Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ומה אני אגיד על מה? אני אשאל מה הקשר בין מה שאמרתי לשברולט קרוז?

רכב אחד בתכנון קנדי/אמריקאי שמיוצר בקוריאה (ושכמעט ופשט רגל) לא אומר שום כלום בנוגע לבטיחות של פולקסווגן.

וגם אם כן, אז רכב אחד ממש לא משנה את כל התמונה שתיארתי.

הכתבה מתייחסת לרכבים משומשים, הגטס שנבחנה בEURONCUP היא משנת 2004 כשהמרכב השתמשו בו עד שנת 2008, וכך גם עם האקסנט ולא יודע מה בנוגע לאלנטרה אבל יש מצב שגם.

שום רכב מיני לא קיבל 5 כוכבי בטיחות? אתה אמיתי?

http://www.euroncap.com/tests/bmw_mini_2007/288.aspx

http://www.euroncap.com/tests/fiat_500_2007/298.aspx

http://www.euroncap.com/results/toyota/IQ/347.aspx

http://www.euroncap.com/tests/peugeot_1007_2005/214.aspx

וזה רכבי מיני בלבד! אבל כשעולים מעט לכיוון הסופר מיני התמונה נהיית יותר עגומה אפילו לרעת יונדאי.

כל מיני פורד פיאסטה, סיאט איביזה, פולקסווגן פולו, אלפא מיטו, סוזוקי סוויפט, הונדה ג'אז ועוד ועוד

רכבים שלא גדולים בהרבה מהיונדאי I10 אבל הרבה יותר בטוחים ומאובזרים ובטח שמהנים לנהיגה ונראים טוב יותר מכל יונדאי בכלל שיש.

גטס הושקה ב-2002.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Getz

לא הבנת אותי. אף רכב בקטגוריה עירונית לא קיבל 5 כוכבים במבחני הריסוק. פולקסווגן פוקס, מתחרה של יונדאי i10, קיבלה 4 כוכבים. כל הרכבים החדשים של יונדאי וקיה בקטגוריות גדולות יותר קיבלו 5 כוכבים במבחני הריסוק. אם אתה חושב ש-5 כוכבים של פולקסווגן שווים יותר מ-5 כוכבים של קיה שיהיה לך לבריאות.

ואם המחיר הוא הבעיה היחידה אז תמיד אפשר לרדת בשנתון אם זה מה שמפריע.

אני מאמין שבמחיר של יונדאי I10 חדשה, אתה יכול להביא איזושהי מרצדס/ב.מ.וו משומשות שיתנו לך הרבה יותר הנאה

מאשר רכב חדש ופשוט, ויחזיקו מעמד עוד הרבה שנים.

מה שאתה מתאר תופס רק בנוגע לרכבים חדשים, אבל לא אם יורדים בשנתון.

אני מעדיף רכב פאר משומש למשל מאשר זבל הודי/קוריאני נוצץ וחדש.

תראה, אני מדבר על הרכבים הפשוטים, תבין שרוב האנשים לא יכולים להרשות לעצמם לקנות קאמרו חדשה, או אינסיגניה ובטח שלא אאודי S4, ככה שההשוואה הזו היא לא באמת ברת תוקף. אף אחד לא יבוא אליך בטענות אם תעדיף משהו זול יותר ברכבים בסגמנט הזה, כי כולם איכותיים פחות או יותר.

הבעיה היא ברכבים הפחות יוקרתיים והיותר עממיים, שכאן כבר לפחות לטעמי, עדיף רכב משומש ומפואר שנותן לך הרבה יותר הנאה על פני משהו חדש אבל מאוד בסיסי.

לבריאות. אני לא מוכן להוציא חצי משכורת על דלק וחלפים.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני רק הערה קטנה,

ברמת העיקרון, ואגיות חדשות עולות יותר מקוריאניות ממוצעות, אין ספק.

אבל אתה שוכח מספר דברים שיש בואגיות ואין בקוריאניות ושבשבילם לפחות לדעתי ההפרש שווה:

הנאה מנהיגה, אבזור משופר, מראה הרכב, הרבה אפשרויות לשיפורים עתידיים.

בעקרון, אדם ממוצע שמשתמש ברכב לנסיעה מAל-B אולי יסתדר עם קוריאנית משעממת ופשוטה, אני לא.

בשבילי הרכב הוא יותר מאמצעי להגעה ממקום למקום.

אני מאמין שבמחיר של יונדאי I10 חדשה, אתה יכול להביא איזושהי מרצדס/ב.מ.וו משומשות שיתנו לך הרבה יותר הנאה

אני מעדיף רכב פאר משומש למשל מאשר זבל הודי/קוריאני נוצץ וחדש.

תראה, אני מדבר על הרכבים הפשוטים, תבין שרוב האנשים לא יכולים להרשות לעצמם לקנות קאמרו חדשה, או אינסיגניה ובטח שלא אאודי S4, ככה שההשוואה הזו היא לא באמת ברת תוקף. אף אחד לא יבוא אליך בטענות אם תעדיף משהו זול יותר ברכבים בסגמנט הזה, כי כולם איכותיים פחות או יותר.

הבעיה היא ברכבים הפחות יוקרתיים והיותר עממיים, שכאן כבר לפחות לטעמי, עדיף רכב משומש ומפואר שנותן לך הרבה יותר הנאה על פני משהו חדש אבל מאוד בסיסי.

