Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחשיב שלי לרכב פרטי חדש כולל:

ירידת ערך - 1000 ש"ח בחודש.

רישוי וביטוח -900 ש"ח בחודש (כולל נהגים צעירים וחדשים).

דלק - 750 ש"ח לחודש

טיפולים שוטפים - 100 ש"ח לחודש.

לא מתחשב בהוצאו מימון - למרות שאם הכסף היה שוכב בבנק ולא נוסע על גלגלים הייתי מרויח עליו כמה עלפי שקלים בשנה.

סה"כ 2650 ש"ח לחדוש.

הקאטש - מדובר בכסף שיורד מהנטו.

את עלויות הליסינג מחשבים בברוטו. אם נגלם 2650 ש"ח לחודש נגיע לפחות ל-4000 ש"ח ברוטו, - כלומר ככל הנראה שרכב הליסינג משתלם. אפילו אם משלמים הוצאות נסיעה כםפי שמקובל אצל המעסיק 0הציבורי) שלי - כרטיס חופשי חודשי ברוטו.

תאונות - שוות אם פוגעים ברכב הפרטי או ברכב הליסינג.

עכשיו נוסיף את הנוחות שבכל 3 שנים מקבלים רכב חדש ולא צריך לדאוג לקניה ומכירה, ולא נתקעים עם רכב בן 6 שמבלה במוסך יומיים מספר פעמים בשנה.

לכן לעניות דעתי (הלא מקצועית) ההפרש בין אחזקת רכב ליסינג לרכב פרטי לא גדול. אם מסתמכים על רכב ישן הרי שרכיב ירידת הערך מצטמצם, אבל רכיב עלות תיקונים ואבדן זמן עולה, כך שיש קיזוז בעניין זה.

כלכלנים ויועצי מס - בבקשה תקנו אותי אם אני טועה בעניין הברוטו והנטו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לצערי אנשים פה מגזימים (כרגיל?). רכב פרטי (חדש, לא רלוונטי להשוות רכב חדש למשומש) מאבד כ-15K ש"ח בשנה. ביטוח זה כ-5K ש"ח אם אין לך ילדים (כלומר אם יש לך בבית נהג חדש/צעיר המחיר של הביטוח קופץ משמעותית). טיפול זה כ-1K ש"ח לשנה. הגענו ליותר מ- 20K ש"ח לפני שבכלל נסעת אפילו ק"מ 1 בחודש.

צריכת דלק של משפחתית היא באיזור ה-1:12 וגם זה נתון של רגל עדינה על הגז (1:10 הרבה יותר מציאותי, במיוחד למי שגר במרכז), שזה אומר למי שנוסע לפחות 15K ק"מ בשנה (שזה רוב האנשים בארץ) מינימום 8K ש"ח הוצאות על דלק.

אז הנה הגענו ל-30K ש"ח הוצאות לנהג אידיאלי (בלי ילדים שמקפיצים את מחיר הביטוח, נהג שנוסע כמו סבתא והנסיעות היחידות שלו זה לעבודה ולסופר).

שלא תבינו לא נכון, אני גם נגד ליסינג, אבל אני לא מסכים עם הפסיקה שהוא הרוע בהתגלמותו. ברור שכל עליית מס על הליסינג הופכת אותו לפחות כדאי. בנוסף ליסינג הוא פונקציה של חוזה, יש מקומות עבודה שלא מפסידים הפרשי פנסיה, ויש מקומות עבודה שמשתתפים בהוצאות הדלק (או מבטלות תשלום על דלק/קנס על ק"מ גבוהה בעת החזרת הרכב וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
התחשיב שלי לרכב פרטי חדש כולל:

ירידת ערך - 1000 ש"ח בחודש.

רישוי וביטוח -900 ש"ח בחודש (כולל נהגים צעירים וחדשים).

דלק - 750 ש"ח לחודש

טיפולים שוטפים - 100 ש"ח לחודש.

לא מתחשב בהוצאו מימון - למרות שאם הכסף היה שוכב בבנק ולא נוסע על גלגלים הייתי מרויח עליו כמה עלפי שקלים בשנה.

סה"כ 2650 ש"ח לחדוש.

הקאטש - מדובר בכסף שיורד מהנטו.

