Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני או A1 או מיטו ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל החברים היקרים,

אני מעוניין לרכוש רכב חדש (2011)אבל מתלבט מה לקנות. ההתלבטות היא בין שלושה רכבים: מיני קופר (1.6), אאודי A1 , אלפא מיטו אשמח לקבל את דעתכם ולשמוע את עצתכם. וכמו כן לקבל חוות דעת בנושא סחירות הרכבים. צריכת דלק ועלויות שוטפות.

בתודה מראש!!!

פורסם

מבחינת עלויות אחזקה שלושתם באותה רמת יוקרה מבחינת טיפולים אני מאמין שהביטוח לאודי יהיה מעט יקר יותר, הסחירה ביותר ממה שהצגת כאן זה בין A1 למיני כשהנבואה ניתנה לשוטים ולך תדע מה יקרה בעוד שנתיים 3 אבל אודי זה שם מוכח בשוק הרכב הישראלי ואני מאמין שגם הוא יחזיק את הערך בצורה טובה יותר אבל שוב לך תדע...

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

למיני שוק "חזק". כמובן, כמו כל רכב, אם תרצה למכור אחרי זמן מועט תיתקל בקשיים כי המחיר יהיה קרוב לרכב חדש, לכן מדובר על לאחר כמה שנים.

A1 הייתי מוציא מהמשוואה שכן המיני והמיטו בעלות ערך מוסף כל אחת בתחומה (מיטו היא אלפא.. אין צורך להוסיף והמיני היא כבר מזמן מותג צעיר בעל "הצהרה"). אני הייתי הולך על אחד משניהם.

פורסם

אתה מסתכל עליו כרכב שנמכר מעל המחירון, בוא נסתכל מאידך מהצד השני המיני הוא רכב עם מחירון מאוד גבוה לשנתון שלה ובטח לשאר הרכבים באותה הקטגוריה (לאו דווקא מבחינת יוקרה אלא גודל) ולרוב למי שיהיה את הסכום הזה לא יהסס לרגע להכנס לסוכנות של קאמור ויזמין לו חדשה, כן גם בעוד 2-3 שנים המשפט הזה תקף..

מעטים מאוד יהיו אותם ילדים שבזיעת אפם ירכשו אותה כיד שניה כי אין להם לקפוץ עוד כמה אלפים בשביל רכב חדש..

בוא נקרא לילד בשמו למיני יש סטיגמה כרכב נישתי של ילדים עשירים

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
מבחינת עלויות אחזקה שלושתם באותה רמת יוקרה מבחינת טיפולים אני מאמין שהביטוח לאודי יהיה מעט יקר יותר, הסחירה ביותר ממה שהצגת כאן זה בין A1 למיני כשהנבואה ניתנה לשוטים ולך תדע מה יקרה בעוד שנתיים 3 אבל אודי זה שם מוכח בשוק הרכב הישראלי ואני מאמין שגם הוא יחזיק את הערך בצורה טובה יותר אבל שוב לך תדע...

אאודי שומרת על ערך? ממש...

היו לי 2 A6 ואכלתי הרבה קש עד שנפטרתי מהן. רק היום הציעו לי A3 טורבו 2009 ב-120 אש"ח במקום 150 אש"ח, ויש עוד על מה לדבר. למרות שה-A1 היא נישתית וחמודה (מישהו אמר נשית?), אני בטוח שהמיני תשמור טוב יותר על הערך מכיוון שהיא נחשבת "מותג" נחשק. האלפא היא היפה, הביצועיסטית והמיוחדת ביותר, הכי "גברית" אבל רק תראו מה קורה ביד2 - יש המון כאלו למכירה, אחרי שנה אחת בלבד. כנראה שלהיות פונטו משודרגת לא מספיק אבל לזכותה ייאמר שהיא באמת יפהפיה, בעלת נוכחות מדהימה וזולה משמעותית מהמיני המתומחרת בצורה פשוט שערורייתית.

אני הייתי הולך על המיטו או האאודי רק בגלל ההתנהלות של קמור. אבל אם כבר סופר מיני מעוצבת ומאובזרת עם נוכחות - מה לגבי ה-DS3? הבנתי שהביקורות עליה מצויינות ובאופציית הטורבו הידנית היא אפילו מבצעת ברמה של הוטהאצ' מן המניין.

עוד אפשרות היא הבימר סדרה 1- קצת יותר גדולה, אבל לא יקרה יותר ובעלת הסמל הנכון.יש גם את הפולו TSI, קצת פחות יוקרתית אבל מאוד איכותית וכמובן - משאירה קצת עודף בכיס.

מיקי

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

המלצה הכי טובה באמת זה לגשת לסוכנויות ולנהוג על הרכבים.

לדעתי המיטו תיתן לך את התמורה הכי טובה משלושתם.

המיני חלושה מידיי ויקרה מידיי ביחס לתמורה.

האודי קצת משעממת במראה וחלשה יותר מהמיטו.

המיטו היא יותר אמוציונאלית ויותר נכונה במחיר.

אומנם אני משוחד אבל עם עוד קצת חריגה מהתקציב תקבל אבארט קבריו אוט' שתיתן ערך ברמה שונה לחלוטין..

