Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צביק הפיק, התחלת החיים היא תמיד קשה, אין מה לעשות, ואף ממשלה לא אמורה לפתור לך את זה, וזה היה כך גם לפני 20 שנה.

רוצים לבלות, לנסוע לחו"ל ולהפיק חתונות במאות אלפי ש"ח ?

אחלה, רק שוב, אל תבואו בטענות לממשלה.

הבעיה העיקרית של החברה הישראלית היא ההרגל בלחיות יותר ממה שמכניסים.

סמארטפון הוא לא אוכל או תרופות, חלילה, ואפשר לחיות מצויין בלעדיו, מניסיון אישי, אותו כנ"ל כבלים ולווין שעולים מאות ש"ח בחודש ולרוב כלל לא מזפזפים בערוצים האלו כלל.

גם היום, כשיש לי אפשרות, אני לא מחזיק שתי מכוניות, אין לי סמארטפון ואני תמיד דואג לא לחרוג מהתקציב, וזה שההשכלה שלי הפורמאלית עומדת על 8 שנות לימוד.

וזה בגלל שעבדתי קשה מאד בשנים הראשונות לנישואי, לא עשיתי שטויות ולא חייתי על כסף שלא היה לי.

והגיע הזמן שכולם יתחילו להתנהג כך.

או שיפסיקו לבוא בטענות לכל העולם, חוץ מלעצמם כמובן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 560
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב היום המצב שונה ממה שהיה פעם.

פעם היה אפשר להתפתח מאפס בתוך מקום עבודה ולהתקדם ללא תואר אקדמי.

היום בלי השכלה אקדמית קשה מאד למצוא עבודה שתאפשר לך לחסוך כסף במקביל.

רוב העבודות הן בחברות קבלן, שמשלמות שכר מינימום ותנאים של מגדלי אורז בסין. גם אם הצלחת להתקבל כעובד חברה התנאים שלך הם על הפנים ואין לך אפשרויות קידום. אני מכיר אנשים שעובדים 10 -15 שנים באותו המקום ומרוויחים משכורות מבישות ביחס לעבודתם.

לימודים עולים הרבה כסף, ולמי שאין הורים אמידים יהיה קשה מאד לממן אותם, שלא לדבר על לחסוך לדירה והוצאות מחייה.

איך שלא מסתכלים על זה, יקר לחיות כאן. גם בלי אייפון ורכב 2011.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני בעד המחאה כמחאה, אני מפחד מהתוצאות שלה. עברנו הרבה תהליכים חיוביים כמדינה בזכות הממשלה הזו ובמקום לקרוא לממשלה להיות שותף ומוביל ברפורמה, מאשימים אותה בכל תחלואי המדינה. אני גם לא בעד קיצוץ מיסים על צריכה ללא אבחנה; אנחנו נשלם על זה במקום אחר. בשנים האחרונות הממשלה מצמצמת את החוב החיצוני של המדינה, מה שחוסך עשרות מיליארדים בשנה של תשלומי ריבית עבורנו ועבור הדורות הבאים. המשק במצב מצויין מבחינת מאקרו ויש צמיחה חזקה.

אני מפחד שכל מה שעשו ישטף בגל חזק של פופוליזם שיחזיר אותנו הרבה אחורה, וישמש טרמפ לפוליטיקאים שנראה כי דרכם בשלטון הסתיימה.

ביבי באופן ספציפי פעל לתקן עיוותים שנמשכים כאן שנים, ואם הוא "אשם" במשהו, הוא שהכלכלה כאן מספיק חזקה בשביל שתתפתח בועת נדל"ן מקומית. כנ"ל סטנלי פישר שמגודף בטוקבקים כעוכר ישראל וכל חטאו הוא לשים חסמים רגולטוריים בשביל להציל אנשים מעצמם - אוייב העם ממש.

אני מזכיר לכולם שלא נתניהו יצר את מערכת המיסוי המטורפת של מדינת ישראל, לא נתניהו הקים את מנהל מקרקעי ישראל ולא נתניהו ריסק את האמון בשווקים הפיננסיים עד שכולם הפנו את הכסף שלהם לנדל"ן. בטח ובטח שאי אפשר להאשים אותו בהתחנפות לועדים (אל מול פוליטיקאים אחרים לפחות).

כאמור, אני שמח לראות את המחאה (אולי זה האנרכיסט הקטן שבי, מי יודע) ושמח לראות שסוף סוף קמה תנועה שמעיזה להציף קבל עם וYNET את מה שכולנו מרגישים (יוקר המחיה הלא הגיוני בעליל במדינת ישראל). הבעיה היא שיקומו הפוליטיקאים שלמעשה יקנו את הציבור עם כספו-שלו - מאוד פשוט להכנס לגרעונות ולחלק כסף שאין לאן שהאספסוף רוצה, בלי שום התחשבות במאקרו ובדורות הבאים. היי, זה מה שבדיוק קרה עכשיו בכל העולם, לא? אלי ישי כבר הספיק להקפיא את העלאות הארנונה ברשויות המקומיות, מבלי לומר מאיפה יבוא הכסף לכסות על הגרעונות שלהן. הגבלת המס על הדלק היא צעד מצויין, רק תראו לי ביחד עם זה גם קיצוץ בהוצאות של 8 מיליארד שקל בשביל להתאזן.

