Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בתיקונים ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כלפני חודש קניתי רכב יונדאי לנטרה 96, במחיר 6000 ש"ח. המחירון היה בסביבות 7500 ש"ח.

היום מצאתי בתוך המסמכי טיפולי רכב, מסמך ממוסך מורשה מיונדאי, מתאריך 27/10/09 שבוע לפני הטסט אחרון, שבו כתוב כך: לקוחה מעודכנת גיר מחליק,

ספידומטר לא עובד,

מנוע מתזים לא עובד,

ניתנה הצעת מחיר 45678

לקוחה לא מאשרת את התיקון,

מנוע מאוורר לא עובד. ע"כ

הבקשה שלי, האם משהו יכול להסביר לי מה זה גיר מחליק,מנוע מתזים, מנוע מאוורר. האם אני מחויב לתקן, או אפשר להשאיר את זה כך? מה הסיכונים בזה, ומה אני צריך להרגיש במהלך הנסיעה שמשהו לא טוב?

תודה מראש

פורסם

סאמי שלום רב !

צר לי לאכזבך, אך מציאה לא קנית!

את כל הלקויים שציינת, היית אמור לגלות, בבדיקה שהיית אמור לעשות במכון בדיקה לרכב.

מכיוון שלא עשית זאת, בידייך נותרו שני אפשרויות, תיקון כל הלקויים שצוינו, במידה והם אכן קימים, במחיר של עלות הרכב כמעט, ואו למצוא את הפרייר הבא בשרשרת, שיקנה ממך את הרכב עם קופת השרצים.

לידיעתך, הדרך השניה לא חוקית !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לקוחה מעודכנת גיר מחליק,-בזמן הנסיעה לעיתים כשתלחץ גז הרכב לא יאיץ

ספידומטר לא עובד,כאשר המהירות עולה מד המהירות אינו עולה

מנוע מתזים לא עובד,לא יעבדו השפריצרים של ניקוי השמשות

מנוע מאוורר לא עובד. ע"כבזמן הנסיעה המנוע יתחמם

קשה לי להאמין של הייתה מרגיש את ההחלקה בגיר עד עכשיו וזה שהמחוג לא יעלה בטח ובטח שהמנוע מתחמם, יתכן כי עקב הצעת המחיר הגרנדיוזית שקיבלה לא אישרה לתקן זאת במוסך המורשה והלכה לתקן בחשמל רכב כללי.

עוד אפשרות קיימת שמסיבה כזו או אחרת המוסך המטפל לא רצה להיכנס לרכב הנ"ל ונתן לה הצעת מחיר שמנה על מנת שתיקח את הרכב-(יש לציין שאני לא עושה ולא אוהב מי שעושה את זה).

פורסם

קודם כל, עקב המחיר הנמוך לא היה שווה להשקיע על בדיקה במכון בדיקת רכב. (לפי דעתי, אולי טעיתי)אבל מה שכן הלכתי למכונאי, והוא בדק בדיקה כללי כולל הרמת על מנוף, והוא כן המליץ ע"ז.

אולי תסביר לי מה אני צריך להרגיש בעת הנסיעה מכל הליקוים האלה?

פורסם
לקוחה מעודכנת גיר מחליק,-בזמן הנסיעה לעיתים כשתלחץ גז הרכב לא יאיץ

האם התכוונת שבכלל לא ישפיע כאילו שזה במצב N?
פורסם

סאמי גיר מחליק בנסיעה, ולא בניוטרל, הוא מחליק בעת האצת הרכב בכביש, ולא בעת האצת המנוע בסרק.

האם שעון מד המהירות עולה בנסיעה, דבר שיכול להעיד, על אפשרות שהוא תוקן במוסך מסויים לפני המכירה?

האם מד החום עולה למצב מסוכן, ואז המאוור לא נכנס לפעולה?

עדכן אותנו, כי אנו לא יכולים לאבחן ולבדוק את מצבו של הרכב, דרך מסך המחשב.

בדוק בנוסף מפלס נוזל הדראולי בתיבת ההילוכים, במנוע חם, בהילוך סרק, לאחר שהרצת את ידית ההילוכים בין כל המצבים. בדוק נזילות שמן הדראולי. קח בחשבון שיש לך טסט לרכב בתאריך 27/10/10, בסוף החודש, ציין את מקום מגורייך בארץ.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

המד ספידומטר לא עובד.

נסעתי פעמיים עם האוטו מאשדוד לי"ם עם מזגן, בפעם הראשון בסוף הנסיעה המנוע התחיל לחמם, בפעם השניה בכלל לא התחמם,

(אני תולה זה שהתחמם בפעם הראשון כי עוד לא הכרתי את האוטו, וחשבתי שבעליות לי"ם צריך להגיע לפחות ל70-80 קמ"ש ולמעשה הגיע בקושי ל50 קמ"ש, אז לחצתי על הגז עד הסוף, ובכוח הכרחתי אותו לנסוע יותר מהר, משא"כ בנסיעה השניה כבר נסעתי לפי היכולות שלו.)

השפריצרים גם עובד.

פורסם

הבעייה הכי גדולה שלך זו תיבת ההילוכים

החלק הכי יקר ברכב שלך וראית בעצמך כמה תיקון שלו יכול לעלות

לך תדע מה קורה במנוע ...

כל כך חבל שלא בדקת את הרכב במכון.

פורסם
הבעייה הכי גדולה שלך זו תיבת ההילוכים

החלק הכי יקר ברכב שלך וראית בעצמך כמה תיקון שלו יכול לעלות

לך תדע מה קורה במנוע ...

כל כך חבל שלא בדקת את הרכב במכון.

מאיפה אתה רואה שעדיין יש לי בעיה בהילוכים?
פורסם

בוא תגיד לנו אתה, אם יש בעיות ברכב שאתה שמת אליהן לב.

לקחת את הרכב לבדיקה (כלשהי), והרכב יצא "בסדר". מצאת במקרה מסמך שאומר לתקן X,Y,Z.

נו אז מה הבעיה עכשיו ? (אני שואל לא מקניט)

alfa 156 2.5.

פורסם
מאיפה אתה רואה שעדיין יש לי בעיה בהילוכים?

מאד פשוט,

בסוןף 2009 המוסך איבחן גיר מחליק והעריך את התיקון ב 45000 ש"ח הרכב היה שווה אז פחות מ 10000 ש"ח ועם כזו בעייה אף אחד לא היה קונה אותו גם בחצי מחיר.

ההגיון אומר שהיא בטח לא השקיעה את הסכום הדרוש בשביל לתקן את הבעיה בצורה טובה, בעלת הרכב כנראה מצאה איזו דרך זולה לדחות את הקץ של התיבה ומיהרה למכור את הרכב.

זה כמובן בגדר חשד.

• תוכן חדש...