Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היום קיבלתי את הפולו GTI שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בשלוש בצהריים הגיע האוטו. פולו GTI שחורה בעלת 5 דלתות.

אני מזכיר למי שקרא את השירשור הקודם ושכח או למי שלא קרא שהאוטו נלקח בליסינג תפעולי. לא קניתי אותו!

הנהג צילצל אלי מלמטה וכשירדתי מצאתי ברכב בחור צעיר (22-25) שיצא מהרכב ודבר ראשון אמר לי "נהנתי מאוד להביא לך את הרכב" :-). כשהתקרבתי לאוטו והרחתי את ריח השמן השרוף (משהו שיש בכל אוטו לאחר שלוחצים על דוושת הגז בכל הכוח), הבנתי שהוא לא ריחם עליו אבל האוטו לא שלי ככה שאין לי מה להתלונן.

לגבי איבזור, בד"כ רכבי ליסינג מגיעים "מגולחים". גם בהונדה סיוויק ששירתה אותי נאמנה בשלוש השנים האחרונות היו הרבה פחות איבזורים מאם הייתי קונה את הרכב פרטי. בפולו, עד עכשיו, גיליתי אחלה פסיליטיז. יש צ'יינג'ר של 6 דיסקים, סאן רוף (גג שמש), הרבה כפתורים על ההגה. בטח יש עוד אבל זה מה שגיליתי עד עכשיו.

אחרי שבילבלתי לכם את המוח על השטויות, נעבור לדבר האמיתי. למי שלא יודע מדובר במנוע 1.4 ליטר עם 180 כוחות סוס. נתוני יצרן מדברים על 6.9 שניות מ 0 ל 100 ומהירות מירבית של 229 קמ"ש. הגיר של האוטו הוא ה DSG המפורסם (גיר רובוטי בעל 7 הילוהים). קצת לא אופייני לאוטו ספורט אבל גם לזה אגיע. לידית ההילוכים יש שלושה מצבי נסיעה קדימה:

1) D - אוטומטי רגיל. נוסע נעים מאוד בנסיעה רציפה אך בעייתי בנסיעה בפקק. ההילוכים קופצים ללא הבכנה וזה טיפה לא נעים (ידעתי על כך לפני וזה לא הפריע לי לקחת את האוטו למרות זאת).

2) טיפטרוניק - העברת הילוכים ידנית כביכול. אפשר בידית ההילוכים כאשר דחיפתה קדימה מעלה הילוך ומשיכתה אחורה מורידה הילוך ואפשר בהגה. בהגה יש שני כפתורים שנמשכים אחורה מאחורי ההגה. אחד מצד שמאל ואחד מצד ימין.

3) S - בדיוק כמו D רק שפה האוטו קובע את ההילוך ככה שתמיד זה יהיה על טורים גבוהים. זה לוקח יותר דלק אבל יותר ספורטיבי ומהיר ובעיקר דיי פותר את בעיית ההילוכים בפקק שתיארתי ב D.

לא משנה איך נסעתי, ברגע שהאוטו מגיע ל 2000 סל"ד ומדביקים את הרגל על הגז, זה פשוט לא יאמן כמה כוח יש לדבר הזה. אמנם ציפיתי להדבק לכסא בצורה יותר חד משמעית אבל עדיין זה נראה כאילו כל המכוניות מסביב נוסעות רוורס :-). בעיקר כאשר האוטו ב 3500 סל"ד. עד שם מגדש העל עובד ומשם נכנס מגדש הטורבו.

בסה"כ לא נסעתי עליו עדיין יותר מידי אבל משהו בפנים אומר לי שזאת לא תהיה התלהבות שחולפת מהר כמו שהיה בהונדה. גם להונדה ציפיתי בקוצר רוח וגם ממנה נהנתי מאוד בחודשים הראשונים אבל אז זה עבר.

למי שמכיר את ההונדה סיוויק 1800, אני חייב לומר לכם שאין שום קשר בין המכוניות מבחינת כוח וביצועים.