מבין לגמריי את מה שאתה אומר לגבי הייחודיות של הרכב, אני גם לא מת על כל המשעממות האלו (לא שאני נוהג ברכב עם חווית נהיגה מטורפת אבל כן יש מאפיינים מיוחדים). כתבתי את מה שכתבתי כדי לעמוד על הנקודה שבעוד רכבי VAG איכותיים אתה משלם עליהם לא מעט ושבעצם במחיר מקביל אתה יכול למצוא חלופות לא רעות ואף טובות יותר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

מפליא אותי שGMC עדיין קיימים בארה"ב.

אחרי הטלטלה ש-GM עברה מפליא אותי לראות את ש-GMC עדיין מוזכרת איפשהו...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
גטס הושקה ב-2002.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Getz

לא הבנת אותי. אף רכב בקטגוריה עירונית לא קיבל 5 כוכבים במבחני הריסוק. פולקסווגן פוקס, מתחרה של יונדאי i10, קיבלה 4 כוכבים. כל הרכבים החדשים של יונדאי וקיה בקטגוריות גדולות יותר קיבלו 5 כוכבים במבחני הריסוק. אם אתה חושב ש-5 כוכבים של פולקסווגן שווים יותר מ-5 כוכבים של קיה שיהיה לך לבריאות.

לא נכון, אתה לא לא קראת את הקישורים שהבאתי.

הראיתי לך שיש כמה וכמה רכבים שמקבילים בקטגוריה לI10 שקיבלו 5 כוכבי ריסוק, אין דבר כזה קטגוריה עירונית, רק "מיני" ו"סופר מיני" וכל מה שמעליהם.

גם ה107 של פיז'ו והC1 של סיטרואן, גם הפיאט 500, גם המיני קופר, וגם הטויוטה IQ כולם רכבים עירוניים בקטגורית מיני שמקבילים ליונדאי I10, גם מבחינת נפח מנוע, גם מבחינת הספק, גודל השלדה ועוד ועוד.

וגם אם הפולקסווגן פוקס קיבלה בזמנו 4 כוכבי ריסוק, זה לא משנה לנו כלום כי הרכב הזה מעולם לא שווק בארץ ואתה ממילא לא תוכל לנהוג עליו, בארץ אין רכבי מיני של פולקסווגן, רק סופר מיני דוגמאת הפולו הנהדרת.

בנוגע לגטס אז אתה שוב לא צודק, המבחן ריסוק נעשה על דגם מודל 2004 עם האבזור של שנת 2004, ולא 2002.

השנתון שנעשה עליו המבחן הוא הקובע, לא שנת השיווק של הרכב. גולף למשל שווקה לראשונה בשנת 1976 אז מה?

רק לידיעתך, הגטס עברה ב2005 מתיחת פנים ושינוי קטן במבנה השלדה, המנועים, וכמובן אביזרי הבטיחות (שינוי מ2 ל-4 כריות אוויר) ככה שיש הבדל מסויים אפילו בין הגטסים עצמם באותן השנים, יש סיבה שהמבחן ריסוק הוא מ2004 ולא 2002.

אבל תבין שזה בכלל לא משנה כל הקשקשת הזאת!

מבחינתי לא הכוכבים נספרים, אלא הציון הסופי בלבד. אפילו הפוקס הקטנה קיבלה ציון טוב יותר מהגטס, וגם מהI10 החדשה, היא קיבלה ציון של 28 על הגנת הנהג ו42 בהגנה על הנוסעים מאחור לעומת 25-26 הגנה על הנהג ו-37 על הנוסע של היונדאי גטס וה-I10 בהתאמה. והפוקס אפילו לא מתקרבת להיות הרכב הכי בטיחותי של פולקסווגן. אם תשווה גטס לגולף מאותם השנים, אתה תבין עד כמה הפער הוא משמעותי.

שורה תחתונה, רכבים ישנים של יונדאי כמו הגטס, אלנטרה והאקסנט (עד שנת 2008) רובם ככולם הרבה פחות בטוחים משלל מקביליהם הגרמנים מתוצרת פולקסווגן, לא רק בדגם מסויים אלא כמעט בכולם.

וגם בדגמים החדשים, למרות השיפור המאסיבי מצד יונדאי בבטיחות, עדיין פולקסווגן בטוחה יותר.

מי שידו לא משגת לקנות רכב חדש, שלא יקנה יונדאי ישנות, החיים יקרים יותר.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

יאללה עם העיוורון הזה, הגולף הושקה ב1976, אתה משחק אותה אהבל או מה? חי הגולף מחולקים לדורות שונים, MK1 לעולם לא תיבחן כנגד רכב שהושק ב82, למרות שהיא יוצרה גם ב1982.

היו לי כמה VAG בחיים, משומשות בנות שנה עד 20, אחרי 5 שנים של שימוש רגיל, VW נראית כמו חרא מבפנים בהשוואה ליפנית מקבילה, התפרים בריפודים אה? ראיתי מספיק VW עם ריפודים בלויים, פלסטיקים שנעימים למגע כחדשים, מתחרבנים, ציפוי הפלסטיק מתקלף, מבטס את התחת.

אני לא אשווה גולף 2001 לאלנטרה 2005, שניהן היו בבעלותי בנות אותו גיל בערך, הגולף הייתה יותר מוצקה מבחינת תחושה על הכביש, היונדאי הייתה קלילה, אבל איכותית יותר מבחינת חומרים, הפלסטיק אומנם קשיח, אבל נשאר אותו הדבר אחרי 5-6שנים, הריפודים, הכל היה במקום, היה יותר ק"מ על הרכב, 50% יותר והכל עבד כמו שעון, בגולף, הרגשת שהרכב כבר בן כמה שנים, עצלות מסויימת, הריפוד של משענת היד היה כולו שחוק.

