Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

***אני ממש מבקש שזה לא יילך לפסים פוליטים***

גם אני כמו כל צעיר במדינה הזאת תליתי המון תקוות במאבק הזה.

הממשלה הציעה תוכנית - זה נשמע די טוב לדעתי, אבל משום מה כל החברה מהמאבק לא השתכנעו.

למה? כאילו, מה עוד אפשר/צריך לבקש?

נראה לכם שיש דרך אחרת? מה הדרישות שלנו בכלל? (אני רק יודע שאין לי מיליון שקל לקנות דירה מסריחה וישנה 3 חדרים באחד מהפרברים במעגל 2-3 סביב תל אביב - רוצה לשלם עליה חצי מיליון. לא נראה לי שזה יקרה.)

• תגובות 560
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי הבעיה היא דווקא בתחבורה הציבורית. ולא, 50% הנחה לא יעזרו, רק יעול התחבורה עצמה יעזור.

הקישור בין הפרברים לתל-אביב והתחבורה הציבורית בעיר עצמה הם הבעיה.

מי שרוצה לגור היום באחת הערים הקרובות, תוך כדי לימודים או עבודה בתל אביב, ימצא את עצמו בוקר בוקר בפקקים נוראיים או שיקח רכבת שלא קרובה לשום מקום, או שישתמש בקווי האוטובוס הבלתי הגיוניים בעליל. בקיצור, מן הפח אל הפחת.

תל אביב היא לא עיר גדולה בשטחה יחסית לערים מרכזיות אחרות, אבל בגלל התחבורה הציבורית הדפוקה קשה להתנייד שם בזמנים נורמליים, העיר מפוצצת במכוניות ואין חנייה. בערים גדולות ומאוכלסות הרבה יותר באירופה ובארה"ב, ניתן להגיע מפרברי העיר למרכזה תוך זמן קצר, בזכות תחבורה ציבורית יעילה.

עד שלא יעשו במדינה הזו תחבורה ציבורית כמו שצריך, לא משנה כמה דירות יבנו פה (וברגע שההפגנה תיגמר לא יעשו כלום וההצהרות הרגילות יתנדפו ברוח המדברית), עדיין אנשים לא ירצו לגור מחוץ לעיר, יהיה פיצוץ בביקוש והמחירים ישארו בלתי הגיוניים (או הגיוניים ביחס לביקוש אינסופי).

כל ההצהרות האלו הן בולשיט אחד גדול, מה הבעיה לבנות רכבת תחתית נורמלית ? לעשות אוטובוסים בצורה הגיונית ? טנקים משוכללים, מערכות נגד טילים ו F22 אפשר לקנות ולתכנן בלי בעיות, אבל קו רכבת נורמלי מירושלים זה BEYOND...

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

לדעתי הפתרון "עאלק" הוא אוסף רב של הצהרות ללא בסיס, שרובן לא יגיעו למימוש.

בלי קשר, אני חושב שמחירי הדירות יירדו, וזה ללא קשר לצעדי ביבי או לא.

אומנם ימים יגידו, אבל אני מציע לכל מי שאני מכיר, פשוט להתאזר בסבלנות, וזה כאמור קשה,

בייחוד לישראלים, ששומעים מכל עבר על ההוא שקנה במליון והיום שזה שווה כמעט שניים,

ואת כל אוסף השטויות של אין קרקעות/אין דירות/מחירים לא יירדו לעולם...

חמישים אחוז זה לא יירד, ובאזורי ביקוש כלומר מרכז ת"א והמעטפת הקרובה יהיו ירידות של 10-15 אחוז.

במקומות אחרים לעומת זאת, נוכל לראות גם ירידות של 20-25 אחוז.

יאללה, שמתי קסדה, בטח תיכף יתחילו לירות עליי טילים ;-)

פורסם

אם אני הייתי מנהיג המחאה הזו הייתי דורש מהממשלה הזו ומכל מי שרוצה להיות חלק מהממשלה הבאה את הדברים הבאים :

מחאת צאו לנו מהארנק :

1. הוזלת הקרקעות של מנהל מקרקעי ישראל והפסקה מיידית של הסחר מכר בהן, הקרקעות שייכות לכלל המדינה ולא הגיוני בהמנהל יספסר בהן.

2. הורדה משמעותית של המס על הדלק, לפחות ב-50%.

3. הורדה משמעותית של המס על רכב חדש, למעמד הבינוני היצרני מגיע לסוע ברכב בטוח יותר.

