Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי באוטו דיפו תוסף למנוע ששופכים למיכל השמן (לפי ההוראות כתוב שלא צריך לרוקן ולהחליף שמן אלא רק לשפוך פנימה את התוסף), במחיר של 92 ש"ח ומבטיח לשמור בצורה יוצאת דופן על המנוע/שסתומים/ארכובות וכו' עקב מניעת שחיקת חלקי המתכת.

זה באמת שווה משהו ? והאם יש טעם לשים תוסף שמירה שכזה במנוע פולקסווגן 1600 בן 11 עם 161000 ק"מ שבטח גם ככה כבר נשחק ? לא מספיק שהאוטו פשוט מטופל בזמן עם החלפות שמנים ופילטרים ?

אגב, קניתי תוסף לדלק של STP (הבקבוק השחור שעולה 36 ש"ח), כמו שאני עושה כל איזה 2000 ק"מ מתוך הרגל, ולא יכול שלא לתהות אם יש לזה איזושהי השפעה אמיתית על שמירת מערכת הדלק נקיה ותקינה או שזה הינו הך..

פורסם

אל תשים שום תוסף שמן, זה מיועד בעיקר לרכבים שהמנוע מעשן חזק והשחיקה שלו גבוהה מאוד והתוסף הזה נותן למנוע עוד קצת לחיות.

לגבי תוסף לדלק, אם אין לך בעיה ברכב, הטסט עובר חלק בזיהום האוויר וצריכת הדלק סבירה תימנע מכל תוסף שקיים.

דאג להחליף שמנים איכותיים בזמן מיצרן מוכר וסע לשלום.

פורסם

לדעתי האישית, אל תשפוך שום תוסף לשמן, לפני שאתה בודק את העניין עם גורמים מקצועיים.

תרים שיחה לרון, תבדוק איתו את זה, תחסוך לעצמך בעיות.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

יסלחו לי כל החכמים והמנוסים שזורקים לחלל דברים לא מדוייקים.אני מחזיק ברכבים כבר קרוב ל 35 שנים בכל החלפת שמן שאני זוכר שמתי תוסף (בעבר מוליקוט אם 50 והיום תוספים מתקדמים מדגמים אחרים.) אני יכול להעיד שמעולם לא הלך לי מנוע או התחיל אפילו לאכול שמן אני מדבר על רכבים שהיו אצלי ונמכרו קילומטראגים מאד גבוהים 260-370 K . סתם לידיעה יש תוסף חדש יחסית של סונול שהוא עובד בצורה לא רגילה במנועים מתקדמים ומונע חיכוך בהתנעות קרות ובסל"ד גבוהה והייתי נוכח בניסויים במעבדות בטכניון בנושא . אז לא תמיד כדאי לפסול.

אנשים וחברות עובדות מאד קשה בנושא ולא כל מחזיק רכב לא מקצועי בתחום יכול להחליט מה שווה ומה לא.

שנה טובה.

פורסם

אם משתמשים בשמנים איכותיים התוספים כבר בפנים מהיצרן, ברכב עם מנוע תקין לחלוטין שצריכת השמן לא חריגה ומטופל בזמן הנכון אין שום צורך באף תוסף מכל סוג שהוא, חבל על הכסף ויש תוספים מסויימים כמו "דבש" שעלולים לגרום לנזקים במנועים מסויימים, סתימות ועוד צרות.

אני לא ממליץ על תוספים למנוע תקין נקודה, אם פותח האשכול היה רושם שהמנוע מעשן וצריכת השמן חריגה הייתי ממליץ לו בינתיים להשתמש בתוסף עד לשיפוץ/החלפת מנוע אך במצב הנוכחי הוא לא צריך.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אני משתמש בתוסף מוליקוט כבר הרבה שנים חומר מעולה ומניסיון אישי ,היה לי אוסטין מונטגו בכל החלפת שמנים הוספתי תוסף לשמן מנוע יום אחד הרדיאטור נזל לי שלחתי את הרדיאטור לתיקון .הבת שלי שלא ידעה שאין רדיאטור הניעה את הרכב ונסעה לאחר נסיעה של כמה דקות נתקעה .הרימה לי טלפון ומספרת לי שהרכב השמיעה רעשים מוזרים והמנוע כבה . הייתי בטוח שהלך מנוע .באותו יום הגיע הרדיאטור מתיקון הרכבתי את הרדיאטור .והפתעתי המנוע מניע ללא רעשים הרכב היה אצלי עוד כשנתיים עד מכרתי אותו מאז ועד היום ןהחלפתי הרבה רכבים אני מקפיד להוסיף בכל החלפת שמנים תוסף מוליקוט לשמן המנוע. מומלץ ורצוי כדי לשמור על אורך חיי המנוע.

• תוכן חדש...