אז כן בהשוואה בין ה2 האלה, בתאונה עדיף שאהיה בגולף, אבל אם זה היה המניע שלי בבחירת רכב, כנראה שהייתי בוחר באוטובוס, שם אחוזי התמותה נמוכים משמעותית.

רכב צריך להציע פשרה מסויימת, פשרה בין אמינות, עלויות חלפים, בטיחות, מחיר, מראה, נוחות והרשימה ארוכה.

עכשיו כן המילה פשרה קצת בעייתית, אבל עם התקדמות השוק, כשהרוב מקבל 5 כוכבים, שהאיכות גבוהה יותר אז הפשרה היא פחות מורגשת, הרכבים של VAG לא לוקחים שום קרב בהליכה, ולא תמיד הם יוצאים עם ידם על העליונה, מה לעשות זאת המציאות, אני אקח יונדאי ג'נסיס קופה על GTI, למה? כי החבילה (שעולה אותו הדבר) של היונדאי טובה יותר, הנעה אחורית!!!, הגה מתקשר, שלדה טובה ובלי פשרות בטיחותיות.

אבל אני לא מדבר על זה, יונדאי זאת לא החברה הכי טובה בעולם, אני גם לא אדבר עליה שטויות כמו מעריצי VAG על המותג החביב עליהם, אבל למה אני תמיד מדבר על יונדאי, כי אנשים בוחרים להסתכל על חברה שמציגה קבלות על כל תוכנית שלהם, ועושה את זה בהתמדה, ראוי להערכה. אני אוהב אנדרדוגים, אבל יונדאי כבר אינה אנדרדוג, היא מתחרה רציני מאוד של הרבה חברות, הרבה, אם מרצדס, ב.מ.וו ולקסוס הפכו להיות מתחרות אז זה משהו שאני מוריד את הכובע בפניו.

haters will hate

פורסם
לא נכון, אתה לא לא קראת את הקישורים שהבאתי.

הראיתי לך שיש כמה וכמה רכבים שמקבילים בקטגוריה לI10 שקיבלו 5 כוכבי ריסוק, אין דבר כזה קטגוריה עירונית, רק "מיני" ו"סופר מיני" וכל מה שמעליהם.

גם ה107 של פיז'ו והC1 של סיטרואן, גם הפיאט 500, גם המיני קופר, וגם הטויוטה IQ כולם רכבים עירוניים בקטגורית מיני שמקבילים ליונדאי I10, גם מבחינת נפח מנוע, גם מבחינת הספק, גודל השלדה ועוד ועוד.

וגם אם הפולקסווגן פוקס קיבלה בזמנו 4 כוכבי ריסוק, זה לא משנה לנו כלום כי הרכב הזה מעולם לא שווק בארץ ואתה ממילא לא תוכל לנהוג עליו, בארץ אין רכבי מיני של פולקסווגן, רק סופר מיני דוגמאת הפולו הנהדרת.

בנוגע לגטס אז אתה שוב לא צודק, המבחן ריסוק נעשה על דגם מודל 2004 עם האבזור של שנת 2004, ולא 2002.

השנתון שנעשה עליו המבחן הוא הקובע, לא שנת השיווק של הרכב. גולף למשל שווקה לראשונה בשנת 1976 אז מה?

רק לידיעתך, הגטס עברה ב2005 מתיחת פנים ושינוי קטן במבנה השלדה, המנועים, וכמובן אביזרי הבטיחות (שינוי מ2 ל-4 כריות אוויר) ככה שיש הבדל מסויים אפילו בין הגטסים עצמם באותן השנים, יש סיבה שהמבחן ריסוק הוא מ2004 ולא 2002.

אבל תבין שזה בכלל לא משנה כל הקשקשת הזאת!

מבחינתי לא הכוכבים נספרים, אלא הציון הסופי בלבד. אפילו הפוקס הקטנה קיבלה ציון טוב יותר מהגטס, וגם מהI10 החדשה, היא קיבלה ציון של 28 על הגנת הנהג ו42 בהגנה על הנוסעים מאחור לעומת 25-26 הגנה על הנהג ו-37 על הנוסע של היונדאי גטס וה-I10 בהתאמה. והפוקס אפילו לא מתקרבת להיות הרכב הכי בטיחותי של פולקסווגן. אם תשווה גטס לגולף מאותם השנים, אתה תבין עד כמה הפער הוא משמעותי.

שורה תחתונה, רכבים ישנים של יונדאי כמו הגטס, אלנטרה והאקסנט (עד שנת 2008) רובם ככולם הרבה פחות בטוחים משלל מקביליהם הגרמנים מתוצרת פולקסווגן, לא רק בדגם מסויים אלא כמעט בכולם.

וגם בדגמים החדשים, למרות השיפור המאסיבי מצד יונדאי בבטיחות, עדיין פולקסווגן בטוחה יותר.

מי שידו לא משגת לקנות רכב חדש, שלא יקנה יונדאי ישנות, החיים יקרים יותר.

איך אתה בכלל יכול לעשות השוואה בין i10 לקופר מיני? טיוטה IQ? פיאט 500? אתה יודע איזה פער במחיר יש?