4. ביטול מס רכישה על דירה (חוצפה שאין כדוגמתה בעולם, לאחר שאתה חוסך 600 שנה כספים שעברו כבר מסננות מס אתה צריך לשלם עוד מס רכישה? )

5. ביטול המע"מ על מוצרי צריכה בסיסיים ופיקוח על מחירם.

6. הכרה במשכנתא הראשונה שלך כהוצאה מוכרת במס.

7. הכרה בתשלומים לגני ילדים\מטפלות כהוצאה מוכרת במס.

8. הכרה בהוצאות על רכב ראשון כהוצאה מוכרת במס וביטול הגזירה של שווי השימוש לרכבי ליסינג.

9. ביטול אגרות שונות ומשונות שאין בהן שום דבר מלבד מסחטת כספים כמו אגרת רדיו, אגרת טלוויזיה וכיו"ב.

10. פתיחת שוק הבנקים לתחרות, הגיע הזמן שייכנסו פה שחקנים חדשים ושהמונופול יישבר.

11. חוקים שמגינים על מי ששוכר דירה, דבר שייצר אלטרנתיבה למי שלא רוצה לקנות דירה.

12. הלוואות מדינה לסטודנטים לשכר הלימוד עם גרייס של 6 שנים.

13. הכרה במס של מוצרים בסיסיים כמו רכב, אוכל ודברים נוספים לעסקים קטנים. מי שלא מכיר את האבסורד, היום המדינה לא מכירה כהוצאה קנייה של רכב למי שהוא סוכן מכירות לצורך העניין או לא מכירה בעובדה שלחברה שיש בה חדר אוכל שמספק שירותי מזון לעובדים שלה.

14. ואולי הכי חשוב, צימצום משמעותי של העובדים במגזר הציבורי הבזבזן שמהווה כמעט 60% מהשוק כיום.

יש עוד המון דברים בכיוון הזה והכיוון צריך להיות ברור, הכיס של מעמד הביניים לא עמוק מספיק בשביל לממן לממשלה זו או אחרת את התשלומים הפולטים שהיא צריכה לשלם, את הפרזיטים שלא עובדים פה, את הממשלה המנופחת או את החובות של תשובה.

פורסם

שלומי, כל מילה בסלע ואני מוסיף רק דבר אחד:

ביטול כל חברות כח האדם והמושג עובד קבלן.

לא קשור ישירות לדירות, אבל חתיכת ניצול וסחר בני אדם.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

שלומי כל מה שאתה מציע לצערי לא יקרה,

לא משנה מי בשילטון אתה מכיר משהו שמוכן לוותר על הכנסה קבועה ?

אני די בטוח [ובלי להיכנס לפסים פוליטים] שמי שלא יהיה בשלטון לא יטפל בנושאים הללו ולא יוותר על ההכנסה השנתית הקבועה.

מה שכן אם יהיה יותר מאבק על הכלכלה וענייני פנים ונראה לממשלה [א או ב לא משנה מי] שחשוב לנו לחיות כמו בני אדם ולא להישחק אולי נצליח להזיז משהו,

משיחה של מספר דקות עם נחמן שי הוא אמר לי באופן גלוי [ודי עצוב] שמכת הצעירים שעוזבים את המדינה פשוט מפחידה אותו,

הוא דיבר ספציפית על כל המוחות המבריקים שנחטפים על ידי תקציבים שמנים מאוניברסיטאות זרות.

כשהסברתי לו שרוב הדבר נובע מזכות קיום יומיומית וכבר לא אכפת לי מהרמה הביטחונית [כי בנינו רוב המפלגות מי ימנית ומי שמאלית בסופו של יום יעשו את מה שארה"ב והעולם יכתיבו].

אז הוא ענה לי בעיניים מושפלות שהוא מודע לעיניין ושברמה הפוליטית אין מה לעשות ואין עם מי לדבר כל מי שכבר רוצה להזיז עניין מסוים לכיוון מסוים מקבל חישוקים מימין ומשמאל וכל בעל אינטרס א' מתנגד לבעל אינטרס ב' [או בקיצור פוליטיקה].

אני באמת לא מדבר ברמת שמאל/ימין/חרדי/חילוני/אשכנזי/ספרדי.

אנחנו ,אנחנו אנחנו צריכים להתעורר ולהראות שיש מחאה ציבורית עמוקה.

בהפגנה על מחירי הדלק התחלנו 50 רכבים ולירושלים הגיעו כמחצית [וגם כשהגענו לא ממש נשארנו].

