Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהו ה EDC שלכם? אפשר עם תמונות!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איייפון 4,מפתחות רכב + בית, מלבורו מדיום,שעון (משתנה),ארנק.

למה אתה שם את השעון בכיס:?:

מפתחות רכב(כשאני עם רכב), מפתחות לבית(כשאני עם בית :-D סתם..), iPhone 4, ארנק, כשאני בצבא אז גם חוגר, וזהו :)

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בהחלט לא חייבים לדרמן, אבל לפעמים כשיש איזה אחד פצפון במחזיק מפתחות מרגישים יותר נוח לפתוח כל מיני אריזות, או לעשות דברים עדינים. לא חסרים דברים.

לפעמים זה עשוי להציל חיים. ראה את מקרה המגלייט, בדקה ה-13. הבן אדם ניצל באסון התאומים בזכות המיני מגלייט שלו.

אחרי עריכה: מצטער, זה ביפנית או סינית.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הEDC שלי:

- סמסונג גלאקסי S1.

- שעון.

- ארנק עם כל מה שצריך.

- 2 DOKs

- 2 עטים.

- משקפי שמש + נרתיק.

- מפתחות לאוטו.

עריכה: המחשבון לא קשור... :oops:

DSC02282.JPG

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

אני תמיד מסתובב עם לדרמן,אם זה בצבא ובאזרחות.

הציל אותי בהרבה מצבים,הצוות יוצא לשטח,רוצה לאכול,פותח מנת קרב,אבל אין פותחן לטונה ואננס בסירופ,מזל שיש לדרמן...

בשיפוצים...

פורסם

שביט, אפילו במשרד צריך לדרמן. בין אם זה:

להוציא סיכות של שדכן מסטיפה של ניירות שצריכה לעבור צילום\פיקסוס.

לעזור במבצע "הכן מחשבך לקיץ", לפתוח המארז ע"מ לנקות היטב.

מספריים, זה די מובן מאליו.

סכין, כדי לפתוח חבילות (לזה הייתי מסתובב עם סכין "אמיתית", לא חלק מרב-כלי), ולחדד עפרונות (יותר טוב מסכין "אמיתית"!)

אפילו לסדר את המשקפיים עם מברג שענים.

בקיצור, נא לא להכפיש את שמו של הכלי ע"י לומר עליו שהוא מיותר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
שביט, אפילו במשרד צריך לדרמן.

בקיצור, נא לא להכפיש את שמו של הכלי ע"י לומר עליו שהוא מיותר.

אף אחד לא מכפיש, אבל שוב- היתרונות של לדרמן הם ברורים, אבל לדעתי ולדעת כמה אחרים (שזכותם להביע את דעתם שהכלי מיותר), מיותר להסתובב עם לדרמן כשרוב העבודה שלך היא במשרד קבוע.

על זה נאמר- בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים :-D

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

איזה ת'רד משעשע, אני לא מאמין שפיספסתי אותו עד עכשיו! בדיוק חזרתי מפגישה (כן כן, אני יודע שהיום שבת :x) וישבתי חצי שעה לקרוא אותו :roflmao:

בחיים לא חשבתי על זה וזה נכון, יש דברים קבועים שהולכים איתי לכל מקום.

אז בבקשה:

עליי תמיד:

1. אייפון 4 (יופי של מכשיר, מס' חסרונות קריטיים)

2. נוקיה N8 (זבל של מכשיר, יותר גרוע מהN97!)

3. גלקסי טאב 10.1 (נחמד מינוס, לא כל כך מסתדר עם האנדרואיד)

4. קופסת סיגריות+מצית

5. שעון לונג'ין קונטקט או משהו כזה+טבעת נישואין (השעון משתנה,זהו 1 מתוך 3 תלוי מה אני לובש, כן כן אני כוסית:wink:)

6. אני שונא ארנקים-רישיון נהיגה+כ.א+כסף קטן (שטרות ניגמרו לי להיום :lol:)

7. משקפי שמש ארמני (אין לי מושג מה הדגם)

8. עט+מרקר משולב, עוזר לי המון

9. מפתחות של הבית+רכב+ת.ד+מחסן מוצרים

10. זה לא צילמתי עקב פרטיות אבל תמיד יש עלי גם כרטיס ביקור ופיסת דף "ממו" ריקה לצורך כתיבה מהירה של משהו.

ברכב תמיד:

1. עוד קופסת סיגריות

2. כמה עשרות מצתים שמפוזרים בכל חור ברכב

3. מגבוני נייר מיוחדים להסרת כתמים מבגדים (אני לא יודע לאכול נקי :?)

