Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

פגשתי את הבנאדם, לא נראה איזה פרחח שמחפש למכור את הגרוטאה שלו. מבוגר כזה עם רושם טוב. עשיתי בדיקה ויזואלית לאוטו, נראה יפהיפה עם שריטות קטנות עד לא קיימות. צבע כסוף מטאלי.

נסעתי קצת ונוכחתי לגלות בעיות עם הקלאץ' שחרק על כל ס"מ של תזוזה וגם היה קשיח. מנסיון העבר זה מעיד על קלאץ' שבדרכו להסתיים.

חוץ מזה אוטו יציב עם כוח בלימה טוב, יחסית למישהו שלא מקצוען בתחום. (אני)

הוציא ספר טיפולים שנראה טוב עד לשנת 2008 עם מוסכים מורשים. משם והלאה לטענתו טופל במוסך פרטי שאינו מורשה ולכן חסר קצת תיעוד. טוען שעשה גיר לא מזמן אבל אין לו לבינתיים קבלה על זה.

הבחור דורש 29 אלף, והתחייב לבדיקה במכון שאני אבחר על הגיר, שלדה, ומנוע.

היו הרבה אי הבנות קטנות כאלו שבדיעבד אחרי שאני יושב וחושב על מה שהיה אני קולט שהייתי צריך לסגור אותם ולא להשאיר אותם באוויר, ואתם כבר תבינו למה. הוא התעקש לא משנה מה שאני משלם על הבדיקה, וכשקונים רכב אז "יש הרבה הוצאות לקונה" ניחא.

אחרי מספר התעקשויות מצדי והסברים שכשמתחייבים אז אם יש תקלות אז הוא משלם על הבדיקה, הוא התעקש שהאוטו תקין ולבסוף זה נזרק לאוויר שאם יהיה בעיות אז בסוף זה יהיה חצי-חצי. כשאני מנסה להזכר איך הסכמתי לדבר כזה אני אפילו לא מצליח. כנראה חוסר ריכוז שלי שכבר גורם לי להצטער על כל הסיפור הזה איתו.

אמר שיחתום על זכרון דברים אחרי הבדיקה. ואני חסר נסיון בקטע הזה ולא התעקשתי. בדיעבד אחרי שסיפרתי את זה לחבר טוב שכמעט הוריד לי סטירה על זה, הבנתי את הטעות שלי..

ובסוף בכלל לא נחתם שום דבר.. (את הלקח שלי למדתי)

היינו במכון קומפיוטסט בעפולה, זה התוצאות:

7317722.jpg

קיבלתי קצת חום אחרי שראיתי את זה. אבל בשיטוט קטן בפורום פה אני מגלה שהרוב זה כיסוי תחת שלא שווה התייחסות משמעותית.

אבל, מה כן משמעותי? הגיר? ציריות? הספק נמוך משמעותית?

אחרי שישבנו ושמענו את כל הליקויים הסברתי לו שיש לי עכשיו הרבה הוצאות אם אקנה את האוטו והוא מסכים להוריד מהמחיר, תלוי עד כמה יעלה לסדר את זה.

נכנסתי אחרי זה ישירות למוסך משראקה בעפולה (מורשה פולסווגן) והנחתי לו את דף התוצאות ואמרתי תן הצעת מחיר, אמר שיחזור אלי לגבי זה. נקווה לתשובה היום. (10.02.2011)

מה דעתכם?

פורסם

אם אני קונה רכב ולוקח אותו לבדיקה - אני גם משלם (ולא המוכר). מצידו של המוכר - שתקנה ללא בדיקה...

ולעניינינו - אכן חלק מהבדיקה באמת כסת"ח, אבל אני מודאג יותר מהמנוע - הספק נמוך ולחצי דחיסה לא תקינים. כ"כ - "אלמנט" של הזנחה - חוסר שמן במנוע (שיכול להעיד על מנוע שורף שמן או נזילה כלשהי).

המנוע דורש בדיקה נוספת (האם ברשותך אולי פלט של בדיקת קומפרסיה בצילינדרים? האם עשו בדיקה כזו?) וכן גם הגיר.

alfa 156 2.5.

פורסם

כסתאח כסתאח אבל ראבק כל הבדיקה איקסים , אני במקומך נקסט ! יש עוד הרבה מאוד פולויים שנת 2002 שתקבל מהם קצת יותר ווים , והפעם תלמד זכרון דברים תמיד יחתם לפני הבדיקה!

פורסם

לדעתי מיותר לחלוטין לחתום על זכרון דברים לפני הבדיקה במכון. זכרון דברים כזה יהיה מסוייג להחריד, ולא אחת תוצאות הבדיקה במכון הבדיקה אינם חד משמעיות דיו כדי להחליט חד משמעית מה מצבו של הרכב. לדוגמא - אם כתוב: "מעיכות בקצה קורת רוחב" - זה "שלדה" או "לא שלדה"? אם כתוב "נקישות בהעברת הילוכים" - זה "גיר" או "לא גיר"?