את עלויות הליסינג מחשבים בברוטו. אם נגלם 2650 ש"ח לחודש נגיע לפחות ל-4000 ש"ח ברוטו, - כלומר ככל הנראה שרכב הליסינג משתלם. אפילו אם משלמים הוצאות נסיעה כםפי שמקובל אצל המעסיק 0הציבורי) שלי - כרטיס חופשי חודשי ברוטו.

תאונות - שוות אם פוגעים ברכב הפרטי או ברכב הליסינג.

עכשיו נוסיף את הנוחות שבכל 3 שנים מקבלים רכב חדש ולא צריך לדאוג לקניה ומכירה, ולא נתקעים עם רכב בן 6 שמבלה במוסך יומיים מספר פעמים בשנה.

לכן לעניות דעתי (הלא מקצועית) ההפרש בין אחזקת רכב ליסינג לרכב פרטי לא גדול. אם מסתמכים על רכב ישן הרי שרכיב ירידת הערך מצטמצם, אבל רכיב עלות תיקונים ואבדן זמן עולה, כך שיש קיזוז בעניין זה.

כלכלנים ויועצי מס - בבקשה תקנו אותי אם אני טועה בעניין הברוטו והנטו.

סבבה נזרום איתם. על רכב פרטי אתה משלם 4K ברוטו ועל ליסינג אתה משלם 3K ברוטו.

אבל אחרי 3 שנים אתה "מוכר" את הליסינג באפס שקלים, את הרכב הפרטי אתה מוכר ברווח אחרי 3 שנים (הרבה יותר מה1K הפרש ברוטו). זה הרווח של חברות הליסינג.

עכשיו תקח את זה בחשבון שלך, זה משנה לך משהו?

פורסם
סבבה נזרום איתם. על רכב פרטי אתה משלם 4K ברוטו ועל ליסינג אתה משלם 3K ברוטו.

אבל אחרי 3 שנים אתה "מוכר" את הליסינג באפס שקלים, את הרכב הפרטי אתה מוכר ברווח אחרי 3 שנים (הרבה יותר מה1K הפרש ברוטו). זה הרווח של חברות הליסינג.

עכשיו תקח את זה בחשבון שלך, זה משנה לך משהו?

אל תשכח שאני גם "קונה" אותו ב-0 שקלים, לעומת זאת אני מפסיד את ירידת הערך של הרכב הפרטי (שאותה חישבתי בצורה שמרנית מאוד ב-1000 ש"ח לחודש) כך שהחישוב שלך לגבי ה"מכירה" שגוי.

יותר מכך - אותם 120K שהייתי מוציא כדי לרכוש רכב נשארים בבנק לטובת צרכים אחרים, ואם אותם צרכים לא קיימים אני יכול להרויח תמורתם כמה אלפים, אפילו בהשקעה שמרנית. אם את הרכב אני רוכש באמצעות הלואה ההפסד עוד יותר גדול שכן הריבית על ההלואה תהיה בד"כ יותר גבוהה מהריבית שאקבל על פקדון בבנק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אל תשכח שאני גם "קונה" אותו ב-0 שקלים, לעומת זאת אני מפסיד את ירידת הערך של הרכב הפרטי (שאותה חישבתי בצורה שמרנית מאוד ב-1000 ש"ח לחודש) כך שהחישוב שלך לגבי ה"מכירה" שגוי.

יותר מכך - אותם 120K שהייתי מוציא כדי לרכוש רכב נשארים בבנק לטובת צרכים אחרים, ואם אותם צרכים לא קיימים אני יכול להרויח תמורתם כמה אלפים, אפילו בהשקעה שמרנית. אם את הרכב אני רוכש באמצעות הלואה ההפסד עוד יותר גדול שכן הריבית על ההלואה תהיה בד"כ יותר גבוהה מהריבית שאקבל על פקדון בבנק.

בסדר אבל הליסינג עולה 3500 מהנטו בערך (לפי שיטת המיסוי החדשה החל מינואר) שזה יותר ממה שעולה להחזיק אותו רכב כפרטי. בנוסף בקנייה פרטית יש לך מבחר הרבה יותר מגוון והתאמה אישית יותר מדויקת ולכן גם יותר הנאה מהרכב.