כולם רוצים שהממשלה תוציא יותר ותכניס פחות, אבל דבר כזה לא עובד בטבע.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

רועי -

לא נראה לי שמישהו באמת חושב שהממשלה הנוכחית אשמה במצב הזה. ברור שזאת הזנחה של מעמד הביניים ומדיניות הפנים במשך כל שנות קיום המדינה.

אבל אני שונא שמספרים לי שהמצב שלנו כל כך טוב. כי הוא לא.

אני לא מרגיש את זה.

כל החברים שלי שבני 20-30 ומנסים להתפרנס/לעבוד/ללמוד לא מרגישים את זה.

אולי במאקרו טוב. טוב לעשירים. יכול להיות שהבנקים עושים חיל.

וגם הקידוח גז מביא לכמה אנשים המון אושר ועושר.

אני לא רואה כלום מכל הטוב הזה.

הכל רק מתייקר לי. על כל שקל שאני מרוויח - חצי הולך למס הכנסה וביטוח בריאות. אחרי זה שאני בא לקנות משהו בחנות מהחצי שקל עוד 16 אחוז הולכים למע"מ. ואם זה דלק או מוצרים בסגנון עוד כל מיני מיסים מוזרים ויוצא שכוח הקנייה של שקל אחד שהרווחתי ת'אכלס היא אולי 10 אגורות.

וזה לא שאנחנו מרוויחים יותר מדי.

לך תנסה למצוא עבודה שתשלם לך מעל 30 שקל לשעה - לא קל. גם שיש לך תואר. (ו-30 שקל לשעה לכל מי שעומד לקפוץ פה - זה ממש לא הרבה).

פורסם

המע"מ נשאר באותו איזור כבר יותר מעשור. מס ההכנסה רק ירד. מיסי הייבוא, בגדול, ירדו (תראה מחירי טלוויזות כיום לעומת לפני 10 שנים). בעיות עם עבודה לצעירים יש כרגע בכל העולם המערבי, ובצורה חריפה יותר מאשר בישראל (יש כתבה על "דור ה-F" בדה מרקר, אתה מוזמן לקרוא). אפילו מכוניות הוזלו.

מה שללא ספק התייקר הם הדלק, המים, החשמל, הדיור. מתוך אלו, רק המים הם תוצר בלעדי של מדיניות ממשלתית; הדיור התייקר בגלל ביקוש, הדלק התייקר בראש ובראשונה בגלל מחיר הנפט (אבל גם הממשלה, כמובן), החשמל התייקר אבל חברת חשמל סוחבת כזה גרעון שכך או אחרת הציבור ישלם, אם לא דרך תעריפים אז דרך הפרשה מתקציב המדינה.

אני חושב שמה שקורה כרגע הוא יותר פסיכולוגי מאשר מעשי. אנשים רואים מה קורה בחו"ל ומתעצבנים, ובזכות האינטרנט הם גם מצליחים לארגן מחאות ולא להסתפק בייללות בשיחות הסלון של יום שישי.

הבעיות שיש הן נקודתיות: קבוצות שצריך לפרק ("הטייקונים"), כשלי שוק שצריך לפתור (מכסי המגן על תעשיית המזון), המון עבודה לרשות להגבלים עסקיים, ועדים שצריך לפזר (נמל אשדוד וכו'), ובעיקר בירוקרטיה ששרדה מימי מפא"י וזה הזמן שלה ללכת (וביבי הכי אמפתי למטרה הזו מכולם). השיטה, בגדול, עובדת.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

רועי, מסכים עם כל מה שאמרת.

יש לך דרך להציג את הדברים בצורה מפוכחת ברורה וממוקדת ,אני מאוד מעריך את זה.

ביקשו בלי פוליטיקה, אבל אייל (כהרגלו) התעקש. אז אני (כהרגלי) שם קונטרה לדברי ההבל:

א. "השמאל פשט את הרגל ואין לו זכות קיום". אתה ממשיך לטעות ולחשוב שמדינה ימנית היא הדרך הנכונה. אוי כמה שאתה טועה. חייב להיות איזון, חייב להיות ייצוג לכולם. אוי ואבוי לנו אם נבחרינו ילכו בכיוון אחד בלבד מבלי להביט ימינה או שמאלה ומבלי שתהיה אופוזיציה חזקה שתאתגר אותם. רק תסתכל על כל אוכלי החינם, אלה שקמו ונפלו ולא עשו כלום. ואני לא מדבר רק על ש"ס (שלא עשתה כלום עם התיקים שהחזיקה, מלבד עזרה לחרדים, אפילו שחצי מהבוחרים שלה זה כל מיני מסעודות משדרות שהקשר ביניהן לדת הוא כלום) ואני גם לא מדבר רק על ישראל ביתנו (שאני אפילו לא רוצה להתחיל עם הסיבות ההזויות שהיו לאנשים לבחור בה), אלא גם על שינוי, לכיוון השמאלני.

