Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

רכשתי סיאט איביזה TSI שאני סופר מרוצה ממנה לפני שלושה חודשים.

לפני כשבוע, במהליך תדלוק, המתדלק בדק לי שמן ומים וראינו שהמים הורודים מעט מתחת למינמום...

כמובן שהמתדלק אמר לי שזה לא תקין לנסוע ככה, והציע לי לקנות מים ורודים של פז "פז לונג לייף כולנט".

חרדתי לרכב, אז קניתי והוא שם לי את המים...

לאחר מכן דברתי עם חבר ש"מבין" והוא ממש כעס עליי שקניתי ושמתי את המים, וטען שמה שמוכרים בפז זה בד"כ סחורה זולה ולא טובה. הוא גם אמר שלרכב חדש ממש לא אמורה להיות ירידה של המים.

אז יש לי 2 שאלות:

1 - האם לרוץ למוסך המורשה לבדוק מדוע המים ירדו?

2 - האם לומר להם להחליף את כל המים במים מקורים משלהם? האם אני זכאי לזה במסגרת האחריות?

באמת שלא אכפת לי לשלם אפילו כמה מאות שקלים על מים אם אני יודע שזה יעזור יותר לרכב לעבוד טוב יותר לאורך זמן...

תודה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המתדלק הכניס לך לרכב נוזל לא מתאים (אני בספק אם הנוזל הזה בתקן של VW) ועכשיו אתה צריך לגשת למוסך להוציא את כל העירבוביה מהמערכת ולמלא את הנוזל המקורי הנקרא G12++, מהול במים. שים לב שהמוסך מוהל במים. אני נתקלתי במוסך מורשה יבואן שלא יודעים שצריך למהול ("רכב הנגב" ברחובות).

ערבוב נוזלים מסוגים שונים פוגע בתכונות הנוזל המקורי, שכוללות הגנה על המתכות השונות, העלאת טמפ' הרתיחה והורדת טמפ הקיפאון (לא רלוונטי בארצינו). במקרים מסויימים ערבוב נוזלי קירור שונים גורם לאחר זמן מה להיווצרות בוצה שמנונית שגורמת לסתימות במערכת הקירור של המנוע. כמו כן כמובן כשאתה במוסך תבדוק מה גרם לבעיית החוסר מלכתחילה.

יש לציין שלא מזמן דווח על פסק דין שבו מתדלקת בדקה "שמן מים", אך שכחה להחזיר את פקק הרדיאטור למקומו. הנהגת המשיכה בנסיעה וכתוצאה המים התאדו ונגרם נזק למנוע. בעלת הרכב תבעה את תחנת הדלק וזכתה. כמו שציינו, אם אתה הולך לצ'מפיון ומספר שהכנסת נוזל לא מקורי מי יודע אם הם לא יטענו שזה מבטל את האחריות.

פורסם

המתדלק הכניס לך לרכב נוזל לא מתאים (אני בספק אם הנוזל הזה בתקן של VW) ועכשיו אתה צריך לגשת למוסך להוציא את כל העירבוביה מהמערכת ולמלא את הנוזל המקורי הנקרא G12++, מהול במים. שים לב שהמוסך מוהל במים. אני נתקלתי במוסך מורשה יבואן שלא יודעים שצריך למהול ("רכב הנגב" ברחובות).

ערבוב נוזלים מסוגים שונים פוגע בתכונות הנוזל המקורי, שכוללות הגנה על המתכות השונות, העלאת טמפ' הרתיחה והורדת טמפ הקיפאון (לא רלוונטי בארצינו). במקרים מסויימים ערבוב נוזלי קירור שונים גורם לאחר זמן מה להיווצרות בוצה שמנונית שגורמת לסתימות במערכת הקירור של המנוע. כמו כן כמובן כשאתה במוסך תבדוק מה גרם לבעיית החוסר מלכתחילה.

יש לציין שלא מזמן דווח על פסק דין שבו מתדלקת בדקה "שמן מים", אך שכחה להחזיר את פקק הרדיאטור למקומו. הנהגת המשיכה בנסיעה וכתוצאה המים התאדו ונגרם נזק למנוע. בעלת הרכב תבעה את תחנת הדלק וזכתה. כמו שציינו, אם אתה הולך לצ'מפיון ומספר שהכנסת נוזל לא מקורי מי יודע אם הם לא יטענו שזה מבטל את האחריות.

פורסם
אהלן.

רכשתי סיאט איביזה TSI שאני סופר מרוצה ממנה לפני שלושה חודשים.

לפני כשבוע, במהליך תדלוק, המתדלק בדק לי שמן ומים וראינו שהמים הורודים מעט מתחת למינמום...

כמובן שהמתדלק אמר לי שזה לא תקין לנסוע ככה, והציע לי לקנות מים ורודים של פז "פז לונג לייף כולנט".

חרדתי לרכב, אז קניתי והוא שם לי את המים...

לאחר מכן דברתי עם חבר ש"מבין" והוא ממש כעס עליי שקניתי ושמתי את המים, וטען שמה שמוכרים בפז זה בד"כ סחורה זולה ולא טובה. הוא גם אמר שלרכב חדש ממש לא אמורה להיות ירידה של המים.

