Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואפרופו התדמית הנוראית שיצאה לVW כרכבים לא חסכוניים ולא אמינים, אני זוכר אייל שעשית כאן שרשור יפה על האחזקה השנתית שלך והמאוד מפורטת של הGTI שהוא ללא ספק לא רכב זול. ראיתי שהרבה אנשים הופתעו ואת האמת גם אני.

אם אתה לוקח ראש בראש יונדאי מול ואגית בדגמים הבסיסיים והעממיים, ומשמיט את הדברים שמסביב כמו אחריות יצרן, תג מחיר מאיים, מבצעי הנחות בליסינג וטרייד אין, ואפקט העדר. ומשווה מכונה מול מכונה, ביצועים מול ביצועים, אבזור מול אבזור ובטיחות מול בטיחות, אז אתה מגלה את הסיבה למה מי שרגיל לואגית ועובר ליונדאי מיד מתבאס, ופה קבור הכלב. כשאתה מאחורי ההגה ועם הרגל על הגז הדברים שמסביב פתאום פחות מעניינים, ורק התמורה וההנאה עומדות לפניך.

VW מייצרים מכוניות מאוד כייפיות מאובזרות ומפנקות גם בדגמים הבסיסיים, יונדאי? מתמקדים הרבה יותר באמינות מאשר בפינוק ובהנאה מהנהיגה בכל מה שקשור לרכבים המובילים שלהם.

אתה משלה את עצמך VW יותר מהנה ואיכותית. אשליה של מותג. תקרא על זה ברשת. נושא מרתק.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
החיפושית בארה"ב , בניגוד לכאן, נמכרת עם מנועים הרבה יותר מעניינים. לדוגמא : 1.8T

בקשר לבטיחות, לדעתי קשה כיום לדעת אם רכב כלשהו הוא באמת בטיחותי או תוכנן כך שיקבל ציון מקסימלי במבחן ריסוק.

בדיוק חבר מהעבודה עם פולו 2003 שרד תאונה בו נכנס בו סמיטריילר במהירות גבוהה בזמן שהשתלב לכביש מהיר.

הרכב טוטאל לוס, הבחור יצא ללא שריטה.

מעניין מה היה קורה ביונדאי אקסנט מודל 2003.

כנראה שהוא יצא במזל. אתה מביא פה דוגמא נקודתית ולא גורפת. לא אומר שזה רכב יותר בטיחותי כי חבר שלך יצא בלי שריטה, אבל קראתי בעיתון (דיי מזמן) על מאזדה 3 שעברה תאונה (נכנס בקיר במהירות מאוד גבוהה) והנהג יצא אולי עם שריטות פה ושם. זה מעיד על הכלל? לא. כנראה שהיה לו מזל. שוב, במקרה של תאונה, לא ארצה להיות בשום רכב, כמו שבנצי רשם, רק בבית.

ועוד ציטוט שלך אייל:

"עם כל הכבוד ליונדאי, לפוצץ מכוניות במקסימום איבזור, הרבה שנות אחריות ולמכור במחיר נמוך כדי לפצות על דברים אחרים, זה אולי ימכור הרבה מכוניות אבל זה לא יגרום להן לנצח על המסלול או להיות נחשקות בשום דרך."

אני לא מתיימר להיות כתב רכב, וגם אין לי נסיון על אף אחת מהמכוניות, אבל כמו שקודמיי רשמו, תקרא קצת כתבות מחו"ל, ותבין שהג'נסיס טובה יותר מה-GTI בתחומים שמעניינם אותך במיוחד.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אתה משלה את עצמך VW יותר מהנה ואיכותית. אשליה של מותג. תקרא על זה ברשת. נושא מרתק.

אני שופט אך ורק על סמך ניסיוני האישי כנהג על מספר דגמים מקבילים במותגים האלה.

נהגתי על מספר דגמים של יונדאי ולא נהנתי בכלל, אפילו לא קצת.

