Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חן, אני יודע שלא אקבל תשובה, לבקש תשובה מבוססת היגיון מחובב VW זה חסר תועלת, אבל יש לי סבלנות....

המגננה הזאת פשוט לא מובנת לי, ואז גם ראיתי את החתימה, סיאט איביזה סטלה אוט', אתה באמת בא לספר לי שאתה מחפש רכב שיהיה מעבר לתחבורה בסיסית מA לB?

אין לי שום דבר נגד הסיאט, אין לי שום דבר נגד תחבורה בסיסית, אין לי שום דבר נגד בטיחות ואין לי שום דבר נגד פולקסוואגן.

יש לי בעיה עם אנשים עיוורים שבוחרים להכחיש עובדות, שמביאים דוגמא תוך כדי שמיטת פרטים רלוונטים.

מדברים איתי על תוצרת גרמנית.... אין יותר איכות גרמנית, אין הימים של גרונדיג כיצרן אלקטרוניקה מוביל ואיכותי חלפו מהעולם וככה גם קורה לאט לאט בתעשיית הרכב, ב.מ.וו כבר לא מהווה אמת מידה, מרצדס איבדה את תדמית הBULLET PROOF שלה מזמן, מה שנשאר זה פסיכולוגיה בגרוש, פרסום מאסיבי ונכון, ולקוחות שזוכרים את הימים הטובים.

כל הנתונים שאנשים מנסים להכחיש פה כמו סקרי אמינות אמריקאים, הם נתונים אמיתיים, השוק האמריקאי הוא תחרותי מאוד, מבחינת מחיר ומבחינת היצע, אף אחד לא מכריח אנשים לרכוש סונטה, אף אחד לא מכריח אותם לרכוש ג'טה, אנשים עושים סקר שוק, אנשים שואלים, בודקים וקונים, פה אין שיווק מאסיבי לליסינג תפעולי, פה הבחירה בידי הלקוח. והלקוח מצביע עם הרגליים.

לפולקסוואגן יש מוניטין אמינות ירוד מסיבה מסויימת. סיבה מוצדקת, כנ"ל מרצדס וב.מ.וו.

אני רואה את זה כל הזמן, ושוב, יש VAG בחניה עם 33K מייל על השעון ויפנית עם 133K מייל על השעון, היפנית 3 שנים מבוגרת יותר, ומה שהגרמניה עשתה בשנתיים וחצי שהיא על הכביש היפנית גמעה בשבעת החודשים האחרונים, במהלך התקופה הזאת, 7 חודשים, הפורש הייתה במוסך 3 פעמים, האינפיניטי פעם אחת וזה בגלל שאיבדתי מפתח! 7 חודשים, 33 אלף מייל על האינפיניטי, אולי 5000 מייל על הפורש, ממממ..... אמינות היא לא מילה גסה.

haters will hate

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מסכים. הרבה דעות קדומות על "אמינות גרמנית" מתנפצות היום.

לטעון כיום שיונדאי זה "פחות אוטו" מפולקסווגן זה לא נכון היום כמו שזה היה נכון לפני 5 שנים.

היו לי כמה VAG בחיים, משומשות בנות שנה עד 20, אחרי 5 שנים של שימוש רגיל, VW נראית כמו חרא מבפנים בהשוואה ליפנית מקבילה, התפרים בריפודים אה? ראיתי מספיק VW עם ריפודים בלויים, פלסטיקים שנעימים למגע כחדשים, מתחרבנים, ציפוי הפלסטיק מתקלף, מבטס את התחת.

אז אתה צריך לראות את הסלון אצלי בגולף8)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם מדובר על הגולף שבסמלון אז אין לי ספק שהיא נראית טוב מבפנים, כשדברים הפכו להיות מורכבים אז התחילו הבעיות.

haters will hate

פורסם
מועמסת יתר על המידה? זה רכב עבודה, אתה מצפה שיסעו עם ארגז ריק?

את הציון של הג'טה הבאתי מהIIHS, מבחן לגיטימי לחלוטין.

ולא, לא כל דגם מקביל מקבל ציון גבוה יותר, הבאתי לך דוגמאות מאוד טובות, איך פאסאט שנת 2009 ויונדאי I30 שנת 2009 קיבלו ציון זהה.

והנה מאיפה שקיבלתי את ההשראה:

נו..... ?

מועמסת יתר על המידה הכוונה הרבה מעל המותר לפי הוראות יצרן. (הרבה הרבה מעבר)

תראה בנצי, אני מבין אותך, אין לי את האמת מידה שלך ואין לי את הניסיון שלך בעולם הרכבים. אני מוריד בפניך את הכובע על הידע וההבנה. יש לך פרספקטיבה הרבה יותר רחבה משלי יש.

אבל אני לא טמבל ועיוור כמו שאתה חושב, ואני רואה את קו המחשבה שלך.

אתה בטוח שאני בטוח שכל מה שלא גרמני זה זבל, ואתה ממש לא בכיוון. אני לא אמרתי את זה, וממש לא חושב ככה.

אני אוהב את התחושה שמעניקים רכבי VAG, ומעדיף רכבי פאר גרמניים משומשים כי זה הטעם שלי, אבל!

במשך כל הדיון לא אמרתי מילה רעה על רכבים מיפן או על כל רכב אחר שהוא לא יונדאי לצורך העניין אז כל המגננה החסרת שחר שלך כלפי היפניות בכלל לא רלוונטית.

אמרתי שלטעמי רכב פאר גרמני יתן לך יותר הנאה מיונדאי חדשה (באותו המחיר). לא שרכב פאר יכול להיות רק גרמני כמו שאתה טוען! באתי בטענות אך ורק ליונדאי, ותו לא, להכניס לפה את הלקסוס, האינפיניטי ושאר היפניות זה בכלל לא רלוונטי.

אבל בכל זאת, גם יש לי ניסיון נהדר ורב שנים על האוקטביות שהיו לאבא שלי, על הפאסאט של חבר, על לאון של עוד חבר וכמובן על האיביזה שלי.

הרכבים האלה הם נהדרים ונותנים חווית נהיגה הרבה יותר טובה מכל יונדאי שנהגתי בה (I30 CW, I20 וגטס שהיו לי מהשכרות/במילואים), בין אם זה התנהגות, אחיזה, אבזור, אפילו תצרוכת דלק ואמינות. ואין לי שום סיבה שאני לא אמשיך לבחור באותה התוצרת. הם מעולם לא אכזבו אותי ולא עשו תקלות מיוחדות.

תראה, יש הבדל גדול בין האמינות שאתה מדבר עליה בביקורים במוסך לבין הגנה על הנוסע מפני תאונות שעליה אני דיברתי.

אני דיברתי על ציוני ריסוק בדגמים הישנים (מתחת ל2008) ואתה הבאת לי את הדגמים החדשים של היונדאי מ2009 והלאה.

כשציינתי בפירוש שהם הראו שיפור גדול בשנים האחרונות. ואז עוד הכנסת את נושא אחזקת הרכב שבכלל לא קשור לנושא.

אנשים לא חובבים VAG בגלל שטיפת מוח, אלא כי הם באמת נהנים מהן, למה זה קשה לא לקבל את זה? יש בארץ קהילה גדולה מאוד של חובבי הקונצרן, ובאירופה בכלל הם קנו לעצמם תהילה. ושם זה נחשב לרכב מאוד אמין משום מה. ואף אחד לא חושב שמה שלא גרמני זה זבל, אתה ממש מוציא דברים מפרופורציה.

השוואה בין רכבי על פחות רלוונטית לארץ, תשווה רכבים עממיים. כשתגיד לי שבבעלותך גולף/אוקטביה/ג'טה/לאון ואקסנט ואתה מעדיף את האקסנט בגלל ככה ככה וככה, זה אולי יהיה טיעון צודק, אם כי רק בגדר טיעון. זה לא יסתור את הנושא הבטיחותי העדיף בפולקסווגנים שעליו אני מדבר בעצם ורק עליו.

יש מבחנים והם לא משקרים, היודנאי עד 2008 הרבה פחות בטוחות מהפולקסווגנים, זאת עובדה.

