Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי יזדקק בקרוב לרכב על מנת להגיע לעבודה ובחזרה. גם אני אשתמש בו מדי פעם כדי לנסוע לבסיס במקום לנסוע עם הראלי.

הדרישות הן:

1.עד 10K ש"ח

2.כמה שיותר חסכוני

3.כמה שיותר אמין וזול לתחזוקה (אם זה רכב פשוט לתחזוקה עצמית אז בכלל מעולה)

ק"מ צפוי הוא 35K ק"מ ואולי אף יותר מזה,95% ממנו בכבישים מהירים.

אני התמקדתי בדיזל היות והסולר זול מהבנזין וחסכוני יותר (תחנת דלק ליד הבית מוכרת סולר ב6.58).

אין התייחסות למראה/נוחות/בטיחות/ארץ מוצא/גוון עור.

בינתיים חשבתי על סקודה פליסיה דיזל (מנוע 1.9 של ואג?) או אולי סקסו 1.5 דיזל.

אני אשמח לעוד המלצות לרכבים מתאימים.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אני חושב שכדאי לך לבחור קודם כל רכב עם גיר ידני.

דבר שני תשקול את הדייטסו שרייד רכב מאוד חסכוני אמין והתחזוקה שלו יחסית זולה וקלה.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

פולו קלאסיק SDI או סיאט קורדובה SDI.

אלה שני רכבים זהים, צריכת סולר 1:18 משולב.

רכבים פשוטים ואמינים ללא תחרות.

אבל, אל תמהר, תחפש מכונית במצב סביר.

אני מתחיל לסבול רק מזה שאני מדמיין נסיעה שנתית של 35 אלף ק"מ בשרייד :cry:.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

vladclar אולי אתה יודע אם המנוע בפליסיה הוא כמו בפולו ובקורדובה או שזה מנוע שונה?

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

המנוע 1900 סמ"ק דיזל בפליסיה הוא מנוע של פולקסוואגן (כמו המנוע 1600 סמ"ק בנזין).

רק מנוע בנזין 1300 סמ"ק לא פותח בVW.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

המנוע של הסקודה ניו פליסיה (מבדיקות שביצעתי שחשבתי לקנות רכב כזה, גם דיזל, וטוב שלא רכשתי, כי הנסיעות המצטברות שלי בחודש הן באיזור ה500-600 ק"מ כרגע, ולא מצדיקות דיזל. אולי בשירות הצבאי כן יצדיק אם אחזור יומיות מאיזור המרכז או משהו), הוא EDI.

בסקודה פאביה, בפולקסווגן פולו ובסיאט קורדובה המנוע היה SDI, על פניו אמור להיות הבדל כלשהו ביניהם.

לכן בפירוש הייתי מציע לשקול אחת מאלו למעלה, למרות שאני לא פוסל גם את הניו פליסיה, רק כדאי לחפש אחת מאובזרת עד כמה שניתן (ישנו דגם עם כרית אוויר אחת וABS, למיטב ידיעתי הוא המאובזר ביותר).

הסקסו די חלש ואנמי, אבל בהחלט יהיה חסכוני.

חשוב לדעת שכל מנוע דיזל שאיננו טורבו לא יניב ביצועים מדהימים, אבל צריכת הדלק תפתיע לטובה. זו אחת הסיבות שהייתי שמח אם הייתה לי פאביה TDI 1.4 של 70 כ"ס. הרכב היה רואה תחנת דלק אצלי פעם בחודש במקרה הטוב.

הייתי ממליץ גם לבדוק פיאט פונטו HSD 1.7, יש מספר מצומצם יחסית של מכוניות מהדגם הזה, אבל הוא עשוי להתאים.

לא פחות מוצלח גם פיאט פונטו ספייס, די אמין וחסכוני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אבא שלי החזיק סקודה ניו פליסיה בתור מונית שלא עברה כל כך הרבה בחייה יחסית למונית אבל הבלאי שהיה לה אוי הבלאי, הרכב פשוט התפרק לגורמים ממליץ להתיחס לרכב הזה בחשדנות יתרה עקב ניסיון כואב כלכלית.

בכללי הגיר האוטומטי של סקודה (לא יודע אם הוא משותף גם לשאר רכב VAG) הוכח כלא אמין לא פחות מה AL4 האגדי.

פיאט פונטו שנת 2000-1 יכולה להכנס לך בתקציב ותהיה חסכונית לא פחות מרכב דיזל ואחזקתה תהיה זולה יותר מבחינת חלפים.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

אתה יודע שהרכבים עם מנועי הSDI והEDI (וגם רכבים רבים עם מנועי הTDI החזקים והטובים) נמכרו בארץ רק עם גיר ידני?