אז אני מקווה שמי יזיז את הרופאים\דיירים ועוד יצליח לגרוף את כל העם.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אני לא חושב שיש אדם ממעמד הביניים שלא יסכים עם הרשימה ששלומי כתב, הבעיה היא שאותן אוכלוסיות שנהנות מהכסף שנגזל ממעמד הביניים הן בעלות כח פולטי רב.

מה שאני לא מבין זה - מה הדרישות של "מפגיני האוהלים" חוץ מ:"לא נזוז עד שלא יהיה פתרון מיידי" אני לא שמעתי מהם כלום.

הרופאים באים עם רשימת דרישות שנראה על פניו הגיונית, אבל מהצד כרגע התחושה שלי שמפגיני הדיור פשוט רוצים שיחלקו להם מפתחות לדירות ברוטשילד ובשנקין.

אני בתור בן גילם של המפגינים אמור לתמוך בהפגנה, אבל כרגע זה כל כך מסריח מפוליטיקה שאני מעדיף להתרחק.

פורסם

יורי שים לב שכמו שיש אוהלים ברוטשילד יש גם בקרית גת ואשדוד.

אז לא נראה לי שזה רק בתל אביב.

גם לי נמאס מהשחיקה המטורפת הזאת משנה לשנה ואני לא מדבר על השוואת המקצוע שלי למישהו בחו"ל אלא משווה את מה שיכולתי לעשות עם המשכורת שלי לפני 4 שנים לעומת היום.

מאוד מפריע לי לחשוב שאין מה לעשות עם המצב היום ואם היה לי 5 דקות פנויות הייתי נוסע לשם ולו בשביל לשמוע את סחרוף מבצע את לד זפלין :-)

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
***אני ממש מבקש שזה לא יילך לפסים פוליטים***

אם כך התשובה היחידה היא - "תמשיך לסבול".

אפשר לענות בצורה הרבה יותר רצינית, אבל אין בארצנו שום דבר שאין לו קשר לפוליטיקה.

אז מה אתה רוצה? תשובה רצינית או "שחרור קיטור" בלתי - פוליטי?

דני

פורסם

יורי, הדיור הוא רק טריגר. לעם הזה נמאס, כי אתה עובד, קורע את התחת, ולא גומר את החודש.

אני אשתי עובדים קשה, מרוויחים הרבה הרבה מעל הממוצע, ואנחנו לא חיים איזה חיים ראוותניים.

נכון, יש לנו רכב יקר לאחזקה, אבל אנחנו מחזיקים רק רכב אחד, ולא שניים כמו הרבה משפחות.

אנחנו גרים במרכז, בשכירות יחסית לא גבוהה, עם שתי ילדות קטנות, והכסף בקושי מספיק לנו.

לפני שנתיים, שאפילו היו לנו הוצאות נוספות אפילו היינו יכולים לחסוך, אבל מאז המים עלו ב 100%,

החשמל, הדלק, האוכל, ומה לא?! ואם אני לא יכול להרשות לעצמי חיים סבירים כאלה, אז מי כן?

אנשים אומרים לך, אז לך גור בפריפריה, ותחזיק מאזדה ולא ג'יפ. ואני שואל, אם אחד כמוני לא

יכול לחיות ככה, אז בשביל מה לקרוע את ת'תחת?

יש לי חבר שחי בלונדון ויש לו עסקים בברלין. הוא כל פעם נדהם כמה הכל יקר כאן.

הייתי שבוע שעבר בברלין, הכל זול בחמישים אחוז מכאן. מבגדים ועד סתם דאודורנט.

למה אני צריך לשלם על דאודורנט 25 שקל, שבמרכז ברלין בסופר רגיל, שבטוח יש זולים ממנו

אתה קונה את אותו המוצר בדיוק ב 8.5 שקל?!

פורסם
גם לי נמאס מהשחיקה המטורפת הזאת משנה לשנה ואני לא מדבר על השוואת המקצוע שלי למישהו בחו"ל אלא משווה את מה שיכולתי לעשות עם המשכורת שלי לפני 4 שנים לעומת היום.

אתה יודע מה ממש משגע אותי?

ישבתי אתמול עם חבר על בירה באיזה פאב. לא משהו מפואר. סתם פאב סטנדרטי ולא יקר.

שתיתי חצי ליטר בירה ולקחתי איזה הום פרייז.

יצא 50 שקל.

זה אומר שאני צריך לעבוד שעתיים בשביל לקנות תפוח אדמה ובירה.

לדעתי זה ביזיון. לצאת לבלות נהיה מותרות וזה לא אמור להיות ככה.