מצידי תקנה יונדאי משומשת ותגיד שהיא עדיפה, אבל אני לא מאחל לך חס וחלילה שתזדקק שהיא תגן עליך בעת תאונה.

תקנה אפילו יונדאי חדשה בטוחה ומאובזרת ונהדרת, תהנה איתה. אני מטעמי טעם בלבד, מעדיף משהו שנראה/נשמע/נוסע כמו הסדרה 3 הישנה הזאת, כי הרכב הזה יתן לי יותר הנאה:

Bmw%2B318-3.jpg

Bmw-318-2.jpg

ועוד דבר, כשיהיו לי פורשה ואינפיניטי בחצר הבית, אז אני אוכל להוציא בשקט את האיביזה לפרישה.

אתה לא צריך להתנשא בעושר שלך על דפי הפורום ולזלזל במה שיש או אין לאחרים, זה מגעיל אותי.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

אני הבן אדם האחרון שאפשר לקרוא לו מתנשא, או עשיר, יותר חשוב מזה אי אפשר לקרוא לי צבוע.

אם הייתי מתנשא הייתי קורא ליונדאי אלנטרה - זבל של אוטו.

אני פשוט בן אדם ריאלי, על דפי הפורום ומחוצה להם.

ואם תקרא את הודעותי בשנית תבין שלרגע לא דיברתי בהתנשאות, בין אם יש לי אינפיניטי או לא, זה לא רלוונטי, הבאתי דוגמא אישית כשהכנסתי את הקיימן לתמונה, אין מה להשוות בין היעוד שלה ליעוד של הG שלי, שניהן ממלחאות את היעוד שלהן בצורה מצויינת, הקיימן סובלת ממחלות מעצבנות, וכן תתעורר, הנושא של השרשור הוא אמינות !!!

עכשיו מכוניות גרמניות, הערצה עיוורת וצביעות:

אתן לך דוגמא, אני אקנה E30 ולא איביזה, הE30 תעלה פחות, היא הרבה יותר ב.מ.וו מבחינת תחושות מהE36 שצירפת פה, אתה כותב שאתה מעדיף ב.מ.וו ישנה על זבל קוראיני (במילים האלה בדיוק השתמשת, זבל קוראיני), אבל אתה נוהג על איביזה.

למה שלא תמכור אותה ותקנה איזו ב.מ.וו, אני בטוח שיש אחת שתתאים לך בתקציב.

אני בן אדם שאוהב איכות, לאמר שיונדאי אלנטרה שנת 2005 היא איכותית אני לא יכול, היא אמינה, היא בסיסית והיא עושה את העבודה לשמה תוכננה, זה מה שאני כן יכול לאמר.

הבעיה שלך היא שאתה רואה אקסנט ישנה ושם אותה בהשוואה כנגד - אוקטביה\לאון\גולף\ג'טה.

תהיה ריאלי ואל תהיה שקרן, אני לא מכניס לאף אחד מילים לפה אני בן אדם של היגיון, אם אני מגיב להודעה שלך זה לאחר קריאתה, לפעמים יותר מפעם אחת.

וכן יש לי קצת ניסיון ונהגתי על הרבה מכוניות, טובות יותר וטובות פחות, אני מודד רכב לפי היעוד שלו, כשהאקסנט הישנה הושקה היעוד שלה היה להיות רכב קטן ובסיסי למי שמחפש משהו אמין בחלק הנמוך של סקאלת המחירים, הם מעולם לא התיימרו להיות משהו שאינם. כשיונדאי החליטו לצאת בהצהרות בומבסטיות, העולם צחק, בינתיים הם מוכיחים את עצמם.

אני אשמח לדעת על חדוות הנהיגה שהרגשת בנהיגה על אוקטביה, או איביזה.

ובבקשה, אל תתחמק ותענה לשאלות אותם שאלתי כמה הודעות אחורנית.

אני מנהל דיון כאדם בוגר, אני לא גורר את זה לפסים אישים, אבל תבין דבר אחד, שוק הרכב הישראלי אינו שוק הרכב העולמי, אתה רוצה להשוות מותג, תשווה מותג, אתה רוצה להשוות רכב ספציפי - תשווה רכב ספציפי, במקרה הזה אני אתן לך חוות דעת על כל רכב עליו נהגתי, לא על משהו שלא נהגתי עליו.

רוצה לדבר מותגית? אוקי, שים את הג'נסיס של יונדאי על השולחן, שים מולה מתחרה מבית ואג וכן, אני עולה פה שלב, לא VW, אני מדבר על אאודי.... A4 שמתומחרת באותו האזור, אתה בטוח שאתה רוצה לדעת מי יותר טובה? מי מקבל ביקורות יותר טובות, למי יש נתונים עדיפים על הנייר? אצל מי יש יותר אבזור? מי יותר איכותית?

או שאולי נדבר על הג'נסיס קופה הבסיסית, שעולה פחות מהGTI הבסיסית, או שאולי נשווה את הגרסאות המאובזרות יותר עם תיבה ידנית 6 מהירויות:

מחירים: GTI - $28663, GENESIS COUPE- $28862

מה יש לנו שם ?

הספק - גולף 200 כ"ס, ג'נסיס - 306 כ"ס.

הנעה - קדמית מול אחורית.

שניהן מאבזרות כמעט זהה, ליונדאי יש ריפודי עור מלאים לעומת עור\בד בגולף.

ליונדאי יש הנעה ללא מפתח.

היונדאי מגיעה עם PREMIUM SOUND SYSTEM והגולף לא, ליונדאי יש מושבים חשמליים ולגולף לא.

הגולף מגיעה עם צמיגי 4 עונות היונדאי מגיעה עם צמיגי קיץ.

מיותר לציין שהמימדים של היונדאי שונים משמעותית, היא ארוכה יותר ב30 ס"מ, נמוכה יותר ב8 ס"מ, רחבה יותר והיא גם מגיעה מצויידת במערכת בלימה של ברמבו.

0-60MPH, גולף - 6.4 שניות, ג'נסיס - 5.8 שניות.

וסתם בשביל הקטע, הסונטה החדשה עם מנוע 2 ליטר טורבו עושה את זה ב6.1 עם תיבה אוט'.

ככה עושים השוואה בין רכבים, משווים לחם ללחם, לא לחם לביצה.

ובשבילך אני אצרף את הסרטון שהעליתי בשרשור הזה

http://www.youtube.com/watch?v=22O5QnSLdeE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

haters will hate

פורסם
סטיגמות, חארטות, פרסומות, אותי זה לא מעניין ולא באמת אכפת לי מה יגידו אחרים.

פולקסווגן זה רכבים בטוחים מאוד, וזה לא רק הגולף, אלא כמעט כל הדגמים שנמכרים בארץ קיבלו 5 כוכבי בטיחות בציונים גבוהים מאוד, והאבזור הבטיחותי בהן גבוה מאוד.

כשמוסיפים לכל זה את השיק והלוק של רכבי פולקסווגן אל מול השום כלום המשעמם של יונדאי וחווית הנהיגה שעברתי בחלק מהדגמים המקבילים בחברות הללו, הבחירה הופכת להיות קלה יותר בשבילי.

תראה באמת שחיפשתי, אבל בשביל למצוא רכב גרמני שקיבל מתחת ל4 כוכבי בטיחות,

הייתי צריך למצוא פולקסווגן פאסאט ופולו שנבחנו בשנת 1997 ושקיבלו 3 כוכבי בטיחות, ואאודי A6 אחת שקיבלה 3 כוכבי בטיחות אי שם בשנת 1998.

לא מרצדס, לא אאודי, לא BMW לא VW, אין שום רכב מתחת ל4 כוכבי בטיחות משנת 2000 ומעלה.

מצטער, אין לי חשק לסכן את החיים שלי בכאלה קופסאות שימורים ממונעות.

אני אסע לי בפולקסווגן ואתקן אותה כל היום, ואתה תיסע על מקרר קוריאני אמין עד התאונה הראשונה.

ואם המחיר הוא הבעיה היחידה אז תמיד אפשר לרדת בשנתון אם זה מה שמפריע.

