Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לא מזמן בדקתי את האוטו מהסוג שרשום בכותרת אצל בן-אדם מבוגר שמוכר אותה, הוא יד ראשונה, אוטו שמור מטופל וכו' ...

המכשול הגדול שעומד בפניי זה השאלה כמה דלק היא תצרוך? האם היא תשתה כמו סוסהה ???

או שהיא תשתה כמו מכונית ממוצעת? בהנחה שאני ינהג כמו שצריך, בלי יותר מדי גז ברקס בעיר כדאי לנסות לשמור על מהירות אחידה וכו' ...

מחכה לעצתכם

פורסם

מנסיוני ברכב זהה 1:10 בנסיעה משולבת עירונית בין עירונית. 1:12 אם אתה נוסע בינעירוני.

צריכת הדלק אינה שונה מרכב 1600 סמ"ק מקביל, אמנם למנועי 1.8 רק כ- 103 כ"ס (בגרסת 8V) ו- 110 כ"ס (בגרסת 16V) אך מומנט עדיף.

פורסם

ה1.8 נחשב למנוע לא מוצלח במיוחד, הוא דיי עצל ולטווח רחוק הוא נוטה לפתח סדק בבלוק מנוע. מנועי ה 1.6 מסדרת ה TU עדיפים הן בצריכת הדלק והן באמינות לטווח רחוק. חפש אחת ממודל 2000-2001 (זה דגם חדש יותר ועדיף).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפי איזה אתר, ראיתי שעם 8 שסתומים האוטו צורך פחות דלק כאשר עם 16שסתומים האוטו צורך יותר דלק.

עם ה8 שסתומים- 14.5 ק"מ לליטר

עם ה16 שסתומים - בערך 13ק"מ לליטר

האם ייתכן שהמידע הזה נכון ? בדקתי אותו באתר הפארקרס

http://www.parkers.co.uk

אם זה שקלול של נסיעה בין עירונית ועירונית, אני משער לעצמי שזה סביר.

עד כמה זה משנה אם יש 8שסתומים או 16 ? על מה זה משפיע בעצם ?

ושוב, האם המידע שיש באתר הזה יכול להיות אמין ?

פורסם

כל המידע שתמצא באתרים רחוק מלהיות מציאותי ברכב בן 12-13.

אם חיסכון הוא בראש מעיינך, חפש אחד עם מנוע 1600 או אפילו 1400 ותיבת הילוכים ידנית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הגיוני, אתה צודק.

בתאכלס, נורא קשה למצוא רכב 1.4\1.6 ידני שמצב של ה 1.8 הזאת (בייחוד הקילומטרז' וזה שהוא טיפל במוסך מורשה). נובעת השאלה, האם הכסף שאחסוך עם ה1.4\1.6 יהיה באמת משמועתי ?

הכוונה היא לנהג עם צרכים כמו שלי, אינני נוסע כל יום זה אלף, אינני נוסע כל שבוע מחוץ לעיר, והמרחקים בעיר שלי הם יחסית קטנים (קרית-גת חח). הנסיעות מחוץ לעיר הם לרוב לבילויים ומדובר במרחקים של עד 100ק"מ הלוך ושוב(בערך).

אני לא מחפש עידוד כדאי לקחת את ה1.8, אבל אני רוצה לדעת עד כמה זה משמעותי.

מקווה שהבנתם את כיוון השאלה שלי.

פורסם

יש לי רכב דומה 5 דלתות כ-5 שנים, יכול להגיד שזה אחלה רכב מפנק וכיף לנהיגה, אמין יחסית לארופאיות ואין בעיות מיוחדות אודות לטיפול אוהב ומסור במוסכים מורשים

צריכת הדלק ממש רחוקה ממה שכתוב בפורום הצריכה האמיתית שלו כ-1:10 בנסיעה משולבת עיר וחוץ

בתוך העיר הצריכה גבוהה כ-1:8

זוהי פשרה בין רכב זול ומפנק לבין רכב יפני שצורך כמעט אותו דלק אולם לא מפנק...

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם

הבנתי, כנראה שה1.8 אוטומט תהיה בחירה ממש לא חסכונית.

