Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברים,

מבקש לקבל עזרה בהחלפת רדיאטור החימום הפנימי בגולף 1.3, 1992, באחר שיפורק מגולף 1.6 1992.

למה אני חושב שצריך להחליף? אז ככה (סליחה שאני מתאר בפירוט רב. זה בשביל להזמין פרשנויות נוספות)

ביום ה' האחרון, שעת לילה, בסוף נסיעה בין-עירונית של 30 דקות מתגלה שלולית על הרצפה בצד הנוסע הקדמי. יום ו', צהריים, חם, נסיעה בין עירונית של שעה וחצי - הרצפה יבשה. מוצ"ש, לילה, טפטוף מסיבי מהאזור שמתחת למגירה מעל רגלי הנוסע הקדמי. בכל עצירה מתאספים אדים בקדמת הרכב מבפנים.

בבדיקה: חסרים 3 ליטר מים במערכת הקירור. ממלא המים. ממשיך לנסוע עוד שעה וחצי. תוך בדיקה האם חסרים מים והתבוננות קבוע בשעון חום מנוע. אין כמעט איבוד מים, כשבסוף נסיעה של שעה וחצי חסרים כ- 330 סמ"ק.

(אגב מחוג החום לא עבר בשום שלב את החצי).

בסיבובים נשפכת כמות מיים יותר מסיבית.

בשיחת טלפון עם מכונאי של סטרט (שירות דרך) אבחן המכונאי כי מדובר בנזילה מהרדיאטור הפנימי, ולדעתי יש צדק בדבריו.

אגב, לפני שבוע אובחן טרינטי מזגן דולף ולכן הוחלף בחדש + מולא גז מזגן. אני מציין את זה, כי יכול להיות שבטיפול משכו/נשענו על צינור שמוביל לרדיאטור חימום וגרמו לתקלה.

עוד משהו: תקלה כזו היתה גם לפני 3-4 שנים, ואז זה הסתדר מעצמו (כמו שקורה מידי פעם בכלי רכב ישנים לשמחת הבעלים).

מבקש את עזרתכם במפורט:

1. האם הדיאגנוזה נכונה, והאם יכולות עוד סיבות למתואר?
  2. החלפת הרדיאטור לא נראית לי מסובכת מידי, ואני רוצה להחליף לבד לרדיאטור שאפרק מגולף דור 2, 1.6 סמ"ק שברשותי. אבל לפני שאני מתחיל אשמח לדעת האם הרדיאטורים מתאימים? ואיך מגיעים לרדיאטור?

תודה!

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

אילן שלום רב !

הדיאגנוזה נכונה, אם כי קיימת אפשרות שאחד משני האפשרויות נכונות.

1- רדיאטור חימום פנימי נוזל.

או לחילופין הההצטרפות מקרים שהנזילה החלה סמוך לאחר תיקון המזגן יתכן וגרמו לקרע באחד הצינורות חימום, שהיה יבש הובלוי מלכתחילה.

מכאן ברור ששוה לאבחן במדוייק האם אכן אחד הצינורות בחיבור לרדיאטור לא נוזל, ואם כן להחליפו,וכך ההתלבטות באם להחליף רדיאטור חימום (בקיץ) תאבד מחשיבותה.

אני מניח שאתה לא מוכן לוותר על אופציית השימוש בחימום בחורף הישראלי החם?!

לגבי ההבדל בין שני הרדיאטורים, המתן לתגובות מוסמכות בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי גבר אמיתי,

בעבר הייתה ברשותיי גולף דור 2 שנת 1986 מנוע 1.3L ולפי דעתי מערכת החימום דומה לכן אנסה לתרום מספר טיפים מהזיכרון שלי.

בכדי לפרק את מחליף החום עלייך לפרק את כול הפאנלים מתחת לדש ולהרים את הדשבורד כלפי מעלה (בכדי להקל על העבודה רצוי לפרק את כול הדש ולשלוף אותו מהרכב).

תחילה תבדוק בתא המנוע בצד ימין בקיר האש האם שני הצינורות אחד שמוביל נוזל קירור למחליף חום והשני צינור חזרה מחוברים ומהודקים היטב.

אם כבר החלטת להחליף את המחליף חום רצוי מאוד לרכוש אחד חדש תוצרת גרמניה או מקורי בלבד. כמו כן עלייך להצטייד באטמים שתצטרך להכין לבד עבור המדפים.

איזה כייף לי :)

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סליחה על העלתו מחדש של הנושא הישן.

החורף קר, ולי נגמרים התירוצים לשכנע את אשתי להישאר עם הרכב האהוב עלינו. לכן, כנראה שנגזר עלי לתקן את החימום.

1. כמה יעלה רדיאטור חדש?
  2. אני יכול לפרק אחד מגולף מקבילה שמשמשת לי כתורמת, אבל מתלבט האם זה כדאי.
  3. מרק, מה הכוונה ב"כמו כן עלייך להצטייד באטמים שתצטרך להכין לבד עבור המדפים". איזה אטמים? איזה מדפים?
  4. כל טיפ נוסף יתקבל בברכה.

פורסם

המדפים שנשלטים על-ידי המנופים בלוח הפיקוד של החימום. האמת שאינני זוכר האם בגולף דור 2 קיים גומי אטימה המודבק על-גבי המדף.

אני לא בטוח שעדיין תוכל להשיג בארץ רדיאטור מקורי חדש.

תשאל את חבר הפורום רון אולי הוא זוכר.

תבדוק מחירים של רדיאטור בקישור המצורף.

http://seekpart24.com/vw/golf-ii-19e-1g1-83/1-8-i-syncro-cat-7174/heat-exchanger-100347

Pages from SSP_59 (Custom).jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, תודה על התגובה. מאיפה אני יכול להשיג שרטוטים כמו זה?

רון, או מישהו אחר, האם ואיפה ניתן להשיג רדיאטור חימום פנימי של גולף דור 2? כמה אמור לעלות?

אשמח לכל טיפ נוסף.

(אגב כדי לעצור את הנזילה, חיברתי את 2 היציאות של הפלאנג' שהולכות לרדיאטור הפנימי באמצעות צינור U)

תודה

פורסם

על איזה קליפסים אתה מדבר? איך אפשר להימנע משבירתם? ואיפה משיגים אותם?

• תוכן חדש...