Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממליץ בכנות ליצור קשר עם היצרן. צריכת דלק שכזו ועוד ללא "נהיגה עדינה במיוחד" כדבריך, מחייבת בדיקה רצינית של האוטו. נראה שעלית על משהו בזכותו אפשר להגיד שלום לכל ההייבריד והדיזל.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז צר לי לאכזב אותך - מדדתי מעל 1:20 בביניערוני (נסיעות ארוכות כמובן) וכ-1:14 בעירוני.

א' אתה עדיין לא בנתוני יצרן

ב' לנסוע כל הדרך על 80 ללא אנשים בלי מזגן, זאת לא הדרך שבה צריכים לפרסם צריכת דלק, שזה מחזיר אותי למה שאמרתי קודם, היצרן צריך לפרסם נתונים ריאלים ולא דברים דימיוניים

ג' תנסה לנסוע בת"א באמצע היום, קשה לי לאמין שתעבור את ה 1:12

פורסם

האיביזה שלי לא זוללת כל כך הרבה דלק (משהו כמו 15-16 ק"מ לליטר)

תבדוק מהר את הרכב יכול להיות שלך יש בעיה מסויימת.

פורסם
א' אתה עדיין לא בנתוני יצרן

ב' לנסוע כל הדרך על 80 ללא אנשים בלי מזגן, זאת לא הדרך שבה צריכים לפרסם צריכת דלק, שזה מחזיר אותי למה שאמרתי קודם, היצרן צריך לפרסם נתונים ריאלים ולא דברים דימיוניים

ג' תנסה לנסוע בת"א באמצע היום, קשה לי לאמין שתעבור את ה 1:12

בוא נבהיר כמה דברים...

1. 1:21 (מדוד בין תדלוקים) בנסיעה בינעירונית - זה מצויין. זה נמדד יותר מפעם אחת, גם בנסיעה ארוכה (והררית בחלקה) לצפון המרוחק -וב מהירות שבין 100 ל-110 קמ"ש.

זה אולי לא הנתון שעליו מעיד היצרן, אבל זה ה-ר-ב-ה יותר ממכובד, ואין על זה ספק בכלל.

2. תמיד עם מזגן. אני סובל מחום ונוסע אך ורק עם מזגן, גם בלילות הקרירים יותר.

ג. ברור לך שנתוני היצרן לא בוצעו תוך כדי נסיעה בתנועה צפופה / פקוקה / וכדומה. נתוני היצרן אמורים להיות בתנאי דרך אופטימליים - וברור לחלוטין שבעמידה בפקקי איילון העצבניים לא יביאו לצריכת דלק מדהימה, אולי שפויה...

אתה מוזמן להפסיק ולנסות לבדוק אותי. אני מספיק קרוב לנתוני היצרן - ואם הייתה לי בקרת שיוט - יתכן והיה שיפור נוסף, ואת זה נבדוק ברכב הבא.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
בוא נבהיר כמה דברים...

1. 1:21 (מדוד בין תדלוקים) בנסיעה בינעירונית - זה מצויין. זה נמדד יותר מפעם אחת, גם בנסיעה ארוכה (והררית בחלקה) לצפון המרוחק -וב מהירות שבין 100 ל-110 קמ"ש.

זה אולי לא הנתון שעליו מעיד היצרן, אבל זה ה-ר-ב-ה יותר ממכובד, ואין על זה ספק בכלל.

2. תמיד עם מזגן. אני סובל מחום ונוסע אך ורק עם מזגן, גם בלילות הקרירים יותר.

ג. ברור לך שנתוני היצרן לא בוצעו תוך כדי נסיעה בתנועה צפופה / פקוקה / וכדומה. נתוני היצרן אמורים להיות בתנאי דרך אופטימליים - וברור לחלוטין שבעמידה בפקקי איילון העצבניים לא יביאו לצריכת דלק מדהימה, אולי שפויה...

אתה מוזמן להפסיק ולנסות לבדוק אותי. אני מספיק קרוב לנתוני היצרן - ואם הייתה לי בקרת שיוט - יתכן והיה שיפור נוסף, ואת זה נבדוק ברכב הבא.

לא יודע מה להגיד לך, כנראה שהדוגמא שלך זאת הסטיית תקן מהממוצע...

