Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סה"כ עבדתי בשיטה שלך,לקחתי מציאות מסויימת ונתתי לה טוויסט קיצוני,רק לכיוון השני.

אל תהיה תמים, חלק שם שכירים ע"י בעלי אינטרסים מסויימים.ברור שלא ברמה שאני תיארתי אבל שכירים בארגונים עם אינטרס מסויים.

אף אחד לא שטף לי את המוח, יש לי אנקדוטה בשבילך:

בבחירות של 99 ביבי מול ברק, הצבעתי ברק ולמעשה השתייכתי למחנה מר"צ :D

לקח לי זמן להתפכח , זה קרה לבד בלי סיוע של אף גורם כזה או אחר. פשוט כשאתה מתבגר אתה נחשף למציאות האמיתית בשטח ומפסיק לחיות בבועה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 560
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חשבתי כבר הרבה דברים עליך אבל מעולם לא חשבתי שבאיזה שלב בחיים שלך היית מספיק אידיוט להצביע לברק! :wink:

תיכף גם תספר לי שפעם היה לך מכונית צרפתית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שמע,

כשאמרתי מקודם שבכלל לא יזיק איזה פיק בירכיים לפוליטיקאים כשהם שומעים את ההמון מתחת לחלון, ידעתי בדיוק על מה אני מדבר!

איזה רמה של עזות מצח, יהירות וניתוק מהציבור צריך בכדי לחתום בעיצומה של הסערה על צו שמעלה את הארנונה ולא סתם מעלה, מעלה רטרואקטיבית החל מינואר.

פורסם
מי היא בכלל שתכריז שראש הממשלה משקר ושתוכנית הפתרון שהוצגה על ידו היא ספין?

כל דבר יהיה ספין מבחינתם ****** ראש הממשלה אינו משקר, הוא אומר מה שהוא חושב שהציבור רוצה לשמוע, בכפוף לכך שעדיין לא יחייב אותו במאומה. התכנית היא ספין מארץ הספינים שהעזים בה הן מהסוג הטורף (אני נזכר בתכנית המיסי הירוק כדוגמא). תקרא את התכנית ותבין., למעט התפטרות של הממשלה.****** גם התפטרות הממשלה תהיה סוג של ספין בהיעדר אלטרנטיבה ראויה למנהיגות.

כמו כן , מי שמגיע מכפר שמריהו ולא סבל מחסור מימיו , לא יכול להיות "מנהיג",מוביל או קובע מדיניות של מחאה חברתית מכיוון שמעולם לא היה בנעליהם של אלה שסובלים באמת. ***** באמת? על אחד אוצמה בן לאדן שמעת?

כמה הערות כלליות, סליחה על היעדר הקרדיט:

לגבי מספר המכוניות הנרכשות כמדד לשגשוג מעמד הביניים - שגוי משתי סיבות עיקריות. ראשית, רוב הרכבים החדשים אינם נרכשים על ידי בני המעמד הבינוני אלא על ידי חברות הליסינג, ומוגשות לבני המעמד הבינוני בתנאי נשך דרקוניים כמעט. אני מזכיר לך שאין תחבורה ציבורית יעילה בישראל לכן אין אלטרנטיבה לרכב פרטי למשפחות. שנית, בני המעמד הבינוני שאכן קונים רכבים (או אפילו אלה שלוקחים בליסינג) עושים את זה על חשבון חסכונות חייהם (פודים קרנות השתלמות וקופות גמל או מוותרים על ברוטו גדול יותר ממנו מופרש יותר לסוציאליות).

נסיעות לחו"ל כמדד וגו' - באופן דומה, גם חלקו הגדול של עמישראל שנוהר לחו"ל (מסיבות של נסיון להתאוור קצת מהמציאות המוגבלת ומגבילה בישראל) עושה זאת על חשבון חסכונות ולא על בסיס הכנסה פנויה יתרה.

