורה הראשונה כמו שלושת הראשונים.

מכללות ברמה טובה יחסית : מרכז טכנולוגי חולון, מכללת אפקה ומכללת אריאל

כבר עכשיו אנחנו עומדים על 7 עוד לפני שהתחלנו להתקדם לשאר המכללות.

למל"ג יש אצבע קלה מאוד על הדק הBSC בשנים האחרונות וללא ספק יש תלונות קשות על התופעה.

מכללות כמו חולון היו צריכות 20 שנה להיות תחת חסות של אוני' ת"א כדי להגיע למצב של עצמאות בהענקת תואר (החל מ2001 או 2002)

פתאום בא אדון סמי שמעון, פותח מכללה מכלום ומקבל רשות ל BSC. נראה לך שאפשר באמת להשוות?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

סמי שמעון פועלת 16 שנה.

אגב, זה לא שבא בחור בשם סמי שמעון ופותח מכללה.

המל"ג עצמה היא זו שהורתה על פתיחת המכללה הזאת. היא הקיצה את הקמפוס בבאר שבע ב95 וב2002 את הקמפוס באשדוד.

Renault clio RT 1994

פורסם

לגבי המספר של המוסדות המעניקים BSC בהנדסה, טעיתי כי התכוונתי רק להנדסת מכונות.

בכל מקרה, אני לא אומר שאין כלום בדבריך, האוניברסיטאות קיימות יותר זמן ולימודו הרבה יותר סטודנטים.

אני רק אומר שלא צריך לזלזל במכללות (הציבוריות בעיקר) כי הן מתחילות לסגור את הפער.

בקשר לעיסוק בעתיד. לא נראה לי שלבוגרי מכללות יהיו בעיות (שוב, תלוי איזה). למעסיק אכפת מי אתה ומה אתה מסוגל לעשות ולא איפה למדת. לא שמעתי מבוגרי מכללות שהיתה להם בעיה גדולה למצוא עבודה לאחר סיום התואר.

בן אדם שיודע מה הוא עושה ויודע מה הוא רוצה ימצא את עצמו עובד גם בלי תואר לדעתי.

Renault clio RT 1994

פורסם

בקשר לקורסי המבוא, מסכים איתך לחלוטין. מלבד פיזיקה 1 שהוא טירוף ,אין סיבה לא לעבור את האחרים.

אותות אקראיים ורשע (מעטים שעוברים במועד אחד) , שדות אלקטרומגנטיים , ניתוח אותות וכל מה שקשור לאותות, מערכות תקשורת (עד היום לא הצלחתי לעבור אותו, פשוט החלפתי קורס) , מבני נתונים ואלגוריתמים ( כתבת תוכנה נכונה אבל בזבזנית במשאבים - לך תעשה קורס חוזר כמו ניגר ) ועוד כמה תופינים על גבול הבלתי אפשרי.

דווקא במעגלים אנלוגים אחרי שקיבלתי איזה 30 במועד א' (מבחן אמריקאי) , הוצאתי את הציון הכי גבוה בפקולטה במועד ב' ככה שזה עניין של יום נתון וחרישה.

צודק - פיזיקה 1 באמת זוועה. אני עברתי עם 91 כי הקורס התקיים בשביתה, וכתוצאה היה עם חומר פתוח (!), מה שנתן לי שאלה חינם שפשוט הייתה בפתרונות והעתקתי אותה כמו ניגר :wink:

אותות עברתי עם 71 במועד א', פוקס של החיים.

מערכות תקשורת עברתי עם 61 אחרי שבמבחן קיבלתי איזה 46 ולמזלי 15% בערך היו על תרגילי בית ועל תרגיל מסכם שלא היה חובה אבל עשיתי אותו (איזה שבועיים של עבודה - זוועה).

מעגלים אנלוגיים חצי כיתה נכשלה אחרי שבכל שאלה היו שני מסיחים (כלומר תשובה נכונה 5 נקודות, מסיח ראשון 3 נקודות, מסיח שני נקודה אחת). קיבלתי 66 במועד א' אחרי שהעתקתי חצי מבחן (לא גאה בזה, אבל זה באמת היה זוועה. למד איתי מישהו שעשה את הקורס הזה 3 פעמים...)

בקיצור - היו ימים... :lol:

לדעתי רוב בוגרי האוניברסיטאות כל כך "בוכים" על מכללות בגלל שהם כביכול התקבלו למוסד לימודי הגבוה (האוניברסיטה) ועמלו כל כך קשה בשביל התואר ועכשיו מישהו אחר יקבל את אותו התואר (ושוב, אני מדבר רק על מכללות המורשות לתת תואר ראשון) במכללה שכביכול פחות נחשבת.

אני עדיין לא יכול להעיד מהניסיון שלי כי רק שבוע הבא אני מתחיל ללמוד, אך משיחות עם אנשים בהייטק שלמדו גם במכללות וגם באוניברסיטאות אין כזה שוני מטורף.

ל

רק שאח"כ בוגרי המכללות יבכו כשיחפשו עבודה ויסננו אותם פשוט בגלל שהם בוגרי מכללה. מסתבר שזה קורה (שאלתי בחברות השמה). עצוב אבל נכון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...