Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האלנטרה החדשה מציעה גם עיצוב צעיר ומוחצן, והחיפושית כבר לא פונה למי שמחפש את השיק, בשביל זה יש את הפיאט 500. והמיני כמונן.

אפשר לראות את זה במחירי החיפושיות בשוק המשומשות, פשוט בדיחה עצובה, קבריולט 2008 במחיר של אלנטרה 2008. כן כן.

עוד דבר שקצת הציק לי זה הקרייזלר טאון אנד קאונטרי, אני לא יודע ממתי הכתבה, אבל הרכב עבר חתיכת טיפול מקיף לשנת 2011, ורוב הנקודות החלשות (איכות חומרים והרכבה) טופלו, ממש מרשים איך במתיחת פנים קטנה ניתן דגש כ"כ גדול על איכות.

ואיפה אני מעדיף לשבת בזמן תאונה? על הספה בבית.

הכתבה דנדשה. 20/7 - לפני פחות משבוע. אבל מדברים שמה על משומשות ככה שטאון וקאנטרי 2011 לא רלוונטית.

ד"א, רשום שמה שחיפושית 2008 קבריולט תעלה קרוב ל-20 אלף דולר. זה רציני? נשמע לי יקר... לא?

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עוד ממליצים לבעלי החיפושית על יונדאי אלנטרה כתחליף :D

הרי אנשים קונים את החיפושית בגלל השיק שלה, לא כי הם מחפשים מקרר קוריאני אמין, לפחות היו ממליצים נניח על יונדאי קופה.

הם משווים גודל, חוץ מזה חיפושית זה שיק? בארה"ב?? אולי קורבט...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
ברור שבפולקסווגן - כי חיים רק פעם אחת... :brickwall:

התגובה הזו נכתבה כדי להמחיש לך כמה ששטיפת המוח של המפרסמים פועלת.

אתה באמת עדיין מאמין לאגדות האלה?

אני לא מאמין לשום אגדות, אני מאמין למראה עיני ולמשמע אוזני,

אה וכמובן לאתר קטן ונחמד בשם EURONCUP.

http://www.euroncap.com/results/vw/golf/2009/354.aspx

הגולף החדשה היא אחת המכוניות הכי בטוחות כיום בעולם לפי דירוג EURONCUP.

לשם השוואה בוא וניקח מקרר קוריאני אמין בשם יונדאי,

עד בוא הדגמים הממש חדשים של I20/I30/I35 לרוב הדגמים של יונדאי היו במקרה הטוב 3-4 כוכבי בטיחות,

למשל היונדאי גטס עם 4 כוכבי בטיחות, היונדאי אלנטרה עם 3 כוכבי בטיחות,

כאשר מכולן הגדילה לעשות היונדאי אקסנט (שיובאה ארצה עד 2008 כמדומני) שקיבלה בזמנו כוכב וחצי.

http://www.euroncap.com/tests/hyundai_accent_1998/36.aspx

ולמי ששאל איזה דגם של יונדאי יש כיום שהוא לא 5 כוכבי בטיחות,

אז גם כיום ישנו דגם של יונדאי שדי נמכר בארצנו בשם I10 שקיבל רק 4 כוכבי בטיחות:

http://www.euroncap.com/tests/hyundai_i10_2008/323.aspx

סטיגמות, חארטות, פרסומות, אותי זה לא מעניין ולא באמת אכפת לי מה יגידו אחרים.

פולקסווגן זה רכבים בטוחים מאוד, וזה לא רק הגולף, אלא כמעט כל הדגמים שנמכרים בארץ קיבלו 5 כוכבי בטיחות בציונים גבוהים מאוד, והאבזור הבטיחותי בהן גבוה מאוד.

כשמוסיפים לכל זה את השיק והלוק של רכבי פולקסווגן אל מול השום כלום המשעמם של יונדאי וחווית הנהיגה שעברתי בחלק מהדגמים המקבילים בחברות הללו, הבחירה הופכת להיות קלה יותר בשבילי.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

ממש חכם להביא דוגמאות לרכבים מתחילת העשור. אמרתי תביא דגם מודרני של יונדאי שקיבל מתחת ל-5 כוכבים. נבדוק כמה כוכבים קיבלו מכוניות גרמניות ישנות?

בקטגוריה מיני אין רכב אחד שקיבל 5 כוכבים.

גטס הושקה ב-2002. ציון 4 כוכבים מאוד מכובד באותה תקופה.

קרוז רכב הכי קוריאני שיש קיבל 96% הגנה לנוסעים. מה תגיד על זה?

