Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

השאלה היא, כמובן, כללית.

(קליק = הרעש גורם למשאבה לקפוץ).

אני די נבוך לשאול זאת, אבל רבאק, זה כל הזמן מסקרן אותי מחדש והחלטתי שכבוד עצמי לחוד וסקרנות לחוד.

כאשר אני ממלא מיכל מלא, אז מגיע הרגע בו נשמע קליק והמשאבה קופצת, כאילו היא סיימה. לאחר הקליק, עדיין ניתן להמשיך למלא דלק, כאשר יהיה עוד הפעם קליק בהמשך.

שתי שאלות, ברשותכם:

1. עד איזה "קליק", ניתן להגיע ? האם יש איזו מנגנון ביטחון שימנע זרימת דלק, כאשר המיכל מלא, ע"מ לא להשפריץ החוצה ?

2. נניח והמיכל הוא 60 ליטרים. מתי, בערך, יופיע הקליק הראשון?

נתקלתי בלא מעט סיפורים על אנשים בעלי מיכל X, אשר טענו שהצליחו למלא 2-3 ליטרים יותר מגודל המיכל.

תודה מראש.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יצא לי לקרוא בספר רכב (לא זוכר כבר של איזה רכב, אבל משהו חדש מהשנה שנתיים האחרונות) והיה כתוב שם שאחרי

2 או 3 קפיצות של המשאבה אם ממשיכים שוב זה יכול לגרום לנזק.

so far so good so what

פורסם

מישהו יכול להסביר איך זה בכלל עובד?

איך המשאבה יודעת שהמיכל התמלא? בדרך כלל אני רואה איך דברים עובדים אבל המשאת דלק הזאת עדיין חידה בשבילי :roll:

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

ברנגלר הזווית של פתח התדלוק הייתה מקפיצה את המשאבה כל הזמן, אני חושב שנוצר לחץ מכל האדים, בדיוק כמו שכשפותחים את המיכל יש מעין "פססס" לאו דווקא גובה הדלק, אני הרבה פעמים לוחץ ולוחץ עד שנשפך דלק החוצה כי אני מתעצבן שאחרי 2-3 קליקים המדיד לא עולה עד למקסימום. רק מה - יש לי שפריצר ומגבות נייק בשלוף, תמיד מנגב אחרי תדלוק.

haters will hate

פורסם

תמיד אחרי הקליק, אני מושך את הפיה קצת החוצה וממשיך לתדלק לאט לאט עד שהמיכל מתמלא לגמרי.

4 שנים כבר, ועדיין לא נגרם נזק כלשהו.

שונא גזענים !.

פורסם

נזק לא יגרם לרכב, אבל נזק לכיס שלך כן יגרם. הדלק העודף שתקוע בצינור שמוביל אל המיכל עלול להישפך דרך צינורית העודפים עם תחילת הנסיעה. בימים קשים כאלו, בהם ליטר דלק עולה יותר מליטר של קוקה-קולה, חבל על הכסף.

מה יוצא לך מתדלוק של עוד 2 או 3 ליטרים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש אויר במיכל דלק, בזמן התדלוק האויר יוצא מהנשם שלו. אם הנשם סתום האויר לא יצא אלא יהיה לחץ במיכל והמשאבה תקפוץ, אם ממלאים דלק מהר מידי והאויר לא מספיק לצאת, שוב נוצר לחץ והמשאבה קופצת.

אצלי לאחר הקפיצה הראשונה של המשאבה, שומעים את האויר יוצא בלחץ, אחרי שמפסיק לצאת אויר אפשר למלא שוב עד ששוב נוצר לחץ והמשאבה קופצת.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אחרי שהמשאבה "קופצת" אני נוהג להמשיך בתדלוק איטי ולאחר שהמשאבה קופצת בשנית אינני ממשיך יותר בתדלוק.

יאפ, זה גם מה שאני עושה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

גם אני שאלתי את עצמי את אותה שאלה, אז שאלתי את המתדלק והוא הסביר לי שיש לחץ מסוים במיכל (דלק חומר שמתאדה מהר מאוד, טמפ' רתיחה נמוכה) הדלק שגורם למשאבה להפסיק לשאוב, דרך אגב מניסיון אתה יכול למלא כמה שאתה רוצה גם אם המכל כבר מלא.. תשים לב שאם אתה מוציא לאט לאט את הפיה מהמכל אתה יכול למלא דלק בלי שהיא ''תקפוץ''.

יהיה טוב וטוב שיהיה טוב.

פורסם
נזק לא יגרם לרכב, אבל נזק לכיס שלך כן יגרם. הדלק העודף שתקוע בצינור שמוביל אל המיכל עלול להישפך דרך צינורית העודפים עם תחילת הנסיעה. בימים קשים כאלו, בהם ליטר דלק עולה יותר מליטר של קוקה-קולה, חבל על הכסף.

מה יוצא לך מתדלוק של עוד 2 או 3 ליטרים?

אם פנית אלי, אז סקרנות נטו.

דבר אחד עדיין נותר מעורפל: האם יש מנגנון ביטחון, אשר יפסיק את זרימת הדלק, במקרה והמיכל מלא/"מפוצץ" ?

פורסם

לא מומלץ למלא אחרי שהמשאבה קופצת. נכון שאפשר לדחוס, אבל הדחיסה הזאת באה על חשבון הנפח שהיצרן השאיר לאדי הדלק ולדלק עצמו להתפשט. זה צויין בבירור באחד מספרי הרכב שיצא לי לעיין בהם.

בכל אופן, גם אם מצליחים לדחוס אפילו 3 ליטר - מה זה כבר משנה? דוחה את התדלוק בעוד 30-40 קילומטר?

ולגבי שאלתך, מנגון הקפיצה באקדח התדלוק הוא מנגנון הבטיחות היחידי. אם יש בו כשל אז המשאבה תמשיך להזרים דלק עד שיעצרו אותה ידנית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם נכנס 12 ליטר ואין לך סמיטריילר אז כנראה שיש בעייה. יש רכבים בעייתיים כדוגמת הפז'ו 205 ששם המשאבה קופצת כל כמה שניות. צריך להכיר את השטיק הזה או למצוא את הזווית הנכונה של אקדח התדלוק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...