אני מאמין שבמחיר של יונדאי I10 חדשה, אתה יכול להביא איזושהי מרצדס/ב.מ.וו משומשות שיתנו לך הרבה יותר הנאה

מאשר רכב חדש ופשוט, ויחזיקו מעמד עוד הרבה שנים.

מה שאתה מתאר תופס רק בנוגע לרכבים חדשים, אבל לא אם יורדים בשנתון.

אני מעדיף רכב פאר משומש למשל מאשר זבל הודי/קוריאני נוצץ וחדש.

בנוגע לגטס אז אתה שוב לא צודק, המבחן ריסוק נעשה על דגם מודל 2004 עם האבזור של שנת 2004, ולא 2002.

השנתון שנעשה עליו המבחן הוא הקובע, לא שנת השיווק של הרכב. גולף למשל שווקה לראשונה בשנת 1976 אז מה?

רק לידיעתך, הגטס עברה ב2005 מתיחת פנים ושינוי קטן במבנה השלדה, המנועים, וכמובן אביזרי הבטיחות (שינוי מ2 ל-4 כריות אוויר) ככה שיש הבדל מסויים אפילו בין הגטסים עצמם באותן השנים, יש סיבה שהמבחן ריסוק הוא מ2004 ולא 2002.

אבל תבין שזה בכלל לא משנה כל הקשקשת הזאת!

מבחינתי לא הכוכבים נספרים, אלא הציון הסופי בלבד. אפילו הפוקס הקטנה קיבלה ציון טוב יותר מהגטס, וגם מהI10 החדשה, היא קיבלה ציון של 28 על הגנת הנהג ו42 בהגנה על הנוסעים מאחור לעומת 25-26 הגנה על הנהג ו-37 על הנוסע של היונדאי גטס וה-I10 בהתאמה. והפוקס אפילו לא מתקרבת להיות הרכב הכי בטיחותי של פולקסווגן. אם תשווה גטס לגולף מאותם השנים, אתה תבין עד כמה הפער הוא משמעותי.

שורה תחתונה, רכבים ישנים של יונדאי כמו הגטס, אלנטרה והאקסנט (עד שנת 2008) רובם ככולם הרבה פחות בטוחים משלל מקביליהם הגרמנים מתוצרת פולקסווגן, לא רק בדגם מסויים אלא כמעט בכולם.

וגם בדגמים החדשים, למרות השיפור המאסיבי מצד יונדאי בבטיחות, עדיין פולקסווגן בטוחה יותר.

מי שידו לא משגת לקנות רכב חדש, שלא יקנה יונדאי ישנות, החיים יקרים יותר.

אם תקרא בעיון את כל הציטוטים שלך שכתבת כאן, אז אולי תבין את פשר ההשוואה המגוחכת (מאוד יש לציין) שצרפתי בתגובה שלי.

זה היה רמז עדין לכך, שכשמשווים יש להשוות מין עם בני מינו, יונדאי חדשות מול פולקסווגן חדשות ולא כמו שדרשת בלהט.

תסלח לי, אבל ההשוואה שלך מעט מגוכחת, שני רכבי פאר כאשר האחד משנת ייצור 1997 והשני 2006, כמעט עשור.

מילא היית משווה לקסוס מאותו השנתון, אבל לא.

המיגון של הרכבים השתפר פלאים עם השנים, וזה נכון לגבי כל סוג של יצרן, גם לגבי פולקסווגן.

כאמור לעיל, ההשוואה שלי היא לא רק מגוחכת אלא אבסורדית.

אבל זה מה שעשית לאורך כל הפוסט.

פורסם

דורקי תודה על ההארה :)

הוא כותב שהגטס, אלנטרה וכל יונדאי עד 2008 היא לא בטיחותית ושהוא מעדיף לנסוע על פולקסוואגן אבל רגע.... הוא נוסע באיביזה 2001, שתוכננה אי שם ב93, בוא נדבר על בטיחות עכשיו.....

הנה עכשיו אולי תהיה לו סיבה לקרוא לי מתנשא.

haters will hate

פורסם
אם תקרא בעיון את כל הציטוטים שלך שכתבת כאן, אז אולי תבין את פשר ההשוואה המגוחכת (מאוד יש לציין) שצרפתי בתגובה שלי.

זה היה רמז עדין לכך, שכשמשווים יש להשוות מין עם בני מינו, יונדאי חדשות מול פולקסווגן חדשות ולא כמו שדרשת בלהט.

כאמור לעיל, ההשוואה שלי היא לא רק מגוחכת אלא אבסורדית.

אבל זה מה שעשית לאורך כל הפוסט.

בוא נראה את הציטוטים שלי:

"השום כלום המשעמם של יונדאי", "אין לי חשק לסכן את החיים שלי בכאלה קופסאות שימורים ממונעות", "אני מעדיף רכב פאר משומש למשל מאשר זבל הודי/קוריאני נוצץ וחדש", "מי שידו לא משגת לקנות רכב חדש, שלא יקנה יונדאי ישנות, החיים יקרים יותר"

הציטוט הראשון הוא דעה שלי וטעם אישי שלי שאין בזה שום דבר פסול, הציטוט השני ניתן לאחר שהבאתי קישורים למבחני ריסוק של שברולט המהוללת של CHEMGUY85 שהוא כל-כך מעריץ ושקיבלה ציוני ריסוק ממש "ריסוק", הציטוט השלישי הוא העדפה שלי מה לעשות עם הכסף שיש לך ומה אני הייתי מעדיף לקנות כאשר ה"זבל הקוריאני/הודי" מתייחס לרכבי מיני חדשים נוצצים כמו הI10 שדיברתי עליו ומה התמורה שאתה מקבל ביחס לכסף שלך, והציטוט הרביעי מתייחס לבטיחות הירודה של היונדאי הישנות.

קראתי את התגובות שלי בעיון רב ועדיין לא ראיתי שום דבר אבסורדי בהם.

דורקי תודה על ההארה :)

הוא כותב שהגטס, אלנטרה וכל יונדאי עד 2008 היא לא בטיחותית ושהוא מעדיף לנסוע על פולקסוואגן אבל רגע.... הוא נוסע באיביזה 2001, שתוכננה אי שם ב93, בוא נדבר על בטיחות עכשיו.....

הנה עכשיו אולי תהיה לו סיבה לקרוא לי מתנשא.

אני נוסע על האיביזה כי זה מה שכרגע נכנס לי בתקציב שלי, אני סטודנט, אין מה לעשות.

זה הדבר הכי טוב שאפשר היה למצוא בתקציב שלי שהוא האצ'בק אוטומטית בעדיפות למנוע 1.6 שחזק מספיק להרי ירושלים.

אני צריך רכב קטן חזק חסכוני, וכיפי לנהיגה במידת האפשר. מצטער אבל שום יונדאי לא נכנסת פה לדרישות.

האפשרויות הריאליות היו איביזה, פאביה או פיאסטה פחות או יותר. נפלה לי לידיים מציאה מאוד שמורה ולקחתי אותה.

לאיביזה יש ABS ו2 כריות אוויר, אין את זה בכל הרכבים באותם השנים בתקציב שלי.

כשנסיים את התואר, אני אביא עוד ב.מ.וו בנוסף למה שיש עכשיו, סתם כי אני אוהב אותן.

יש לי כבר אחת על הכוונת, שמורה ומטופחת ממישהו שאני מכיר. שמח בשבילי?

לסופשים אני מתפנק באוקטביה החדשה של אבא.

אני הבן אדם האחרון שאפשר לקרוא לו מתנשא, או עשיר, יותר חשוב מזה אי אפשר לקרוא לי צבוע.

אם הייתי מתנשא הייתי קורא ליונדאי אלנטרה - זבל של אוטו. זבל של אוטו קראתי ליונדאי I10 אבל לא משנה.

אני פשוט בן אדם ריאלי, על דפי הפורום ומחוצה להם.

ואם תקרא את הודעותי בשנית תבין שלרגע לא דיברתי בהתנשאות, בין אם יש לי אינפיניטי או לא, זה לא רלוונטי, הבאתי דוגמא אישית כשהכנסתי את הקיימן לתמונה, אין מה להשוות בין היעוד שלה ליעוד של הG שלי, שניהן ממלחאות את היעוד שלהן בצורה מצויינת, הקיימן סובלת ממחלות מעצבנות, וכן תתעורר, הנושא של השרשור הוא אמינות !!! אני דיברתי על בטיחות ולא על אמינות עוד מתחילת השרשור.