פורסם
ממש חכם להביא דוגמאות לרכבים מתחילת העשור. אמרתי תביא דגם מודרני של יונדאי שקיבל מתחת ל-5 כוכבים. נבדוק כמה כוכבים קיבלו מכוניות גרמניות ישנות?

בקטגוריה מיני אין רכב אחד שקיבל 5 כוכבים.

גטס הושקה ב-2002. ציון 4 כוכבים מאוד מכובד באותה תקופה.

קרוז רכב הכי קוריאני שיש קיבל 96% הגנה לנוסעים. מה תגיד על זה?

ומה אני אגיד על מה? אני אשאל מה הקשר בין מה שאמרתי לשברולט קרוז?

רכב אחד בתכנון קנדי/אמריקאי שמיוצר בקוריאה (ושכמעט ופשט רגל) לא אומר שום כלום בנוגע לבטיחות של פולקסווגן.

וגם אם כן, אז רכב אחד ממש לא משנה את כל התמונה שתיארתי.

הכתבה מתייחסת לרכבים משומשים, הגטס שנבחנה בEURONCUP היא משנת 2004 כשהמרכב השתמשו בו עד שנת 2008, וכך גם עם האקסנט ולא יודע מה בנוגע לאלנטרה אבל יש מצב שגם.

שום רכב מיני לא קיבל 5 כוכבי בטיחות? אתה אמיתי?

http://www.euroncap.com/tests/bmw_mini_2007/288.aspx

http://www.euroncap.com/tests/fiat_500_2007/298.aspx

http://www.euroncap.com/results/toyota/IQ/347.aspx

http://www.euroncap.com/tests/peugeot_1007_2005/214.aspx

וזה רכבי מיני בלבד! אבל כשעולים מעט לכיוון הסופר מיני התמונה נהיית יותר עגומה אפילו לרעת יונדאי.

כל מיני פורד פיאסטה, סיאט איביזה, פולקסווגן פולו, אלפא מיטו, סוזוקי סוויפט, הונדה ג'אז ועוד ועוד

רכבים שלא גדולים בהרבה מהיונדאי I10 אבל הרבה יותר בטוחים ומאובזרים ובטח שמהנים לנהיגה ונראים טוב יותר מכל יונדאי בכלל שיש.

פורסם

תראה באמת שחיפשתי, אבל בשביל למצוא רכב גרמני שקיבל מתחת ל4 כוכבי בטיחות,

הייתי צריך למצוא פולקסווגן פאסאט ופולו שנבחנו בשנת 1997 ושקיבלו 3 כוכבי בטיחות, ואאודי A6 אחת שקיבלה 3 כוכבי בטיחות אי שם בשנת 1998.

לא מרצדס, לא אאודי, לא BMW לא VW, אין שום רכב מתחת ל4 כוכבי בטיחות משנת 2000 ומעלה.

אופל מעט יוצאת מן הכלל, יש לה בתחילת העשור כמה נפילות עם הבטיחות, אבל זה בסדר, אנחנו סולחים לה,

כי אופל היא לא לגמרי גרמניה שלמה יש לזכור, היא חולקת את מירב המכלולים שלה עם... ניחשת נכון שברולט ה"קוריאנית".

שנזכיר כמה מהנפילות של שברולט בעשור האחרון?

http://www.euroncap.com/tests/chevrolet_matiz_2005/233.aspx

http://www.euroncap.com/tests/chevrolet_kalos_2006/256.aspx

http://www.euroncap.com/tests/chevrolet_aveo_2006/250.aspx

מצטער, אין לי חשק לסכן את החיים שלי בכאלה קופסאות שימורים ממונעות.

אני אסע לי בפולקסווגן ואתקן אותה כל היום, ואתה תיסע על מקרר קוריאני אמין עד התאונה הראשונה.

פורסם
האקסנט תהיה אמינה עד התאונה הראשונה.

במקומכם הייתי שואל את עצמי את השאלה הבאה: באיזה רכב אתם הייתם מעדיפים להיות ישובים בזמן תאונה חו"ח?

מזה השאלה הזאת באיזה רכב הייתי מעדיף להיות ישוב בזמן תאונה? אם האופציות הם נגיד פיאט פנדה ושברולט סילברדו אז שברולט סילברדו כמובן 8).

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
מזה השאלה הזאת באיזה רכב הייתי מעדיף להיות ישוב בזמן תאונה? אם האופציות הם נגיד פיאט פנדה ושברולט סילברדו אז שברולט סילברדו כמובן 8).

התכוונתי להשוואה שעשו בכתבה ולא כשאלה כללית ופתוחה.