אבל בממוצע, הנתונים עליהם מצהיר היצרן לא קרובים אפילו למציאות

ודרך אגב, הרכב שלך בדיוק כמו שהוא מגיע מהסוכנות (ללא שיפורים תוספות?) ואתה משתמש כמו כולם ב 95 אוקטן... ?

פורסם

יגאל, צריכת דלק תלויה בהמון משתנים. ברגע שנוסעים בשעות רגועות (מבחינת עומס) ובצורה מתונה וחכמה - צריכת הדלק תהיה בהתאם.

תמיד צחקתי על החץ של הורדת / העלאת ההילוך - נסה להעביר הילוכים כפי שהרכב רוצה ותגלה שפתאום צריכת הדלק משתפרת, גם אם זה נדמה שלפעמים הוא רוצה להעלות הילוך מוקדם ממה שאני ואתה חושבים לנכון.

ולגבי הרכב שלנו - הוא מתודלק 98 בלבד.

לאחרונה הוחלף פילטר אוויר המקורי (שהיה בסוף חייו) בפילטר INBOX יעודי (ל-1.2TSI) של K&N, ואין שום הבדל מבחינת צריכת הדלק - רק הבדל בתגובות דוושה חדות וזריזות יותר, וכמובן צליל יניקה נוכח יותר.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
יגאל, צריכת דלק תלויה בהמון משתנים. ברגע שנוסעים בשעות רגועות (מבחינת עומס) ובצורה מתונה וחכמה - צריכת הדלק תהיה בהתאם.

תמיד צחקתי על החץ של הורדת / העלאת ההילוך - נסה להעביר הילוכים כפי שהרכב רוצה ותגלה שפתאום צריכת הדלק משתפרת, גם אם זה נדמה שלפעמים הוא רוצה להעלות הילוך מוקדם ממה שאני ואתה חושבים לנכון.

ולגבי הרכב שלנו - הוא מתודלק 98 בלבד.

לאחרונה הוחלף פילטר אוויר המקורי (שהיה בסוף חייו) בפילטר INBOX יעודי (ל-1.2TSI) של K&N, ואין שום הבדל מבחינת צריכת הדלק - רק הבדל בתגובות דוושה חדות וזריזות יותר, וכמובן צליל יניקה נוכח יותר.

אוראל, כולנו יודעים כי צריכת דלק מורכבת מהרבה משתנים, אבל אתה צריך להבין, שהממוצע של צריכת הלקוח נמדדת לפי צריכת הלקוח, ולא לפי המשתנים של היצרן.

אם ל כ 99% מהלקוחות אין צריכה שאפילו דומה לנתוני יצרן (פרט לך שכבר אמרנו שזאת הסטיית תקן) אתה לא יכול להמשיך ולהצדיק את היצרנים בזה שהם בסדר והלקוחות הם אלו שלא נוסעים כמו שצריך.

זה שבדקת צריכת דלק בתנאים אופטימאליים ויצא לך דומה לזה של היצרן, לא מייצג כלום, כי עובדה שכל השרשור הזה מלא באנשים שמתלוננים שהצריכה שלהם לא כמו שהיצרן הצהיר, ושוב, אני לא אומר שהיא לא טובה, אלא שהיא לא דומה למה שהבטיח היצרן, כי לפי משמבטיח היצרן, אתה צריך לקבל צריכה של 1:18.45 בצריכה ממוצעת (50:50), אבל פה בשרשור, לא ראיתי אחד שדיווח על צריכה כזאת (חוץ ממך, שכבר אמרנו שזאת ה ס.תקן).

ככל שגודל המדגם שלך גדול יותר (מס' האנשים בפורום שכתבו את הצריכה שלהם), גם התוצאה מדוייקת יותר (הצריכה הממוצעת של אנשי הפורום)...

וכמובן, שאתה גם לא מייצג היות ואתה מתדלק רק ב 98, ואחרים לא ככה שהתנאים שלך שונים משל האחרים

פורסם
ככל שגודל המדגם שלך גדול יותר (מס' האנשים בפורום שכתבו את הצריכה שלהם), גם התוצאה מדוייקת יותר (הצריכה הממוצעת של אנשי הפורום)...

