Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אולי הצילו מספר רכבים.

אבל כמה ליטרים מיותרים של שמן ונוזל קירור דחפו ללקוחות תמימים ?

עד היום לא הכרתי מישהו שהסתכן בלהרוס מנוע כדי לקבל את 3 שקלים ממכירת שמן ב90 ש"ח, זה גם לא הגיוני, אין בנאדם שפוי שעושה דבר כזה, גם ככה טעות מאוד קטנה יכולה לעלות ביום עבודה שלם (או יותר במקרים יותר חמורים) , אז להסתכן גם בלהרוס מנוע ? :shock:

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תהיה תמים אנשים יעשו הכל בשביל להרוויח כסף, גם ככה אי אפשר להוכיח שום דבר אחר כך במקרה של תקלה.

כשאתה אחרי צבא כל שקל חשוב לך ולכן תעגל פינות עם מכירת שמן מים ואביזרים סיניים זבלה ללקוחות תחנת הדלק.

ומבין ברכב :wink:

בקשר למתדלק זה היה לי ברור,

בקשר למבין ברכב - אם היית מבין היית יודע שכל ה"רעיון" הזה של לבדוק שמן מים נובע מכך שתמיד יראה כאילו חסר שמן ברכב שזה עתה נכנס לתחנת דלק וזהו הזדמנות לתחנת הדלק לדחוף שמן מיותר לאנשים שעלול לגרום לבעיות בעתיד .

אז תעשה לנו טובה ואל תלעיט אותנו בסטטיסטיקה מפוקפקת כי אתה לא יודע באמת כמה רכבים ניצלו אם בכלל

ויותר מכך כמה רכבים ניזוקו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הרכב חם כאשר הוא מגיע לתחנת דלק ובד"כ כאשר הרכב חם יראה כאילו חסר קצת מים או שמן.

בדיקת חוסר נזולים ברכב עושים כאשר הרכב קר אפשר בבוקר לפני הנעה או כאשר הרכב עמד כמה שעות טובות.

אולי באמת יצא וכמה פעמים הגיעו רכבים ללא נוזלים לתחנת דלק והוספה של נוזלים באמת רק הטיבה. אבל ראיתי באיזה תחכום המתדלקים מנסים לדחוף שמן/מים לנהגי חסרי כל ידע ברכבים או מכנאניקה.

אני רק לא מבין איך אותו מתדלק יכול לאבחן איזה סוג שמן (צמיגות, יצרן) או מים צריך כל רכב ורכב ולתת לו בדיוק את מה שהגדיר יצרן הרכבים.

פורסם
הרכב חם כאשר הוא מגיע לתחנת דלק ובד"כ כאשר הרכב חם יראה כאילו חסר קצת מים או שמן.

בדיקת חוסר נזולים ברכב עושים כאשר הרכב קר אפשר בבוקר לפני הנעה או כאשר הרכב עמד כמה שעות טובות.

אולי באמת יצא וכמה פעמים הגיעו רכבים ללא נוזלים לתחנת דלק והוספה של נוזלים באמת רק הטיבה. אבל ראיתי באיזה תחכום המתדלקים מנסים לדחוף שמן/מים לנהגי חסרי כל ידע ברכבים או מכנאניקה.

אני רק לא מבין איך אותו מתדלק יכול לאבחן איזה סוג שמן (צמיגות, יצרן) או מים צריך כל רכב ורכב ולתת לו בדיוק את מה שהגדיר יצרן הרכבים.

הפוך ידידי.

איזה כייף לי :)

פורסם

יותר גרוע מזה, לגיסתי בדקו שמן מנוע ואמאו לה שחסר והיא חייבת להוסיף או שהלך מנוע...

היא כמובן נבהלה קנתה שמן והמתדלק הוסיף לה שמן, אחרי זה היא הגיעה הביתה והראתה לבעלה את השמן ואז הוא ראה שבכלל מכרו לה שמן גיר!!, אחרי זה הם כמובן היו צריכים ללכת למוסך להחליף את כל השמן מסנן ולשטוף הכל וכל זה בגלל מתדלק אחד שלא מבין מהחיים שלו, אז רק תעשה את העבודה שלך ותתדלק!

פורסם

בקשר שזה לא מדויק לבדוק שמן שהרכב חם אני מסכים עם זה, אני מדבר על מקרים שרכבים הגיעו בלי שום טיפת שמן, שום טיפת מים, והמתדלק מסתכן בפתיחת הרדיאטור, מנקז אוויר ממלא מים (רגילים או נוזל קירור לפי בקשת הלקוח אז אל תבלבלו ת'מוח עם דחיפת מוצרים לאנשים) , ומציל את מה שנשאר להציל, ובקושי שומע ת'מילה "תודה", ואתם באים מלכלכים בלי בושה בגלל כמה מקרים נקודתיים שלא משקפים את כולם, ואני בטוח שרוב אלה שמלכלכים לא אומרים שלום שהם מגיעים לתחנת דלק, ואני מקווה שתתקעו יום אחד בלי כרטיס אשראי בדרך לאילת בתחנת דלק בשירות עצמי :)