גטס פותחה ב-2002. היא מבוססת על טכנולוגיה של 2002. גטס נבחנה ב-Euroncap ב-2004 כי... היא נבחנה ב-2004. מתיחת פנים הייתה בכלל ב-2006. אם הולכים לפי היגיון שלך גטס ב-2006 הרבה יותר בטוחה מגטס ב-2004. וגטס ב-2004 קיבלה 4 כוכבים. מה הבעיה בדיוק? קיבלת מכונית בטוחה ואמינה.

או שאתה רומז שיונדאי לא מסרו את הרכב ב-2002 כי הוא לא היה מוכן מבחינה בטיחותית? Euroncap לא יכולים לבדוק כל רכב שעולה על הכביש באירופה. הארגון משחרר ציוני ריסוק פעם במספר חודשים ונותן עדיפות לרכבים נפוצים על כבישי אירופה. גטס ממש לא נפוצה באירופה.

אתה ממשיך להתעקש ש-5 כוכבים של פולקסווגן שווים יותר מ-5 כוכבים של יונדאי. יש לך הוכחות?

בעבר ליודנאי לא היו משאבים, ניסיון טכנולוגיה שהיו לפולקסווגן באותה התקופה. יונדאי עולה במהירות. המכוניות החדשות יותר יפות, איכותיות ובטוחות. מה נשאר לפולקסווגן למעט הילה פלצנית שגורמת לאנשים לסגוד באופן עיוור למכוניות שלהם?

פורסם
איך אתה בכלל יכול לעשות השוואה בין i10 לקופר מיני? טיוטה IQ? פיאט 500? אתה יודע איזה פער במחיר יש?

כן, אני יודע איזה פער יש ברובן, ולכן אני לא אקנה מה שיותר זול אבל יש לו סטטוס של "רכב חדש", כי בשבילי כמו רוב הישראלים המטומטמים הסמל סטטוס הזה ש"תראו אותי איזה גבר אני - קניתי רכב חדש" שווה לתחת תסלח לי על הביטוי.

לא כל מה שחדש ונוצץ זה זהב אמר לי פעם אבא שלי, וזה תופס משנה תוקף ביונדאי I10.

אני אעדיף לקנות משהו יד שנייה, שמור ואיכותי על פני רכב שהוא פשרה בכל פרמטר אפשרי אבל חדש.

ואפרופו מחירים בדגמים מקבילים.

יונדאי I10 חדשה עולה באזור ה75 אלף ש"ח

סיטרואן C1 נמכרת ב65 אלף ש"ח

פיז'ו 107 נמכרת ב72 אלף ש"ח

בגרסאות הבסיס הידניות.

שתי הרכבים עדיפים עם היונדאי גם מבחינת המחיר, וגם מבחינת האבזור הבטיחותי.

כשעולים לגרסאות האוטומט היונדאי בגרסאת הבסיס מאמירה כבר לאזור ה83 אלף ש"ח!

במחיר הזה אני אעדיף כבר להביא סקודה פאביה חדשה למשל. (84,900 במחיר מבצע)

יונדאי זה רכב שהוא פשרה כמעט בכל פרמטר, ויש טובים ממנו לכאן ולכאן וזה מה שאני בבא לומר בעצם בדיון הארוך הזה.

או שאתה רומז שיונדאי לא מסרו את הרכב ב-2002 כי הוא לא היה מוכן מבחינה בטיחותית? Euroncap לא יכולים לבדוק כל רכב שעולה על הכביש באירופה. הארגון משחרר ציוני ריסוק פעם במספר חודשים ונותן עדיפות לרכבים נפוצים על כבישי אירופה. גטס ממש לא נפוצה באירופה.

אני רומז שאם רכב נבדק ב2004, סימן שהוא היה עם אבזור של 2004 ולא של 2002, זה הכל, אין כאן מה להתווכח.

קח את האיביזה שלי לדוגמא OK? אפילו בגרסאות של מתיחת הפנים שנמכרו בין 2000 ל2002 ושמבוססים למעשה על איביזה דור 2 שיוצרה בין 1993 ל1999 ישנם הבדלים מסויימים באבזור, כל שנה הוציאו תוספות כלשהן, כך שרכב שנמסר בדצמבר 1999, לא זהה לחלוטין לרכב שנמסר בדצמבר 2001 ובטח שלא זהה לרכב שיוצר בשנת 1993 למרות שלשניהן אותו הבסיס והרבה חלקים משותפים. הגטס לא שונה במקרה הזה.

ולא ש4 כוכבים זה רע לאותה תקופה, זה פשוט נמוך יותר מהמקבילה הגרמנית בסה"כ שזה כל מה שאמרתי.

אתה ממשיך להתעקש ש-5 כוכבים של פולקסווגן שווים יותר מ-5 כוכבים של יונדאי. יש לך הוכחות?

כן, ההוכחות הן הציונים הטובים יותר בהגנה על הנוסעים בדגמים המקבילים של החברות. לא רק בדגמים הישנים אלא גם ברוב החדשים.

בעבר ליודנאי לא היו משאבים, ניסיון טכנולוגיה שהיו לפולקסווגן באותה התקופה.

במשפט הזה בערך סיכמת את מה שאני חוזר ואומר כאן כבר כמה הודעות. ליונדאי בעבר לא הייתה היכולת למגן בצורה מספיק טובה את הנוסע, כנראה בגלל שהם לא השקיעו בזה מספיק משאבים. בגלל זה במשומשות, אני לא אבחר ביונדאי על פני פולקסווגן כמו שהמליצו המחקר האמור.

פורסם
יאללה עם העיוורון הזה, הגולף הושקה ב1976, אתה משחק אותה אהבל או מה? חי הגולף מחולקים לדורות שונים, MK1 לעולם לא תיבחן כנגד רכב שהושק ב82, למרות שהיא יוצרה גם ב1982.