עכשיו מכוניות גרמניות, הערצה עיוורת וצביעות:

אתן לך דוגמא, אני אקנה E30 ולא איביזה, הE30 תעלה פחות, היא הרבה יותר ב.מ.וו מבחינת תחושות מהE36 שצירפת פה, אתה כותב שאתה מעדיף ב.מ.וו ישנה על זבל קוראיני (במילים האלה בדיוק השתמשת, זבל קוראיני), אבל אתה נוהג על איביזה.

למה שלא תמכור אותה ותקנה איזו ב.מ.וו, אני בטוח שיש אחת שתתאים לך בתקציב.

למה למכור? נקנה בנוסף, בלי נדר אוטוטו. מבטיח להעלות תמונות! רכב כזה יפה לא רואים כל יום.

אני בן אדם שאוהב איכות, לאמר שיונדאי אלנטרה שנת 2005 היא איכותית אני לא יכול, היא אמינה, היא בסיסית והיא עושה את העבודה לשמה תוכננה, זה מה שאני כן יכול לאמר.

ואני יכול להגיד את זה על האיביזה, היא מדהימה, היא נהדרת ועושה הרבה מעבר למה שהיא תוכננה עבורו. ותמשיך לנסוע עוד הרבה קילומטרים אחרי שהיונדאי תצא לגימלאות. ומבחינת בטיחות? אין בכלל מה להשוות.

הבעיה שלך היא שאתה רואה אקסנט ישנה ושם אותה בהשוואה כנגד - אוקטביה\לאון\גולף\ג'טה.

זאת הייתה דוגמא אולי לא מוצלחת, אבל הכוונה הייתה לכל יונדאי בסיסית אל מול ואגית בסיסית. האקסנט זו המשפחתית המפורסמת של יונדאי, בגלל זה הבאתי אותה. תיקח מצידי כל רכב אחר ישן של יונדאי כמו שממליצים בכתבה (חוץ מהג'נסיס כי זה לא פונקציה אני לא מכיר אותה) ותשווה אותה מבחינה בטיחותית אל מול ואגית כמו שאני עשיתי כאן. אתה מקבל ניצחון מוחץ לקונצרן ואג, כי הם השקיעו בזה שנים של פיתוח ובדיקות.

אני אשמח לדעת על חדוות הנהיגה שהרגשת בנהיגה על אוקטביה, או איביזה.

ליד הבית שלי לא רחוק, ישנו כביש נחמד המוכר לחובבי הרכב כ"נסהרימרינג", אני לעיתים נוסע לצור הדסה לחברים בסופשים, ומה אני אגיד לך?

האוקטביה היא בגרסאת הTSI 1.8 אלגנס, 160 סוסים עם 25 קג"מ מומנט, מאיצה מעמידה למאה ב7.8 שנ', וסט צמיגי של קונטיננטל דנדשים פרמיום קונטקט.

האוקטביה של אבא אוכלת את הסיבובים בלי מלח, לופתת את הכביש בסיבובים על הילוך רביעי-חמישי, אפילו בבקרים כשהכביש מאוד לח,כמעט ואין רעשי כביש, אין החלקות ויש שיכוך מאוד טוב לרוח צד שיש שם באזור מההרים. התנהגות שלדה נהדרת, ואין תחושת גלגול ונדנוד מעצבן בסיבובים כמו בכל שאר הרכבים שנסעתי איתם שם לפני כן. ההאצות יכולות להיות מתונות, אבל יש לה מספיק סוסים ומומנט בגלגלים בשביל לטפל בכל העליות של ירושלים. הרכב יכול להיות מאוד חסכוני בנסיעה מנהלתית, אבל גם חייה רעה אם מצמידים את הדוושה לברזל. זאת אחת המשפחתיות הכי טובות שיש כיום בארץ אם לא הכי, וכל מי שיש לו אותה מאוד נהינה. וחבל שלא רואים אותה יותר בליסינגים. אין להם מושג מה הם מפסידים.

ובבקשה, אל תתחמק ותענה לשאלות אותם שאלתי כמה הודעות אחורנית.

ג'טה חדשה מנוע 2.5 עולה כמו יונדאי אלנטרה חדשה מנוע 1.8, למה יונדאי מוכרים יותר?

התשובה לכך טמונה במספר רבדים. אני לא יכול לומר משהו על השוק האמריקאי כי אותו אני לא מכיר,

אבל בשוק הישראלי היונדאי נמכרים היטב בגלל שיווק נכון ואגרסיבי, המון מבצעי הנחות והטבות, וכמובן כמובן ל-י-ס-י-נ-ג!

הישראלי הממוצע תמיד מעדיף לקנות רכב משומש מליסינג עם אחריות לשנה עד שלוש עם מסגרת טיפולים ידועה ושיתן לו שקט, פתרון קל ובטוח. תוסיף לכל זה את תופעת העדר המאוסה, ואת הטיפול הקלוקל שמעניקים יבואני VAG בישראל לרוכשי הרכבים וגורמים לאנשים לברוח מהם, וקיבלת ניצחון מוחץ ליונדאי בתחום המכירות.

למה האלנטרה ניצחה את הג'טה בכל מבחן השוואתי שקראתי לאחרונה? למה?

לא יודע, גם אני שואל למה ואיך? אולי כי זה היה לאחרונה, אבל אם נלך כמה שנים אחורה ככה ל2006-2008 וניקח דגמים מקבילים:

ג'טה 2.0 ליטר טיפטרוניק - עם 150 סוסים, תאוצה 0-100 ב9.9 שניות (משקל עצמי 1342 ק"ג), צריכת דלק של 13.5 ק"מ לליטר במשולב, 6 כריות אוויר,מערכת בקרת שיוט, רדיו דיסק BUILT IN, נעילה מרכזית ואימובילייזר, ESP, מראות חשמליות, וכמובן גיר נהדר של DSG 6 הילוכים. המחירון? 84 וחצי אלפיות.

אלנטרה GLS אוט' 2.0 - עם 143 סוסים, תאוצה 0-100 ב10.4 שניות (משקל עצמי 1241 ק"ג), צריכת דלק של 12.2 ק"מ לליטר במשולב, 4 כריות אוויר, חלון בגג, ומראות חשמליות, וכמובן גיר עצל ובעל יחסי העברה נוראיים של 4 הילוכים. הנחמה היחידה? המחירון הוא 51 אלפיות בלבד.

הג'טה מנצחת בכל האבזור, הבטיחות, הנוחות והנהיגה (למרות שהג'טה שוקלת כמאה ק"ג יותר היא מאיצה מהר יותר), חסכוניות בדלק ומנצחת בפינוק ובמראה הנהדר. האלנטרה מנצחת במחיר ותו לא. ולדאבוני הרב זאת סיבה מספיקה לכך שאנשים נוהרים לקנות אותן, הג'טה מנצחת את האלנטרה, אבל ממש לא בפער שיצדיק הפרש כל-כך גדול במחיר.

אין לי מושג למה הג'טה מתומחרת כל-כך גבוהה, שני הדגמים אגב הם מ2007. כנראה שזה רק בארץ וזה בהחלט מקומם גם אותי המחירים הלא הגיוניים האלה. אבל כמו שאמרתי שוב ושוב, אם היה תמחור נכון לואגיות, ויבואן נורמלי, הייתה רואה את פולקסווגן ממוקמת בשלישיה הראשונה של מסירות כל שנה ולא במקום השביעי-חמישי כמו היום. יבואן מפגר שמוכר תוצרת נהדרת.

למה יונדאי מציעים 7 שנים אחריות? למה פולקסוואגן לא עושים זאת?

אני לא מנכ"ל צ'מפיון ולכן לא אוכל לענות לך על השאלה. מה שכן אני יכול להגיד שיונדאי רוצים לבנות לעצמם שם ולכן זה מהלך שיווקי גרידא של מתן אחריות של 3 שנים לכל הרכב ועוד 4 שנים לשאר המכלולים העיקריים.