פורסם
אך ישנו אבל גדול. לא מומלץ להגיע עם רכב זה היכן שבא לי. רק היכן שיש חניות בטוחות. אז סופרים לא. מועדוני לילה לא. גם רוב ביקורים אצל חברים לא. הרכב עומד בחניותו הבטוחה כביכול בין הפגר אשר איננו נוסע שנים רבות ולכן איננו פותח את דלתותיו לבין המדרכה או בחניה המוסתרת במקום העבודה. אם פתאום צריך להגיע למרכז פתח תקווה או למקומות אחרים המועדים לפרענות, אני מעדיף לקחת מונית ולא לסכן את הפח היקר ואת צבע הפרלמוטר הלא ניתן לשיחזור.

את הגישה הזאת אני מתקשה להבין.

הרכב אמור לשרת אותך, ולא ההפך.

למה לא מומלץ להגיע עם הרכב לאן שבא לך?

מה הבעיה לנסוע לסופר\חברים?

קנית רכב בשביל לנסוע במונית?

על איזה רכב מדובר?

גם הרכב שבסמלון שלי הוא מקבוצה 4.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
את הגישה הזאת אני מתקשה להבין.

הרכב אמור לשרת אותך, ולא ההפך.

למה לא מומלץ להגיע עם הרכב לאן שבא לך?

מה הבעיה לנסוע לסופר\חברים?

קנית רכב בשביל לנסוע במונית?

על איזה רכב מדובר?

גם הרכב שבסמלון שלי הוא מקבוצה 4.

אסביר מי מה נובעת הגישה. באביב הייתה התקופה בה אישתי היחזירה את רכב הליסינג אך טרם רכשה את הטרנטע שיש לה כרגע ולכן עשינו קניות ברכבי. ואז כאשר הגענו לסופר גדול אחד התלהט בינינו הויקוח. אמרתי אני חונה בחוץ באיזו פינה מוסתרת ונילך קצת ברגל. היא דרשה שאעמוד בחניה כמו כולם. כאשר ניכנעתי וניכנסתי לחנייה - איזו בן מעוטים דפק את הרכב. התיקון עלה 15.000 ש"ח. כמובן שמבן המעוטים אין מה לקחת - הכל על חשבונינו (השתתפות עצמית 2000 ש"ח , עליית הביטח כ-4000 ש"ח למשך 3 שנים, ירידת הערך של הרכב שלא הוכרה ע"י השמאי - כ-2000-5000 ש"ח, בכל זאת הוחלפה הדלת ונעשו תיקוני פח בכנף).

אז עם הרכב הפרטי אתה חי בידיעה שדבר כזה עלול לקראות בכל רגע ורגע והסיכוים לכך גדלים משמעותית כאשר מסתובבים במקומות המיועדים. ועם הליסינג - מה היכפת לך. אגב, רוב הליסינגים ממשיכים להסתובב עם השריטות נוסח זו שנעשתה לי ללא למצמץ עפעף. זה נקרה איכות חיים.

פורסם

ran1, תהיה רציני. לחברי הפורום יהיה קשה מאוד לענות על על השאלה הזאת אם לא תציין מה הנסועה הצפוייה שלך, כמה אתה מרוויח ומה כולל חוזה העבודה שלך. כדי לענות על השאלה היא האם כלכלי לקחת ליסינג או לא אז תוכל לבדוק באחד ממחשבוני הליסינג (http://www.ccalcs.com/php/index.php?page=LeasingCalc) ולקבל תשובה (מספרית) הרבה יותר מדוייקת.

באופן אישי, אני שונא רכבי ליסנג, החזרתי את שלי כאשר עברתי מקום עבודה ורכשתי רכב ישן ומהנה במקומו אולם ניצלתי את העובדה כי הנסועה השנתית שלי ירדה ל 13K שנתי.

לסכם: (ללא התיחסות לפן הכלכלי)

יתרונות ליסנג:

-פחות כאב ראש ברכישה/טיפול.

-פחות כאב לב במקרה של נזקים לא משופים (המקרה של א פ לדוגמה)

-רכב מודרני יחסית.

חסרונות ליסנג:

-מבחר קטן מאוד של רכבים לבחירה.

-זמן השימוש המקסימלי ברכב אינו עולה על 3 שנים ולעיתים שנתיים (אפילו אם נפלת על רכב שאתה נהנה ממנו תצטרך להחזירו)

-רמת הטיפולים של חברות הליסנג נמוכה. אפילו אם לא אכפת לך לשפוך מנוע עקב שימוש בשמן מנוע זול, יהיה אכפת לך שהצמיגים והבלמים יעבדו כמו שצריך.