כנראה שאני אמשיך לחפש קצת פיג'ו 306 עם 1.4\1.6 שמורה ומטופלת (מה שמאד קשה למצוא), ואם לא אפנה לכיוון אחר -

לפיאט פונטו של שנת 00-03

פורסם

לא הייתי ממהר לוותר על רכב שמור ומטופל מיד ראשונה.

צריכת דלק היא גורם חשוב אך עלות האחזקה של רכב בן 10-12 שנים תלויה בגורמים רבים.

לא כתבת מה הקילומטרז', מה מצב תיבת ההילוכים, וכו'.

יש לנו במשפחה 306 1.8 סלון 98 שעבר 3 דורות (סבא-אב-נכד) ונסע עד היום מעל 200 אלף קילומטר מבלי לגעת בראש מנוע או בגיר. לא מיועד למי שמחפש רכב ספורטיבי והמראה של דגם 4 דלתות אינו מלהיב, גם אין לו אמינות של סוברו DL, אבל בסך הכל זה רכב נוח מאד לנהיגה וזול לקניה.

פורסם

אני מצטער שלא שיתפתי את הפרטים האלו.

אז כך: פיג'ו 306 סלון, שנת99 1.8 אוטומט. יד ראשונה מבן-אדם מבוגר ועשיר, כל הטיפולים במוסך מורשה. עברה 136K ק"מ, בנסיעה האוטו היה בסדר גמור! הידית הילוכים קצת מתפרקת אבל זה לא משהו רציני, זה רק הפלסטיק. אין נזילות אין כלום, ממש אוטו שמור לדעתי.

אני לא ממהר לוותר, אבל לדעתי אם אמצא פונטו שמורה באותה המידה, אלך על הפונטו בגלל עניין של צריכת דלק.

מה אתה אומר ?

פורסם

אין הרבה מכוניות בשנתון כזה שהן יש ראשונה, קילומטרז נמוך והיסטוריה של טיפולים במוסך מורשה.

ידית הילוכים מתפוררת היא תופעה ידועה. גם ריפודי דלתות (בד) לא מחזיקים מעמד בשמש ונוטים להפרד.

בדוק היטב את כל המערכות החשמליות (נעילה מרכזית, חלונות חשמל, וכו') בדוק את פעולת המזגן.

לא הייתי מוותר על בדיקה מקצועית (במכון או במוסך).

גם אם כל הטיפולים נעשו במוסך מורשה, כדאי לבדוק מתי הוחלפה רצועת טיימינג לאחרונה. יש רישום ממוחשב של כל הטיפולים במוסך והמידע זמין לבעל הרכב.

פורסם

מנוע ה1.8 של psa בעל 8 שסט' הוא מנוע אמין אולם טיפה עצלן ולא חסכוני.

ה306 ככלל היא מכונית די אמינה, מאוד מאוד נוחה והתמורה לכסף היא הטובה ביותר שתוכל למצוא היום בשוק.

שוק יפנאומטית לא תתן לך תמורת הכסף שלך מה שהצרפתיה הזו מספקת.

בשנה הזו ועל המנוע הזה יושב הגיר הישן ולא הal4 החדש יותר שזה יתרון עצום כיון שהוא גיר עמיד ואמין יותר.

אם היא באמת שמורה כמו שאתה מתאר לא הייתי חושב פעמיים.

עוד אופציה שהייתי ממליץ לך לבדוק היא קסרה מאותו שנתון עם אותו מנוע וגיר ואותה שלדה רק מה שהמחירון שלה נמוך הרבה יותר והיא מגיעה לרוב מאובזרת יותר (סאנרוף-בחלק מהדגמים עוד..)

תוכל למצוא גם קסרה 1.4 ידנית שהיא הרבה יותר חסכונית ואמינה תמורת שניים וחצי שקלים.

בהצלחה

פורסם

הייתה לנו במשפחה אחת כזו עד לפני שנה, אחלה רכב.

יד ראשונה, עברה 290K ללא שום פתיחת מנוע או גיר.

הרכב לא טופל במוסך מורשה כבר מספר שנים.

להפתעתי הוכיח אמינות רבה.

אם הרכב שמור אז לא הייתי מוותר כ"כ מהר.

בהצלחה,

סער.

• תוכן חדש...