אני אחדד. המימון שהמעמד הבינוני מעמיד לצורך רכישת דירה, מכונית ומוצרים רבים אחרים מגיע לא מהכנסתו הפנויה אחרי הפרשה לחסכון, אלא על חשבון חסכונות עבר (חלקם מקלטי מס כמו קרנות השתלמות) וחסכונות עתיד (ויתור על ברוטו כדי לקחת ליסינג או פשוט ויתור על הפרשה ליום סגריר).

מבחוץ אולי נראה שהכל טופי, אבל אתה תראה שהצריכה רק מחזקת את תסמונת אכול ושתה כי מחר נמות - אין חשיבה לטווח ארוך כי כל המשאבים נשאבים להווה. תראה גם שככה אין צבירת הון לדורות הבאים: סבתא מתה והירושה לא משמשת ליצירת הון נצבר אלא לצריכה (דירות, רכבים) של הדורות הנוכחיים.

המצב דומה למשבר האשראי בארה"ב, שם הצריכה הפרטית תודלקה באמצעות אשראי קל ללא כיסוי. פה אין אפשרות לקחת אשראי קל, לכן אתה שם את כל מה שיש לך רק כדי לזכות ברמת חיים שמנסה להיות סבירה למעמד ביניים במדינה מערבית.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
בתור התחלה צריך למנוע תופעה של פרזיטיות של הערבים והחרדים , לא יתכן שאנחנו נממן אותם.

זה עוד אחת מהססמאות שהשמאל דוחף לנו.

ואסביר:

חרדים וערבים - לא משלמים מע"מ?

חרדים וערבים - לא משלמים אגרות? [טסט; ביטוח(זה מס!)]?

ניקח למשל קבוצת חרדים שעובדים - והיום יש המון כאלה - הם משלמים מיסים בדיוק כמו כל אחד מאיתנו.

וניקח למשל קבוצת חרדים שלא עובדים, אלא "לומדים" - הם מקבלים מלגה ע"ס 1900 ש"ח ומעלה. 850 מתוכה מממנת המדינה. את כל השאר [למעלה מ1000 ש"ח] המנהלים שלהם משיגים מתרומות, בעיקר בחו"ל. מה יצא מזה? שמדי חודש נכנס למדינה ה-מ-ו-ן כסף מחו"ל, ויוצא כאן בארץ במגוון דרכים [מחיתולים ועד דלק], והמדינה גובה גם ממנו מס ישיר ועקיף. תבדקו אותי, זה תורם לא מעט לכלכלה הישראלית. זה שהתרגלנו לחשוב ש"אנחנו מממנים אותם" זה לא אומר שזה נכון.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

נהג מתחיל,

עם הרבה ממה שכתבת, הסכמתי.

ולגבי הצריכה העצומה. תסתכל כמה שנים קדימה. נניח, בן אדם לקח הלוואות ובסופו של דבר הוא הצליח לכסות את החובות שלו (נניח קופת גמל שהשתחררה, או קרן השתלמות...). אם הכל כוסה, (אם זה אחרי חמש עשרה או עשרים שנה) זה אומר שבסופו של דבר היה לבן אדם את הכסף כדי לאפשר לעצמו רמת חיים גבוהה...

אז... אנשים ביזבזו והוציאו הרבה, ועכשיו בוכים?! היו צריכים לחסוך, ולחיות בהתאם ליכולות שלהם. אם חסכתי כסף, ולא טסתי לחו"ל, אז כן, באפשרותי לקנות אוטו חדש (עם הלוואה לעוד שנתיים...).

אותי לימדו ש..."מקור ההון בחיסכון".

ולגבי המחאה, יצא המרצע מהשק, המניע הוא מניע פוליטי כנגד הממשלה. כשאיש רוח מתראיין ואומר בפירוש שהוא מייחל לרגע שהממשלה תיפול, זה לא נראה לי בכלל.

לגבי החרדים, וואלה, אין לי שום בעיה איתם. הם בוחרים להביא לעולם הרבה ילדים ונושאים בנטל לבדם. כל עוד הם אזרחים שומרי חוק, ומשלמי מיסים, זה בסדר מצידי.