אפילו הI20 החדשה מבין כל הדגמים שנסעתי עליה בהשכרה כמה ימים, עיצוב משמים ואפור של כל תא הנוסעים,

תיבת הילוכים עצלה מאוד, חוסר אחיזה, וחסר כוח מוחלט!

לI20 יש מומנט מקסימלי של 14 ותאוצה ל100 בכמעט 13 שניות (בדגם הבסיסי של ה1.4 אוטומט 5 דלתות), אפילו האיביזה בת ה-10 שלי משיגה תוצאות טובות יותר. :shock: !!

מצטער, לא הI30 CW שמרגישה על הכביש כמו עגלה עם סוסה, לא הI20 ובטח שלא הגטס שנסעתי עליהם, לא השאירו לי את החשק לשבת מאחורי ההגה שלהן שוב, וזה בין הדגמים הכי נמכרים של יונדאי בארץ. וואלה תהרוג אותי, אבל לא מבין למה אנשים נוהרים לקנות אותם בכמויות, אין שם שום דבר מיוחד.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

אייל, הV5 בארץ היוותה הוכחה גורפת למה שאני מדבר, הרכב היה יד חמישית עם 97 אלף ק"מ, 4 שנים על הכביש, הפלסטיקים המתקלפים, הריפודים הבלויים ועוד הרבה דברים, ולמען האמת 5 ידיים זה כלום, נסעתי במכוניות מהשכרה, מכוניות מהצבא מכוניות מכל מקום, עם יותר קילומטרים שעברו יותר התעללות, הייתה לי גם קולט, שנת 95 עם למעלה מ150 ק"מ על השעון והרכב היה במצב מדוגם, פונטו צבאיות, אפלאוז צבאיות, פורד אסקורט בת 40 שלא התקלפו לה הפלסטיקים.

כן הייתה לי סוויפט 1.0 שנת 88 והדש בורד היה שלם כולו, הריפודים ללא קרע אחד, בכלל הרכב היה ממש שמור, עד לאיזו תאונה שמעכה לו את הצורה.

אתה זה שאוהב להיות שחצן ולדבר מגבוה, לכל בן אדם שפותח שרשור על רכב שלא עולה כמו שלך, אני זוכר שרשור שצחקת על מישהו כי הוא אוהב אוטו שעולה פחות מעשירייה.

הVAG היחידות שרכשתי בארה"ב:

בנטלי קונטיננטל GT, אאודי TT, כמה פורשה, ג'טה אחת, 2 טוארג, חיפושית פתוחה בצבע תכלת בהיר.

אלה שלא רכשתי אבל היה לי ניסיון איתן (סייעתי ברכישה\תחזוקה\מכירה\שילוח):

גולף R32, ג'טה VR6, עוד ג'טה 2005 1.8T, קאיין S, קאררה GT, ג'טה TDI. ויש עוד...

אני בטוח שלא נהגת על 80% מהרשימה, ואני לארג'.

נהגתי גם על הרבה מכוניות לשם השוואה, ואני מדבר מניסיון אישי וכל מה שאני כותב הוא דעה אישית, למרות שקיבלתי את אותו המסר מהסובבים אותי.

כשאני כותב על מרצדס לדוגמא אני מביא דוגמאות מהחיים ולא חבר נכנס בסמי טריילר, זה לא חוכמה, תלוי איפה הוא נכנס בסמי טריילר, באיזו מהירות, איזה נגרר היה על הסמי.... זה די פשוט, אני נכנסתי בעמוד עם סוואנה, לא קרה לי כלום (מהירות של 5 קמ"ש) אבל רגע אני יכול לשמוט את הפרט של המהירות ואז זאת תהיה דוגמא לבטיחות הרבה בה בורך השבי.