בנצי נשמה, זה בדיוק מה שאני אומר, בוחנים רק שנתון אל מול שנתון, הגולף חולקה לדורות, בהתחלה זה היה כל 10 שנים, אח"כ 5 שנים ועכשיו בכלל 3 שנים. צריך לבחון כל רכב לפי השנתון המקביל, נקודה. ההשוואה לגולף משנת 1976 הייתה בשביל להעלות את הפואנטה.

רכב צריך להציע פשרה מסויימת, פשרה בין אמינות, עלויות חלפים, בטיחות, מחיר, מראה, נוחות והרשימה ארוכה.

עכשיו כן המילה פשרה קצת בעייתית, אבל עם התקדמות השוק, כשהרוב מקבל 5 כוכבים, שהאיכות גבוהה יותר אז הפשרה היא פחות מורגשת, הרכבים של VAG לא לוקחים שום קרב בהליכה, ולא תמיד הם יוצאים עם ידם על העליונה, מה לעשות זאת המציאות, אני אקח יונדאי ג'נסיס קופה על GTI, למה? כי החבילה (שעולה אותו הדבר) של היונדאי טובה יותר, הנעה אחורית!!!, הגה מתקשר, שלדה טובה ובלי פשרות בטיחותיות.

מקובל ולגיטימי, ואני מסכים עם כל מילה, אבל בבטיחות היתרון הולך לפולקסווגן, גם בדגמים החדשים, על זה עצם הויכוח כאן, ולא על האם יונדאי זה רכב משתלם או לא.

(משתלם אגב זה נגזרת של השורש ש.ל.מ. ז"א מבחינה כספית, ומבחינה כספית הוא אכן זול יותר ולכן יותר משתלם לרוב האנשים :lol: אני חושב שאם היו הנחות סיטונאיות על הפולקסווגנים כמו שיש על היונדאים, והרבה רכבים שלהם בליסינגים השונים, הייתה רואה הרבה יותר אנשים איתם כי אנשים הולכים על מה שזול ונוצץ בד"כ)

פורסם
כן, אני יודע איזה פער יש ברובן, ולכן אני לא אקנה מה שיותר זול אבל יש לו סטטוס של "רכב חדש", כי בשבילי כמו רוב הישראלים המטומטמים הסמל סטטוס הזה ש"תראו אותי איזה גבר אני - קניתי רכב חדש" שווה לתחת תסלח לי על הביטוי.

לא כל מה שחדש ונוצץ זה זהב אמר לי פעם אבא שלי, וזה תופס משנה תוקף ביונדאי I10.

אני אעדיף לקנות משהו יד שנייה, שמור ואיכותי על פני רכב שהוא פשרה בכל פרמטר אפשרי אבל חדש.

ואפרופו מחירים בדגמים מקבילים.

יונדאי I10 חדשה עולה באזור ה75 אלף ש"ח

סיטרואן C1 נמכרת ב65 אלף ש"ח

פיז'ו 107 נמכרת ב72 אלף ש"ח

בגרסאות הבסיס הידניות.

שתי הרכבים עדיפים עם היונדאי גם מבחינת המחיר, וגם מבחינת האבזור הבטיחותי.

כשעולים לגרסאות האוטומט היונדאי בגרסאת הבסיס מאמירה כבר לאזור ה83 אלף ש"ח!

במחיר הזה אני אעדיף כבר להביא סקודה פאביה חדשה למשל. (84,900 במחיר מבצע)

יונדאי זה רכב שהוא פשרה כמעט בכל פרמטר, ויש טובים ממנו לכאן ולכאן וזה מה שאני בבא לומר בעצם בדיון הארוך הזה.

סמל סטטוס תראו אני גבר קניתי רכב חדש?! אתה אמיתי?! מי שמטומטם כאן וכנראה גם ילד זה אתה. קונים רכב בקטגוריה מיני כדי לחסוך אלפי שקלים בעלויות אחזקה, בשביל השקט נפשי, בשביל לדעת שהרכב יתניע בבוקר ולא יתקע בצד הדרך בחזרה מעבודה. סמל סטטוס... :roll:

אפרופו מחירים יונדאי i10 ידנית עולה 64 אלף, לא 75 אלף. סיטרואן C1 לא נמכרת יותר. פיג'ו 107 נמכרת ב-69. קיה פיקנטו, אחותה הלא תאומה של i10 נמכרת ב-62 אלף.

פורסם
סמל סטטוס תראו אני גבר קניתי רכב חדש?! אתה אמיתי?! מי שמטומטם כאן וכנראה גם ילד זה אתה. קונים רכב בקטגוריה מיני כדי לחסוך אלפי שקלים בעלויות אחזקה, בשביל השקט נפשי, בשביל לדעת שהרכב יתניע בבוקר ולא יתקע בצד הדרך בחזרה מעבודה. סמל סטטוס... :roll:

אפרופו מחירים יונדאי i10 ידנית עולה 64 אלף, לא 75 אלף. סיטרואן C1 לא נמכרת יותר. פיג'ו 107 נמכרת ב-69. קיה פיקנטו, אחותה הלא תאומה של i10 נמכרת ב-62 אלף.

המחירים שציינתי הם המחירים שבהם הושקו הרכבים, מבצעים כאלה ואחרים זה לא משנה כבר, יש אותם כל הזמן.