ב. איזו חוצפה זו להסתכל על פעילים חברתיים, אנשים שאשכרה קמים ועושים מעשה, ולבטל אותם כבטלנים והיפים, רק בגלל שהדעה הפוליטית של רובם לא תואמת לזו שלך.

ג. יש לך הוכחות לכך שהקרן החדשה לישראל ממומנת על ידי אויבי מדינה, או שאתה ניזון ממה שכתוב בביביתון ובמעריב?

ד. כרגיל, מבחינתך אין דבר כזה "שמאל", יש רק "שמאל קיצוני". זה מטופש כמו להגיד שאין ימין אלא רק ימין קיצוני, ושיותר מחצי מדינה הם קיצוניים.

ה. אחת המטרות היא להדיח את ביבי? וזה כל כך רע? או שגם אתה מעדיף לעצום עיניים ולהתקדם קדימה, ולקוות שהוא יתפוס אותך כשתיפול?

רוני

ידידי היקר - אתה תמים וחי ב LALA LAND....

אתה לא מבין שיש כאן ארגונים שממומנים ממקורות לא ידועים שגם מימנו את הקמת חלק ניכר מהנגלה הראשונה של האוהלים וגם משלמים משכורת ל"מנהיגי המחאה".

גורמים חיצוניים או פנימיים ואינטרסנטים מנסים לבחוש בפוליטיקה הפנימית ולנסות איכשהו לחקות את המהפכות בעולם הערבי ולהזיז ממקומם את הממשלה הנוכחית שסוף סוף עושה את העבודה כמו שצריך ושומרת על האינטרנסים שלנו.

לדוגמא: מסיבת העיתונאים האחרונה עם אובאמה ולאחר מכן הנאום בקונגרס היו מלאכת מחשבת והסתכלות למציאות בעיניים בלי להכנע לתכתיבים, הייתי ממש שמח עם התנהלות ראש הממשלה בסיטואציה ההיא.

יש לך תחליף לביבי ? אין כיום מישהו יותר טוב.

ציפי ליבני מוציאה שם רע לחלוטרה, קדימה מפלגה של מושחתים, העבודה מפורקת, מרצ והמפלגות הערביות הם שונאי ישראל - מה נשאר ?

תאמין לי שאני מעורה חזק מאוד במחאה הזו ,מסתובב באיזור, מכיר חלק מהאנשים ואף קורא את הההגיגים שלהם בטוויטר וברשתות החברתיות, בהתחלה הייתי נלהב - היום אני מבין מה עומד מאחורי המחאה ואני לא מוכן להיות חלק מזה.

+1 לאייל (למעט זה שליבני צריכה להיכנס לממשלה, חס וחלילה שליבני תיכנס לממשלה).

רציתי רק לדעת:

1) מה הקשר של ההסתדרות למחאה? על מה ולמה הבטלנים האלה צריכים לשבות? מה, עובדי חברת חשמל, מקורות, הנמלים, רכבות ושאר הבטלנים מקופחים ואין להם כסף לקנות דירה??? כל הבטלנים האלה הם בראש ובראשונה אלה שצריך לקצץ להם את התקציבים...עיני הוא מפלגת העבודה , שמעוניינת מן הסתם להחליף את השלטון.

2) נגיד ומחר ביבי יתפטר, וליבני תיכנס במקומו. אז מה יקרה? ליבני תגייס מההון הפרטי שלה ותחלק אותו לעניים? ליבני תיקח משרי אריסון ומהאחים עופר ותחלק לעניים? מה בדיוק יקרה? ליבני הכלכלנית הדגולה תמציא תוכנית כלכלית מהפכנית שתציל את כולם מהבוץ (שלא קיים)? ליבני היא עסקנית פוליטית סוג ז' שגם לא יודעת להתנהל ואם היא תיקח את המושכות זה יהיה אסון למדינת ישראל, מה עוד שבעלה שמסתובב ושורץ במאהל הזה בלי סוף כחלק מהיותו פעיל שמאל מושך לה בחוטים.

בינתיים כפי שחן אמר אני רואה מכוניות חדשות ברחובות, רוב האנשים מסתובבים עם אייפונים וגלאקסי למיניהם לבושים במיטב החולצות של ראלף לורן ולקוסט, ואוכלים בכל מיני מקומות זולים סטייל קופי בר או מסה. אז במה בדיוק מתבטא הקושי? איפה בדיוק המחסור? למיטב הבנתי למי שאין כסף לבית לא צריכה להיות מאזדה 6 ואייפון אלא הוא יכול להסתפק ב C5 משומשת ונוקיה 3100.