יאללה, תתבגר קצת, תגובות פוגעניות רק ממחישות לי כמה אתם קטנים, אחרי שאני שם לכם הוכחות על השולחן, לאו דווקט נתונים יבשים, כשאני שובר את הרעיונות ההזויים שלכם ואת כל התאוריה המפגרת שVW זה פאר יצירת הרכב אתם עוברים לפסים אישיים ודי ילדותיים, אחד מדבר מקנאה השני מדבר על הרכב הראשון שלי ועוד בזלזול.

מתי תבין שהGTI היא בסה"כ רמת גימור לגולף? עדיין אוטו לילדים. וכן כחובב רכב חשוב לי איך רכב מסתובב, חשוב לי איך ההגה מרגיש, חשוב לי איך הוא בולם ואיך הוא מאיץ, והיונדאי ג'נסיס קופה - נותנת יותר.

עובדה שהGTI מתחרה במאזדהספיד 3, מבחן אחד היא לוקחת מבחן אחד היא מפסידה, המאזדה היא בסה"כ רמת אבזור.

ובבקשה, הנה סרטון ברוסית של היונדאי, ועוד אוטומטית :

http://www.youtube.com/watch?v=1IdpsR-GjLg דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

והנה התגובה החביבה עליי:

"Theres something to tune up in order to reach the same level of BMW."

yeah...ed hardy shirt clothes, a bmw logo, and douche bag attitude

haters will hate

פורסם

יאללה, תתבגר קצת, תגובות פוגעניות רק ממחישות לי כמה אתם קטנים, אחרי שאני שם לכם הוכחות על השולחן, לאו דווקט נתונים יבשים, כשאני שובר את הרעיונות ההזויים שלכם ואת כל התאוריה המפגרת שVW זה פאר יצירת הרכב אתם עוברים לפסים אישיים ודי ילדותיים, אחד מדבר מקנאה השני מדבר על הרכב הראשון שלי ועוד בזלזול.

מתי תבין שהGTI היא בסה"כ רמת גימור לגולף? עדיין אוטו לילדים. וכן כחובב רכב חשוב לי איך רכב מסתובב, חשוב לי איך ההגה מרגיש, חשוב לי איך הוא בולם ואיך הוא מאיץ, והיונדאי ג'נסיס קופה - נותנת יותר.

עובדה שהGTI מתחרה במאזדהספיד 3, מבחן אחד היא לוקחת מבחן אחד היא מפסידה, המאזדה היא בסה"כ רמת אבזור.

אם התכוונת אלי, אז אני ממש לא מדבר מתוך קנאה. אלא יותר מתוך הערצה וכבוד.

אמרתי לך פה שיש לי הרבה מה ללמוד ממך ואני חוזר על זה. אבל בוא נשים את הקלפים על השולחן. הבאת דוגמא יפה עם הג'נסיס קופה, וזה אחלה רכב, אבל זה לא הרכב היחיד שיונדאי מוכרים. למען האמת זה אולי הרכב הכי פחות נמכר של יונדאי ואנשים לא מכירים אותו כמעט. חוץ מהג'נסיס קופה יש להם עוד מלאי גדול של רכבים שמשעמם את השועלים ולא מציע שום דבר שעולה על החבילה שמציעים רכבי VAG. ואף אחד לא סובר שVW זה פאר היצירה המוטורית של הרכב, ואני לא יודע מאיפה הבנת את זה. מה שכן זה שלVW יש הרבה מאוד דברים טובים, יש להם מוצרים נהדרים שנותנים תמורה מאוד טובה למחיר בדרך כלל. (אולי בעצם לא בישראל, אבל הבנת את הפואנטה, כן?). וכמובן יש להם הרבה חברות בת כמו למשל פורשה ולמבורגיני וכמובן בוגאטי שכל שנה מחדש מגדירים דברים בעולם הרכב, בגלל מחקר מעמיק. התחלנו לדבר על יונדאי כמותג, וכמותג הם לא משדרים כלום מעניין. בטח שלא בארץ. בטח מבלי שיש לך כאן יונדאי ג'נסיס קופה. כאן יש לך מקסימום יונדאי I30, או אולי איזושהי סונטה חזקה, זהו. פולקסווגן מדברים אלי יותר כחובב רכבים ספורטיביים ומפנקים, ויש להם הרבה מה להציע - בתקציב שלי ולכן בין השאר אני מעדיף אותם, ולא בגלל אמונה עיוורת וחסרת שחר שכל מה שמיוצר בגרמניה אלו דברי אלוהים חיים כמו שאתה סבור.