ואתה תתפלא לשמוע כמה אנשים קונים רכב חדש כסמל סטטוס, יש יותר מידי וכנראה שאתה פשוט לא רואה את זה או מתעלם.

תראה אתה גם צודק בקטע של הרצון לחסכון, וזה מקובל,

אבל יש המון דרכים לחסוך בעלויות ברכב, אם תבחן רכבים לאורך תקופה (אמינות וחסכון) הרי שבאירופה כבר מזמן עלו על הטריק של רכבים קטנים עם מנוע דיזל וגיר ידני, וזה כל מה שתמצא שם בליסינגים ובהשכרות. בארץ מי יסכים לנהוג על גיר ידני בליסינג?

כאן בארץ יש סגידה לא נורמלית ל1.6 בנזין אוטומטי סדאן. ככה שלא נראה לי שהחיסכון באחזקה הוא הדבר היחיד שמעניין את הישראלי. הישראלי הממוצע מתפשר בכל מקום רק בשביל הנוחות שלו גרידא, גם בקטגורית המיני.

אני משער שיש לנו הסכמה לגבי שאר הנושאים, לפחות, כי אין שום סיבה להתפרצות הכעס הלא מובנת שלך.

ואפרופו גיל, אז אני יותר מבוגר ממך, מעט כבוד לחברי הפורום לא יזיק לך, בלי קשר לגיל.

לקרוא למישהו מטומטם בגלל ויכוח מפגר זה לא מכובד ולא ראוי, לא משנה בן כמה אתה גם אם אתה בן 90.

זו תוצאת המבחן של המבצר הגרמני שנהגתי בו במשך תשע שנים וזו התוצאה של הקרטון היפאני שאני נוהג בו כיום.

לא אתפלא אם יבוא חבר פורום שטוף מוח ויספר לי שהגרמני יותר בטוח...

תסלח לי, אבל ההשוואה שלך מעט מגוכחת, שני רכבי פאר כאשר האחד משנת ייצור 1997 והשני 2006, כמעט עשור.

מילא היית משווה לקסוס מאותו השנתון, אבל לא.

המיגון של הרכבים השתפר פלאים עם השנים, וזה נכון לגבי כל סוג של יצרן, גם לגבי פולקסווגן.

לקסוס זה מותג יוקרה של טויוטה - יצרן הרכבים אולי הכי גדול בעולם.

טויוטה יש להם וותק וניסיון עצום בתעשיית הרכבים והם מייצרים רכבים מדהימים, בטח ובטח שלקסוס, שזה מותג על שמתחרה ראש בראש שווה בין שווים עם ב.מ.וו ומרצדס.

הנה מבחן ריסוק של אאודי A4 משנתון כמעט זהה 2008, האאודי למרבה הפלא השיגה ציוני ריסוק גבוהים יותר מהלקסוס:

http://www.euroncap.com/tests/audi_a4_2008/320.aspx

אף אחד לא שטוף מוח, מספיק להשתמש בצמד המילים הריק הזה.

כל מי שאוהב פולקסווגן הוא שטוף מוח? אסור לאהוב רכבים?

פורסם
בנצי נשמה, זה בדיוק מה שאני אומר, בוחנים רק שנתון אל מול שנתון, הגולף חולקה לדורות, בהתחלה זה היה כל 10 שנים, אח"כ 5 שנים ועכשיו בכלל 3 שנים. צריך לבחון כל רכב לפי השנתון המקביל, נקודה. ההשוואה לגולף משנת 1976 הייתה בשביל להעלות את הפואנטה.

מקובל ולגיטימי, ואני מסכים עם כל מילה, אבל בבטיחות היתרון הולך לפולקסווגן, גם בדגמים החדשים, על זה עצם הויכוח כאן, ולא על האם יונדאי זה רכב משתלם או לא.

(משתלם אגב זה נגזרת של השורש ש.ל.מ. ז"א מבחינה כספית, ומבחינה כספית הוא אכן זול יותר ולכן יותר משתלם לרוב האנשים :lol: אני חושב שאם היו הנחות סיטונאיות על הפולקסווגנים כמו שיש על היונדאים, והרבה רכבים שלהם בליסינגים השונים, הייתה רואה הרבה יותר אנשים איתם כי אנשים הולכים על מה שזול ונוצץ בד"כ)

אז בוא אני אגלה לך סוד, ברוב העולם VW לא יותר יקרה מהמתחרות, לפעמים היא גם זולה יותר, ע"ע הג'טה החדשה, ועדיין אנשים מעדיפים לרכוש משהו אחר, למה? אם אנשים היו הולכים על מה שזול ונוצץ היינו רואים הרבה מכוניות סיניות על הכביש, המון, הדאצ'יה דלתא הייתה הופכת ללהיט מכירות בסוף שנות ה80, ובטח דאצ'יה היו מקימים מרכז פיתוח בישראל ומי יודע איך המדינה הייתה נראית היום.

אי אפשר להשוות ברווז לחתול, הברווז של VW לא מתעלה על הברווז של יונדאי לשם השוואה, לפי דבריך עדיף לקנות ג'טה בת 3 ולא יונדאי חדשה, לאלנטרה החדשה יש ציון גבוה יותר מג'טה 2009 במבחני הריסוק, רגע הג'טה הזאת נמכרה גם ב2010, ואם אני זוכר נכון אז היא עדיין נמכרת בישראל, היונדאי בטוחה יותר.

הגדלתי לעשות ונכנסתי לאתר של היורו NCAP, רנו מגאן שנתת 2008 ויונדאי I30 שנת 2008 קיבלו את אותו הציון בדיוק.