אני לא איזה נזקק, אני עובד לפרנסתי וזה שאני רוצה לצאת לבלות אמור להיות לגיטימי.

רוצה לצאת לפאב. רוצה לצאת לסרט ורוצה גם לקנות איזה חולצה חדשה מדי פעם. וכל זה בנוסף לדירה ולרכב.

משום מה הדרישות האלו נהיו חצופות. כאילו אני איזה נתמך סעד... אנחנו אנשים עובדים ויוצא שכל המשכורת שלנו הולכת על קוטג' ושכ"ד. אם רוצים עוד משהו אנחנו מפונקים וחמדנים.

פורסם

תוכנית הסופר טאנקר כוללת בתוכה כמה עזים מסריחות במיוחד:

1. ביטול יכולת הציבור להתנגד לתוכניות בניה. זה נשמע לא רע בסך הכל, אבל מצד שני זה אומר שיהיה קל יותר לחלק אדמות מדינה למקורבים למען בניה. (שטח שלמשל יועד במקור כפארק / שמורה / שטח ציבורי אחר ישנה ייעודו בקלות לבניה).

2. חלוקת אדמות מדינה ליזמים - שוב, בתאוריה זה לא רע - אבל זה אומר שדירה חדשה של 4 חדרים צריכה לעלות בערך חצי מליון ש"ח. (בגלל אפקט המיסוי שיש למחיר האדמה) בפועל, כנראה שהמחיר שלהן יהיה בערך מליון ש"ח.

3. הדירות הנ"ל יחולקו לזכאים - כיום 20% מהדירות הולכות למשפחות עם 7 ילדים ומעלה, 20% נוספות למשפחות עם 5 ילדים ומעלה, 20% למשפחות עם 4 ילדים ומעלה, 20% למשפחות עם 1-3 ילדים, 20% למשפחות בלי ילדים. אלה התנאים של משרד השיכון היום.

4. אין שם מילה לגבי הדיור הציבורי

5. אין שם מילה לגבי שדרוג התח"צ (אפשר אפילו בלי רכבת קלה / תחתית).

וכמובן, אין התייחסות קונקרטית לריכוזיות המשק שלנו, לחוסר התחרות וכו'.

היה נחמד אם המדינה הייתה מחייבת כל קבלן להקצות 20% מהדירות שהוא בונה לשכירות ארוכת טווח תחת פיקוח.

יורי, המחאה התפשטה לעוד הרבה ערים. היא התחילה בת"א כי שם יש ריכוז גדול של צעירים (כמו שביוון זה בעיקר באתונה, בספרד זה בעיקר במדריד, באירלנד זה בעיקר בדאבלין וכו'). אני חושב שבאמת כולנו צריכים לתמוך במאבק הזה, ולא רק מהבית.

אושרי אני מזדהה איתך לחלוטין. אני ואשתי מרוויחים היום הרבה מעל לממוצע, ויותר ממה שהרווחנו לפני שנתיים - אבל רמת החיים שלנו לא עלתה. רק נשארה באותו מצב. לצערי הגענו לנקודה שבגדים ומוצרי טואלטיקה אנחנו קונים רק בחו"ל.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מחירים זה עניין של היצע וביקוש. אם המחירים עולים ואנשים מחליטים לעשות חרם ולא לקנות המחיר חוזר לגבולות ההגיון. אבל אם רק מקטרים וממשיכים לקנות אז המחיר לא ישתנה אלא רק בכיוון אחד. למעלה.