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

נוכחות? היא קצרה בחצי מטר מהמיטו ו20 סנטימטר מהמיני. יש לה נוכחות של קופסת גפרורים.

היא עדיין 500, ואי אפשר לטעות במראה.

למיטו יש את הנוכחות הבולטת ביותר לדעתי, תמיד שאני רואה אחת אני מעיף מבט שני לראות אילו עוד אלמנטים של עיצוב פספסתי.

פורסם

לפני שאתחיל אציין מראש שרכשתי A1 1.4 אוטומט סטייל עם תוספות שונות מגרמניה.

אתה יכול לראות את זה שאני משוחד או לא לבחירתך.

את המסע שלי לרכב התחלתי עם תקציב של 200K כאשר אני מוכן לחרוג 10% אם אמצא את הכלה המיועדת לי.

הרכבים שעלו לפרק היו דווקא A3 שירוקו שני ליטר וג'יטיאיי ועוד פזילות לכיוונים אחרים כמו RCZ וכד'..

לבסוף הלכתי על האאודי הזו מכמה סיבות..אחת מהן היא שדווקא היא מבין ההאאדי עד עכשיו שומרת ערך טוב מאד

השניה היא שעלויות הדלק והביטוח שלה היו זולות משמעותית משל כל שאר הרכבים.

השלישית היא שאפשר לבחור אי אילו תוספות שתרצה לרכב ולעשות לו קסטומיזציה אישית הן בחיצוניות והן באיבזור.

הסיבה האחרונה היא שקיבלתי הנחה מאד מאד מאד יפה מאאודי..

יש עוד הרבה סיבות שלא יהפכו להיות רלוונטיות כי אני משוחד..

אגב האאודי שלי בצבע כחול עם קשתות כסופות וגאנט 17 בדיוק כמו שהיא בסוכנות..

התוספות שהתקנתי מגרמניה מרצון הן המערכת של בוס חלונות מוכההים על הדרך גולם לי במחיר מפתח חכם וחבילת אלומיניום לפנים הרכב.

אני מאד הייתי מרוצה ממנה שכן היא יותר זולה מהמיני שמלכתחילה אני לא ממש אוב את העיצוב שלה והרגישה לי יותר מרווחת מהמיטו .

ואומרת לך את זה חובב אלפות..

ככה שמשוחד אני לא כל כך..

אשמח לשמוע על הבחירה שלך לבסוף.

פורסם

לא כל כך הצלחתי להבין היכן את/ה מצוי/ה, האם בארץ או בגרמניה. עוד פחות מזה אני מבין כיצד ניתן לשפוט ירידת ערך של אוטו הנמכר בסך הכל מספר חודשים מועט, גם כאן גם בעולם. אשר לתכונות, בשל חוסר היכרות ממשי, אין לי אלא להסכים. אלא שצורתו של האודי הקטן, משמימה מעט, ודאי יחסית למתחרות האחרות כאן וגם גג או קורות בצבעים שונים, לא ממש מפיגים את השעמום.

פורסם

אתה חושב שהיא משמימה אבל שוב זה טעם אישי בגלל זה אני טוען שאוטו קונים עם הלב ומנהל הבנק בסופו של יום.

אני מאוד אהבתי את הלוק של הפנסים הקדמיים והאחוריים ואת הגריל של אאודי תמיד אהבתי..אני חושב שזה מתחבר לי יופי.

אני גר בארץ..ואני מודד את זה ע"פ המחירון של יד שתיים לדוגמא שמראה שבשנה הוא איבד 5K זה עדיין לא אומר שזה יהיה המצב אבל זה אומדן נחמד...מעבר לזה שבאמת כראיה ברורה אני שם את כל המיטו שנמצאות כרגע למכירה כיד שניה ובמגרשים את העובדה שהמיני של במוו היא הכי יקרה ובאמת מי שהולך לכיון הרכב הזה בעל אמצעים לקנות חדש בטח כשהמחיר של יד שתיים הוא גבוהה יחסית..

אני חושב שבשקט אפשר לקרוא לאאודי של היום רכב סחיר הרבה יותר מבמוו או אלפא..אבל שוב זו דעתי האישית בלבד ..אני גם שם דגש על הסביבה שאני חיי בא אני לדוגמא עד היום לא פירסמתי אף רכב או התאמצתי ברגע שהעברתי בסביבתי הקרובה שאני מוכר רכב הוא נמכר למכר או מכר של מכר...

כל אחד ושיקוליו...

ככה רואות את זה עיניי..

המיני יקרה מאד לטעמי..בגלל זה גם הפכה להיות יותר דגם נישה של בני עשירים מאשר רכב קטן ומפנק.

אני חושב שבמבחן ההשוואה צריכות לעמוד הA1 והמיטו.

כשאני מסתכל על שתיהן החבילות דומות מאד והעניין שלך אמור להיות עניין הלב..

אגב יש מבחן השוואתי באתר אוטו של שני הרכבים אני לא אחד שמתייחס למבחנים אבל כשתקח אותן לנסיעות מבחן אולי הוא יתן לך כמה דגשים על מה לשים לב.

מישהו יכול להסביר לי למה ברכב קטן שכזה צריך בקרת אקלים ועוד מפוצלת?סליחה שגנבתי שאלה מהשרשור.

• תוכן חדש...