וכמובן, שאתה גם לא מייצג היות ואתה מתדלק רק ב 98, ואחרים לא ככה שהתנאים שלך שונים משל האחרים

מן הסתם. אל תעשה ממני אידיוט...

רק קח בחשבון שאופי נהיגה של כל נהג ונהג הוא שונה, לא משנה כמה נתאמץ לנהוג בצורה חסכונית ודומה.

יש למספיק מחבריי פאביות TSI - חלקן ידניות וחלקן DSG. רובם מגיעים לצריכת דלק זהה לשלי - בנהיגה חסכונית ומתונה, והם מתדלקים 95.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ממש מדהים. במיוחד בהתחשב בכך שבדיקת צריכת הדלק של היצרן נעשית ללא מזגן פועל, מה שמעניק לו פור של בין 10% ל 20% ועדיין מרבית המכוניות אינן "מגרדות" אפילו את נתוני היצרן.

פורסם

ליי יש איביזה TSI

1600 ק'מ והאוטו עושה 680 ק'מ ל43 ליטר פול טנק

אני לא מבין איך אתם מגיעים לנתונים 1ל9 בהתחלה האוטו אוכל הרבה עד ה1000 ק'מ הראשונים

שמתסיימת ההרצה גם האוטו מגיב בצורה יותר טובה

ומי שמגיע 1ל9 כנראה לוחץ בלי סוף

פורסם
ליי יש איביזה TSI

1600 ק'מ והאוטו עושה 680 ק'מ ל43 ליטר פול טנק

אני לא מבין איך אתם מגיעים לנתונים 1ל9 בהתחלה האוטו אוכל הרבה עד ה1000 ק'מ הראשונים

שמתסיימת ההרצה גם האוטו מגיב בצורה יותר טובה

ומי שמגיע 1ל9 כנראה לוחץ בלי סוף

זה יוצא 1:15.8 , כמו אצלי, זאת צריכה מצויינת, אבל לפי היצרן אתה אמור ב 43 ליטר לעבור 955 ק"מ בבין עירוני, או 791 במשולב...

שם לב להבדל ?

פורסם
זה יוצא 1:11 כלומר לא חסכוני בכלל.

איך יתכן שהמחשב של כל הTSI למיניהם מראה צריכת דלק פי 2 יותר חסכונית?

וכל כך הרבה אנשים מתלוננים?

הייתי בטוח שהTSI חסכוני.

למה לא חסכוני? זה רכב משופר..הוא מגיע עם 160 כ"ס. ורוב הזמן אני לא נוסע כ"כ בעדינות.

זהו גם מנוע 1.4 ולא 1.2.

פורסם

לא מזמן גם התלוננתי פה בפורום לגבי צריכת דלק "לא משהו" בלשון המעטה.

צריכת הדלק היא בסביבות 1-9/12 ק"מ לליטר !

הרכב דיי זולל דלק , ורק בכבישים מהירים על מהירות שיוט הרכב חסכוני.

פורסם
זה יוצא 1:15.8 , כמו אצלי, זאת צריכה מצויינת, אבל לפי היצרן אתה אמור ב 43 ליטר לעבור 955 ק"מ בבין עירוני, או 791 במשולב...

שם לב להבדל ?

אבא שלי הולך עם האוטו לעבודה וחוזר והעבודה בתל אביב תבין לבד שיש פקקים

לפי המחשב של האוטו בנסיעה בינעירונית אני מגיע לתוצאה של 5.2 ליטר ל100 קילומטר

נתוניי יצרן הם לא רצינים האוטו שלי עושה מ0-100 ב8.3 במצב ספורט..

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הקפצתי את הדיון בכוונה בכדי לקבל עדכונים מאותם אנשים שהתלוננו על צריכת הדלק של הרכב .

המטרה היא לדעת איזה דגם של האיביזה הוא המשתלם ביותר 1.4/1.6/1.2TSI אם אלו שקנו את האיביזה/שקודה פאביה או בעלי המנועים הדומים יוכלו לתת לנו מעט יותר פרופורציה .

אני עומד גם אחרי הדילמה הזאת, אם כי אני ממש שוקל לקנות אלטו ולדעת שצריכת הדלק תיהיה טובה מאוד בשבילי .

תודה לעוזרים .

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

• תוכן חדש...