4. מטענים וכבלים לסיכרון לכל הסלולרים והטבלט

5. לדרמן כל שהוא ואלת בייסבול קטנה (בשנייהם בחיים לא הישתמשתי)

6. קופסת טיק טק+מנטוס בטעמים

7. עוד זוג של משקפי שמש ארמני\רייבן חירום תלוי מה בטעות העליתי הבייתה אחרי ששכחתי לקחת מהבית משקפי שמש

8. חולצה נוספת תלויה על קולב (ראה סעיף 3 :lol:)

9. עוד עטים וניירות בהישג יד

100_6058.jpg

פורסם
ברווז, אולי לך התשובה לשאלה שלי.

האם אפשר לפי חוק לשאת את הכלי הזה?

חד משמעית לא.

אורך הלהב מאמצע הזיז עד קצה הלהב הוא 6 ס"מ.

אורך כולל 154 ס"מ.

http://www.leatherman.com/product/e304x/e305x

זה כנראה הדגם ואורך הלהב לפי האתר הוא 7.1 ס"מ.

תודה.

האולר בתמונה ננעל.

החוק אוסר נשיאה של אולר באורך העולה על 10 ס"מ או ננעל. גם אם הלהב היה 2 ס"מ וננעל, אתה בבעייה עם החוק. אם תיעצר תיאלץ להוכיח שנשאת אותו עליך למטרה "כשרה", ולך תוכיח שאין לך אחות.

האולר היחיד שעקרונית מותר בנשיאה ע"פ חוק הוא אולר שוויצרי. ואני יודע לספר לך סיפורי זוועה מאנשים שאני מכיר אישית שנלקחו לתחנה על נשיאה של אחד, החרמות של אחד בגלל שוטרים שלא מכירים טוב את החוק וכולי.

פלוס, אם תיראה חשוד מספיק, גם לדרמן או דבר יחסית תמים אחר יגרום לך לעשות טיול בניידת.

פורסם

ברווז תודה רבה לך בפרשנות החוק.

אני לא נושא אותו עלי, ולצערי אמשיך להחזיק אותו רק בבית.

לפי ההגדרה שלך גם למולטי-טול יש להב ננעל ואורכו הכללי מעל 10ס"מ- או שהחריגו את המולטי טול מהחוק וניתן לשאת אותו כ"כלי עבודה".

כמובן למטרה כשרה עבור אדם ללא ר.פ.

רישיון נשק לא תופס כאן כסיבה להקלה/ סיבה כשרה לנשיאה?

מאיפה הגיע המונח "לך תוכיח שאין לך אחות" ראיתי אותו כאן מיליון פעמים ואין לי מושג מה זה אומר בעצם, תודה.

פורסם

דינו של מולטי טול כדין "סכין" אם יש לו להב שננעל או שאורכה יותר מעשרה ס"מ.

זה שיש לך רשיון נשק לא תופס. אם אתה איש כוחות ביטחון בתפקיד סביר להניח שלא תהיה בעיה.

אם אתה טכנאי, חקלאי וכדומה ואתה מסתובב עם לדרמן בסיטואציה סבירה זה יקל עליך מול שוטר או מאבטח, אבל זה לא מבטיח כלום בשעת אמת; מקסימום יקל עליך בשעה שתערער על מעצרך או החרמת הכלי.

מטרה כשרה אינה יכולה להיות "הגנה עצמית", אגב.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

נהג מתחיל אני אשאל שאלת הבנה.

אני מסיק ממה שאתה אומר שיש איסור לשאת מולטי-טול לאדם שאינו מספק סיבה כשרה דיה (פרנסה וכו').

האם הערכות ליום שחור אינה סיבה טובה?

אני יכול להסביר את הימצאות המולטי-טול על מנת לחלץ אנשים מתאונות דרכים ושלל שימושים שונים ועדיין לפי החוק היבש אסור לי לשאת מולטי-טול?

פורסם

אני מסיק ממה שאתה אומר שיש איסור לשאת מולטי-טול לאדם שאינו מספק סיבה כשרה דיה (פרנסה וכו').

האם הערכות ליום שחור אינה סיבה טובה?****יש איסור על פי החוק להסתובב עם סכין שאורכה יותר מעשרה ס"מ או שלהבה ננעל עם הידית. עם המולטיטול כולל אחת האפשרויות האלה אזי אסור לשאת אותו בהיעדר סיבה כשרה כלשון החוק. הגנה עצמית, כוננות שאינה במסגרת עיסוקו של האדם או שאינה בהקשר כשר אחר אסורה. לשיקול דעתו של מאבטח למנוע כניסתך לקניון, לעכב אותך או לעצור אותך, אם מדובר בשוטר.

אני יכול להסביר את הימצאות המולטי-טול על מנת לחלץ אנשים מתאונות דרכים ושלל שימושים שונים ועדיין לפי החוק היבש אסור לי לשאת מולטי-טול?*****ראה לעיל

למה אני מתכוון: אם נעצרת על ידי שוטר לביקורת דרכים, אתה לבוש בבגדי טכנאי, אתה נוסע בברלינגו ובארגז הכלים שלך נמצאה סכין יפנית או לדרמן לדוגמא, סביר להניח שלא תיעצר. אם נבדקת על ידי שוטר בשתיים בלילה באזור של מועדונים ונמצא עליך כלי כלעיל, מצבך מורכב יותר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
ברווז תודה רבה לך בפרשנות החוק.