הלאה לגבי הרכב.

התוצאות לגבי המנוע מטרידות ביותר. חוסר שמן במנוע יכול להעיד על תקלה, והעובדה שהספק המנוע ירוד אכן מחזקת את התאוריה הזאת.

וזה לפני שהזכרנו את בולמי הזעזועים הפגומים, התקלה במגבים, הצמיגים...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה אתה אכן צודק , כי מבחינה הגיונית בעל הרכב אינו מוסכניק ואינו יודע מה מצבו של הגיר או המנוע ומזה אומר תקין ,

אבל שיש לך אוטו שאתה עושה לו טיפולים בזמן שהוא מושקע ולא מוזנח ואתה נוסע איתו ביום יום ואין רעשים מוזרים או סממנים כאלה ואחרים שיתריעו שהאוטו פגום או מכלוליו , אין שום סיבה שלא תתחייב לבדיקה, מתי לא מתחייבים ? כאשר ידוע לבעל הרכב שיש פה משהו לא טהור עם האוטו , שיש ריח של שמן , שבטיפול האחרון אמרו לו חביבי יש בעיות במנוע חייבים לטפל והוא לא עשה זאת , וכדומה וכדומה

אין ספק שזה תחום אפור כל הסוגיה של התחייבות בעל הרכב לגיר או מנוע , אני למשל מחייב את בעל הרכב במקרה ואמר שהאוטו לא עבר תאונה , מחייב אותו בדף זכרון הדברים לכתוב שהוא מתחייב לכך שהאוטו לא עבר תאונה , ככה שאם תפסתי אותו משקר לי הבדיקה עליו.

בזמנו עשיתי לאוטו בדיקה ובדיוק כמו שהבחור פה כתב בעל האוטו אמר לי "כן כן אל תדאג לא תרצה אני ישלם " בלי לחתום על כלום, התברר שהאוטו היה הפוך על הגב !!! עשה תאונה עבר פחחות כללית כל האוטו , יודע מה הנבלה הזה אמר לי ?

לא ידעתי מיצטער לקח את הרגליים ונסע .

לומדים מטעויות...

פורסם

אין להתחייב אף פעם בבדיקה בתור המוכר, אפילו אם אתה יד ראשונה ומכיר את מצב הרכב טיפ טופ.

הסיבה היא שלמשל אם הרכב שפשף בתחתיתו מדרכה (עליה/ירודה) וירשמו לך סעיף כדוגמת "שפשוף בקורה/מכה בקצה שלדה"

יש מצב שתצטרך לשלם את עלות הבדיקה (למרות שזה נתון לכמה וכמה משמעויות מנוגדות). גם אם ישנה בעיה מהותית ברכב - עדיף ליידע בע"פ, לפני בדיקה, שהקונה יידע מה הוא לוקח (או לא לוקח לבדיקה). כמובן שזה ישפיע על המחיר.

כ"כ - אין טעם בביצוע זכרון דברים לפני בדיקת הרכב, שכן כפי שכתב צביקה - זה נתון למשמעויות רבות (ולאו דוקא ברורות).

alfa 156 2.5.

פורסם

אני ממש חולק עליך , יש פה הקטנת ראש מגוחכת מצידך , אני לא נתקלתי בחיים ברכב ולא שמעתי בחיים על רכב שירד מדרכה שיפשף את "הריצפה" וזה היה נחשב לפגיעת שילדה , שתיפגע השילדה היא צריכה להיפגע כמו שצריך ! , ולא שיפשוף . אלה אם כן ירדתה מדרכה של חצי מטר בקפיצה עם האוטו אז תישא בתוצאות של מעשיך

לדוגמה אצלי יש קצה שילדה מינורי ככה הגדיר את זה שמאי הרכב של הביטוח לפני 3 שנים, ביצעתי בדיקה ברכב עבור קונה , והבודק אומר שיש לי פגיעת שילדה ולא מינורית , אז אמרתי לו שהוא טועה והבאתי את המסמכים של השמאי ואכן כתוב שם פגיעת שילדה מינורית , והבודק לא ידע אפילו איך לאכול אותי .