כנ"ל מחירי הדירות אם מחירי הדירות כל כך גבוהים אז למה אנשים קונים ומשכירים? תעשו חרם על בעלי הדירות ואל תקנו, ואל תעמדו בתורות מטורפים כדי לשכור דירת חדר וחצי מסריחה בפלורנטין ב 3 אש"ח. המחיר של דירה חדשה מהקבלן גבוה מידי? אל תקנו עד שהדירה תירקב והקבלן ימכור אותה לא ב 2 מיליון אלא במיליון וחצי.

הכוונה היתה שליבני אחרי הבחירות היתה צריכה להכנס לממשלה יחד עם ביבי והעבודה כדי לנטרל את הסחטנות של החרדים.

עכשיו מתברר שציפי ליבני היא בושה וחרפה, לא הייתי נותן לה לנהל מספרה . כל מה שהיא יודעת לעשות זה להשתלח ברמה נמוכה מאוד בראש הממשלה ולהתעסק בכל מיני גימיקים זולים והזויים בישיבות מליאות הכנסת - למשל הגשת קוטג' לראש הממשלה.

אני רוצה לציין שתמיד דגלתי בכך שאדם לא צריך לחיות מעל היכולת שלו.

לדוגמא : אם אין לך כסף לרכישת רכב חדש, אל תקנה רכב חדש בהלוואת בלון או מימון.

אין לך כסף לקנות מותגים בלי סוף - אל תקנה . תתאפק.

אל תקח משכנתא על יותר מ50 אחוז מהסכום, אל תשלם שכר דירה שהוא יותר מחצי מהנטו שלך.

צריך לחיות בצורה מחושבת ולהתקדם לאט לאט.

אין לך מקצוע ועבודה מסודרת - אל תשתולל יותר מדי עם שכר מינימום-שכר ממוצע במשק.

מסכים עם כל מה שאמרת בהמשך לסעיפים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

או כמו שאמר מי שאמר: "צריך להחליף את העם"...

המחאה הזו תעבור כמו שבאה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אייל,

תן לי לנחש, כל יום חמישי ב 12 אתה מרותק לשעתיים ל 103 FM ויונק את משנתו המופרעת של שפכטל!

הקשקושים שאתה מפריך פה הם אחד לאחד הקשקשת המטופשת שלו ברדיו.

חסר רק שתגיד יודוקוויזלינגים! :screwy:

העם קורס תחת עול המיסים המכסים ויוקר המחיה, כלום לא חוזר אליו בחזרה ועד שמישהוא מתקומם כבר אז אתה מחבל בעניין כי אתה מפחד שהמפלגה שאתה תומך בה תפסיד את מנעמי השלטון?

אז מקסימום יפילו את הממשלה(ולא שאני בכלל רואה את זה קורה), מה כבר קרה? חרב העולם?

מה רע שלפוליטיקאים יהיה לשם שינוי קצת פיק בירכיים מזעמו של ההמון שמתחת לחלון?

מה פתאום אתה יוצא כ"כ להגנת פוליטיקאים שלא רואים לא אותי ולא אותך ממטר או מסנטימטר?

מה טוב יצא לך מזה?

אנשים מנסים לעשות פה מקום יותר טוב עבורם, עבורי ועבורך ואתה ישר מחפש כל מיני זויות הזויות של למה הם עושים את זה?

מה רע ברגולציה על מחירי מוצרי החלב, סלולר ?

מה רע בתחרות שיש עכשיו בתחום הטיטולים?

מה רע אם יבטלו את תאגידי המים?

מה רע אם לא יעלו את הארנונה (זה קרה היום)?

מה רע להוריד את הבלו על הסולר?

מה רע בלבטל את אגרת הטלויזיה והרדיו?

מה רע עם עוד אלף דברים בסגנון?

למי זה טוב עודף גביה מהציבור של 15 מילארד ש"ח ואף אחד לא רואה בחזרה שקל שחוק מהכסף הזה?

למי זה טוב שהשנה האוצר הולך לגבות גביית יתר אפילו יותר גדולה?

האוצר זה עסק שמנסה למקסם רווחים? אז שיגבה עודפי גביה של 200 מיליארד, למה רק 15?

גם אתה וגם חן יכולים להתבייש בדעות המופרכות שלכם!

אף אחד בשום מחאה לא אומר "מגיע לי", זה רק חלק מהדמגוגיה בגרוש שמאכילים את שניכם של מיני שפכטלים ועסקני ליכוד.

מה שכן אומרים זה "אני עובד כמו חמור ולא גומר את החודש כי הממשלה לא עושה מה שהיא צריכה לעשות!"