לא ראיתי סקודה ניו פליסיה אוטומטית אחת, לא 1.3, לא 1.6 ובטח שלא 1.9 EDI (וטוב שלא ראיתי, כי כנראה שהיה לו די קשה לנסוע).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בוקר טוב

אני הייתי הולך בכיוון שונה 306 1.4 ידנית תמצא אחד שמור וק"מ נמוך (להבדיל מהקורדובה\פולו קלאסיק יש לך סיכוי למצוא אחת כזו) תשאיר כסף לישור קו אבל בסה"כ אתה תוכל בנסיעה בין עירונית להוציא 1/16+ בנהיגה רגועה

אוטו נוח לנסיעה וחלקים בשפע.

פורסם
אתה יודע שהרכבים עם מנועי הSDI והEDI (וגם רכבים רבים עם מנועי הTDI החזקים והטובים) נמכרו בארץ רק עם גיר ידני?

לא ראיתי סקודה ניו פליסיה אוטומטית אחת, לא 1.3, לא 1.6 ובטח שלא 1.9 EDI (וטוב שלא ראיתי, כי כנראה שהיה לו די קשה לנסוע).

אכך כך הניו פליסיה היתה ידנית, האוקטביה סטישן היתה אוטומטית וב600K על הכבישים בארץ הוחלף 3 פעמים גיר

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

אז ככה הפלסיה ירדה מהרשימה. אילו דגשים צריך לבדוק בקורדובה/פולו עם מנוע SDI?

בנוסף ראיתי סיאט אינקה עם אותו מנוע נדמה לי. השאלה היא אם היא חסכונית כמו הקורדובה?

ורנו מגאן דיזל רגיל,שווה להסתכל עליה או שהן לא שורדות היטב את השנים?

פורסם

למה לשים לב?

שלא היתה מונית, שיש תיעוד של הטיפולים (קבלות מהמוסך , זה בטוח לא יהיה מוסך מורשה פולקסוואגן), מצב של משאבת סולר (תראה שהיא לא מזיעה), גובה המצמד, מיזוג תקין, חלונות חשמל תקינים ואת כל השאר (טסט אריך ככל האפשר, צמיגים במצב סביר, פנסים).

החיפוש אחרי רכב כזה במצב שווה אפילו להתחיל להתעניין יכול לקחת הרבה זמן.

אבל למי שיש סבלנות, בסופו של דבר ימצא.

גילוי נאות - היתה ברשותי פולו קלאסיק SDI מודל 2000 במשך 5 שנים, נסעה על בסיס יומי לירושלים.

קיבלתי אותה עם 70 אלף ק"מ, מכרתי עם 240 אלף - התקלה הראשונה (רצינית ) הופיעה אחרי 200 אלף ק"מ (מדחס של המזגן).

דיברתי לפני כחודש עם זה שקנה ממני את הרכב (לפני 4 שנים) - העסק שלו נמצא לא רחוק מביתי . הוא סיפר שהרכב הצטיין באמינות ועכשיו נמכר לבעלים הנוספים עם קרוב ל 400 אלף ק"מ.

את המסחרית אל תיקח, יש סיכוי טוב, שבנוסף לכמות המטורפת של הנסיעות עשו ממנה משאית (עם כל מה שמשתמע מכך).

פורסם

ממליץ להזהר מהפונטו HSD. מקור פיאטי מוסמך מאוד אמר שאכן המכונית חסכונית ואמינה, אבל בגלל מספרן המועט בארץ ואנינות מופרזת מבחינת דרישות מוסך, זו מכונית ממש לא כדאית.

אשמח לשמוע ממישהו שיש או היתה לו שטעיתי!

דב

המנוע של הסקודה ניו פליסיה (מבדיקות שביצעתי שחשבתי לקנות רכב כזה, גם דיזל, וטוב שלא רכשתי, כי הנסיעות המצטברות שלי בחודש הן באיזור ה500-600 ק"מ כרגע, ולא מצדיקות דיזל. אולי בשירות הצבאי כן יצדיק אם אחזור יומיות מאיזור המרכז או משהו), הוא EDI.

בסקודה פאביה, בפולקסווגן פולו ובסיאט קורדובה המנוע היה SDI, על פניו אמור להיות הבדל כלשהו ביניהם.

לכן בפירוש הייתי מציע לשקול אחת מאלו למעלה, למרות שאני לא פוסל גם את הניו פליסיה, רק כדאי לחפש אחת מאובזרת עד כמה שניתן (ישנו דגם עם כרית אוויר אחת וABS, למיטב ידיעתי הוא המאובזר ביותר).

הסקסו די חלש ואנמי, אבל בהחלט יהיה חסכוני.

חשוב לדעת שכל מנוע דיזל שאיננו טורבו לא יניב ביצועים מדהימים, אבל צריכת הדלק תפתיע לטובה. זו אחת הסיבות שהייתי שמח אם הייתה לי פאביה TDI 1.4 של 70 כ"ס. הרכב היה רואה תחנת דלק אצלי פעם בחודש במקרה הטוב.

הייתי ממליץ גם לבדוק פיאט פונטו HSD 1.7, יש מספר מצומצם יחסית של מכוניות מהדגם הזה, אבל הוא עשוי להתאים.

לא פחות מוצלח גם פיאט פונטו ספייס, די אמין וחסכוני.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...