Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרפה מטורפת בכרמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 175
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ירדתי היום דרך כביש בית אורן, הכביש עדיין נפלא.

הנוף נורא.

המון אנשים נסעו לראות את נזקי השריפה בצורה ישראלית קלאסית.

נסעו בחוסר ריכוז תוך כדי צילום הנזקים, עצרו בשולי הכביש בצורה מאוד מסוכנת, ועוד.

כאילו שכביש בית אורן לא מספיק מסוכן...

קצת לפני הגשר ירדתי מהכביש ועליתי בכביש צר ודיי נטוש לכיוון גבעת וולפסון.

הרבה פעמים בסופי שבוע הייתי מטייל באיזור ותמיד הרגשתי שהכביש הזה לא באמת בארץ, כל כך שקט, כל כך ירוק.

אלו תמונות מהיום...

דניאל.

DSC_0019 small.jpg

DSC_0007 small.jpg

DSC_0022 small.jpg

DSC_0041 small.jpg

DSC_0064 small.jpg

DSC_0068 small.jpg

DSC_0080 small.jpg

DSC_0084 small.jpg

אני שונא את הקיץ!

פורסם

התמונות הנ"ל מעציבות אותי באופן נורא ועושות לי שחור בעיניים (תרתי משמע).

רציתי גם לראות במו עיניי מה נשאר מהירוק שכ"כ אהבתי.. אעשה זאת ברגע שיזדמן ושכמות הסקרנים תרד.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

מאחר והכרמל הוא ה"חצר האחורית" שלי ומאחר ולפחות פעם בשבוע אני עושה בו מסלולים בכדי לנקות את הראש, החלטתי לחזור אליו בשבת (במידה ומזג האויר לא יהיה נוראי כמו שחוזים).

תמונות אפרסם בשבת, מקווה לא לבכות שם יותר מידי...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

התמונה של אהובה תומר ז"ל שוכבת פצועה היא התמונה הקשה ביותר.

נכון שהגופות השרופות זה מחזה מחריד אבל הסבל שלה הרבה יותר קשה בעיניי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עיתון הארץ:

"אזור היערות בין ירושלים לבית שמש (הרי יהודה) עשוי להיות המוקד הבא של שריפה גדולה, מהסוג המתפשט במהירות לשטחי יער ויישובים. הקרן הקיימת, האחראית לניהול רוב שטחי האזור, מתקשה לנקוט צעדי מניעה חיוניים כמו דילול יערות ויצירת חיץ בין היערות והיישובים. באחרונה הוגשו לארגון ממצאי מיפוי סיכון שריפות בהרי יהודה. לפיו, שריפה גדולה עשויה להתפשט במהירות ברכסי אזור ולפגוע בעיקר בשטח שבין היישובים צובה, צור הדסה ואשתאול.

צוות חוקרים מהטכניון, בראשות פרופ' יוחאי כרמל, עשה מיפוי סיכון אש בהרי יהודה, בהסתמך על מודלים של פעילות האש ומהירות התפשטותה. מיפוי דומה, שנעשה לפני שלוש שנים באזור הכרמל, חזה במידת דיוק רבה אלו אזורים ייפגעו בשריפה הגדולה שהיתה בחודש שעבר.

התמונה הכללית העולה מהמחקר היא שהאש תתפשט במהירות ברכסים הגבוהים של הרי יהודה, ובמהירות נמוכה יותר בוואדיות החוצים אותם. ההתפשטות המהירה ביותר צפויה להיות במשולש היישובים אשתאול, צובה וצור הדסה, ובשטח הנמצא מצפון לבית שמש.

החוקרים המליצו לקרן הקיימת לרכז טיפולי דילול הצמחייה ויצירת אזורי חיץ במוקדי הסיכון. במיוחד המליצו ליצור מיד אזורי חיץ סביב היישובים צובה, אבן ספיר, איתנים, רמת רזיאל. אך גם סביב משרדי הקרן הקיימת הנמצאים באשתאול."