עוד דבר שציפיתי ליותר אבל זה בהחלט לא משהו קריטי זה הרעש של המנוע כשהאוטו עומד. בד"כ, כשעומד לידי רכב ספורט ברמזור, גם בלי להסתכל אני שומע את הרעש הממכר של המנוע שלו. בפולו, גם כשבדקתי בחניון התת קרקעי בביניין שלי, האוטו נשמע בדיוק כמו כל אוטו רגיל אחר. שקט מאוד.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תחדש , רכב מצוין !

אפשר לדעת כמה אתה משלם עליו בערך כל חודש ומה תקופת החוזה ?

אולי אם זה יהיה עסק טוב אני אשכור כזאת גם בליסניג תפעולי .

סע בזהירות ובהצלחה .

פורסם

אני מודיע לך חגיגית, זה לא עסק טוב!!!

החברה שלי משלמת עליו 3500 ש"ח בחודש. לי זה יוצא 4700 ש"ח שווי מס. סתם לצורך השוואה, על מאזדה 3 משלמים בחברה שאני עובד קצת יותר מ 3000 ש"ח שווי מס.

פורסם

קודם כל תתחדש, אני יגיד לך תהנה אפילו שזה מובן מאליו!

תודה על הסיקור הקצרצר, מאוד עזר, ואשמח (נשמח ליתר בטחון, ואני בטוח שאני מדבר בשם כולם) לתמונות!! רצוי עם אבטיח ליד אחד מהמגדשים לצורך השוואת גודל :lol:

לגבי המחיר, לא כ"כ הבנתי, אתה משלם 4700 בחודש על האוטו הזה? 1200? 3500?

פורסם

הוא משלם 4700 שווי מס.

ז"א שבפועל לסכום הברוטו שלו מתווסף 4700, שאותם הוא לא מקבל, אבל עליהם הוא משלם מס (ז"א תלוי כמה המשכורת שלו. משכורת 0 + 4700 שווי מס אומר שעל האוטו הוא ישלם כ20 שקל). אני מניח שהוא לא מקבל 0 שקל. אז אם הוא במדרגה השלישית, בפועל יורד לו כ1400 שקל מהנטו. הרבה? לא נראה לי. אם ההפרש הוא 1700 שקל בשווי מס בין זה למזדה 3, אז בפועל במקרה הכי גרוע מדובר על 800 שקל יותר שיורדים מהנטו. גם זה ממש לא הרבה לדעתי. 30 שקל ליום, ויש לך פולו גיטיאי ולא מזדה 3.

פורסם

קודם כל תתחדש.

יש לי כמה שאלות, אני יודע שזה לא באמת מעניין אותך כי סביר להניח שהחברה משלמת על הדלק, אבל מעניין אותי מה צריכת הדלק בפועל של הרכב, כמובן שתפרט באיזה צורת נהיגה, אני משער שקשה לנהוג רגוע ברכב כזה.

שנית איזה דלק אתה מתדלק, הבנתי שאפשר גם 95 וגם 98. אשמח אם אחרים גם יגידו מה מומלץ באמת (ולא מה היצרן ממליץ)

פורסם
הוא משלם 4700 שווי מס.

ז"א שבפועל לסכום הברוטו שלו מתווסף 4700, שאותם הוא לא מקבל, אבל עליהם הוא משלם מס (ז"א תלוי כמה המשכורת שלו. משכורת 0 + 4700 שווי מס אומר שעל האוטו הוא ישלם כ20 שקל). אני מניח שהוא לא מקבל 0 שקל. אז אם הוא במדרגה השלישית, בפועל יורד לו כ1400 שקל מהנטו. הרבה? לא נראה לי. אם ההפרש הוא 1700 שקל בשווי מס בין זה למזדה 3, אז בפועל במקרה הכי גרוע מדובר על 800 שקל יותר שיורדים מהנטו. גם זה ממש לא הרבה לדעתי. 30 שקל ליום, ויש לך פולו גיטיאי ולא מזדה 3.

אני מצטער שאני חלש בקטע של הורדת מס וכו' אבל אודה לך אם תסביר בפשוט עוד יותר את החישוב שעשית .