אני הייתי מעדיף להיות בבונקר תת קרקעי ישוב בתוך טנק אברהמס, אז מה? :lol:

הכוונה מה עדיף מבחינה בטיחותית? האלנטרה שהמליצו עליה כ"תחלופה טובה יותר" או פולקסווגן כלשהי?

פורסם

אין ספק שהאמריקנים מבינים באמינות, זה הם שאחראים על הקרייזלר ואת מעט הרספקט שהיה להם בשברולט הם המירו בקוראניות. ה-VAG פשוט גדולה על הסטנדרטים שלהם ועל מה שהם מסוגלים לקלוט. שלא יבלבלו את המוח כי אין על איכות החומרים הגימור וההרכבה של פולקסווגן. הרבה אחרי שכל אלנטרה תיראה כמו סחבה מבפנים, שום תפר במושבי הגולף לא יפרם בכלל.

פורסם
אין ספק שהאמריקנים מבינים באמינות' date=' זה הם שאחראים על הקרייזלר ואת מעט הרספקט שהיה להם בשברולט הם המירו בקוראניות. ה-VAG פשוט גדולה על הסטנדרטים שלהם ועל מה שהם מסוגלים לקלוט. שלא יבלבלו את המוח כי אין על איכות החומרים הגימור וההרכבה של פולקסווגן. הרבה אחרי שכל אלנטרה תיראה כמו סחבה מבפנים, שום תפר במושבי הגולף לא יפרם בכלל.[/quote']

ומה בדיוק הקשר?

יש הרבה דברים טובים לומר על VAG, וציינת את חלקם.

באמינות - הם עדין לא יפנים, לא יעזור כלום.

פורסם
הרבה אחרי שכל אלנטרה תיראה כמו סחבה מבפנים' date=' שום תפר במושבי הגולף לא יפרם בכלל.[/quote']

ברור שלא, כי בתפרים הגרמנים מבינים.

הבעיה תמצא בציפוי הכפתורים והפאנלים שייתקלפו. אבל היי זו אשמת השמש הישראלית ולא התאמה מחורבנת של חומרים... :shock:

פורסם
אין ספק שהאמריקנים מבינים באמינות, זה הם שאחראים על הקרייזלר

דווקא קרייזלר בחרת? :roll:

ואת מעט הרספקט שהיה להם בשברולט

מעט רספקט? יש לך באמת תלונות נגד שברולט אמריקאיות? אפילו הקוואלירים העממיות בנות 15+ עדיין משייטות בכבישי ארצנו במצב לא רע בכלל. כל דבר קח בפרופורציה, במחיר של גולף 2002 בקושי אתה מקבל נושאת מטוסים עם איכות נסיעה, ונוחות יותר טובה מפאסאט 2012, אה וגם צריכת דלק בפועל של פונטו כי היא מוסבת לגז. :)

הם המירו בקוראניות.

שמע לא כולם רוצים לשלם הון תועפות רק כדי לקבל "חווית נהיגה" טובה יותר, למעשה מסתבר שאולי 80% מהאנשים בסופו של דבר צריכים רכב כדי להגיע ממקום למקום על משפחתם, ומטלטליהם, ומסתבר שהרוב מעדיפים לעשות את זה במחיר שפוי. אתה יכול לצחוק על הקוראניות כמה שתרצה, מסתבר שהיום יונדאי וקיה בעלייה מתמדת, ועם הקרוז, הסוניק החדשה והספארק זה נראה כאילו שנתח השוק שלהם רק יגדל בשנים הקרובות עם שיפור האמינות תוך עמידה במחירים שפויים.

ה-VAG פשוט גדולה על הסטנדרטים שלהם ועל מה שהם מסוגלים לקלוט. שלא יבלבלו את המוח כי אין על איכות החומרים הגימור וההרכבה של פולקסווגן. הרבה אחרי שכל אלנטרה תיראה כמו סחבה מבפנים, שום תפר במושבי הגולף לא יפרם בכלל.