וזה לא רק הם, גם KIA עושה אותו דבר, גם בשביל לבנות לעצמם שם ולמשוך לקוחות. יונדאי לא לבד.

יש כאן רצון למשוך לקוחות, וזה סוג של צ'ופר. צ'מפיון זה חבורת מטומטמים שלא יודעים לשווק נכון את הרכבים שלהם, ואולי זה בגלל שהם יודעים שהרכבים שלהם כבר איכותיים מלכתחילה ואין להם צורך להוכיח כלום לאיש כמו שרוצים לעשות יונדאי, אולי כן ואולי לא, לי אישית? זה לא משנה כי אני ממילא לא הולך לרכוש רכב חדש.

אפשר לתת אחריות על הנייר מפה ועד בגדד, השאלה האם יש לאחריות כיסוי. בינתיים לא ראיתי שום יונדאי שחוצה את הסקאלה של החצי מיליון ק"מ, לעומת כל הואגיות בארץ שמשמשות כמוניות ועדיין ממשיכות לנסוע הרבה אחרי שחצו את חצי הדרך למיליון.

כשאני אראה כמה עשרות כאלה כאן בכבישי הארץ, אולי זה יתן לי פרספקטיבה אחרת. עד אז? אלוהים גדול.

למה היונדאי ג'נסיס נבחרה למכונית השנה בצפון אמריקה?

כנראה שזה אחלה רכב, למה לא מייבאים אותו לארץ? בארץ למשל שום רכב של יונדאי לא זכה בשום תואר מיוחד כמדומני חוץ ממלך המכירות שזה בעצם אולי הדבר הכי חשוב. הייתי מאוד רוצה לנסוע עליו ולשפוט בעצמי.

ועכשיו שאלה לי אליך: למה המנועים של ואג זוכים שנה אחר שנה בתואר מנוע השנה בעולם בהרבה קטגוריות?

למשל שנת 2011

או שנת 2010 שבכלל מתוך 11 קטגוריות ב8 מהן זכו הגרמנים?

למה יונדאי לא זוכים בכלום? מה? ההבדל כל-כך גדול? אין ליונדאי מספיק ניסיון בתחום הרכב בשביל לפתח משהו חדש טוב ופורץ דרך? למה הגרמנים המוזרים האלה זוכים שוב ושוב כמעט בהכל? מה יש להם שאין ליונדאי?

תראה, אני לא שונא את יונדאי כמו שאתה מתאר לעצמך, אני פשוט יש לי טעם מסויים.

אני מבין שכסף זה לא הכל, נכון שצריך להתפשר ברכב על דברים מסויימים, אבל כנראה שאצלי יש סדר עדיפויות מעט שונה.

אם היה לי עכשיו כסף לרכב מיני חדש (נגיד 60-70 אלף ש"ח), לא הייתי קונה למשל I10, הייתי מעדיף לרדת בשנתונים ומביא פאביה, או איביזה שמורות באותו המחיר. הבעיה היא שרוב האנשים לא רוצים, והם רוצים משהו חדש רק כי הוא חדש ויתן להם שקט/פתרון קל/לוקסוס/סמל סטטוס YOU NAME IT.

מה שאני אומר סה"כ, זה שלפעמים ירידה בשנתון תביא לך יותר תמורה והנאה תמורת הכסף שלך.

פורסם

ואפרופו מבחני ריסוק לג'טה:

http://www.youtube.com/watch?v=QNosf1ZzHIE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

זה מבחן משנת 2005, לא הדגמים החדשים.

ואני מצטט מדברי הבוחן: "putting the result together form the tests... makes the volkswaggen jetta, the top rated inexpansive mid-sized car in our program..."

"מנתוני כל המבחנים שערכנו... מצאנו שהפולקסווגן ג'טה היא המכונית בעלת הציון המשוקלל הגבוה ביותר בסגמנט הבינוני והלא יקר בתוכניתנו"

מעניין מה הייתה התוצאה של האלנטרה.

פורסם

רק בגלל שאני באמת נהנה מזה :)

האקסנט אינה מכונית משפחתית.

האלנטרה החדשה, אוכלת את הג'טה החדשה, מציעה חבילה כולל יותר טובה, למעט במרווח הפנימי שבו הג'טה חזקה הכל בה ברמה של דור אחורה במכוניות, ללא ספק המוחלפת הייתה טובה יותר.

יונדאי וקיה זה אותו היצרן.

להגיד לי שאתה קנית את האיביזה כי היא חסכונית אמינה ומהנה לנהיגה זה כמו שאני אגיד שקניתי תנור של וויקינג כי כייף לשוט בו בים סוער. האיביזה לא בדיוק מכונית עם חדוות נהיגה, גרסת הטורבו מציעה אמנם חבילה חזקה, אבל בכיולה הבסיסי מדובר על מכונה חזקה שכל כוחה טמון בהאצות, לא בסיבובים.

האוקטביה, אמנם לא נהגתי על החדשה, אבל מהיכרותי האישית עם הרכבים עימם היא חולקת מכלולים - לא וואו.

עכשיו, הבאתי לך השוואה מאוד רצינית בין הג'נסיס קופה לגולף GTI, אתה חובב רכב, תאמר לי, לפי נתונים על הנייר - מי נראית לך חבילה טובה יותר, ואז תעשה חיפוש בגוגל על hyundai genesis coupe 3.2 track pkg, אתה מוזמן לראות איך האוטו הזה זז.

המטרה שלי היא להבהיר לך את השוני בין היונדאי שאתה רואה בראשך, קרי יונדאי של 1998, אל מול יונדאי ל 2010 ואילך, איך שלל הדגמים שלהם מתחרה כשווה אל מול VW.

הסיבה שיונדאי מציעים אחריות שכזאת היא לאו דווקא היבואן, בארה"ב אתה מקבל 10 שנים על דגמי הפרימיום ו7 שנים על הדגמים הרגילים, הסיבה עצמה היא אמונה עצמית, כשחברה מאמינה במוצר שלה היא מסוגלת להרשות לעצמה לתת כזה כיסוי תחת, פולקסוואגן לעומתה לא עשתה זאת, אמנם היא מציעה כיום טיפולים חינם ל3 שנים אך גם ככה התקלות האופייניות נכנסות בתקופה הזאת תחת האחריות.

יש לי זוג חברים שרכש את הCC בגרסת הספורט, נהגתי, חבילה נחמדה, אך עדיין מכוניות הנעה קדמית לא ממש עושות לי את זה.

נמשיך?

או קיי, האיביזה עליה אתה נוהג היא ללא ספק מכונית מיושנת, תכנונה הוא מתחילת שנות ה90, זה ששמו צג גדול ופנסים חדשים לא הופך אותה לרכב מודרני, אני אהיה כנה איתך, יכולת לרכוש את הב.מ.וו שכל כך רצית, אכן חבילה מהנה יותר אך למה בחרת שלא לעשות זאת? כי רצית רכב אמין וזול לתחזוקה, בדיוק מה שהטפת כנגדו.

ותן לי לסבן את אוזניך, אתה מדבר כך על ב.מ.וו כי ככל הנראה לא החזקת אחת עדיין, אני מאחל לך שלא תדע את הצרות של הדגם הכל כך אהוב עלייך, הE36, ה328 לדוגמא, לא תסב לך הנאה מרובה, אמנם יש את מקדם הפוזה וזה מה שמעניין אותך ללא ספק, אך תבין שאמינות, אחזקה זולה, ושקט נפשי לא תקבל מהרכב הנ"ל, רובן נאנסו על ידי 12 בעלים קודמים, מה לעשות - מדינת ישראל, השמורות לא יצאו למכירה ואם יצאו יהיו מאוד יקרות.

וזהו, יונדאי של פעם זה פעם, אנחנו ב2011, יונדאי של היום, לא נופלת מVW. ואפילו מתעלה עליה אם לוקחים בחשבון את שוק הפרימיום וההנעה האחורית.

אני מקווה שראית את מה שכתבתי על הסונטה החדשה, שמאיצה יותר מהר מהGTI וזה עוד עם תיבה אוט' .