ולעניינו,

מה, סתם נוצרו כל ההפעלות האלה להורים? כל החוגים לילדים? ראבאק, חוגים לתינוקות בני כמה חודשים! שחיה, ריקוד, מוזיקה.

והכל עולה בטירוף... למה?! יש פרייארים שיכולים לשלם את זה. סדנאות שוקולד... ועוד אי אילו סדנאות שקר למיניהן.

ואנשים משלמים...! זה מראה שיש כסף. והכסף רק מחפש איפה לצאת.. אח"כ האנשים בוכים שאין כסף...ומצפים מהמדינה לשלם.

אתמול בטלויזיה התראיין אבי שמחון, והוא אמר שאנחנו עדיין משלמים את ההלואות על מלחמת יום הכיפורים! מאיפה נראה לכולם שיביאו את הכסף?

לא נורא בכלל אם אנשים יחשבו פעמיים איך הם מכלכלים את עצמם ואת משפחתם. אם צריך לקצץ, שיקצצו בהוצאות. יודע מה, שקודם ממש יקצצו.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

סער, לא הבנת אותי. אני טוען שמעמד הביניים בישראל צריך לעבוד ולהשקיע הרבה יותר כדי לממן אותה רמת צריכה כמו מעמדות ביניים אחרים בעיקר בעולם המערבי (אירופה יותר מאשר ארה"ב, מהסיבה שציינתי בפוסט הקודם), איפה הבעיה? הבעיה היא בעיקר בעובדה שמעטים מאד מהישראלים חוסכים חסכון אמיתי לזקנתם, לדורות הבאים או סתם ליום סגריר.

לפני שאתם קופצים, לדעתי קרנות השתלמות, קופות גמל ודומיהן הן לא חסכונות אמיתיים אם הם משתמשים לצריכה (מי לא מכיר את אלה ששוברים קרן השתלמות כדי לקנות אוטו חדש, ריהוט חדש או לשדרג דירה), אלא במקרה הטוב מקלטי מס.

הישראלי חוסך פחות מעמיתיו בעולם המערבי, ולדעתי חלק ניכר מכך נובע שהוא חייב לשרוף את ה"חסכונות" האלה כדי לממן צריכה שבמערב הוא היה יכול להשיג אותה מהכנסתו הפנויה, ועדיין להשאיר משהו ליום סגריר או לדורות הבאים (ירושות לא נצברות אלא נצרכות בשוטף).

מה הסייפא? לכאורה יש רמת צריכה גבוהה ותואמת את מה שמקובל במערב, בפועל המעמד הבינוני הישראלי משועבד לה מעבר לכל פרופורציה בריאה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
זה עוד אחת מהססמאות שהשמאל דוחף לנו.

ואסביר:

חרדים וערבים - לא משלמים מע"מ?

חרדים וערבים - לא משלמים אגרות? [טסט; ביטוח(זה מס!)]?

ניקח למשל קבוצת חרדים שעובדים - והיום יש המון כאלה - הם משלמים מיסים בדיוק כמו כל אחד מאיתנו.

וניקח למשל קבוצת חרדים שלא עובדים, אלא "לומדים" - הם מקבלים מלגה ע"ס 1900 ש"ח ומעלה. 850 מתוכה מממנת המדינה. את כל השאר [למעלה מ1000 ש"ח] המנהלים שלהם משיגים מתרומות, בעיקר בחו"ל. מה יצא מזה? שמדי חודש נכנס למדינה ה-מ-ו-ן כסף מחו"ל, ויוצא כאן בארץ במגוון דרכים [מחיתולים ועד דלק], והמדינה גובה גם ממנו מס ישיר ועקיף. תבדקו אותי, זה תורם לא מעט לכלכלה הישראלית. זה שהתרגלנו לחשוב ש"אנחנו מממנים אותם" זה לא אומר שזה נכון.

שכחת רק שהחרדים מקבלים מענקים של "משפחות ברוכות ילדים" ומקבלים פי 5 ממה שמשפחה רגילה מקבלת על כל ילד , ויש להם המון.

