Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולם יורדים , וקרוב לוודאי בצדק מלא , על התוסף ה"פיראטי" בשירשור הבא :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=398001

אבל בתזמון מעניין חברה רצינית בשוק המקומי גם כן משיקה תוסף שמתיימר לחסוך דלק , הפעם מהול ישר בבנזין 95 בתחנה.

http://www.themarker.com/news/1.1488880

סונול טוענים :

"מדובר בתוסף דלק שפותח בשיתוף חברת לובריזול העולמית. התוסף ימהל בחודשים הקרובים בבנזין שישווק בתחנות של סונול - ללא תוספת מחיר - ויביא, לפי החברה, להקטנת צריכת האנרגיה במנועי הבנזין באמצעות צמצום החיכוך. לדברי גלילי, השימוש בבנזין החדש נבדק בניסוי שערך פרופ' ערן שר מאוניברסיטת בן גוריון. הניסוי הצביע על חיסכון של כ-4% בצריכת הדלק, צמצום של כ-20% בשיעור פליטת תחמוצת החנקן (NOx) וצמצום של כ-4% בפליטת גזי חממה."

אם אכן מנכ"ל סונול ניר גלילי צודק אזי כדאי לזנוח את תחנות הדלק של האחרים...

פורסם

"צימצום חיכוך"? מה, הם חושבים שמכונית זה עם מנוע של אופנוע, שהם מוהלים שמן בדלק? יש מספיק כאלה שנוסעים על הכביש באופן טבעי...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

פעם היו פרסומות דומות של "דלק". נדמה לי שהם קראו לדלק שלהם "דרגון" והדגישו את ריכוזו הגבוה של התוסף בהשואה לדרישות משרדי הממשלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בטח זה עוד ניסיון להצדיק את מחיר הדלק היקר :lol:

ואם אני רוצה דלק נורמלי בלי תוספים ושטויות? אין? מי יודע מה זה יכול לחרבש לי בקרבורטור?!

כוסאומו הטכנולוגיות החדשות האלה, כל פעם שטות חדשה.

מחר בבוקר אני מתחיל לחפור בחצר, אי אפשר לסמוך על תחנות הדלק יותר.

:-D

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נניח ויש לך מיכל של 80 ליטרים.

יש לך 2 אפשרויות:

1. למלא אותו 80 ליטר דלק.

2. למלא תוסף דלק (חצי ליטר), ואת השאר - 79.5 ליטר - בדלק.

הנה - התוסף חסך לך חצי ליטר, עוד לפני שבכלל התנעת.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

נניח שזה אמיתי.מה האינטרס של חברת דלק למהול את הדלק שלה בתוסף שעולה לה כסף ועוד יגרום לכך שהלקוחות שלה יכנסו בתדירות יותר נמוכה לתחנה?

פורסם

מוזר לי לקרוא בכותרת מנכ"ל סונול: "המאבק בענף עבר מרכישת תחנות לתחרות פרועה על מחירי הדלק"

תחרות פרועה? בישראל? מישהו שם לב אם התחרות הפרועה נראתה במחירי הדלק, במיוחד בסונול?

אה, טוב שהוא, או הכתב, הוסיף בהמשך הכתבה שהתחרות היא "על מרווחי השיווק ועל ההנחות במחירי הסולר והבנזין לציי רכב".

כעת הבנתי למה אני משלם יותר. מנכ"ל סונול ממש לא מסתכל עלי, ועל רבים מכם. ממילא נשלם מה שסונול תרצה, אז טוב שיש את דור-אלו, טן וסדש שמבקשות פחות.

לובריזול היא אימפריה של תוספים. ארגון של מיליארדים. מוזר שאין חצי אמירה על מרכיבי התוסף. אני קצת חושש כי יש ללובריזול מה שנקרא דיזל לבן, טוב רק בתידלוק תכוף ועלול להזיק למי שמתדלק פעם בשבוע-שבועיים. אומנם זה סולר, אבל אני רוצה לדעת, ואולי לבדוק, יותר על מה שהמכונית שלי מתודלקת.

מה הכדאיות לסונול? אני בטוח שעלות התוסף פחותה מעלות הבנזין, אבל הוא נמכר במחיר בנזין. הבנת את זה ברוך?

אפילו אם מרכיב התוסף חוסך לסונול אגורה אחת בליטר, תראה כמה תקבל על הכמויות שסונול מוכרת בשנה.

עזבו את סונול, יש משהו טוב יותר, לפחות לתחושה:

אתם שמים למה שקורה בתחום הרכב באוניברסיטת בן גוריון כבר כמה שנים?

יש את החברה שהביאו כבוד לישראל והראו יכולת מרשימה במכונית שבנו והתחרו איתה. פרופ' שר בהנהגת הקבומה.

פרופ' ערן שר מלהטט בניסויי לחסכון בדלק וצמצום זיהום אויר. כבר ב-2006 הכינו תוסף כזה ובהצלחה. אז למה לא היה המשך?

רצים שם פרוייקטים של פיתוח מיקרו מנועים בשיטות שונות, מנועים בשיטות משופרות ועוד הרבה נושאים בדינמיקה.

אני מעריך את העשיה וההשקעה שלהם. +1 !

אולי בין הסקירות של רכב חדש שהמערכת עושה, אפשר לשלב פעם ראיון איתו. אני בטוח שיהיה מעניין !

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

4 אחוז זה לא כזה חיסכון גדול,למשל בן אדם אשר עושה 15000 בשנה,4 אחוז מזה יוצא 600 ק"מ שהיינו עושים יותר,600 נניח רכב ממוצע עושה 1\12 כלומר צריכה של 50 ליטרים,כך שיוצא 360 שקל לשנה,זה טוב למי שנוסע הרבה,אבל מי שנוסע ממוצע כזה ובמיוחד רכבים חסכונים כמו המיני או מנועי TSI יחסכו עוד פחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הדלק של כל חברות הדלק הוא אותו הדבר לכן הדרך היחידה שהחברות דלק יכולות להבדיל את עצמן מחברות אחרות הוא בתוספי הדלק.

זה לא מזיק אבל מדובר באקט שיווקי

• תוכן חדש...