ובבקשה, הנה סרטון ברוסית של היונדאי, ועוד אוטומטית :

http://www.youtube.com/watch?v=1IdpsR-GjLg דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

והנה התגובה החביבה עליי:

"Theres something to tune up in order to reach the same level of BMW."

yeah...ed hardy shirt clothes, a bmw logo, and douche bag attitude

הערה קטנה על הסרטון, למזלי אני לא נזקק לתרגום המעט קלוקל ומבין היטב את דברי הבוחן. הוא אמר בפירוש שהיונדאי ג'נסיס לטעמו עדיין חסרת כיול וכיוון מסויים בשביל להגיע לרמות הביצוע של BMW והפורשים שנסעו לפניו בעלי הכוח הרב יותר, הוא כמובן תירץ את זה בתאונה שקרתה במסלול ובעקיפות הרבות וחוסר ניסיונו על המסלול - מקובל. מה שפחות מקובל זה ההתחממות המאסיבית של הגיר והבלמים כפי שהוא תיאר כשהרכב התאמץ, ההיגוי יתר המוגזם עד לכדי מסוכן, וכמה מהמחלות ילדות של הרכב שירש אותן מהדורות הקודמים של היונדאים. וזה היה סה"כ לאחר סיבוב אחד בלבד. סה"כ הוא התרשם מהרכב לטובה, מאוד הפתיע אותו ההתנהגות והוא בהחלט היה מרוצה מההיגוי, השלדה ואמר שכעת צריך להתייחס ליונדאי כיצרן שווה בין שווים שיכול לייצר מכונית ספורט עם הנעה אחורית.

מפה ועד ללהפוך אותו לעדיף על פני BMW? יש עוד מרחק רב. רב מאוד.

פורסם

בנצי אם אחרי כל מה שנהגת עליו, אתה מנסה לומר לי ש GTI דור 5 ו6 זה רמת גימור אז סלח לי - אתה לא מבין במכוניות.

חוץ מהפורשה שלא פירטת איזה, לא ראיתי משהו ספורטיבי ברשימת הרכבים שלך.

אל תהיה כמו הבחור בן 20 שאמר שהיו לו 25 צרפתיות וכתב סקירה מרגשת :)

צריך גם לדעת להנות ולהכיר את המכונית. אני בדרך כלל לא מפרט מה אני עושה אבל סתם כי עדיין הדם מפמפם בעורקים - הייתי עם הרכב אתמול 5 שעות בג'מיקנה , כל הרכב נראה כמו אחרי מלחמה אבל האדרנלין והכיף... ליגה אחרת מכל רכב שעליתי איתו על המסלול. אני לא יודע אם רכב אחר היה סובל את מה שעברנו אתמול ( 2 רכבים סיימו לא בקו הבריאות, שניהם יפנים וחדשים יותר)

ריאלית- ברור ש GTI זה צעצוע כשמדברים על הליגה של פורשה ומעלה, אבל זה רחוק מלהיות רמת גימור.

אל תשכח איפה אתה חי ואיפה אנחנו חיים אז אל תתנשא עלינו כי כאן צריך להיות מולטי מליונר כדי להשיג יותר מזה.

אגב הרכב שלי נקנה ותוחזק ע" פנאט מיומו הראשון, כלומר תכשירים מהשורה הראשונה ולא ספריי סקאי סוג ז' של 2 שקל ומצב הפלסטיקים בהתאם.