אז יש לי 2 שאלות:

1 - האם לרוץ למוסך המורשה לבדוק מדוע המים ירדו? - לא מומלץ לערבב נוזל קירור מקורי G12++ עם נוזל קירור בעל הרכב כימי שונה.

2 - האם לומר להם להחליף את כל המים במים מקורים משלהם? האם אני זכאי לזה במסגרת האחריות? - אינך זכאי להחלפת כול תכולת נוזל הקירור במערכת.

באמת שלא אכפת לי לשלם אפילו כמה מאות שקלים על מים אם אני יודע שזה יעזור יותר לרכב לעבוד טוב יותר לאורך זמן...

תודה.

המלצתי לרכוש נוזל קירור מקורי G12++ ולהוסיף במידה ובעתיד מפלס נוזל הקירור יירד.

כן זה נורמלי ברכב חדש שחסר נוזל קירור במידה ולא קיימת נזילה.

איזה כייף לי :)

פורסם

1. לעולם לא בודקים שמן ומים בתחנת דלק. המתדלקים האלה לא מבינים מהחיים שלהם. ולבדוק מפלס ברכב חם לא משרת את המטרה.

2. לעולם לא קונים שמן ומים בתחנת דלק.

הגיוני שיהיה חסר קצת נוזל קירור ברכב חדש.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

במצב זה עדיף להוסיף מעט מי ברז ולא נוזל קירור בלתי מתאים.

אם מדובר בכמות קטנה, זה רק יעשה שינוי זעיר ולא משמעות ביחס של המים ונוזל הקירור.

כבר דובר בנושא, עשה חיפוש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שאם הם יראו שהוסיפו נוזל קירור שונה יכולים לבטל לך את האחריות, אבל זה לא בטוח, אל תלחץ בגלל זה.

צריך להגביר את המודעות בעניין הזה של לא לקנות ולבדוק נוזלים בתחנת דלק.

אם יש לך בעיות עם הרכב גש למכונאי, לא למתדלק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

1. הקפד לבדוק שמפלס הנוזל בין המינימום למקסימום, בבוקר, כשהאוטו קר, בכביש ישר. במידה וחסר נוזל קירור, הוסף נוזל מקורי, והמשך לעקוב (מדי פעם בתחילת יום). לדברי מכונאים במוסך, זה נורמלי - טיפה להוסיף.

2. במהלך נסיעה מפלס הנוזל משתנה, כך שיכול להיות שפתאום אחרי נסיעה מפלס נוזל הקירור עולה, מעל המקסימום.

3. לפי דברי מכונאי במוסך, ישנם שני חיישנים במיכל העיבוי (אחד למעלה, ואחד למטה...).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

רק רוצה לחדד מעט את מה שאמר אייל - לעולם לא בודקים שמן או מים בתחנת דלק. זאת תחנת דלק וכשמה כן היא, ממלאים שם דלק. רק דלק! המתדלקים מקבלים עמלה על כל מוצר שהם מצליחים לדחוף ללקוח ולכן גם אם השמן ינזול לך מהפתח של המילוי יגידו לך שחסר. לידידה שלי הצליחו לדחוף שמן לרכב שהיא הוציאה עשר דקות קודם מהסוכנות של "מאיר". נתנו לה שם הקמצנים 5 ליטר דלק להגיע לתחנה הקרובה (שילמה משהו כמו 180 אלף על CRV אבל לא יכלו למלא לה מיכל ב 300 שקל הקמצנים). נכנסה לתחנת הדלק הראשונה ואמרה למתדלק שהרגע הוציאה את הרכב מהסוכנות. הוא בטוב ליבו כי רב הציעה לה לבדוק שמן שחס וחלילה לא טרחו גם את זה למלא ואמר לה שחסר ודחף לה קילו הרמאי הזה.

גם אם אין לך חוש טכני, לא בעיה לבדוק את הדברים האלה והסבירו לך כאן בדיוק איך לעשות את זה נכון. ולשאלתך, התשובה היא כן, המנוע הזה צורך קצת יותר שמן בתחילת הדרך וזה נורמלי לחלוטין. לגבי אחריות, שום יבואן לא יתן לך אחריות על חלקים או טיפולים שאתה עושה לבד כמו למלא נוזלים לא מומלצים. קח את זה בחשבון.

פורסם

גם אם אין לך חוש טכני, לא בעיה לבדוק את הדברים האלה והסבירו לך כאן בדיוק איך לעשות את זה נכון. ולשאלתך, התשובה היא כן, המנוע הזה צורך קצת יותר שמן בתחילת הדרך וזה נורמלי לחלוטין.

רק שהוא שאל על חוסר בנוזל קירור ולא שמן... :shock:
פורסם
אין לכם מושג כמה רכבים המתדלקים האלה הצילו, תמשיכו להאמין לכל מה שאתם רואים בטלוויזיה.

אולי הצילו מספר רכבים.

אבל כמה ליטרים מיותרים של שמן ונוזל קירור דחפו ללקוחות תמימים ?

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

• תוכן חדש...