ושכחת שהערבים לא משלמים המון דברים.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
חשבתי כבר הרבה דברים עליך אבל מעולם לא חשבתי שבאיזה שלב בחיים שלך היית מספיק אידיוט להצביע לברק! :wink:

תיכף גם תספר לי שפעם היה לך מכונית צרפתית.

אני חושב שזה היה יותר לא ביבי מאשר כן ברק לראשות הממשלה ומרצ למפלגה . לא זוכר כבר, אני כיום מזדעזע מהמחשבה.

הייתה לי נפש צעירה ורכה וניזונתי מהדיסאינפורמציה בתקשורת בלי לדעת יותר מדי מי נגד מי.

נ.ב. היה לי רכב צרפתי וגם מהסרט הרע הזה התפכחתי. :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מה "הוא שאמרתי"? :shock:

כל הדיוט מבין שמדובר באהבלה שמחפשת פרסום עצמי ע"י יצירת פרובוקציה בכתיבה שהפוכה למיין סטרים, מחר היא תכתוב כמה ביטוח לאומי תורמים לניצולי שואה רק בכדי ליצור שיח חברתי סביב האגו הרופס שלה.

מדובר בכתיבה דמגוגית עם טיעונים מעוותים שלא קשורים בכלום למחאה שמסיטה את הפוקוס מהעוול האמיתי שנעשה פה.

באמת שחשבתי שתצליח להתעלות מעל לקריאה שטחית של חצי עובדות שלא קשורות בכלום למחאה.

פורסם

מה הוכחת כאן בדיוק? שיש עוד אנשים שמאמינים כמוך? אנחנו יודעים. יש עוד הרבה שחושבים שלא מגיע לנו כלום.

אתם יודעים מה המזל? שזה לא תלוי לא בך. לא באייל ולא באחרים שחושבים שזה ממש חוצפה שאנחנו רוצים קצת שקט כלכלי.

רוב העם אמר את דברו.

פורסם

מה המיין סטרים ?לבכות כמה רע כאן וכמה החיים שלנו קשים מנשוא !?

בתור מי שגידל שני ילדים, אני מסכים עם כל מילה שלה - הורים זורקים אלפי שקלים על זבל ושטויות, כולל חוגים שהם היום IN בזמן שאת הילד הם כלל לא מעניינים.

שלא לדבר על "חבילות לידה" שכוללות עגלות תינוק שעולות כמו מכונית.כשהילדים שלי נולדו הם נסעו בעגלה ששימשה 4 ילדים לפניהם וכלום לא קרה להם..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אתם יודעים מה המזל? שזה לא תלוי לא בך. לא באייל ולא באחרים שחושבים שזה ממש חוצפה שאנחנו רוצים קצת שקט כלכלי.

רוב העם אמר את דברו.

בוא נספור כמה אנשים ישבו אתמול בעלק "מאהל המחאה" ברוטשילד, כי המדינה לא מוכנה לספק להם דירה בלב תל אביב, וכמה עברו אתמול בנתב"ג בדרכם לחופשה בחו"ל.

כסף זה לא בריאות, זה רק בידינו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, הכתבה של האישה...סליחה... מכשפה (הכנראה מאוד מדוכדכת הזאת) היא פשוט גועל נפש.

אחותי בעלת תואר ראשון ושני בכלכלה מהטכניון, מגדלת את הבנות שלה בצורה הכי אימהית ויפה שיש. וכן, יש לה ולבעלה מטפלת... כי הם עובדים ! וכן, הבנות שלה הולכות לחוגים - כדי לא להיות סתומות, וכן, יש להן צעצועים בחדר, והרבה, כדי שיהיה להן כיף. והן באמת ילדות מקסימות.

מי זאת בדיוק הפוצית הזאת שתגיד לאחותי (וכמובן לעוד אנשים שקוראים את הכתבה הזו), שעבדה קשה כל חייה (היתה בצבא קצינת הדרכה בשיזפון), למדה קשה והגיע למה שהגיע רק בזכות עצמה, שזה לא בסדר לקחת מטפלת ולהעזר בסבתא.

גועל נפש, כבר אמרתי...

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...