זה קרה עם הקוטג' וזה ממש רק דוגמא קטנה. החברות הגדולות הבינו שאפשר להעלות לאט לאט את המחירים ואנשים מתלוננים אבל ממשיכים לקנות. אז למה לא בעצם? שיטת מצליח. ככה גם הממשלה. גזרה פה גזרה שם. לדוגמא המע"מ. העלו אותו בתחילת המשבר העולמי ב2009, ב1% והבטיחו שלאחר שנה יורידו חזרה. לאחר חצי שנה הורידו ב0.5% וככה זה נשאר. נשאלת השאלה למה? אז מישהו הפגין? מישהו צעק? למה לא להוריד לאחר מכן ב1% שלם ל15% לדוגמא? אם המשק במצב כלכך טוב? הרי זה יטיב עם רוב, אם לא כל הציבור ומדובר במאות שקלים בחודש. זו רק דוגמא קטנה. לדעתי מה שצריך במדינה הזו זה לא חוק פה וחוק שם. תוכניות ריקות מתוכן בלי לו"ז מדוייק אלא סתם דיבורים באוויר. כי בסופו של דבר הכל מונע מפוליטיקה. כל מפלגה מושכת לכיוון שלה. מה שצריך זו ממשלת טכנוקרטים. שלא נאמנים לשום מרכז ולשום זרם. אלא הם מומחים המשרתים את הציבור והאינטרס הציבורי הוא שמוביל אותם או לחילופין העלאת אחוז החסימה. מה שיצור 2 מחנות מרכזיים גדולים שיהווה את המרכז הפוליטי למשל גוש ימין וגוש שמאל או שמאל מרכז או 3 גושים למשל. בלי מפלגות בינוניות ומפלגות שוליים שמושכות לכל כיוון. אלא גושים שכל אחד מייצג מגזרים גדוליים בציבור. זה יצור יציבות, שבהכרח תגרום לוודאות. דבר שימנע תחלופה גדולה של הממשלה דבר הפוגע בסופו של דבר בכל אחד ואחד מאיתנו. כי בעצם כל בעיית הדירות והרופאים ועוד ועוד תחומים. אלה דברים שסוחבים כבר שנים. שאף אחד לא חשב לטפל. תחלופת השרים היא אדירה וכל שר חדש רוצה להמציא את הגלגל ומוציא רק מה שעליו הוא יספיק לגזור את הקופון. זה כיבוי שרפות. מחסור בדירות ידוע שנים. מחסור ברופאים ידוע שנים. מצב כב"א ידוע שנים. מטפלים בדברים רק שהם או על סף פיצוץ או מתפוצצים, לא עלינו.

פורסם
אני לא חושב שיש אדם ממעמד הביניים שלא יסכים עם הרשימה ששלומי כתב, הבעיה היא שאותן אוכלוסיות שנהנות מהכסף שנגזל ממעמד הביניים הן בעלות כח פולטי רב.

מה שאני לא מבין זה - מה הדרישות של "מפגיני האוהלים" חוץ מ:"לא נזוז עד שלא יהיה פתרון מיידי" אני לא שמעתי מהם כלום.

הרופאים באים עם רשימת דרישות שנראה על פניו הגיונית, אבל מהצד כרגע התחושה שלי שמפגיני הדיור פשוט רוצים שיחלקו להם מפתחות לדירות ברוטשילד ובשנקין.

אני בתור בן גילם של המפגינים אמור לתמוך בהפגנה, אבל כרגע זה כל כך מסריח מפוליטיקה שאני מעדיף להתרחק.

אני מסכים בהחלט עם מה ששלומי כתב, הבעיה היחידה שכל סעיף ברשימה עולה מיליארדים שאין, או שנחזור לימי שמחה ארליך יורם ארידור, קרי הדפסת כסף.

אין ויכוח שיש צורך לבצע שינויים מיבניים בריכוזיות המשק ובהקטנת המונופולים, וחבל שאת זה לא שמענו היום.

מה הדרישות של המפגינים ברוטשילד ?

דיור בתל אביב, ולא סתם בתל אביב אלא בלב תל אביב.

בת ים, חולון או ראשל"צ לא לרמה שלהם.

אבל אייפונים וסמארטפונים יש להם למכביר, לצעירים המפונדרקים האלו.

שיחזרו לגור אצל ההורים או שישכרו דירה כמה שותפים ביחד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הייתי שבוע שעבר בברלין, הכל זול בחמישים אחוז מכאן. מבגדים ועד סתם דאודורנט.

למה אני צריך לשלם על דאודורנט 25 שקל, שבמרכז ברלין בסופר רגיל, שבטוח יש זולים ממנו

אתה קונה את אותו המוצר בדיוק ב 8.5 שקל?!

נושא הדיור ויוקר המחיה מאוד כואב לכולנו, אין מה לומר ,עם זאת לדעתי המחאה הזו היא מחאה פוליטית של ארגוני שמאל,

הלוגו של חד"ש בולט בשטח לפי מה שראיתי. חברי הכנסת של השמאל בוחשים ורוחשים שם באיזור.

היה צריך לבדוק מהם מקורות המימון של ארגוני השמאל ומי בוחש לנו במדינה , לפני שמטפלים בשאר הסוגיות.

מטרת יושבי האוהלים, היא להפיל את בנימין נתניהו. כל הישג אחר לא יגרום להם לזוז משם.

נ.ב. איזה דאודורנט עולה 25 ש"ח?

אל תקנה במגה או שופרסל שלי היקרנים במרכזי הערים, קנה בחצי חינם אתמול קניתי דאודורנט של FA שעולה בדרך כלל 25, ב9.99 :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...