היו לי שני גולף MK4 מאותו שנתון ואותו מספר ידיים וגם אותו ק"מ , אחת הוחזקה ע"י ערס חאפר ומצב הפלסטיקה בהתאם, השניה הוחזקה 7 שנים ע"י חובב רכב ומצב הפלסטיקה היה פנומנלי.

אגב כמה זמן אתה בארה"ב?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

קראתי כל כך הרבה תגובות ועדיין לא קפץ השמוק שאמר "אין על המאזדה עזבו אתכם שטויות", אני מתרשם לטובה, יש עדיין תקווה לחברה הישראלית :lol:.

נ.ב עזבו אתכם מהכינוי שלי, אני שונא מאזדה :D

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

אייל, הGTI היא רמת גימור של הגולף, עובדה שקוראים לה גולף, היא נראית כמו גולף.

המכוניות שהיו לי :

המוסטנג:

8326_1196414422769_1000733012_30596312_1589351_n.jpg

הX5 החדש שנתקע לי באמצע מנהטן עם 580 מייל על השעון:

8326_1202831463191_1000733012_30617326_5300359_n.jpg

אני מקווה שאתה יכול לקרוא מה כתוב על לוח השעונים:

15536_1231210692654_1000733012_30701740_1159292_n.jpg

עוד 2 צעצועים, הלבנה נשלחה לאוזירבייג'ן והשחורה לצ'כיה:

8326_1206543515990_1000733012_30629421_8354825_n.jpg

והנה עוד תמונה אם לא הבנת מה היה כתוב על לוח השעונים:

15536_1228465024014_1000733012_30691648_7744928_n.jpg

את זה אתה יכול לזהות, 911 רגילה, ידנית :

8326_1209237703343_1000733012_30637285_2169994_n.jpg

הנה אני עם אוטו של כוסיות :

15536_1228470384148_1000733012_30691659_322261_n.jpg

בדיוק חזרתי מטיול של שבת, 250 מייל מאחורי ההגה של הפורש, אמנם קיימן, אבל עדיין מכונית אמיתית בהשוואה לצעצוע שלך.

לגבי הסרטון, הוא אמר שיש זיכרון ליונדאי הישנה בכמה דברים שנוגעים בעיקר להנדת האנוש, כמו הידית לכיוון המסעד וכפתור כיוון המראות, את התוצאה במסלול הוא יחס לחוסר היכרות עם הרכב, את המסלול הוא מכיר היטב, אתה מוזמן לחפש אותו ביו-טיוב.

מערכת הבלימה של ברמבו היא איכותית מאוד, אני מקווה שאין לך משהו רע להגיד עליהם, אם הם התחממו אני רק משער שמכוניות רבות סובלות מאותה הבעיה על מסלול תובעני שכזה.

תיבת ההילוכים שנבחנה היא האוט', 6 הילוכים מתוצרת ZF, התיבה הידנית מן הסתם תעבוד יותר טוב.

הוא אמר שהרכב מתנהג כמו שמכונית ספורט הנעה אחורית צריכה להתנהג, ואם אתה רוצה אני מוכן להעלות לך סרטון השוואתי בין הG37S לג'נסיס קופה שבו נאמר שהשלדה של היונדאי מרגישה יותר מוצקה.

עכשיו בוא נעשה הבדלה רצינית, היונדאי ג'נסיס קופה הינה מכונית ספורט, הGTI הינה הוט האצ'.

ושוב, הGTI הינה רמת גימור לגולף, היא מבוססת גולף אל תשכח זאת, בדיוק כמו שהטורבו הינה רמת גימור ל911.

אני ממש לא מדבר בהתנשאות, חלילה וחס. אני פשוט לא מבין את המגמה בקרב בעלי VW לרדת על כל דבר שאינו שייך לVAG.