לא תמיד מה שהם אומרים זה נכון , לפעמים הם טועים אבל באמת כל דבר לקחת למקרה גופו ולהתייעץ לא צריך ישר לקנות את הרכב באותו יום שעושים את הבדיקה, הכי חשוב זה להיות כנים , לספר בדיוק יתרונות מול חסרונות של הרכב ושהמתעניין ברכב יעשה את השיקולים שלו וההחלטות שלו קרי כמו הבחור כאן , אבל אם תשאל אותי , מכוון שיש כל כך הרבה פולו ביד 2 כמו זבובים אין טעם להיתקע על אוטו עם כל כך הרבה בעיות זה פשוט ביזבוז זמן וכסף

פורסם

לא עניין של הקטנת ראש - הגישה שלך תמימה (נתתי דוגמה אולי לא כ"כ מוצלחת. אני מכווה שלפחות הכוונה ברורה).

יש מצבים "גבוליים" שזה לא שחור ולבן.

alfa 156 2.5.

פורסם

הייתי "בולע" את ה400-500 ש' של הבדיקה וממשיך לרכב הבא.

הבלאי לא סביר לרכב בן 8 שעבר 152K ק"מ.

נראה על פניו שהרכב הוזנח (ראבאק, אתה בתור מוכר רכב לא היית לפחות בודק שמן בערב שלפני בדיקת הרכב?) וחבל שאתה תישא בהוצאות של ההזנחה הזו בעתיד.

תעלה את הפלט של הדינמומטר ואת דו"ח הקומפרסיה, אם יש לך, שנראה מה זה בדיוק "הספק נמוך".

נפלא מבינתי איך אדם סביר מסוגל לנהוג ברכב ששני בולמי הזעזועים הקדמים שלו פגומים וכל הג'וינטים במע' ההגה משוחררים.

גם כך, הצעצוע הזה עם הגלגלים הזעירים, אינו פלא של יציבות ואחיזת כביש.

אני גם לא הייתי מסיע את משפחתי ברכב שכל צינורות הבלם שלו דולפים.

ושלא יתן לי את התירוץ של "אני לא מכונאי". אם הרכב היה מטופל במוסך רציני, היו "עולים על זה" בטיפול התקופתי.

גם הצלחות והרפידות כנראה לא שופצו זמן רב ומשם הרעידות שהרגיש הבוחן (אסור לו לכתוב זאת מכיוון שלא פירק גלגלים, את זה אמור היה המכונאי לעשות בזמן הטיפול התקופתי שכנראה לא בוצע מ-2008.)

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
אני ממש חולק עליך , יש פה הקטנת ראש מגוחכת מצידך , אני לא נתקלתי בחיים ברכב ולא שמעתי בחיים על רכב שירד מדרכה שיפשף את "הריצפה" וזה היה נחשב לפגיעת שילדה , שתיפגע השילדה היא צריכה להיפגע כמו שצריך ! , ולא שיפשוף . אלה אם כן ירדתה מדרכה של חצי מטר בקפיצה עם האוטו אז תישא בתוצאות של מעשיך

לדוגמה אצלי יש קצה שילדה מינורי ככה הגדיר את זה שמאי הרכב של הביטוח לפני 3 שנים, ביצעתי בדיקה ברכב עבור קונה , והבודק אומר שיש לי פגיעת שילדה ולא מינורית , אז אמרתי לו שהוא טועה והבאתי את המסמכים של השמאי ואכן כתוב שם פגיעת שילדה מינורית , והבודק לא ידע אפילו איך לאכול אותי .

לא תמיד מה שהם אומרים זה נכון , לפעמים הם טועים אבל באמת כל דבר לקחת למקרה גופו ולהתייעץ לא צריך ישר לקנות את הרכב באותו יום שעושים את הבדיקה, הכי חשוב זה להיות כנים , לספר בדיוק יתרונות מול חסרונות של הרכב ושהמתעניין ברכב יעשה את השיקולים שלו וההחלטות שלו קרי כמו הבחור כאן , אבל אם תשאל אותי , מכוון שיש כל כך הרבה פולו ביד 2 כמו זבובים אין טעם להיתקע על אוטו עם כל כך הרבה בעיות זה פשוט ביזבוז זמן וכסף

ופה אני בבעיה. אין פולו ביד 2, ואין זבובים.

אני כבר חודשיים משוטט שם כמו חתול רחוב מחפש מה לאכול. אין. עסקאות חרא, אנשים שקרנים שמשנים עובדות, ושחלקם אפילו לא באמת רוצים למכור את האוטו.

זאת העסקה הראשונה הנורמלית שנפגשתי ולמען האמת אני דיי מיואש..

אחרי הסתכלות מעמיקה אני יכול לפסול בכיף חצי מהדף הזה שזה בולשיט.

השאלה היא מה עם בלוק המנוע? והגיר?

למישהו יש נסיון עם מה שנכתב? אופן הטיפול?

פורסם

הרכב הזה לא במצב טוב, נקודה (קרא שוב מה נכתב לגבי הממצאים).