מנוע 2 ליטר טורבו, 284 כ"ס, קצת יותר ממה שיש לGTI בעלת אותו הנפח :)

haters will hate

פורסם

האקסנט אינה מכונית משפחתית. זאת לא הפואנטה, גם הלאון והגולף הם לא ממש משפחתיות, מצידי תשווה את האקסנט עם פאביה סטיישן או עם פולו סדאן, או הסיאט קורדובה שזה איביזה סדאן, הם עדיפות עליה מהמון בחינות ובעיקר מהבחינה הבטיחותית.

האלנטרה החדשה, אוכלת את הג'טה החדשה, מציעה חבילה כולל יותר טובה, למעט במרווח הפנימי שבו הג'טה חזקה הכל בה ברמה של דור אחורה במכוניות, ללא ספק המוחלפת הייתה טובה יותר.

להגיד לי שאתה קנית את האיביזה כי היא חסכונית אמינה ומהנה לנהיגה זה כמו שאני אגיד שקניתי תנור של וויקינג כי כייף לשוט בו בים סוער. האיביזה לא בדיוק מכונית עם חדוות נהיגה, גרסת הטורבו מציעה אמנם חבילה חזקה, אבל בכיולה הבסיסי מדובר על מכונה חזקה שכל כוחה טמון בהאצות, לא בסיבובים.

לא טענתי שיש לה יכולת טובה מאוד בסיבובים, אבל היא מפצה בהרבה כוח בקו ישר.

סט צמידים טוב, קיט בולמים של של קוני/בילשטיין (שמותקנים אצלי באוטו) ומוטות ייצוב מאוד משפרים את היכולות שלה. למה אתה הולך רחוק? תריץ חיפוש כאן בפורום על פרוייקט השיפור שמישהו עשה על האיביזה שלו. גם אם כן, מדובר בסה"כ על חבילה מאוד טובה תמורת המחיר המאוד נמוך ששילמתי עליה.

האוקטביה, אמנם לא נהגתי על החדשה, אבל מהיכרותי האישית עם הרכבים עימם היא חולקת מכלולים - לא וואו.

מציע לך לקחת אותה לסיבוב, מנוע ה1.8TSI קיבל המון שבחים, בתוספת הגיר DSG במצב ספורט, אני חושב שאפילו אתה תוכל להינות :-D

עכשיו, הבאתי לך השוואה מאוד רצינית בין הג'נסיס קופה לגולף GTI, אתה חובב רכב, תאמר לי, לפי נתונים על הנייר - מי נראית לך חבילה טובה יותר, ואז תעשה חיפוש בגוגל על hyundai genesis coupe 3.2 track pkg, אתה מוזמן לראות איך האוטו הזה זז.

על הנייר לג'נסיס קופה יש יתרונות בהמון דברים על פני הגולף. בראש ובראשונה במחיר, וכמובן בנתונים היבשים.בנוסף יש לה הנעה אחורית, שזה דבר מקים ונהדר, אמנם לגולף GTI R יש הנעה כפולה, אבל תג המחיר המאוד מאיים שלה של 300 אלף ש"ח, בהחלט לא נעים. הג'נסיס זה רכב חדש, מ2010 כמדומני. אשמח לראות אותו עושה עלייה.

המטרה שלי היא להבהיר לך את השוני בין היונדאי שאתה רואה בראשך, קרי יונדאי של 1998, אל מול יונדאי ל 2010 ואילך, איך שלל הדגמים שלהם מתחרה כשווה אל מול VW.

אם לא הייתי ברור עד עכשיו, אז אני חוזר ואומר, החל מהדגמים החדשים - קרי 2008 ואילך יונדאי יישרו קו בכל הנוגע לנושא הבטיחות, האבזור, ההיצע, והגאג'טים. אם כי עדיין יש יתרון מסויים בבטיחות לרוב דגמי פולקסווגן. ההפרש העצום בכסף בין שני המותגים לא מוצדק לטעמי שכן ההפרש כעת הוא לא כל-כך גדול. אבל אם נחזור לדגמים קודמים ולאו דווקא 1998, אלא אפילו 2005-6-7-8 היתרון אצל פולקסווגן היה משמעותי בהרבה יותר מהיום. בדגמים החדשים הקו יושר כמעט.

הסיבה שיונדאי מציעים אחריות שכזאת היא לאו דווקא היבואן, בארה"ב אתה מקבל 10 שנים על דגמי הפרימיום ו7 שנים על הדגמים הרגילים, הסיבה עצמה היא אמונה עצמית, כשחברה מאמינה במוצר שלה היא מסוגלת להרשות לעצמה לתת כזה כיסוי תחת, פולקסוואגן לעומתה לא עשתה זאת, אמנם היא מציעה כיום טיפולים חינם ל3 שנים אך גם ככה התקלות האופייניות נכנסות בתקופה הזאת תחת האחריות.

אני אגלה לך גם עוד משהו, פולקסווגן עושה גם בעיות על תקלות מוכרות על-ידה, ומסרבת לטפל בלקוחות שלה, למרות שהוציאה TSB רשמי על תקלה מסויימת, היא עושה את המוות ללקוחותיה לפני שהיא אשכרה מטפלת בהם. מסרבת להכיר בתקלות כמו קרקושים, רעשי מנוע ועוד ועוד. טיפול מאוד קלוקל בלקוחות, זה מה שמבריח ממנה בעיקר את הלקוחות. יש להם מה ללמוד מיונדאי כאן. ועדיין זה לא הופך את הסחורה שלהם לרעה או עדיפה פחות מהיונדאי החדשות לצורך העניין.

יש לי זוג חברים שרכש את הCC בגרסת הספורט, נהגתי, חבילה נחמדה, אך עדיין מכוניות הנעה קדמית לא ממש עושות לי את זה.

נמשיך?

או קיי, האיביזה עליה אתה נוהג היא ללא ספק מכונית מיושנת, תכנונה הוא מתחילת שנות ה90, זה ששמו צג גדול ופנסים חדשים לא הופך אותה לרכב מודרני, אני אהיה כנה איתך, יכולת לרכוש את הב.מ.וו שכל כך רצית, אכן חבילה מהנה יותר אך למה בחרת שלא לעשות זאת? כי רצית רכב אמין וזול לתחזוקה, בדיוק מה שהטפת כנגדו.

דבר ראשון זה משום שלא מצאתי האצ'בק שנכנסת לי במחיר, פזלתי לכיוון ה120 אבל תג המחיר היה מאוד מאיים, וממילא קשה מאוד למצוא משהו שמור. רכב BMW ליום-יום זה משהו שמאוד קשה לסטודנט לתחזק, אבל בעז"ה אחרי התואר ועבודה נורמלית, אני אוכל להחזיק גם אותה.

דבר שני, כמו שכבר אמרתי ואני אחזור, האיביזה של 2001-2002 כמו שלי היא מאובזרת בהרבה יותר מרכבים של 93, יש לי גם ABS וגם 2 כריות אוויר, יש לי פנסי ערפל, יש לי נעילה מרכזית משלט, ויש דגמים עם חלונות חשמליים בגג. וזה תוספות מקוריות בלבד. ולא שסיאט זה קצה הטכנולוגיה, אבל הם תמיד היו ידועים בכך שהרכבים שלהם מאובזרים, האיביזות החדשות בכלל, בין הרכבים הכי מאובזרים שתמצא בסכום ממש נמוך, ותקבל תמורה נהדרת לכסף, בגלל זה בין השאר הם חוו הצלחה במכירות בארץ. לרכב משנת 2001 זה לא מבייש, ליונדאי בשנים האלה לא היה אפילו את זה ברוב הדגמים.