לומר יונדאי בנשימה אחת עם חרא זה שגוי בדיוק כמו שלהגיד חרא על VAG. אני לא מסכים עם זה, יש לבחון את כל המותג אם רוצים לדבר עליו בהכללה גורפת שכזאת ופה הנקודה הבעייתית, מכיוון שיונדאי-קיה כבר אינם מותג מזדנב.

הם מוכרים הרבה לא בגלל האחריות (כי גם ככה זמן בעלות ממוצע הוא שנתיים לשלוש) או מחיר (כי הוא לא נמוך, שוב האלנטרה עולה אותו דבר כמו ג'טה) אלא בגלל חבילה כוללת טובה יותר מהמתחרות.

הכניסה שלהם לשוק הפרימיום הכתה גלים, הג'נסיס סדאן נמכרה כפול מהציפיות!

ושוב, כל ההערכה שלי אליהם היא בגלל הזמן הקצר שהם בשוק, ההצהרות שמעלות גיחוך ואז מוכיחות את עצמן וגם בגלל המעקב שלי אחרי המניה שלהם שממשיכה לעלות.

אף אחד לא לקח אותם ברצינות כשהצהירו על כוונותיהם להפוך ליצרן מוביל, וואלה.... בחודש יוני הסונטה והאופטימה (שחולקות פלטפורמה) הפכו לרכב הכי נמכר בסגמנט בארה"ב! לא קאמרי, לא אקורד....

haters will hate

פורסם

ברור שהרכבים הללו צעצועים יחסית לפורשה אבל לדעתי עם הטאצ'ים הנכונים הGTI (וגם רכב כמו המגאן RS) יכולים ללמד דבר או שניים רכבים מקטגוריות הרבה יותר יקרות. (במגבלות ההנעה הקדמית)

בקשר ליונדאי, זה רכב שעושה את העבודה במחיר הנכון, אבל אי אפשר לקרוא לו רכב נחשק. הוא צריך לעשות דבר או שניים בהיסטוריה ולהוציא רכב שיחדש משהו, ינצח באירוע מוטורי כלשהו ,ימציא ז'אנר כלשהו, יכתיב מורשת כלשהי וקו מסויים כדי שיהיה לו מקום של כבוד בהסטוריה ולא סתם רכבים בינוניים מאובזרים שמתומחרים אגרסיבית. היצרן הזה התקדם ב20 השנה האחרונות מטאורית אבל עדיין אף אד לא יתייחס אליו כמוצר נחשק אלא כמוצר שמשתלם כעלות/תועלת.

בנוגע ל GTI:

אם אתה נכנס לסמנטיקה - GTI נקראת GTI, לא גולף. אין את המלה גולף באף מקום ברכב או בספרות.

בדוק אצלכם בארה"ב.

אבל זה באמת סמנטיקה.

אם תיסע ברגילה ובGTI אחת אחרי השניה, תבין על מה אתה מדבר. יש הבדלים עצומים למרות שהבודי נראה אותו דבר.

אמנם פורשה לא היתה לי וגם לא שאר הרכבים, אבל במקרה של גולף דור 5, יש לי בחניה גם וגם אז כנראה אני יודע יותר טוב ממך על מה אני מדבר... :)

אני מתמיד עם הרכב ומכיר אותו לפרטי פרטים על המסלול בכביש ובסיבובים , ולא כמוך נוהג בו סופ"ש אחד ומוכר אותו אחרי יומיים לטובת רכב אחר .(או כעיסוק צדדי של סוחר רכב שזה מה שמסתמן אצלך)

IMG_0801.jpg

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא עיסוק צדדי, זה היה העיסוק העיקרי שלי, כרגע יש בבעלותי 3 מכוניות כבר למעלה מחצי שנה.