-בדרך ככל, הרכבים מגיעים עם איבזור מינימלי.

פורסם

אני הייתי בדילמה הזו בדיוק עד לפני כמה חודשים.

יום ראשון החזרתי את רכב הליסינג לאחר שרכשתי רכב יד 2.

הפונקציות העיקריות שאתה צריך לקחת בחשבון זה את מספר הקילומטרים שאתה נוסע בשנה ואת אמינות הרכב שרכשת במקום הליסינג בהתאם למצבו הנוכחי כמובן.

אני יכול לאמר שהסיבות שבגללן מראש לקחתי רכב ליסינג היו:

א. לא היה לי שום הון עצמי לרכישת רכב באותה תקופה ולא רציתי להסתכן בהלוואות.

ב. קילומטרז' מעל 20K בשנה ובאותם ימים שווי המס היה 1300 ש"ח או קצת יותר...

ג. חוסר רצון להתעסק עם טסט, ביטוח, טיפולים

ד. רכב חדש

ה. זה פשוט נוח

ו. בחברה בה אני עובד - לא מורידים לי מההפרשות הסוציאליות בעקבות הירידה בשכר הברוטו שלי כתוצאה מלקיחת הרכב.

עם הזמן - ההשכרה של הרכב הזה הפכה למטרד יותר מאשר משהו מועיל - כי:

א. שווי המס החל לטפס בצורה מכוערת עד לאזור בו הרכב כבר לא משתלם לאחזקה.

ב. תלות בתחנות דלק פז שהפריסה שלהן באזורים בהם אני גר ועובד היא לא נוחה מבחינתי.

ג. אני חובב מערכות אודיו והעובדה שלמישהו יש מפתח לרכב שלי ושלוקחים לי את הרכב לטיפולים מבלי שאהיה נוכח פשוט הכניסה אותי לסרטים.

ד. התברר לי שהקילומטרז' השנתי שלי הוא בלחץ 22K בשנה

בסופו של דבר הגעתי למסקנה שלא משתלם יותר להחזיק רכב ליסינג למרות הנוחות הרבה בדבר ואז עמדתי בפני שתי החלטות

ההוצאה שלי על הרכב היא בערך 3K נטו + 500 ש"ח של שווי נסיעות שהקרבתי בעבור הרכב ליסינג

ולכן עמדתי בפני ההחלטות הבאות:

ב3.5K לחודש אני יכול או לקנות רכב יחסית חדש אמין וחסכוני באזור ה60K לרכישת הרכב ואז בעצם להנות רק מהוצאות תחזוקה ודלק ולחסוך

או לקנות רכב חדש דנדש כמו סוזוקי אלטו ולהנות מרכב חדש + תצרוכת דלק מגוחכת ולחסוך...

או לקנות רכב מנהלים יד 2 גדול ומפנק ולא לחסוך מהסכום הזה אלא להנות פחות או יותר באותו הסכום או פשוט לחסוך פחות.

-- ההחלטה שלי בסוף נפלה על רכב מנהלים גדול שיכלול גם את הקריזה שלי למערכות סטריאו וגם יאפשר לי ולאשתי להתרחב למשפחה בנוחות ולחסוך קצת פחות ממה שהייתי חוסך על רכב ברמה נמוכה יותר.

מה שלא יהיה, נכון לעכשיו זה נראה כמו הדבר הנכון לעשות - כי אם לא יבינו שאם מכל דבר טוב שיש בארץ הזאת ישר ינגסו את כל מה שטוב בדבר הזה - תחום הליסינג בארץ יקרוס!

אני לא רוצה להיות שם כשזה יקרה - וכמו שזה נראה - זה יקרה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שלום רב!

קראתי בעיון את התגובות לשאלת מליון הדולר שהיא האם לקחת רכב ליסינג או לא?

אז יש אנשים שזה מתאים להם ויש אנשים שלא.

יתכן שיש אנשים שכן יהיו מוכנים:

לנסוע במכוניות בסיסיות ולא מפנקות בעליל (קבוצה 1\2)

לשלם את מחיר הליסינג העיקר שיהיה מי שיקח למוסך\טסט ושאר המנהלות הקשורות לרכב.