למרות השריפה בכרמל, עדיין אין פסי הפרדה אפקטיבים בהרי ירושליים, ובמקום זה זורקים כסף על ציוד לכבאים , שלא היה יכול לשנות הרבה בשריפה בכרמל. במעט מהכסף הזה אפשר היה להקים ולתחזק פסי הפרדה ביערות שהיו יכולים למנוע את האסון בכרמל.

כרגיל , לא לומדים ולא מסיקים לקחים.

יהודה

פורסם

אתה מזכיר לי את כל אלא שתמיד מגיבים פה כשהם מקבלים דו"ח משוטר תנועה "שילכו יטפלו במשפחות הפשע", אין שום קשר בין אחד לשני.

מי שצריך לטפל ביערות ובקוי האש, שיטפל בזה!

בלי שום קשר, אם אני מזמין מכבי אש לשריפה בדירה עירונית בקומה חמישית (ומעלה), אני אשמח לדעת שיש להם ציוד חדיש ומשאית-סולם שמגיעה לקומה חמישית (ומעלה כמובן), או שאם השריפה היא באמצע פרויד, שהכבאית בכלל מסוגלת לטפס את העליה או שלאורך כל כביש 90 יש רק תחנה אחת שמאוישת ע"י כבאי בודד!

מכבי אש צריכים רענון של הציוד ושל התקנים וישא"ק!

פורסם

לא יהיה ניצול אפקטיבי של התקציבים.

קודם צריכים להפוך את מכבאי האש לרשות לאומית אחת גדולה, כמו המשטרה או השב"ס, אחר כך להתחיל לשפוך עליהם כסף.

בלי יד מכוונת כל הכסף הזה ילך לריק.

הבעיה שגם הכבאים לא בדיוק תלית שכולה תכלת, הם לא רוצים להפוך לרשות לאומית כי אז לא יוכלו להתאגד ולצאת לשביתות, זה אסור לי פה חוק וזו הסיבה שמעולם לא שמעתם על שביתה בשב"ס או במשטרה.

למרות זאת אין ספק שזה הצעד הנכון וצריך אדם עם ביצים שילך עם המהלך הזה עד הסוף ולא יפחד מאיומים כאלה ואחרים מכל מני גורמים בעלי אינטרס.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

להגיד פה את מה שמאכילים אותנו בעיתונות זה טוב ויפה אבל תראה באיזה מצב נמצאים הציודים של שרותי הכבאות ותזכיר לי מתי בפעם האחרונה אתה זוכר ששרותי הכבאות שבתו (שבתו, לא הפגינו על מצוקת תקציב הציוד, את זה הם דווקא עשו הרבה).

בהחלט כדאי שתהיה פה רפורמה של שרותי הכבאות ושיהיה תאגיד ארצי אבל שוב למנוע תקציבים על רקע התניית הרפורמה?

חמורות לשמה!

פורסם

בוודאי שצריך להתנות תקציבים בשימוש נכון ומושכל בכסף. אתה לא מצפה שיישפכו כסף סתם?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין שום בעיה, שיעשו רשימה של כל הציוד שדרוש, שיקבלו הצעות מחיר והמדינה תשלם.

להתנות את העניין, שוב, ברפורמה שתתרחש אולי, אחרי האסון הבא, לדעתי האישית זאת חמורות לשמה.

אם יש בתקן ציוד לא תקין שאמור להציל חיים, קודם כל מחליפים ומשדרגים אותו.

שמע, אם היית רואה שהם מקבלים ב 40 השנים האחרונות מליונים על גבי מיליארדים ומצב שרותי הכבאות הוא כמו היום, הייתי מסכים איתך אבל הם הגיעו למצב הזה לא בגלל שהם שובתים ולא בגלל שהם מקבלים את הכסף ושורפים אותו על נהנתנות ושוחד, הם הגיעו למצב הזה כי לא נותנים להם כסף!

• תוכן חדש...