פורסם
בקשר שזה לא מדויק לבדוק שמן שהרכב חם אני מסכים עם זה, אני מדבר על מקרים שרכבים הגיעו בלי שום טיפת שמן, שום טיפת מים, והמתדלק מסתכן בפתיחת הרדיאטור, מנקז אוויר ממלא מים (רגילים או נוזל קירור לפי בקשת הלקוח אז אל תבלבלו ת'מוח עם דחיפת מוצרים לאנשים) , ומציל את מה שנשאר להציל, ובקושי שומע ת'מילה "תודה", ואתם באים מלכלכים בלי בושה בגלל כמה מקרים נקודתיים שלא משקפים את כולם, ואני בטוח שרוב אלה שמלכלכים לא אומרים שלום שהם מגיעים לתחנת דלק, ואני מקווה שתתקעו יום אחד בלי כרטיס אשראי בדרך לאילת בתחנת דלק בשירות עצמי :)

אז למה רק שמן מים ?

חבל שהמתדלקים לא בודקים כבר על הדרך את תאריך ומצב הצמיגים, את הבלמים, וכו ... מי יודע כמה אנשים היו יכולים להינצל

למה למשל לא לצייד את המתדלק במד לחץ אויר, שיבדוק על הדרך את כמות האויר בכל צמיג ? זה לא פחות חשוב

פורסם

יש מקרים מכאן ומכאן.

הכי טוב שהנהג (או בעלה) יבדוק באופן סדיר אבל אם יש אנשים, ויש הרבה כאלה, שלא פותחים בכלל מכסה מנוע אז בשבילם זה טוב למרות הכל.

פורסם
אז למה רק שמן מים ?

חבל שהמתדלקים לא בודקים כבר על הדרך את תאריך ומצב הצמיגים, את הבלמים, וכו ... מי יודע כמה אנשים היו יכולים להינצל

למה למשל לא לצייד את המתדלק במד לחץ אויר, שיבדוק על הדרך את כמות האויר בכל צמיג ? זה לא פחות חשוב

אם אוויר היה עולה כסף, אז היו בודקים גם אוויר

פורסם

אין לכם מושג כמה אנשים מבקשים לבדוק אוויר, וכן בודקים להם וזה לא עולה כסף, למרות שעוזבים את העבודה וניגשים למתקן האוויר בקושי נותנים לנו טיפ, ושתדע לא בודקים רק שמן ומים, מים במצבר ב99% מהרכבים אפשר לראות אבנית על המצבר ושאין מים בפנים, אנשים לא בודקים את זה, חוסר בנוזל בלמים שזה סכנת חיים והנהג אפילו לא ידע על זה (וכן ממליצים לאנשים ללכת למוסך אחרי שממלאים כי נוזל בלמים זה משהו שלא מתאדה ולא אמור להיות חסר), נוזל הגה כוח, וזה כמובן בלי לדבר על המקרים שהגיעו אנשים עם איזה צינור קרוע ברדיאטור ועזרנו להם לסתום את זה כמה שאפשר עד ההגעה למוסך.

מישהו מזכיר את זה ? מישהו אומר תודה? לא, רואים כלבוטק ומאמינים לכל מה שהנביא רפי גינת אומר .

נ.ב

גם אני חושב שתחנת דלק זה לא המקום "לטפל" באותו ורק מי שבאמת צריך ונתקע בלי שמן או כל נוזל אחר צריך לבדוק/לקנות, ולא לעשות את זה על בסיס קבוע כל שבוע שבאים למלא.

פורסם
במצב זה עדיף להוסיף מעט מי ברז ולא נוזל קירור בלתי מתאים.

אם מדובר בכמות קטנה, זה רק יעשה שינוי זעיר ולא משמעות ביחס של המים ונוזל הקירור.

.

+1000

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

"אין לכם מושג כמה אנשים מבקשים לבדוק אוויר" - הנקודה שלי בדיוק. אם בדיקת אוויר הייתה עולה כסף המתדלק היה מציע לבדוק אוויר, לא הלקוח, ואתה לא היית מתלונן שלא קיבלת טיפ :wink:

פורסם

למרות שגם לחץ אוויר רצוי לבדוק כאשר הצמיג קר, הייתי שמח לו המתדלק היה מציע לבדוק תקינות לחץ אוויר.

אנשים רבים מזניחים את הפעולה הפשוטה הזו וגורמים בלאי מואץ לצמיגים וסיכון בטיחותי לרכב.

פורסם

רציתי לעדכן שניגשתי לסוכנות רכב (צ'מפיון בחיפה), ולאחר שסיפרתי להם את המקרה, הם אמרו לי שזה לא משמעותי שהוספתי מים לא מקוריים (הוספתי בערך שתי כוסות).

אחרי שסיפרתי שהמפלס עדיין נמוך עשו בדיקה לרכב וגילו שהייתה בעייה עם משאבת המים,

אז החליפו לי אותה (עם המים) במסגרת האחריות.

ניצלתי את ההזדמנות לקנות שמן ומים במקום.

מוזר, אמרו לי שם שצריך להוסיף מי קירור (G12++) ישר מהמיכל, לא צריך להוסיף מים ("זה מספיק מדולל").

תודה רבה על העזרה אנשים.

• תוכן חדש...