וכמובן הידיעה שיש להם דלק ל25K-30K קילומטר לנסוע לעבודה ולכל יעד שנפשם תחפוץ.

לעומת זאת יהיה אנשים שלא יהיו מוכנים לתנאים המצויינים לעיל כי:

רוצים לבחור בעצמם איזה רכב ואיזו רמת גימור.

רוצים להנות כשהם נכנסים לתא הנוסעים, רוצים לשבת בנוח בפקקים, רוצים להמנע מרכישת כריות וריפודים לכיסאות הלא נוחים.

רוצים לדעת שהאוטו שלהם מטופל כראוי בחלקים איכותיים וביטחותיים

יהיו כאלה שרק בגלל העיקרון שלא לתת יד לליסינג שהורס לנו את שוק המכוניות.

המחירים ישתנו בהתאם לכמה חשוב לנו כל סעיף.

השאלה שנשאלת באמת, היא האם אני מוכן לשלם כסף רק כדי שיקחו את האוטו במקומי למוסך?

או לחלופין לשלם ולספוג את מחירי הדלק השערורייתיים (במקרה שהמעסיק משלם)?

פורסם

אייל,

אתה לא מבין מדוע מי שהחזיר פוקוס ליסינג קנה אחת פרטית. אתה צריך להבין גם שלא כולם מחפשים לגרד סיבובים ואפס למאה.

גם לא לכולם יש חשבון הוצאות פתוח ואותן התחיבויות.

הפוקוס מתאימה לי מאד. נוח לך לנסוע עם חמישה אנשים ברכב? אני משער שאצלי יותר מרווח.

מה לגבי בוסטר + סלקל מאחורה ובלי שתאלץ להדביק את המושב הקדמי לדש בורד? אצלי אין בעיה.

מה לגבי עגלת תינוק שבקושי נכנסת אצלי בבגאז' יחד עם ה"אמבטיה" של העגלה, ואצלך אין סיכוי?

וכל זה באמינות יחסית מצויינת ובעלויות שוטפות (טפו טפו) סבירות מאד.

רואה? צרכים היא מילת המפתח.

ואגב מי שישמע כמה תקדים אותי I30 או מאזדה 3 במיאוץ או בתגובה. כנראה שבעיקר הרעש גורם לך לחשוב שהן מהירות יותר.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

מחשבון יכול להגיד לך כמה בדיוק אתה משלם על הליסינג, כדאיות זה משהו די אישי ויש המון שיקולים לא מדידים כספית שם.

ד"א - בחישוב נראה לי ששכחו (או שלא שמתי לב) את החזר הוצאות נסיעה של העובד במקרה שמחזיר את הרכב.

פורסם

אין חכם כבעל נסיון...

אחרי 10 שנים רצופות של מנעמי הליסינג לפני כמעט שנתיים החזרתי את הפוקוס שלי (עלות נטו אחרי כל החישובים 3600ש"ח)וקניתי 306 ידנית (לחסכון בדלק) ואת הרכב של אישתי (מת בדיוק באותה תקופה) החלפנו למולטיפלה.

נסועה שנתית שלי לבד כ 30K+ בשנה (גם הנסועה ברכב השני גדלה).

בשורה תחתונה בשנה הראשונה חסכתי כמעט 1500 ש"ח לחודש (אחרי חישוב כל ההוצאות (כולל עץ ריח לרכב)).

בשנה השניה כנראה (בלי עין הרע) נגיע לחיסכון של 900 ש"ח בחודש וזה אחרי כמעט 7K ש"ח תיקונים השנה.

וכולל ביטוח מקיף.

מסכים לגבי דבר אחד ברמת הבטיחות צנחנו (בשאיפה לשידרוג חזרה בזמן הקרוב).

המסקנה שלי

אם יש לך אפשרות לא לקחת ליסינג לקנות איזה רכב ולהיסתדר שנה שווה ניסיון ולראות מה יוצא מבחינת חיסכון (תמיד אפשר לחזור לליסינג).

בכל מקרה אם הפער עומד על +/- 300 ש"ח לחיסכון לטובת הפרטי שווה השקט הנפשי ולהישאר בליסינג.

תצליח

• תוכן חדש...