Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם

שנים שלא כתבתי בפורום. נחמד לחזור

קנינו לפני חודש סיאט איביזה אסטיאיי 1200.

צריכת דלק לפי המפרט היא 19 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת (עירונית+בינעירונית).

כמובן שלא ציפיתי לצריכה כזו, אבל לפי אנשים שדיברתי איתם ציפיתי לצריכה של 15-16 ק"מ ממוצע.

מאז שקנינו את האוטו מילאנו 4 מיכלים מלאים. בכולם קיבלנו צריכה של8-10 ק"מ לליטר.

במיכל הנוכחי נסעתי כמעט רק נסיעות בינעירוניות והוא צפוי לתת לי 10 ק"מ לליטר(!)

זו צריכה בעייתית בכל קנה מידה לרכב קטן. על אחת כמה וכמה לרכב קטן עם מנוע 1200 ו7 הילוכים.

לפני שבועיים הרכב היה בבדיקה ונמצא תקין.

אני מתכנן לקחת אותו שוב לבדיקה ומפחד שיגידו שוב שהוא תקין. כי בוודאי שהוא לא. הם פשוט לא רוצים לקחת אחריות.

למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות?

למישהו קרה פעם מקרה כזה?

תודה

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי מפנה אותך לחבר הפורום "מוסך רון" שמהיכרותי איתו מזהה את הבעיה במדויק,אך זה מצחיק כשיש לך אחריות חברה אני מניח שבדקת לחץ אוויר תקין בצמיגים? אולי כדאי לנסות תחנת דלק אחרת??

פורסם

סליחה על הבורות אולי התכוונת לאיביזה tsi? לא מכיר איביזה מדגם sti , בכל מקרה ממה ששמעתי האיביזה אוכלת בממוצע אחד לשתיים עשרה בכל מקרה כנראה שגם אתה לא ממש רגיש על הגז ממה שאתה מתאר

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

פורסם

סליחה על הטעות

כמובן ש

TSI

דאגתי במיוחד שהרגל מאוד לא תהיה כבדה

אני נוסע בכבישים מהירים על 2000 סלד

המחשב דרך מראה לי צריכה של 20 ק"מ ליטר

הרגל שלי זאת לא הבעייה

פורסם

בנימה יותר רצינית

נסה לתדלק בתחנה אחרת

אגב איך אתה בודק את צריכת הדלק, לפי מחשב הרכב או לפי חישוב בתדלוקים?

ועוד משהו מחשב הרכב די מדייק בנתונים, כמובן שיש סטייה תמיד.

פורסם

המחשב מראה 1:20 ברגעית ? או בממוצעת?

אם בממוצעת אז אין מצב שעשית 1:10 ואולי יש בעיה בחישוב שלך.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

אפשר לאודות (להודות) באמת אם כל אהבתי לקונצרן vw כנראה שמנועי הtsi לא כאלה חסכוניים כמו שחושבים... ואני בעלים של 2.0tfsi :(

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

פורסם

אני מתדלק בפז. בתחנות דלק שונות. לא בקבועה

הרכב עשה 1500קמ בערך. הוא אצלנו חודשיים

ככה שאת ההרצה אני מאמין שהוא סיים

את החישוב של הצריכה אני מחשב לפי כמה ליטרים אני ממלא וכמה קילומטרים נסעתי מהתדלוק האחרון.

אתם אומרים שהמחשב דרך מדייק? מוזר

כי לפי המחשב דרך אני באמת אמור לעשות משהו כמו 15 קמ לליטר

ב20 קמ לליטר הוא רגעי, לא ממוצע. אם יש עלייה הוא לוקח קצת יותר כדי לשמור על המהירות

(בקרת שיוט)

בירידה קצת פחות

אבל סך הכל בבינעירוני הוא לרוב על 20 לליטר

כמובן שיש הנסיעה בעיר עד שאני יורד לביעירוני. הייתי מקווה ל15 לליטר

ואני מקבל 10 לליטר.

הפרש משמעותי ביותר

חשבתי אולי בעייה בגיר?

ואולי המחשב דרך מתייחס רק למנוע ולא יודע שהגיר מפשל בהעברת הכוח?

אני מנחש פה לגמרי. אין לי שום ידע אמיתי לגבי המחשב דרך של האוטו

פורסם

ארבע הערות :

1. במחשב הדרך באיביזה יש שני נתונים נפרדים - צריכת דלק רגעית (משתנה) וצריכת דלק ממוצעת מהאיפוס האחרון.

מניסיון מחשב הדרך בסיאט הזו מאוד מדויק. האם בדקת את הנתון הממוצע המצטבר והוא תואם או דומה לצריכת הדלק

הגרועה שתארת (1:10) ? (שים לב שהנתון בצג הוא במידה של ליטר ל100 ק"מ ולא בק"מ/ליטר).

2. הקפד במילוי המיכל , בפרט שאתה מתדלק בתחנות שונות , להגיע למילוי פיזי עד קצה הצינור ולא לפי קפיצת האקדח ששונה

בכל תחנה. (מדובר בהפרש של מספר ליטרים שמסלף את החישוב).

3. אין דבר כזה נסיעה עירונית טיפוסית - יש תוואי שטח ונהיגה שונים לכל נהג בכל מסלול ובכל עיר.

4. מנוע TSI עם טורבו ולכן יש שונות קיצונית בצריכת דלק בין נהיגה מתונה ואיטית עם האצות עדינות והדרגתיות לבין נהיגה

עם רגל כבדה . ההפרשים עצומים לעומת מנוע אטמוספרי רגיל. ברגע שהסל"ד גבוה והטורבו גודש בלחץ יחסית גבוה

צריכת הדלק גרועה יחסית.

פורסם

אם יש סטייה של המחשב, זה ב10 אחוז ולא 50 אחוז.

תבדוק שאתה מתדלק נכון. ככה שלא תדלקת כמה ליטרים יותר.

חשוב מאוד הרגל על הגז. ברגע שהטורבו נכנס, אתה זולל.

אני באיביזה קופרה חדשה (1.4 טיאסאי) עושה צריכה הרבה יותר טובה מ10 קמ לליטר.

ושים לב, המחשב לא מראה כמה קמ לכל ליטר אתה עושה, אלא כמה ליטרים ל100 קמ

ז"א שאם אתה רואה שם 20, אתה עושה 5 קמ לליטר.

המנוע יגיע לצריכה אופטימלית בסביבות ה6000 קמ. עד אז הוא יזלול קצת יותר, אבל ממש לא כמו שציינת.

פורסם

אני יודע שהמחשב דרך מדבר על ליטרים ל100 קילומטרים. כמובן שחישבתי לפי זה בהמרה של קמ לליטר

הממוצע של המחשב דרך זה ממוצע לנסיעה הנוכחית

או לנסיעה מאז שאיפסתי את הקילוטרז'

או מאז ומתמיד?

• תוכן חדש...