עמו שכתבת - במגבלות ההנעה הקדמית... וכן היונדאי די נחשקת, אם אני רוצה להחליף את האינפיניטי G בM56S או בג'נסיס אז זה אומר משהו לגביי הרושם שהרכב השאיר עלי. באותה נשימה אני יכול לאמור שחבר שלי נהנה מאוד מהIS250 שלו ועדיין הוא תמיד אומר לי - כמה בא לי להחליף לג'נסיס.

כל מה שאני מנסה לעשות בשרשור הזה הוא להביא אותך ואת הבחור עם האיביזה להבנה שאי אפשר לבצע הכללה גורפת לגביי מותג מסויים, במיוחד לא יונדאי, אם מסתכלים על ארסנל הדגמים החדשים שלהם יש הרבה ממה להתרשם.

אני מאמין באמת ובתמים שעם הזמן הם יהיו אפילו יותר חדים וממוקדים, מספיק להסתכל שנתיים אחורנית כדי להבין מהו קצב הצמיחה ואם עם הניסיון הראשון שלהם עם הנעה אחורית הם הצליחו כ"כ יפה תחשוב איך יהיו הדורות הבאים.

יצרנים אחרים הגיעו לנקודת מיצוי מסויימת, במעקב עירני אחר הנעשה בעולם הרכב אתה רואה צעידה במקום אצל מובילי התחום.

מול כל יצרן גרמני יש יצרן יפני שרושף בעורפו חזק, אינפיניטי שמו את ב.מ.וו כמטרה, אל מול לקסוס יש את מרצדס ואל מול אאודי יש את אקיורה שמייצרת רכבים עם הנעה קדמית וחדוות נהיגה מסויימת.

אני ממליץ לך בחום לקחת את הG37S לנסיעת מבחן, אני מאמיןן שיש אותה בסוכנות בארץ, משם אתה מוזמן לקחת נסיעת מבחן על ה335 או ה330 שמתומחרת אותו הדבר, אז אתה תבין לבד. היצרנים האסאיאתים לא נופלים באיכות או בחדוות הנהיגה. ושוב, אינפיניטי קיבלו את המחמאה הכי גדולה במבחן שC&D עשו ל1M החדשה, ממולה הציבו את הTT-RS והביאו את הG37IPL ככה ללות את המבחן, הם כתבו שההגה של הG טוב יותר משל הבימר והאאודי וזה מאוד מפתיע בהתחשב בעובדה שב.מ.וו ידועה בכיול מושלם.

סתם נקודה למחשבה.

לגביי השרשור הזה, מדובר ביונדאי חדשה, מהדורות החדשים, מכונית מודרנית ואיכותית שנמכרת בעולם במחיר שווה למתחרות ועדיין מוכרת יותר, הבאתי המון נקודות שלא קיבלו התייחסות כלל כמו האחריות של היצרן, השירות המעולה, החבילה הכוללת המצויינת ועם זה יש את ההתפתחות הערה של המותג בכל מה שקשור למנוע-גיר-שילדה.

אני מקווה שהיבואןם הישראלי יביא לארץ את גרסת הטורבו של הסונטה, אז תבין באיזו ליגה יונדאי משחקת עכשיו.

אני מקווה שלא תגרור שרשורים נוספים לפסים אישיים זה מיותר וזה משהו שאני נמנע מלעשות, מאוד פשוט לקרוא לי מתנשא אך לא כך הדבר, אני מזמין כל אחד שחושב ככה לעבור על כל הודעותי ולמצוא אחת שמשדרת את זה.

אני חושב דווקא שהגישה שבה הבחור עם האיביזה השתמש הייתה קלקולת על דפי הפורום, אין לי בעיה לבוא ולנפנף בקלפים אותם אני מחזיק אך אינני עושה זאת, עובדה שרצית איזושהיא הוכחה לניסיוני המוטורי תוך כדי עקיצות על הרכבים אותם החזקתי בישראל, זה די פשוט, אבל אני לא חי בישראל ועבר הרבה זמן מאז. אני לא עולה על דפי הפורום וכותב לאנשים כמה הם קטנים וכמה קצת יש להם, אני מברך, עוזר ונותן עצה כנה לכל מי שרוצה, ואני רוצה לראות אחד שיגיד משהו אחר לגבי זה.

haters will hate

פורסם

הדבר היחיד שעשיתי כל השרשור זה לרדת על התוצרת הלקויה בטיחותית של יונדאי משנים עברו.