שהממשלה תעשה את העבודה שלה, תוודא שקוטג' לא יעלה 11 ש"ח, שמים לא יעלו ב 100%, שארנונה לא תעלה בטירוף, שפירות וירקות לא יעלו ב 200% משנה שעברה, שהחשמל לא יעלה עכשיו ב 20%, שחוק חינוך חינם יהיה באמת חוק חינוך חינם, שאת הדברים שהיא כבר עשתה להם הפרטה, שבאמת תבצע רגולציה אפקטיבית על הזכיינים , שתעשה את הצעדים שממשלה צריכה לעשות כדי להוריד את מחירי הדיור ואז אני, בעזרת הכסף שלי שאני עובד עבורו ומרוויח אותו אוכל להתקיים, לשלם משכנתא ואפילו לחסוך.

לא מחפשים טובות, לא נדבות, לא אכלו לי, שתו לי ולא נעליים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אם אני הייתי מנהיג המחאה הזו הייתי דורש מהממשלה הזו ומכל מי שרוצה להיות חלק מהממשלה הבאה את הדברים הבאים :

מחאת צאו לנו מהארנק :

1. הוזלת הקרקעות של מנהל מקרקעי ישראל והפסקה מיידית של הסחר מכר בהן, הקרקעות שייכות לכלל המדינה ולא הגיוני בהמנהל יספסר בהן.

2. הורדה משמעותית של המס על הדלק, לפחות ב-50%.

3. הורדה משמעותית של המס על רכב חדש, למעמד הבינוני היצרני מגיע לסוע ברכב בטוח יותר.

4. ביטול מס רכישה על דירה (חוצפה שאין כדוגמתה בעולם, לאחר שאתה חוסך 600 שנה כספים שעברו כבר מסננות מס אתה צריך לשלם עוד מס רכישה? )

5. ביטול המע"מ על מוצרי צריכה בסיסיים ופיקוח על מחירם.

6. הכרה במשכנתא הראשונה שלך כהוצאה מוכרת במס.

7. הכרה בתשלומים לגני ילדים\מטפלות כהוצאה מוכרת במס.

8. הכרה בהוצאות על רכב ראשון כהוצאה מוכרת במס וביטול הגזירה של שווי השימוש לרכבי ליסינג.

9. ביטול אגרות שונות ומשונות שאין בהן שום דבר מלבד מסחטת כספים כמו אגרת רדיו, אגרת טלוויזיה וכיו"ב.

10. פתיחת שוק הבנקים לתחרות, הגיע הזמן שייכנסו פה שחקנים חדשים ושהמונופול יישבר.

11. חוקים שמגינים על מי ששוכר דירה, דבר שייצר אלטרנתיבה למי שלא רוצה לקנות דירה.

12. הלוואות מדינה לסטודנטים לשכר הלימוד עם גרייס של 6 שנים.

13. הכרה במס של מוצרים בסיסיים כמו רכב, אוכל ודברים נוספים לעסקים קטנים. מי שלא מכיר את האבסורד, היום המדינה לא מכירה כהוצאה קנייה של רכב למי שהוא סוכן מכירות לצורך העניין או לא מכירה בעובדה שלחברה שיש בה חדר אוכל שמספק שירותי מזון לעובדים שלה.

14. ואולי הכי חשוב, צימצום משמעותי של העובדים במגזר הציבורי הבזבזן שמהווה כמעט 60% מהשוק כיום.

יש עוד המון דברים בכיוון הזה והכיוון צריך להיות ברור, הכיס של מעמד הביניים לא עמוק מספיק בשביל לממן לממשלה זו או אחרת את התשלומים הפולטים שהיא צריכה לשלם, את הפרזיטים שלא עובדים פה, את הממשלה המנופחת או את החובות של תשובה.

שלומי, הכל טוב ויפה אבל אין ארוחות חינם. אתה רוצה רכב בלי מיסים אז תקבל פחות חינוך.

למה להכיר בתשלומי גנים כשאפשר פשוט לפתוח מעונות ממשלתיים בדומה לגני טרום חובה. הם לא יעלו למדינה כלום כי הם יחזירו את עצמם מהשמונה מאות ש"ח לחודש שכל הורה ישלם בלי שום הכרה במס.

הכרה במס לכל מיני מוצרים תגרור בהכרח לעלייה משמעותית במס ההכנסה. זה טוב מאוד לשכבות החלשות, לא מזיז לעשירון העליון אסל מז%ן את מעמד הביניים.

הנקודה הבסיסית שהמדינה מתנהלת כמו איזה תאגיד ענק שפתח מפעל בסין. הם מרויחים מליונים ומראים דוחות כספיים מעולים אבל הורגים ומנצלים את העובדים.

למרות שלי אין בעיית דיור או משכנתא לדעתי המאבק הזה צודק והכרחי ולדעתי אין דרך להוריד מחירים חוץ מלבנות, לפטור דירה ראשונה ממסים (הנחה של כ 40% ממחיר הדירה) ולהטיל מס הכנסה על שכר דירה למגורים על מי שמשכיר יותר מדירה אחת או ששכר הדירה הוא יותר מ 4000 ש"ח (זה יצור חסם עליון לשכר הדירה כי לא יהיה שווה להתעסק עם הבירוקרטיה בשביל עוד 200-300 ש"ח בחודש ורק דירות יוקרה אמיתיות יושכרו הרבה יותר יקר).