גם הפאסאט הקודמת שנמכרה במקביל קיבלה את אותו הציון בדיוק, הגולף שהוצגה ב2008 קיבלה כוכב אחד יותר בהגנה על הולכי רגל וזה לא משהו שקשור לאיזה רכב אני מעדיף לשבת בו בזמן תאונה, בוא נמשיך, ב.מ.וו סדרה 1 פחות בטוחה מהחבורה, אמנם גם לה יש 5 כוכבים בהגנה על הנהג אבל כוכב אחד פחות בהגנה על ילדים וכוכב בודד בהגנה על הולכי רגל.

כל זה לפי הEURO NCAP, לא רציתי להביא נתונים של מבחנים אחרים כי חובבי VW נוטים לקטול כל מבחן שאינו EURO-NCAP.

יש את KNCAP, ANCAP, IIHS ועוד', בכולם התוצאות דומות מאוד.

וסתם בגלל שמדברים על מבחני ריסוק, בתוך שרשור של אמינות, שעל זה אי אפשר בכלל להתווכח, הנה סרטון חביב:

http://www.youtube.com/watch?v=Ukq-UUQAcZs דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

haters will hate

פורסם
אז בוא אני אגלה לך סוד, ברוב העולם VW לא יותר יקרה מהמתחרות, לפעמים היא גם זולה יותר, ע"ע הג'טה החדשה, ועדיין אנשים מעדיפים לרכוש משהו אחר, למה? אם אנשים היו הולכים על מה שזול ונוצץ היינו רואים הרבה מכוניות סיניות על הכביש, המון, הדאצ'יה דלתא הייתה הופכת ללהיט מכירות בסוף שנות ה80, ובטח דאצ'יה היו מקימים מרכז פיתוח בישראל ומי יודע איך המדינה הייתה נראית היום.

אי אפשר להשוות ברווז לחתול, הברווז של VW לא מתעלה על הברווז של יונדאי לשם השוואה, לפי דבריך עדיף לקנות ג'טה בת 3 ולא יונדאי חדשה, לאלנטרה החדשה יש ציון גבוה יותר מג'טה 2009 במבחני הריסוק, רגע הג'טה הזאת נמכרה גם ב2010, ואם אני זוכר נכון אז היא עדיין נמכרת בישראל, היונדאי בטוחה יותר.

הגדלתי לעשות ונכנסתי לאתר של היורו NCAP, רנו מגאן שנתת 2008 ויונדאי I30 שנת 2008 קיבלו את אותו הציון בדיוק.

גם הפאסאט הקודמת שנמכרה במקביל קיבלה את אותו הציון בדיוק, הגולף שהוצגה ב2008 קיבלה כוכב אחד יותר בהגנה על הולכי רגל וזה לא משהו שקשור לאיזה רכב אני מעדיף לשבת בו בזמן תאונה, בוא נמשיך, ב.מ.וו סדרה 1 פחות בטוחה מהחבורה, אמנם גם לה יש 5 כוכבים בהגנה על הנהג אבל כוכב אחד פחות בהגנה על ילדים וכוכב בודד בהגנה על הולכי רגל.

כל זה לפי הEURO NCAP, לא רציתי להביא נתונים של מבחנים אחרים כי חובבי VW נוטים לקטול כל מבחן שאינו EURO-NCAP.

יש את KNCAP, ANCAP, IIHS ועוד', בכולם התוצאות דומות מאוד.

הייתי שמח לקבל קישור למבחן ריסוק לג'טה בEURONCUP בלי קשר, כי מעניין אותי לראות משהו.

לפי דברי עדיף לקנות פולקסווגן משומש על-פני יונדאי משומשת. לא דיברתי על הדגמים החדשים כמעט וגם הכתבה לא מדברת עליהם בכלל, אז אין שום קשר. חוץ מהג'טה שאותה לא מצאתי כל הדגמים המקבילים של פולקסווגן קיבלו ציונים טובים יותר ממקביליהם מיונדאי. וזה הדבר היחיד שעדיף על פי דברי וכל דבר אחר יהווה הבנה לא נכונה של מה שאמרתי.

ועוד הערה/הארה, בודקים לא לפי מספר כוכבים, אלא לפי הציון שניתן מספרית, שהוא הקובע.

והכי חשובה זו ההגנה על הנוסעים ברכב, לפחות מבחינתי, ולא על מישהו אחר.

הרבה אנשים אוהבים מה שחדש ונוצץ אבל יש גבול גם אצל הפשרנים, אף אחד לא יקנה זבל עופות ממונע מסין הגזמת פה. :lol:

ולסיום, הנה המבחן האמיתי של הפולקסווגן טרנספורטר, מבלי שהיא מועמסת יתר על המידה כמו בסרטון שהבאת:

http://www.youtube.com/watch?v=qO_AfCFQR2M&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

פורסם

מועמסת יתר על המידה? זה רכב עבודה, אתה מצפה שיסעו עם ארגז ריק?

את הציון של הג'טה הבאתי מהIIHS, מבחן לגיטימי לחלוטין.

ולא, לא כל דגם מקביל מקבל ציון גבוה יותר, הבאתי לך דוגמאות מאוד טובות, איך פאסאט שנת 2009 ויונדאי I30 שנת 2009 קיבלו ציון זהה.

והנה מאיפה שקיבלתי את ההשראה:

אני רק הערה קטנה,

ברמת העיקרון, ואגיות חדשות עולות יותר מקוריאניות ממוצעות, אין ספק. - בישראל.