האם יש לך פלט של בדיקת הקומפרסיה למנוע? האם עשו בדיקה כזו? (אם כן - העלה לפורום)

אל ייאוש. חיפוש רכב משומש יכול להיות קצת מייגע. עם הזמן יגיע הנסיון.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני הסברתי את זה גם ל2 האחיות שלי שרצו לקנות רכב, את רומא לא בנו ביום אחד וגם לקנות אוטו זה לא בשבוע

לי לקח למצוא את הבייבי הבלונדינית שלי , יודע כמה זמן ? חצי שנה !

אבל מה ? יד 2 43 אלף קילומטר מזקנה , שקל היא לא הורידה לי מהמחירון ובצדק , האוטו היה פיקס ! עם איזה חיוך חזרתי הביתה ... :lol:

תחכה זה ישתלם מבטיח לך, אני עם האיביזה 4 שנים כבר מתקרב ל5 ואני פשוט לא רוצה למכור אותה !

פורסם

חבר'ה צריך את עצתכם, אני ממש מבולבל.

דיברתי עם מישהו בכיר ממוסך משראקה בעפולה אחרי שהוא ראה את הצילום של הבדיקת רכב. הוא אמר את הדברים הבאים:

-הם כיסו את התחת שלהם מכל כיוון אפשרי וקיצוני.

-מצד שני 85 אחוז ממה שהם כתבו זה חארטה. שוב כיסוי תחת. לא יודע איזה תחת, אבל נגיד..

-מנסיון שלו גם שהוא תיקן בעבר רכבים שנשלחו אליו עם רשימה פי 2 יותר גדולה משלי, הם עדיין כתבו שיש בעיות.

-הייתה עליהם כתבה בכלבוטק, יצאו פארשים. יענו חארטה כל הסיפור שלהם.

-בתכלס הרכב בסדר אם אני מוריד לו עוד 4 אלף שקל מהמחיר. הצלחתי להוריד אלפיים בלבד ולהשאיר 2 רמקולים סבבה כאלה של cerwin vega שהוא רצה לקחת.

-עם טיפול של 2000 ש"ח על דברים לא משמעותיים חוץ מכאבל קלאץ', האוטו יהיה במצב טוב.

וגם נזכרתי בנתון מאוד מעניין.

בזמן הבדיקה של הרכב בקומפיוטסט שמתי לב שלקראת הסיום הבוחן ניגש למחשב והתחיל לשנות שם דברים שנראים בדיוק אותו דבר כמו על דף התוצאות. במשך כ10 דקות הוא רק שינה נתונים. מצבע ירוק (שזה תקין) לצבע צהוב (שזה צריך תיקון) ואפילו חלק לצבע אדום (שזה כבר לא תקין על גבול החובה החלפה)

בדף אחריות שלהם כתוב בפירוש שהכל נעשה אוטומאט ע"י מכונה. וואלה? חארטה. חצי מהדברים הבוחן עשה. וגם אחרי זה שינה את התוצאות ידנית.

יכול לראות שזה היה בסופו של דבר תקין?

הורדתי את המחיר ל27 אלף, הבנאדם גרזן בונקר לא מוכן לזוז שקל יותר מזה.

מה אני עושה עכשיו?

פורסם

מזה אוטומטי , המחשב לא קולט את רמת נזילת השמן ואומר אוקי , פה נוזל 200CC אז זה ירוק , זה עובד בצורה שיש סרגל כלים לכל נושא קרי מנוע קרי גיר וכו' וזה מתחיל בירוק אצל כולם ולפי המצב האמיתי של הרכב הבוחן מוריד אותו לכתום או לאדום או משאיר בירוק תלוי במצבו של הרכב,

אני לא הייתי הולך על זה או שכן הייתי הולך והייתי אומר לו שאתה רוצה לקחת את הרכב לבדיקה במכון בדיקה אחר כי משהו פה נראה לך חשוד לגמריי, אתה ממש עקשן פשוט רד מהאוטו ותמצא אחד אחר תחכה כל יום הרשימה ביד 2 מתחדשת אל תעשה טעות שבסוף תשלם עליה ביוקר!

פורסם

אני אשמח אם מישהו יגיד לי מה בכלל טוב בכול הבדיקות האלה?

כי בדיוק עשיתי בדיקה לרכב אתמול, לקחתי את הנתונים למוסכים לקבלת הצעת מחיר, ובתכלס, הם אמרו לי בסופו של דבר להביא את הרכב, להרים אותו ושם כבר הם יראו מה באמת לא בסדר ומה סתם כסת"ח.

אז השאלה למה בכלל צריך את כול זה? אני אישית מרגיש שזרקתי 500 שקל בשביל שיגידו לי ערימת חרטוטים כשממילא אני הולך למוסך והוא בודק לי את הרכב שוב.

• תוכן חדש...