כל הצעדים הנ"ל לא יעזרו לזוגות צעירים לקנות דירה בלי שינוי מהותי בצורת המימון. במצב היום שזוג צעיר נדרש להון עצמי של כ 30% משווי הדירה מה יעזור לו שדירה תעלה 600K ש"ח אם אין לו את ה 200K כדי לקחת בכלל משכנתא.

בעייה נוספת היא הפינוק שלנו הצעירים. יש דיור בר השדה גם בתל אביב אבל זוגות צעירים לא מוכנים לגור בשכונת התקווה והדרום הישן של תל אביב (ואל תגידו אוכלוסיית פשע כי אם זוגות צעירים היו גרים שם האיזור היה נראה אחרת). אני רואה את זה בולט גם בעיר שלי שהיא לא עיר יקרה במיוחד. זוגות צעירים קונים דירות בבניינים חדשים ומשלמים קרוב למליון ש"ח לדירת 4 חדרים כשבבנין צמוד (ישן ובלי מעלית אבל עם חנניה ומתוחזק יפה) דירת 4 חדרים עולה כ 30% פחות.

ולגבי מי מממן ומי מארגן מעניין לי את האשך השמאלי. אני נרתם לרעיון ולא לגוף. אם מחר תתארגן מחאה שאני מאמין בה אצטרף למחאה בלי לחשוב פעמיים ולא מעניין אותי אם מארגן אותה אחמד טיבי או ליברמן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לכל מי שכתב וענה שהדור פה מפונק אני חייב להגיב,

נכון אנשים רוצים פה קצת מעל למחיה בסיסית אבל אני חושב שהכל לגיטימי ,

ברוב המדינות שמעבר לים הכסף והשכר הממוצע מאפשר לקנות מוצרים כמו אייפון ועוד ועוד בלי להתרושש,

אצלנו אתה פשוט לא יכול [גם אם אתה מרוויח מעל לממוצע ודי זהה למקבילה שלך בחו"ל].

אנשים רואים את זה ומתקוממים , אנחנו לא רוצים לחיות כמו בקובה אלא כמו בארה"ב ולמה לא המשק מכניס המון כסף אבל רובו כמו שנכתב הולך למספר מאוד מצומצם של אנשים,

ולגבי סטטיסטיקה אתם מכירים את המשפט הידוע "אדם יכול לטבוע בבריכה שהעומק הממוצע שלה 40 ס"מ".

אז אל תשימו לב לסטטיסטיקות וכן לנתונים של : איך אני חי ביום יום ומה הכח של השקל שלי ,היום לעומת אתמול .

ואז תגלו שלא סתם יש שחיקה ועצבים בדרג הכי חשוב במדינה , דרג הביניים.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

השכר הממוצע מספיק בהחלט לאייפון חדש ועוד כל מיני טובות הנאה כל עוד שני בני הזוג עובדים. נכון שיש שחיקה ברמת החיים אבל לא רק אצלנו. מחברים שחיים הרבה שנים בארה"ב שם השחיקה גדולה הרבה יותר.

שלא תבין לא נכון, אני בהחלט חושב שעושקים אותנו שלא בצדק אבל זה לא אומר שאנחנו לא מפונקים. אין סתירה בין שני הדברים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תסלחו לי, אבל אתם מדברים שטויות. שום דבר לא בא על חשבון דבר אחר, חוץ מזה מהעבירו את נטל

המיסים מהחברות והעשירים למעמד הביניים והמעמד הנמוך.

מציע לכם לעיין טוב טוב בכתבה הזו: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000668120

רציתי להסביר את זה לבד, אבל רדו למטה בכתבה ותראו את הגרפים, איך הורידו את הגביה ממיסי חברות,

וכמובן מהעשירים, והעלו את המיסים העקיפים באופן אפילו יותר חד ממה שהורידו את השאר.

אנשים, תתעוררו. משתינים עליכם ואתם מנסים להסביר שזה גשם.

אתם מתעסקים בסימפטום, שאין לכם איך לחיות, אז בואו נוריד את רמת החיים שלנו. ולמה?

כדי שכיל/IDB/בנקים/חברת דלק וכל אותם טייקונים יוסיפו עוד אפס לצד הימני של שורת האפסים שיש להם

אחרי המיליארד, שניים, עשר שיש להם?!

כדי שיקימו עוד כמה מקוואות או כוללים, ושהם יקבלו עוד קצבאות ולא ישלמו כלום?

כדי שהפוליטיקאים שלנו יסריחו מנחת ומשומן, וימשיכו לחגוג על חשבוננו?