אבל אתה שוכח מספר דברים שיש בואגיות ואין בקוריאניות ושבשבילם לפחות לדעתי ההפרש שווה:

הנאה מנהיגה - ברור, VW מהווה אמת מידה בעולם הרכב בכל הקשור לחדוות נהיגה, הGTI מהנה מאוד, אבל לדבר בהכללה - לא תופס , אבזור משופר - אשמח לפירוט, אלא אם כן אתה מדבר על האופציה של חלונות נופלים, זה באמת משהו שהמתחרות מקוריאה לא מציעות, תשווה רכבים שמאובזרים שווה, האלנטרה החדשה משווקת ברמת אבזור מאוד גבוהה בעולם, הרכב היחידי בקטגוריה שמציע חימום למושבים הקדמיים והאחוריים, סתם משהו קטן.

מראה הרכב - וואלה, הכל נראה אותו חרא,ואם אתה מדבר על רכבים משומשים, אז וואגיות מזדקנות פחות טוב, העיצוב די בנאלי ושום דבר אינו פורץ דרך.

הרבה אפשרויות לשיפורים עתידיים - את זה אפשר להגיד כמעט על כל רכב, מספיק להריץ חיפוש על שיפורים להונדה, ניסאן, סובארו, טויוטה וכן לאחרונה גם ליונדאי, עם כניסתם לתחום מנועי הבנזין טורבו הם פתחו דלת לסדנאות רבות, אבל רגע אולי אתה מדבר על שיפורים בסגנון המגזין MAX POWER, שם לוקחים פולו עם מנוע 1.4 ומרכיבים עליה 300 ק"ג של פלסטיק.

בעקרון, אדם ממוצע שמשתמש ברכב לנסיעה מAל-B אולי יסתדר עם קוריאנית משעממת ופשוטה, אני לא.

בשבילי הרכב הוא יותר מאמצעי להגעה ממקום למקום - גם בשבילי, בשבילי רכב צריך לשבת טוב על הכביש, שההגה יהיה בעל משקל נכון, חלוקת משקל טובה, כוח, פינוקים ואמינות, כמובן הנעה אחורית, אני מעדיף הנעה אחורית על כפולה.

אה, במקום לקנות CC חדשה קניתי יפנית משומשת, יפנית בטוחה מאוד יש לציין. ואני אספר לך למה אמינות הוא פרמטר חשוב מאוד, כן רכב אמור להוביל אותי מAלB עם חדוות נהיגה מסויימת, זאת המטרה לשמה יש לנו רכבים, אני לא רוצה להתקע בדרך, אני לא רוצה להשאיר את הרכב שלי במוסך, אני לא רוצה בעיות, אני רוצה רכב אמין, בין אם זה בנסיעות לעבודה או בין אם זה נסיעות בין ההרים, אני מתעלל ברכב שלי, נוהג מאוד אגרסיבי, כשאני במוד של כייף המנוע מבלה הרבה בצמוד לקו האדום ועדיין - אמין מאוד.

אני מעדיף רכב פאר משומש למשל מאשר זבל הודי/קוריאני נוצץ וחדש. - זאת הבעיה, אתה קורא לכל דבר גרמני רכב פאר ולכל דבר קוריאני זבל, אז אני מעדיף פאר קוראני על זבל גרמני, איך אני?

ג'טה חדשה מנוע 2.5 עולה כמו יונדאי אלנטרה חדשה מנוע 1.8, למה יונדאי מוכרים יותר? אני באמת מחכה לתשובה כנה מצידך, למה האלנטרה ניצחה את הג'טה בכל מבחן השוואתי שקראתי לאחרונה? למה?

למה יונדאי מציעים 7 שנים אחריות? למה פולקסוואגן לא עושים זאת?

למה היונדאי ג'נסיס נבחרה למכונית השנה בצפון אמריקה?

תראה, אני מדבר על הרכבים הפשוטים, תבין שרוב האנשים לא יכולים להרשות לעצמם לקנות קאמרו חדשה (שהפסידה במבחן השוואתי ליונדאי ג'נסיס קופה), או אינסיגניה (שהפסידה במבחן השוואתי לג'נסיס סדאן) ובטח שלא אאודי S4 (שאל מולה אני יכול לשים תוצרת יפנית שתתן לה בראש באותו מחיר) , ככה שההשוואה הזו היא לא באמת ברת תוקף. אף אחד לא יבוא אליך בטענות אם תעדיף משהו זול יותר ברכבים בסגמנט הזה (לא מדובר על מחיר מדובר על תמורה), כי כולם איכותיים פחות או יותר.

הבעיה היא ברכבים הפחות יוקרתיים והיותר עממיים, שכאן כבר לפחות לטעמי, עדיף רכב משומש ומפואר שנותן לך הרבה יותר הנאה על פני משהו חדש אבל מאוד בסיסי. (בדיוק בגלל זה קניתי יפנית משומשת ולא פאסאט חדשה)

נו..... ?

haters will hate

פורסם

כאן לא תקבל תשובה.

יונדאי, גם בארץ וגם בעולם הציגה שיפור עיקבי מדגם לדגם, וכיום יש להם ארסנל מכוניות ברמה גבוהה בהחלט, שמפגינות אמינות גבוהה ותחזוקה קלה ופשוטה.

הדור החדש של דגמי יונדאי יישר קו סופית בכל התחומים, כן גם בבטיחות, ולא לחינם הם הפכו למותג הנמכר ביותר בארץ, וזה על רקע ירידה במכירות לציי רכב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...