Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה בר-מזל והחברה שלך לא מורידה לך את עלות הליסינג מהשכר, אז אכן אתה משלם רק את שווי השימוש שזה בערך 3000 ש"ח ברוט - אשריך.

ברב החברות מורידים לך את עלות הליסנג (או "קצובת רכב") - כתוצאה מזה קטנה לך ההפרשה לפנסיה וצריך להוסיף את שווי המס - בסה"כ קרוב ל-3500 ש"ח נטו עובר מזדה 3 / פוקוס / I30 וכד'.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

shachar2 זה כבר מתחיל לחזור על עצמו, קרא את השירשור מתחילתו ו/או הסתכל בגליון האלקטרוני של מחשבון הליסינג.

ההסתכלות על העלות ברוטו של הליסינג היא שגויה מיכוון שההפרשות הנוספות (ביטוח מנהלים/קרן השתלמות) מוקטנות כי הן אינם מחושבות על הליסינג. בנוסף, בשנתיים האחרונות הורעו תנאי המס למקבלי הליסינג.

הפעם האחרונה שלקחתי ליסינג מהעבודה הייתה לפני כ 3 שנים ואז המספר שהעלת היה נכון. עוד חודשיים (2011) התשלום על מאזדה 3 מליסינג יהיה בסביבות ה 3500 ש"ח מהנטו.

פורסם
shachar2 זה כבר מתחיל לחזור על עצמו, קרא את השירשור מתחילתו ו/או הסתכל בגליון האלקטרוני של מחשבון הליסינג.

ההסתכלות על העלות ברוטו של הליסינג היא שגויה מיכוון שההפרשות הנוספות (ביטוח מנהלים/קרן השתלמות) מוקטנות כי הן אינם מחושבות על הליסינג. בנוסף, בשנתיים האחרונות הורעו תנאי המס למקבלי הליסינג.

הפעם האחרונה שלקחתי ליסינג מהעבודה הייתה לפני כ 3 שנים ואז המספר שהעלת היה נכון. עוד חודשיים (2011) התשלום על מאזדה 3 מליסינג יהיה בסביבות ה 3500 ש"ח מהנטו.

כל ה THREAD הזה מצחיק כמו שאר הכתבות - אי אפשר להגיד בצורה גורפת אם כדאי או לא.

זה תלוי הרבה בחברה שלך , בשכר שלך , ק"מ .. וכו'.

רכב ליסינג לא תמיד עולה 3500 ש"ח מהנטו , יש מקומות שזה יוצא כ- 2500 ש"ח נטו (כולל מיסוי)

1- מה מחיר הליסינג מהחברה שלך - כמה הברוטו שלך פוחת אם את לוקח רכב

2- האם גם ההפרשות פוחתות.

----------------------- = עלות רכב

עלות ליסינג = עלות רכב * (1-מס שולי) + שווי רכב * מס שולי

כדי לבצע את זה מדוייק יותר יש לבצע FV על הסכום למשך 36 חודשים עם ריבית למשל של 3% .

את הסכום שיוצא יש לחלק ל 36 חודשים וזה עלות חודשית של הליסינג.

רכב פרטי ?

מחיר קנייה - לבצע FV למחיר הקניה לעוד X זמן - ש- X זה כמה זמן אתה מתקוון להחזיק ברכב.

רישוי , ביטוחים (לקחת בחשבון שיכול להיות שנה-שנתיים לא יהיה לכם הנחה אי תביעות) , טיפולים שנתיים (בהתאם לספר הרכב) גם כן להוון לזמן המכירה של הרכב.

אם רכב ישן - להוסיף צמיגים , מצבר (כל 3 שנים)

מחיר מכירה - כמה יהיה שווה הרכב - בגדול רכב יורד בממוצע כ 12.5% ניתן להעזר במחירונים.

שונות - 1000 ש"ח בשנה.

השתתפות עצמית פעם אחת . (כ-1500 ש"ח)

עלות רכב פרטי :

מחיר מכירה - מחיר קנייה מהוון + עלות ביטוחים מהוון + טיפולים מהוון

את סכום עלות הרכב יש לחלק למספר השנים (X) וזה הסכום החודשי של החזקת רכב

עכשיו ניתן להשוות בין ליסינג לרכב פרטי - אם ההפרש קטן מ 200 ש"ח לטובת רכב פרטי עדיין כדאי ליסינג מעל כל אחד לפי מה שהוא מוכן.

פורסם

הוא זה שאמרתי.

אני מניח כי רוב האנשים לא יבצעו את תחשיבי הליסינג שהבאת, אפילו שכדאי מאוד לבצע את תחשיב העלות לרכב פרטי. עדיף להשתמש באחד ממחשבוני הליסינג או לפנות להנהלת חשבונות ולבקש כי יפיקו שני תלושי שכר, עם ובלי ליסינג ומשם להחליט.

פורסם

שלום לך ,

אני יכול לייעץ לך מניסיוני האישי לפני כחצי שנה החלטתי לנסות לוותר על רכב הליסינג שלי ישבתי עם הבוס ושאלתי אותו ישירות כמה עולה לו להחזיק לי את הרכב כולל דלק ,תשלום לחברת הליסינג והוצאות נוספות הוא אמר לי שכ 4000 ש"ח בחודש ביקשתי ממנו להעביר לי את הסכום למשכורת ואני מוותר על הרכב כך שהרווחתי 4000 ש"ח בברוטו שהם כ 2300 נטו ובנוסף אני לא משלם מס בגין שווי שימוש כ 1400 ש"ח נטו כלומר חסכתי 3700 ש"ח בחודש רכשתי מאזדה 3 ואני מנהל מעקב על הוצאות הדלק ביטוח ירידת ערך תיקונים ובינתיים כל חודש יוצא לי רווח נטו של כ 1300 ש"ח !!

לדעתי מי שלא נוסע מעל 25,000 ק"מ בשנה כדאי לו לנסות ולוותר על רכב הליסינג ויש יתרונות נוספים : אתה יכול לבחור כל רכב שמתאים לך ואינך מוגבל לרכבים שחברת הליסינג והמעביד שלך מקצים לך , אתה יכול להוסיף תוספות שונות לרכב ללא חשש ועוד .

בהצלחה !!!

פורסם

אלעד (שם יפה יש לך), אני שמח שסוף סוף מישהו הגיע עם נתונים מדויקים אבל אל תחסוך מאתנו פרטים:

האם רכשת מאזדה 3 חדשה או משומשת? האם שילמת במזומן או מימון?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...