מצידי שדפי הזו תהיה מטעם החמאס, אם היא וחבריה יצליחו להוריד את יוקר המחיה, אני איתם!

פורסם

אני מזכיר לכולם שלא נתניהו יצר את מערכת המיסוי המטורפת של מדינת ישראל, לא נתניהו הקים את מנהל מקרקעי ישראל ולא נתניהו ריסק את האמון בשווקים הפיננסיים עד שכולם הפנו את הכסף שלהם לנדל"ן. בטח ובטח שאי אפשר להאשים אותו בהתחנפות לועדים (אל מול פוליטיקאים אחרים לפחות).

אני רוצה להזכיר שלמרות שהממשלה הנוכחית לא המציאה את מערכת המיסוי, היא בהחלט דאגה להוריד את המיסים הישירים (מס הכנסה ומס חברות) והעלתה את המיסים העקיפים (מע"מ, מים, וכו'). בנוסף לזה יש עיוות שמס על רווחי הון יותר נמוך ממס על עבודה (ומס על השכרת דירה למשל בכלל לא קיים בפועל).

מתוך כל עוגת המיסים, חלקם של המיסים העקיפים בעוגה עלה ב-10% בארבע השנים האחרונות. זה חלק מיוקר המחיה שאנחנו מרגישים לפתע.

הנה זה בגלובס:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000668120

צביק הפיק, התחלת החיים היא תמיד קשה, אין מה לעשות, ואף ממשלה לא אמורה לפתור לך את זה, וזה היה כך גם לפני 20 שנה.

רוצים לבלות, לנסוע לחו"ל ולהפיק חתונות במאות אלפי ש"ח ?

אחלה, רק שוב, אל תבואו בטענות לממשלה.

הבעיה העיקרית של החברה הישראלית היא ההרגל בלחיות יותר ממה שמכניסים.

סמארטפון הוא לא אוכל או תרופות, חלילה, ואפשר לחיות מצויין בלעדיו, מניסיון אישי, אותו כנ"ל כבלים ולווין שעולים מאות ש"ח בחודש ולרוב כלל לא מזפזפים בערוצים האלו כלל.

גם היום, כשיש לי אפשרות, אני לא מחזיק שתי מכוניות, אין לי סמארטפון ואני תמיד דואג לא לחרוג מהתקציב, וזה שההשכלה שלי הפורמאלית עומדת על 8 שנות לימוד.

וזה בגלל שעבדתי קשה מאד בשנים הראשונות לנישואי, לא עשיתי שטויות ולא חייתי על כסף שלא היה לי.

והגיע הזמן שכולם יתחילו להתנהג כך.

או שיפסיקו לבוא בטענות לכל העולם, חוץ מלעצמם כמובן.

צודק, תמיד קשה בהתחלה. אבל זה עדיין לא מסביר למה כל מוצר עולה בארץ יותר מאשר בארופה או בארה"ב. במיוחד כשמס חברות בארץ נמוך יחסית.

לגבי הנדל"ן - אין ספק שהריבית הנמוכה פיתתה הרבה אנשים לקחת משכנתא "קצת" יותר גדולה, ולכן הקבלנים "קצת" העלו מחירים והשוק נכנס לסחרור. אני מאמין שמחירי הנדל"ן ירדו בכל מקרה. כדי שדבר כזה לא יקרה, המדינה צריכה לדאוג שבשנים שאין כמעט בניה (2000 - 2006 למשל) יהיו קבלנים שיבנו גם אם זה ייקרא "דיור ציבורי". (ויש עוד הרבה סיבות אחרות כמו חברות בניה שמחזיקות קרקע שמיועדת ליחידות דיור אבל הן לא בונות בשביל לווסת את השוק).

באים בטענות לממשלה כי אחד התפקידים שלה הוא לדאוג לאזרח. אין מספיק בתי חולים בגלל הממשלה, אין מספיק תקנים לרופאים בגלל הממשלה, למשטרה חסר כח אדם בגלל הממשלה, עובדי מדינה מקבלים שכר נמוך בגלל הממשלה, יש סחר בחברות קבלן בגלל הממשלה, מחירי הנדל"ן גבוהים בגלל הממשלה, בתי הספר דחוסים בתלמידים בגלל הממשלה, יש קרטלים במשק בגלל הממשלה ועוד ועוד.

אגב, לא כל שינוי יעלה לממשלה כסף. למשל הפיקוח על ההגבלים העסקיים. תשובה הודיע שהוא דוחה תשלום על אג"ח מסויים של דלק נדל"ן. והנה חברה אחרת שלו מנפיקה אג"חים חדשים, ומי שקונה אותם זאת הפניקס באמצעות קרנות הפנסיה שלה. זאת אומרת קרנות הפנסיה שלנו. זה לא ניגוד ענינים?

*אני לא מתכוון שהכל זה בגלל הממשלה הנוכחית, אבל היא כרגע בשלטון ועם הכח באה אחריות.