דבר שלישי האיביזה לא זולה לתחזוקה, יונדאי למשל זולה בהרבה, אפילו טיפול תקופתי מצריך ממני הוצאות נכבדות לסטודנט, שמן סינטטי מלא, פלאגים עם 3 אלקטרודות של NGK שכל אחד עולה 30-40 ש"ח ועוד כל הפילטרים (אוויר, שמן) ומים אדומים מזוקקים לרדיאטור ומבלי לעשות עוד שום עבודה כמעט הגעת כבר כמעט ל400-500 ש"ח, בזמנו הייתה לי תקלה עם הקונסולת שליטה המובנית ברכב, בצ'מפיון רצו על הכל חדש מהחברה 5 אלפיות. מזל שיש לי חבר עם פירוקיה שהביא לי את יחידת השליטה מרכב מפורק בסכום שהוא פחות מעשירית ממה שדרשו בצ'מפיון. רכב זול לתחזוקה? יש הרבה יותר זולים ממנו, אפרופו יונדאי.

אבל הוא נותן לי הנאה מספקת כרגע.

דבר רביעי הטפתי כנגד רכב אמין וזול כברירה היחידה לקניית רכב חדש, וכדבר העומד בראש מעייניהם של אנשים שקונים רכב חדש. מבלי שהם יחפשו משהו מעבר לכך. אמרתי שבשבילי יש סדר עדיפויות מעט שונה, וכבר אמרתי לך מה אני הייתי עושה עם 60-70 אלפיות.

ותן לי לסבן את אוזניך, אתה מדבר כך על ב.מ.וו כי ככל הנראה לא החזקת אחת עדיין, אני מאחל לך שלא תדע את הצרות של הדגם הכל כך אהוב עלייך, הE36, ה328 לדוגמא, לא תסב לך הנאה מרובה, אמנם יש את מקדם הפוזה וזה מה שמעניין אותך ללא ספק, אך תבין שאמינות, אחזקה זולה, ושקט נפשי לא תקבל מהרכב הנ"ל, רובן נאנסו על ידי 12 בעלים קודמים, מה לעשות - מדינת ישראל, השמורות לא יצאו למכירה ואם יצאו יהיו מאוד יקרות.

מצאתי אחת שמורה מספיק, תקלות יש לכל רכב, בכל מקרה זה לא יהיה רכב עיקרי, ולא יבוא על חשבון האיביזה במידה ו... בכל מקרה, כשאתה קונה ב.מ.וו, אתה מחפש יותר את השיק והלוקסוס יותר מכל דבר אחר. והרכב הזה יודע לפנק בטירוף. מכל האנשים שאני מכיר שיש/היה בבעלותם BMW לא שמעתי שהם הצטערו על זה שהם קנו אותו.

וזהו, יונדאי של פעם זה פעם, אנחנו ב2011, יונדאי של היום, לא נופלת מVW. ואפילו מתעלה עליה אם לוקחים בחשבון את שוק הפרימיום וההנעה האחורית.

אני מקווה שראית את מה שכתבתי על הסונטה החדשה, שמאיצה יותר מהר מהGTI וזה עוד עם תיבה אוט' .

לGTI יש 210 סוסים בלבד, אפילו בגרסאת הR היא עדיין רק עם 271 סוסים. ועדיין למרות המחסור בסוסים אל מול היונדאי ג'נסיס קופה והיונדאי סונטה, הגולף GTI R מאיצה מהר יותר 0-100 ב5.7 שניות בלבד. אבל שוב, לא יודע האם זה שווה 300 אלף ש"ח.

הערותי באדום =]

פורסם

האקסנט אינה מכונית משפחתית. זאת לא הפואנטה, גם הלאון והגולף הם לא ממש משפחתיות, מצידי תשווה את האקסנט עם פאביה סטיישן או עם פולו סדאן, או הסיאט קורדובה שזה איביזה סדאן, הם עדיפות עליה מהמון בחינות ובעיקר מהבחינה הבטיחותית.

לא טענתי שיש לה יכולת טובה מאוד בסיבובים, אבל היא מפצה בהרבה כוח בקו ישר.

סט צמידים טוב, קיט בולמים של של קוני/בילשטיין (שמותקנים אצלי באוטו) ומוטות ייצוב מאוד משפרים את היכולות שלה. למה אתה הולך רחוק? תריץ חיפוש כאן בפורום על פרוייקט השיפור שמישהו עשה על האיביזה שלו. גם אם כן, מדובר בסה"כ על חבילה מאוד טובה תמורת המחיר המאוד נמוך ששילמתי עליה.

מציע לך לקחת אותה לסיבוב, מנוע ה1.8TSI קיבל המון שבחים, בתוספת הגיר DSG במצב ספורט, אני חושב שאפילו אתה תוכל להינות :-D

על הנייר לג'נסיס קופה יש יתרונות בהמון דברים על פני הגולף. בראש ובראשונה במחיר, וכמובן בנתונים היבשים.בנוסף יש לה הנעה אחורית, שזה דבר מקים ונהדר, אמנם לגולף GTI R יש הנעה כפולה, אבל תג המחיר המאוד מאיים שלה של 300 אלף ש"ח, בהחלט לא נעים. הג'נסיס זה רכב חדש, מ2010 כמדומני. אשמח לראות אותו עושה עלייה.

אם לא הייתי ברור עד עכשיו, אז אני חוזר ואומר, החל מהדגמים החדשים - קרי 2008 ואילך יונדאי יישרו קו בכל הנוגע לנושא הבטיחות, האבזור, ההיצע, והגאג'טים. אם כי עדיין יש יתרון מסויים בבטיחות לרוב דגמי פולקסווגן. ההפרש העצום בכסף בין שני המותגים לא מוצדק לטעמי שכן ההפרש כעת הוא לא כל-כך גדול. אבל אם נחזור לדגמים קודמים ולאו דווקא 1998, אלא אפילו 2005-6-7-8 היתרון אצל פולקסווגן היה משמעותי בהרבה יותר מהיום. בדגמים החדשים הקו יושר כמעט.

אני אגלה לך גם עוד משהו, פולקסווגן עושה גם בעיות על תקלות מוכרות על-ידה, ומסרבת לטפל בלקוחות שלה, למרות שהוציאה TSB רשמי על תקלה מסויימת, היא עושה את המוות ללקוחותיה לפני שהיא אשכרה מטפלת בהם. מסרבת להכיר בתקלות כמו קרקושים, רעשי מנוע ועוד ועוד. טיפול מאוד קלוקל בלקוחות, זה מה שמבריח ממנה בעיקר את הלקוחות. יש להם מה ללמוד מיונדאי כאן. ועדיין זה לא הופך את הסחורה שלהם לרעה או עדיפה פחות מהיונדאי החדשות לצורך העניין.

נמשיך?

דבר ראשון זה משום שלא מצאתי האצ'בק שנכנסת לי במחיר, פזלתי לכיוון ה120 אבל תג המחיר היה מאוד מאיים, וממילא קשה מאוד למצוא משהו שמור. רכב BMW ליום-יום זה משהו שמאוד קשה לסטודנט לתחזק, אבל בעז"ה אחרי התואר ועבודה נורמלית, אני אוכל להחזיק גם אותה.

דבר שני, כמו שכבר אמרתי ואני אחזור, האיביזה של 2001-2002 כמו שלי היא מאובזרת בהרבה יותר מרכבים של 93, יש לי גם ABS וגם 2 כריות אוויר, יש לי פנסי ערפל, יש לי נעילה מרכזית משלט, ויש דגמים עם חלונות חשמליים בגג. וזה תוספות מקוריות בלבד. ולא שסיאט זה קצה הטכנולוגיה, אבל הם תמיד היו ידועים בכך שהרכבים שלהם מאובזרים, האיביזות החדשות בכלל, בין הרכבים הכי מאובזרים שתמצא בסכום ממש נמוך, ותקבל תמורה נהדרת לכסף, בגלל זה בין השאר הם חוו הצלחה במכירות בארץ. לרכב משנת 2001 זה לא מבייש, ליונדאי בשנים האלה לא היה אפילו את זה ברוב הדגמים.