אין לי שום דבר נגד רכבים של VAG, פשוט אתה צריך להבין שאתה משלם על זה וביוקר, וזה לא תמיד מוצדק, זה הכל. בסופו של דבר אם תשווה תפוחים לתפוחים (מבחינת מחיר) בהרבה מקרים תגיע למסקנה שבעצם יותר יקר ולא מוצדק לקנות ולהחזיק VAG מאשר קוראנית או אמריקאית מגבילה (למשל אם הייתי צריך לבחור בין פאסאט לביואיק לה-קרס או בין סופרב לאינסיגניה או אם תרחיק לכת בין קאמרו SS לאודי S4)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אין לי שום דבר נגד רכבים של VAG, פשוט אתה צריך להבין שאתה משלם על זה וביוקר, וזה לא תמיד מוצדק, זה הכל. בסופו של דבר אם תשווה תפוחים לתפוחים (מבחינת מחיר) בהרבה מקרים תגיע למסקנה שבעצם יותר יקר ולא מוצדק לקנות ולהחזיק VAG מאשר קוראנית או אמריקאית מגבילה (למשל אם הייתי צריך לבחור בין פאסאט לביואיק לה-קרס או בין סופרב לאינסיגניה או אם תרחיק לכת בין קאמרו SS לאודי S4)

אני רק הערה קטנה,

ברמת העיקרון, ואגיות חדשות עולות יותר מקוריאניות ממוצעות, אין ספק.

אבל אתה שוכח מספר דברים שיש בואגיות ואין בקוריאניות ושבשבילם לפחות לדעתי ההפרש שווה:

הנאה מנהיגה, אבזור משופר, מראה הרכב, הרבה אפשרויות לשיפורים עתידיים.

בעקרון, אדם ממוצע שמשתמש ברכב לנסיעה מAל-B אולי יסתדר עם קוריאנית משעממת ופשוטה, אני לא.

בשבילי הרכב הוא יותר מאמצעי להגעה ממקום למקום.

ואם המחיר הוא הבעיה היחידה אז תמיד אפשר לרדת בשנתון אם זה מה שמפריע.

אני מאמין שבמחיר של יונדאי I10 חדשה, אתה יכול להביא איזושהי מרצדס/ב.מ.וו משומשות שיתנו לך הרבה יותר הנאה

מאשר רכב חדש ופשוט, ויחזיקו מעמד עוד הרבה שנים.

מה שאתה מתאר תופס רק בנוגע לרכבים חדשים, אבל לא אם יורדים בשנתון.

אני מעדיף רכב פאר משומש למשל מאשר זבל הודי/קוריאני נוצץ וחדש.

תראה, אני מדבר על הרכבים הפשוטים, תבין שרוב האנשים לא יכולים להרשות לעצמם לקנות קאמרו חדשה, או אינסיגניה ובטח שלא אאודי S4, ככה שההשוואה הזו היא לא באמת ברת תוקף. אף אחד לא יבוא אליך בטענות אם תעדיף משהו זול יותר ברכבים בסגמנט הזה, כי כולם איכותיים פחות או יותר.

הבעיה היא ברכבים הפחות יוקרתיים והיותר עממיים, שכאן כבר לפחות לטעמי, עדיף רכב משומש ומפואר שנותן לך הרבה יותר הנאה על פני משהו חדש אבל מאוד בסיסי.

פורסם

ברמת העיקרון, ואגיות חדשות עולות יותר מקוריאניות ממוצעות, אין ספק.

אבל אתה שוכח מספר דברים שיש בואגיות ואין בקוריאניות ושבשבילם לפחות לדעתי ההפרש שווה:

הנאה מנהיגה, אבזור משופר, מראה הרכב, הרבה אפשרויות לשיפורים עתידיים.

דווקא את הדברים הללו און בוואגיות, ההגאים מנותקים לגמרי, המנועים בד"כ לא נושמים בסל"דים גבוהים והנטיה היא למומנט מוקדם ע"פ כ"ס גבוהה (גם ב1.4, 1.6 והTSI), והVW החדשות רכות מאוד.

מה שיש שם זה הקפדה כל תכנון "ממשק המשתמש", הגולף החדשה מתעלה על כל הקבוצה בנוחות המתלים, על זה הקפדתי מאוד בחיפוש כי זה מאוד משמעותי בשבילי, איכות תא נוסעים וזה לא בהכרח מתבטא אבזור, יש אנשים שיעדיפו מקסימון גדג"טים, אבל ישיבה בגולף ואח"כ בקוריאנית תרגיש לרוב האנשים ירידת מדרגה, נסיעה הרבה יותר נעימה ושקטה, שילוב גיר מנוע מוצלח, ה102 כ"ס עם DSG מרגיש יותר טוב מה126 כ"ס של יונדאי I30 עם גיר ה4 הילוכים, מבלי לדבר על הTSI, ובטיחות טובה.

הם אולי מפגרים מאחור באמינות, הם יותר יקרים (הרבה יותר, גולף 1.6 מאובזרת עלתה 146K בזמנו מול 125K ביונדאי), אבל יש להם ערך מוסף, זה לא "רק הסמל".

• תוכן חדש...