זה שהחוב החיצוני של מדינת ישראל יורד זה נהדר. באמת. אבל האם זה אומר שאנחנו צריכים עכשיו 20 שנה לחיות על לחם אחיד וחמאה שבפיקוח כמו בשנות ה-50? (אז באמת היה מחסור בישראל בגלל עליה מאסיבית).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בהתעלם מוויכוחי הימין-שמאל, לדעתי לא ניתן להתעלם מכך שהמצב כאן דפוק לחלוטין, ולא בגלל שהצעירים כיום

הם "מפונקים":

כיום, אני כמעט בן 27. אני עובד מגיל 15 ושואף להתנהל נכון כלכלית בכל אורחות חיי. אני לא מפוצץ כסף על מסעדות,

ברים ובגדים חדשים כל שבועיים. אני לא נוהג על רכב ספורטיבי מהשנתיים האחרונות (אלא מהמאה הקודמת), אני לא

מתפרע בטיסות לחו"ל 3 פעמים בשנה (אלא שואף לשבוע בשנה).

על אף כל זאת - פשוט לא ניתן להתקדם. למזלי, לאחר שירות צבאי מרתק הצלחתי להתקבל לתחום תעסוקתי רווחי.

מגיל 21 ועד לפני כשנה חייתי עם ההורים, פשוט כדי לחסוך כסף, במקום לחיות עם ה"מגניבים" ברוטשילד ובכיכר

המדינה. כיום, אני וזוגתי חוסכים כ-50% מהמשכורות שלנו, תוך הקפדה על ההוצאות, השוואות בסופר והמנעות

מרכישות פרועות. אני לא מפעיל את המזגן בבית, אלא אם כן יש אורחים. אין לי אייפון, אלא סוני אריקסון בן 3 שמספק

את צרכיי. במקום אינטרנט של 10 מגה, יש לי אינטרנט של 2.5 שמספיק כדי לכתוב את ההודעה הזו. שנה הבאה אני

מתחתן, וכבר החלטנו שעל אף שהאירוע יהיה בטוב טעם ומהנה, אנחנו לא מחפשים להגיע לכותרות בעיתון.

באמת, שללא התרברבות והתנשאות, ניתן לראות בי כדוגמא חיובית להתנהלות נכונה וביחד עם כל הדברים האלו - אני

בקושי, בערך, עם קצת התאמצות, יכול לחשוב על רכישת דירה. מי שאמר שההתחלה היא קשה צודק במאת האחוזים.

ההתחלה אמורה להיות קשה, לא כל החיים. בתקופת הוריי, השנים הראשונות באמת היו קשות, והם נאלצו להקריב, כפי

שאני מקריב ביום יום, כדי להתבסס. הקושי היום הוא שההקרבה שתיארתי נמשכת לא שנה או שנתיים, אלא עשור או שניים.

יכול מאוד להיות שאתם קוראים את מה שאני אומר ועדיין חושבים "מפונק"...

ואז אני בודק מה מצבם של קרובי המשפחה בחו"ל. בגיל שלי, הם כבר עם נסיון של 5-6 שנים בשוק העבודה, עם

משכורות יפות ותנאי מחיה יפים עוד יותר (ושלא יבלבלו אותכם עם המשבר הכלכלי, אמנם היו קשיים, אך החיים שלהם

הרבה יותר נוחים משלנו כיום). מדוע אסור לי לשאוף לתנאים האלו? אני אמור להסתפק במינימום ל-30 שנה, עד שאולי

תהיה לי דירה משלי?

אחד הדברים המקוממים בשרשור הזה הוא שלא מעט מהמגיבים משתמשים ב-אייפון, מכשיר חשמלי שעולה בסה"כ 2500

ש"ח, ככלי ניגוח כנגד כל מי שטוען שהמצב כאן מקולקל ודורש תיקון.עם כל הכבוד, עצם המחשבה שמישהו שרכש אייפון לא

זכאי להתלונן היא פסולה. למה, כאדם שעובד קשה, מתנהל באופן כלכלי ומושכל, אסור לי לקנות אייפון? למה אסור לי לטוס

פעם בשנה לחו"ל? אסור לי לקנות בגד חדש פעם בכמה חודשים?

ואחרי כל ה"התבכיינות" הזו, אני נזכר שאם אני חושב שלי קשה, אז מה עם החברים, ששירתו בקרבי ובמקרה הטוב מצאו

את עצמם עובדים כמאבטחים תמורת 22 שקלים לשעה? שחיים בבית לא כי הם רוצים לחסוך, אלא כי הם לא רואים מצב בו

הם יכולים לשלם שכר דירה? שלא טסים לחו"ל כי אין מאיפה? שיודעים כי אם לא ילכו ללמוד הנדסה או מספר מצומצם של

מקצועות מכניסים, אין להם זכות לשאוף ליותר?

אולי מצבי בכלל טוב...

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...