אם זה נקרא קלוקל? נו... דיינו. לפחות הבאתי סימוכין שתומכים בטענה שלי, ואפילו אתה בנצי הודית שהיית מעדיף לשבת בגולף בזמן תאונה חס וחלילה, אז כנראה שיש משהו בטענה שלי.

אולי בחו"ל ליונדאי יצא שם של מותג נחשק, אבל בארץ הם מייצגים את כל מה שרע בליסינג, בחוסר חדוות הנהיגה,

בחוסר אבזור בחלק מהדגמים, ובחוסר חשק מוחלט להסתכל על הרכבים שלהם או לשבת בתוכם ולנהוג.

ואני מדבר על הדגמים העממיים, כמו האלנטרה, האקסנט והגטס שעליהם הומלץ בכתבה כתחליפים ראויים על פני רכבי VW למשל.

מבין? דווקא יונדאי זה התחליף האולטימטיבי בשבילם. :lol: לא טויוטה, לא מאזדה, לא הונדה, לא ניסאן, לא סיטרואן, לא סובארו, ולא פורד. יצרנים עם הרבה יותר ניסיון והצלחות עולמיות מאשר יונדאי. אבל שיבושם להם, מה אכפת לי? האמריקאים תמיד רואים את העולם בצורה יחודית להם.

בעולם הרחב, לVW יש עדיין יתרון מסויים על פני יונדאי בכל הקשור למנוע-גיר-שלדה בכל הדגמים העממיים, ושנה אחרי שנה הם זוכים בפרסים עולמיים על חידושים בתחומים הללו, וליונדאי יש עדיין כברת דרך לעשות בנושא בשביל להשתוות אליהם.

כשיביאו לי I20 חדשה שעולה בביצועיה ובאבזור שלה על איביזה, פאביה או פולו חדשות, אני ארים את הכפפה ואודה בטעותי. עד אז? אלוהים גדול.

פורסם

הם הביאו את האלנטרה כאלטרנטיבה ובצדק, לא מוכרים את הגטס בארה"ב והאקסנט כיכבה בתור מכונית זולה זולה סטייל הפיקנטו בארץ, בפחות מ10K אתה רוכש אקסנט חדשה.

לא אמרתי שאני מעדיף לשבת בגולף אמרתי שבזמן תאונה אני מעדיף לשבת על הספה בבית.

תאונות זה עניין של מזל ללא ספק ראיתי רכבים עם 5 כוכבים נעלמים כליל ומכוניות לא בטוחות בעליל יוצאות מתאונות קשות עם נזק מזערי.

הבעיה שלי איתך היא שאתה אומר יונדאי בהכללה, מתי תכניס את זה לראש, אותי לא מעניין יונדאי של לפני 3 שנים מעניין אותי המותג במצבו הנוכחי והדרך שבה אתה מדבר, להזכירך איזה מכוניות סקודה וסיאט שיווקו כמה שנים אחורנית?

עבר זה עבר, אני לא חי בעבר אני חי בהווה. היום אין מה להשוות בין הפאביה לפליסיה, כמו שאין מה להשוות בין האקסנט 2 דורות אחורה לאקסנט שרק הושקה, אותו הסיפור מתאים לכל רכב בארסנל הדגמים של יונדא, הג'נסיס היא דוגמא טובה של קפיצת מדרגה לאו דווקא שיפור, וקפיצת מדרגה איכותית.

זהו, השרשור מיצה את עצמו לחלוטין !

haters will hate

• תוכן חדש...