פורסם
אני מודיע לך חגיגית, זה לא עסק טוב!!!

החברה שלי משלמת עליו 3500 ש"ח בחודש. לי זה יוצא 4700 ש"ח שווי מס. סתם לצורך השוואה, על מאזדה 3 משלמים בחברה שאני עובד קצת יותר מ 3000 ש"ח שווי מס.

יש לך חברה לא נחמדה

עלות הרכב 150K לכן השווי שימוש צריך להיות רק 3720 ש"ח .2.48% מ 150 K

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
קודם כל תתחדש, אני יגיד לך תהנה אפילו שזה מובן מאליו!

תודה על הסיקור הקצרצר, מאוד עזר, ואשמח (נשמח ליתר בטחון, ואני בטוח שאני מדבר בשם כולם) לתמונות!! רצוי עם אבטיח ליד אחד מהמגדשים לצורך השוואת גודל :lol:

לגבי המחיר, לא כ"כ הבנתי, אתה משלם 4700 בחודש על האוטו הזה? 1200? 3500?

קשה לי קצת להעריך כרגע כמה אני משלם על הרכב כל חודש. החברה שלי משלמת לחברת הליסינג 3500 ש"ח כל חודש על הרכב. ברגע שאני אקבל את תלוש המשכורת הבא, אולי אני אוכל לומר לך כמה בתכלס אני משלם עליה.

פורסם
הוא משלם 4700 שווי מס.

לא כל כך ברור לי איך עשית את המתמטיקה הזאת אבל בשורה התחתונה אני יכול להגיד לך שעד עכשיו שילמתי X כסף על הונדה סיוויק (יותר יקרה בהרבה מהמאזדה 3) ועכשיו יורד לי מהנטו עוד 700 ש"ח בחודש!!!!

אני חוזר ואומר, זה לא משתלם אבל האהבה שלי למכוניות גדולה מכך :-)

פורסם

כנראה שתדע רק כשתקבל את התלוש הבא.

בכל מקרה זה לא צריך להיות 4700 ש"ח ראה הודעתי הקודמת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
קודם כל תתחדש.

יש לי כמה שאלות, אני יודע שזה לא באמת מעניין אותך כי סביר להניח שהחברה משלמת על הדלק, אבל מעניין אותי מה צריכת הדלק בפועל של הרכב, כמובן שתפרט באיזה צורת נהיגה, אני משער שקשה לנהוג רגוע ברכב כזה.

שנית איזה דלק אתה מתדלק, הבנתי שאפשר גם 95 וגם 98. אשמח אם אחרים גם יגידו מה מומלץ באמת (ולא מה היצרן ממליץ)

דווקא מעניין אותי למרות שהחברה משלמת אבל ברור שנכון לכרגע (עם רקע ותק של 3 שעות נסיעה) אני לא יכול לענות לך :-)

לא ביררתי אפילו איזה דלק מתדלקים אבל קראתי איפושהו שצריך לתדלק עם 95 וזה מה שעשיתי.

פורסם
יש לך חברה לא נחמדה

עלות הרכב 150K לכן השווי שימוש צריך להיות רק 3720 ש"ח .2.48% מ 150 K

כן, בדיוק היום דיברתי על זה עם חבר.

תשמע, אני עוד אברר את זה אבל בחברה שלי המשכורת שלך היא X + אוטו. מה שאומר שאם לקחת אוטו זול החברה הרויחה ואם לקחת אוטו יקר החברה הפסידה. מה שכתבת מאה אחוז נכון אם האוטו של החברה ואתה משלם רק שווי מס.

פורסם

דווקא אם אני לא טועה, כל גרסאות ה 1.4 TSI עם 180 כ"ס צריכות לקבל 98 וזה גם רשום על מכסה פתח הדלק (בקופרה) ויש לך בדיוק את אותו המנוע כמו לקופרה.

לא יקרה כלום אם תתדלק 95, אבלסביר שלא תקבל את כל ה 180 סוסים שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...