אני לא נושא אותו עלי, ולצערי אמשיך להחזיק אותו רק בבית.

לפי ההגדרה שלך גם למולטי-טול יש להב ננעל ואורכו הכללי מעל 10ס"מ- או שהחריגו את המולטי טול מהחוק וניתן לשאת אותו כ"כלי עבודה".

כמובן למטרה כשרה עבור אדם ללא ר.פ.

רישיון נשק לא תופס כאן כסיבה להקלה/ סיבה כשרה לנשיאה?

מאיפה הגיע המונח "לך תוכיח שאין לך אחות" ראיתי אותו כאן מיליון פעמים ואין לי מושג מה זה אומר בעצם, תודה.

שמחתי לעזור.

גם מולטיטול אינו חוקי בעיני החוק. נקודה. אין לך מושג כמה פעמים הייתי צריך להגיב למשפט "אבל יש לו סכין!!!1!11!1", עם המשפט "נכון, וגם יש לו פלאייר. זה אומר שאני אעשה למישהי הטרדה מינית ואמשוך לה איתו בפיטמה?".

הכל תלוי בהיגיון של העומד מולך. כשמדובר בשוטרים... זו בעייה.

מאיפה הגיע המונח?האמת שגם אני אשמח להסבר. מניח שזה מאיזה מערכון גשש ישן.

רישיון לנשק לא תופס כלל. זה סכין וזה אקדח. זה כמו שתלך להשיט יאכטה, ותטען להגנתך ש"יש לי רישיון לאופנוע".

דינו של מולטי טול כדין "סכין" אם יש לו להב שננעל או שאורכה יותר מעשרה ס"מ.

זה שיש לך רשיון נשק לא תופס. אם אתה איש כוחות ביטחון בתפקיד סביר להניח שלא תהיה בעיה.

אם אתה טכנאי, חקלאי וכדומה ואתה מסתובב עם לדרמן בסיטואציה סבירה זה יקל עליך מול שוטר או מאבטח, אבל זה לא מבטיח כלום בשעת אמת; מקסימום יקל עליך בשעה שתערער על מעצרך או החרמת הכלי.

מטרה כשרה אינה יכולה להיות "הגנה עצמית", אגב.

שים לב היטב למשפט הזה!

האם הערכות ליום שחור אינה סיבה טובה?

אני יכול להסביר את הימצאות המולטי-טול על מנת לחלץ אנשים מתאונות דרכים ושלל שימושים שונים ועדיין לפי החוק היבש אסור לי לשאת מולטי-טול?

למה אני מתכוון: אם נעצרת על ידי שוטר לביקורת דרכים, אתה לבוש בבגדי טכנאי, אתה נוסע בברלינגו ובארגז הכלים שלך נמצאה סכין יפנית או לדרמן לדוגמא, סביר להניח שלא תיעצר. אם נבדקת על ידי שוטר בשתיים בלילה באזור של מועדונים ונמצא עליך כלי כלעיל, מצבך מורכב יותר.

החוק היבש אוסר עליך לחלוטין להסתובב עם אולר שלהבו ננעל או שאורכו מעל 10 ס"מ. נקודה, סוף פסוק. החוק ממשיך ואומר, ש(פרשנות: באם תיתפס\תיעצר)נטל ההוכחה שנשאת אותו למטרה כשירה, הוא עליך.

נהג מתחיל סיפק 2 סיטואציות (טוב, 1 סיטואצייה ו-1 שיטואצייה...:lol: ): טכנאי בשעות העבודה מול בליין בדיסקוטק. יהיה הרבה יותר קל לטכנאי להוכיח שהוא עליו למטרה כשירה, לעומת הבליין. ועדיין, גם הטכנאי וגם הבליין ייאלצו לתת דין דברים לגבי הסתובבותם עם כלי נשק לא חוקי.

החוק היבש במדינה שלנו מטומטם בנושא. מעין לולאת היגיון בלתי אפשרית, שמותירה יותר מדיי חופש פעולה ופירוש במקום ע"י הזרוע האוכפת.

נהג מתחיל-הנה שיטואצייה מעניינת בשבילך:

אתה גר בשכונה לא משהו- הבית השכן הוא מועדון לילה. אתה חוזר הבייתה מאוחר בערב מיום ארוך של התקנות בעבודתך כטכנאי, הלדרמן עליך בכיס. במקרה אתה נראה חשוד לשוטר שעובר במקום.

מה לדעתך יקרה?...:?

• תוכן חדש...