דבר שלישי האיביזה לא זולה לתחזוקה, יונדאי למשל זולה בהרבה, אפילו טיפול תקופתי מצריך ממני הוצאות נכבדות לסטודנט, שמן סינטטי מלא, פלאגים עם 3 אלקטרודות של NGK שכל אחד עולה 30-40 ש"ח ועוד כל הפילטרים (אוויר, שמן) ומים אדומים מזוקקים לרדיאטור ומבלי לעשות עוד שום עבודה כמעט הגעת כבר כמעט ל400-500 ש"ח, בזמנו הייתה לי תקלה עם הקונסולת שליטה המובנית ברכב, בצ'מפיון רצו על הכל חדש מהחברה 5 אלפיות. מזל שיש לי חבר עם פירוקיה שהביא לי את יחידת השליטה מרכב מפורק בסכום שהוא פחות מעשירית ממה שדרשו בצ'מפיון. רכב זול לתחזוקה? יש הרבה יותר זולים ממנו, אפרופו יונדאי.

אבל הוא נותן לי הנאה מספקת כרגע.

דבר רביעי הטפתי כנגד רכב אמין וזול כברירה היחידה לקניית רכב חדש, וכדבר העומד בראש מעייניהם של אנשים שקונים רכב חדש. מבלי שהם יחפשו משהו מעבר לכך. אמרתי שבשבילי יש סדר עדיפויות מעט שונה, וכבר אמרתי לך מה אני הייתי עושה עם 60-70 אלפיות.

מצאתי אחת שמורה מספיק, תקלות יש לכל רכב, בכל מקרה זה לא יהיה רכב עיקרי, ולא יבוא על חשבון האיביזה במידה ו... בכל מקרה, כשאתה קונה ב.מ.וו, אתה מחפש יותר את השיק והלוקסוס יותר מכל דבר אחר. והרכב הזה יודע לפנק בטירוף. מכל האנשים שאני מכיר שיש/היה בבעלותם BMW לא שמעתי שהם הצטערו על זה שהם קנו אותו.

הכתבה מדבר על היונדאי של עד 2008 ואותן הבאתי כדוגמא לרכבים בעלי יכולת בטיחות לקויה, שאלתי איפה היית מעדיף להיות בזמן תאונה חו"ח, והאם היונדאי נותנת מיגון ראוי לנוסעים בדגמים הישנים. הבאתי מבחני ריסוק של יונדאי עד 2008 ובכולם הם קיבלו ציונים בינוניים עד עלובים, זאת הפואנטה שלי. שפולקסווגן מחזיקה ביתרון בטיחות משמעותי מאוד בדגמים של עד 2008. אגב, אמשח לראות מבחן ריסוק ליונדאי ג'נסיס קופה וליונדאי סונטה החדשה, שנוכל להשוות גם אותן למשל.

לGTI יש 210 סוסים בלבד, אפילו בגרסאת הR היא עדיין רק עם 271 סוסים. ועדיין למרות המחסור בסוסים אל מול היונדאי ג'נסיס קופה והיונדאי סונטה, הגולף GTI R מאיצה מהר יותר מהן 0-100 ב5.7 שניות בלבד. אבל שוב, לא יודע האם זה שווה 300 אלף ש"ח.

הערותי באדום =]

פורסם

בנצי היקר,

אילו VW היו ברשותך?

למיטב זכרוני נסעת בארץ רק בגרוטאות .

אם אני זוכר נכון, הדבר היחיד שהיתה לך ואגי היה V5 עם המון קילומטרים.

שאר הדברים היו פחנועים יפנים מנועי 1.0 ומטה.

אתה מוזמן לראות איך נראית VW 2006 אצלי בחניה.(מבפנים, לא מבחוץ) ודווקא את זו אני פחות מטפח מהקודמות בשל חוסר זמן.

חבל שלא ראית איך נראיתה ה2001 שמכרתי.

בלי קשר : כשהאינטריור שלך מורכב מקילומטרים של פלסטיק גס וזול למגע מה הפלא שלא יהיה שינוי במצב שלו לאחר X זמן ?

הפסקתי לקרוא את מה שכתבת בשלב בו השווית בין גולף GTI לבין גרסת קופה של יונדאי בפרמטרים של אבזור ו0-100.

רואים שהפרמטרים שמעניינים אותך הם לא הפרמטרים הנכונים. מה אכפת לי ממערכת שמע, בן אדם קונה GTI מסיבות אחרות.

עם כל הכבוד ליונדאי, לפוצץ מכוניות במקסימום איבזור, הרבה שנות אחריות ולמכור במחיר נמוך כדי לפצות על דברים אחרים, זה אולי ימכור הרבה מכוניות אבל זה לא יגרום להן לנצח על המסלול או להיות נחשקות בשום דרך.

עם כל הכבוד - זה שאתה גר בארה"ב ויכול לקנות רכבים שאנחנו רק יכולים לחלום עליהם, לא נותן לך מושג על רכבים אחרים שמעולם לא היו לך...

שיטות התמחור בארה"ב הן שונות ויצרן כמו יונדאי בשנים האחרונות מוכן למכור שם מכוניות במחירי הפסד רק בשביל להשתלט על נתח שוק.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
בנצי היקר,

אילו VW היו ברשותך?

אתה מוזמן לראות איך נראית VW 2006 אצלי בחניה.(מבפנים, לא מבחוץ) ודווקא את זו אני פחות מטפח מהקודמות בשל חוסר זמן.

בלי קשר : כשהאינטריור שלך מורכב מקילומטרים של פלסטיק גס וזול למגע מה הפלא שלא יהיה שינוי במצב שלו לאחר X זמן ?

הפסקתי לקרוא את מה שכתבת בשלב בו השווית בין גולף GTI לבין גרסת קופה של יונדאי בפרמטרים של אבזור ו0-100.

רואים שהפרמטרים שמעניינים אותך הם לא הפרמטרים הנכונים. מה אכפת לי ממערכת שמע, בן אדם קונה GTI מסיבות אחרות.

עם כל הכבוד ליונדאי, לפוצץ מכוניות במקסימום איבזור, הרבה שנות אחריות ולמכור במחיר נמוך כדי לפצות על דברים אחרים, זה אולי ימכור הרבה מכוניות אבל זה לא יגרום להן לנצח על המסלול או להיות נחשקות בשום דרך.

עם כל הכבוד - זה שאתה גר בארה"ב ויכול לקנות רכבים שאנחנו רק יכולים לחלום עליהם, לא נותן לך מושג על רכבים אחרים שמעולם לא היו לך...

שיטות התמחור בארה"ב הן שונות ויצרן כמו יונדאי בשנים האחרונות מוכן למכור שם מכוניות במחירי הפסד רק בשביל להשתלט על נתח שוק.

ואפרופו התדמית הנוראית שיצאה לVW כרכבים לא חסכוניים ולא אמינים, אני זוכר אייל שעשית כאן שרשור יפה על האחזקה השנתית שלך והמאוד מפורטת של הGTI שהוא ללא ספק לא רכב זול. ראיתי שהרבה אנשים הופתעו ואת האמת גם אני.

אם אתה לוקח ראש בראש יונדאי מול ואגית בדגמים הבסיסיים והעממיים, ומשמיט את הדברים שמסביב כמו אחריות יצרן, תג מחיר מאיים, מבצעי הנחות בליסינג וטרייד אין, ואפקט העדר. ומשווה מכונה מול מכונה, ביצועים מול ביצועים, אבזור מול אבזור ובטיחות מול בטיחות, אז אתה מגלה את הסיבה למה מי שרגיל לואגית ועובר ליונדאי מיד מתבאס, ופה קבור הכלב. כשאתה מאחורי ההגה ועם הרגל על הגז הדברים שמסביב פתאום פחות מעניינים, ורק התמורה וההנאה עומדות לפניך.

VW מייצרים מכוניות מאוד כייפיות מאובזרות ומפנקות גם בדגמים הבסיסיים, יונדאי? מתמקדים הרבה יותר באמינות מאשר בפינוק ובהנאה מהנהיגה בכל מה שקשור לרכבים המובילים שלהם.

פורסם
בנצי היקר,

אילו VW היו ברשותך?

תגיד, אתה רציני? הג'נסיס קופה יותר טובה מה GTI בדיוק בפרמטרים שמעניינים. נכון, רוב האמהות מרמת השרון שקונות GTI כנראה יעדיפו את ה GTI מסיבות פרקטיות, אבל הג'נסיס קופה מכונית ספורטיבית מליגה אחרת לגמרי מה GTI.

emotion of motion

• תוכן חדש...