Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח,

אני מעוניין להתקין ברכבי דיבורית Parrot MKi9200. קראתי עליה באינטרנט וראיתי בפעולה בחנות ונראית לי מצוינת. אחרי שנים שבהן הייתי נוהג ללכת למתקינים למיניהם ותמיד נדרש אח"כ לעשות תיקונים שונים בעצמי (החזרה של פלסטיקים שונים למקומם הנכון, תיקונים במיקומים של התושבת והמיקרופון, חיזוק וריסון המודול למקומו, הסתרת חוטים, וכו') - נמאס לי ואני רוצה להתקין הפעם בעצמי. יש לי הבנה בסיסית באלקטרוניקה וניסיון מסויים מהתיקונים שציינתי, אבל מעבר לכך אני צריך את עזרתכם.

מדובר בהתקנה ב-C4, ואח"כ העברה ל-308 שאני אמור לקבל תוך כחודש - שניהם עם רדיו מקורי. לפי הבנתי בשתיהן אותו חיווט ואותם מתאמים בדיוק, ומובן שהכוונה בשני המקרים לא לאבד את האינטגרציה של הרדיו עם הרכב (שליטה מההגה, תצוגה, שליטה על תפריט הגדרות).

שאלותי כדלקמן:

1. לפי האתר של Parrot קיים מתאם קוד PC000016AA שיושב בין המחבר של המקורי של הרכב למחבר של הרדיו המקורי ומוציא שני מחברי ISO עבור ה-Parrot. (נמכר לדוגמא כאן, ולפעמים מופיע גם עם קוד SOT-040). היכן ניתן להשיג מתאמים כאלה בארץ?
  2. האם ידוע לכם אם המתאם הזה אכן ישמר את האינטגרציה של הרדיו עם הרכב? התמונות שראיתי של המתאם לא מפורטות מספיק כדי להבין את החיווט...
  3. יש לכם מושג איפה ניתן להשיג דיאגרמת פינים של המחברים האלה של פיג'ו-סיטרואן?
  4. לפי מה שקראתי באיזה פורום אירופאי, במחברים האלה לא קיים מוליך ignition וצריך למצוא אחד אחר. הם ממליצים לקחת מהאור של תא הכפפות. יש לכם מושג היכן ניתן למצוא בקלות מוליך כזה בלי לפרק חצי אוטו?

אשמח לכל עזרה...

פורסם

1- לא כל מתקין מחזיק מתאמים כאלה, תנסה לעבור במספר חנויות ומקסימום לבקש שיזמינו מהספק שלהם.

2- זה אכן שומר על האינטגרציה (מקסימום אם חסר חיווט ניתן להוסיף לתקעים).

3- אין צורך בדיאגרמת חיווט הצבעים בקונקטורים (הן של הדיבורית והן של הקונקטורים הנוספים) הם אוניברסלים.

4- ברכב כמו שלך קיים מתח סוויץ רק שיש לו דיליי והוא לא מתנהג כמו מתח סוויץ רגיל שנכבה עם סגירת הסוויץ. בקונקטורים שמוכרים בארץ יש חיווט של מתח סוויץ.

נ"ב תבחר מתקין נורמלי ולא כזה שמסיים התקנה כזאת ב10 דקות ככה לא תאלץ לעבוד אחרי המתקין. תוכל להציץ בהתקנת דיבורית כמו שלך ואולי לקבל רעיונות.

פורסם

תודה על התשובות. אחרי שראיתי את ההתקנה ההיא יכול להיות שפשוט אבוא אליך :-)

הרעיון לשלב את הדיבורית במאפרה הוא באמת חכם ומקורי, ויכול להיות מתאים מאד ל-C4 שבה אין מקום מתאים לדיבורית מלבד באיזור המאפרה. אני כנראה לא אשקיע בזה בכל מקרה, כי זה יידרוש עבידת בנייה שבוודאי גדולה עלי, ואין בכלל טעם להשקיע בשביל החודש שנשאר לי איתה. ב-308 יש מין מדף מתחת לרדיו שבוודאי יכול להתאים כמקום משכן לדיבורית - אני אצטרך לראות כשאקבל את הרכב.

בקשר לדיליי של המתח-סוויטש - מדובר בדיליי של כשתיים-שלוש שניות נכון? נדמה לי שאני זוכר את זה מדיבורית BURY שהייתה מותקנת שם קודם...

פורסם

והדיליי הזה עובד טוב עם דיבורית? כי לי זה נשמע לי לא כ"כ מוצלח... בעקרון נראה לי הכי טוב שדיבורית תתחיל ותפסיק לפעול עם הסוויטש לא? כשאתה בדרך החוצה מהאוטו אתה בד"כ מעדיף לקבל שיחות כבר בטלפון. ברור שאפשר להעביר, אבל בשביל מה לטרטר?

(פשוט, להוציא מוליכים מתוך החיבור של הרדיו נראה לי משהו שאני יכול לעשות, אבל להתחיל לחטט בכל מיני צמות עלומות כדי למצוא מתח סוויטש נראה לי מסוכן מדי לרמת הניסיון שלי...)

פורסם

בהחלט עדיף שלא, כפי שכתבת זה פחות נוח. למרות שאתה יכול למשוך את השיחה בעזרת הטלפון. אם אתה לא יודע היכן למצוא מתח סוויץ אז עדיף שתחבר דרך הרדיו. יהיה פחות נוח אבל לפחות לא תגרום נזק.

בדרך כלל הרכבים החדשים מגיעים עם הכנה לדיבורית (מתחים בלבד). לרוב תוכל למצוא את הקוונקטור באזור הקונסולה המרכזית או באזור תא הכפפות.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון קצר ושאלה:

עקב חוסר זמן כרוני, החלטתי לוותר על כיתות רגליים ופשוט להזמין את המתאם הזה באינטרנט (www.dynamicsounds.co.uk).

הם שלחו ממש מהר וזה הגיע אתמול. בהתחלה חשבתי שיש איתו בעיה כי חסר שם אחד המחברים (מחבר 12 פינים לבן), אבל מהשרשור הזה (באתר אחר) למדתי שהמחבר החסר משמש רק כהכנה לדיבורית הבלוטות' המקורית (שאצלי כמובן אינה מותקנת). אחרי שהבנתי זאת חיברתי את הרדיו דרך המתאם, כשאני מחבר את מחברי ה-ISO שנועדו לפארוט גב-אל-גב (כי עוד אין לי פארוט) והכל באמת עובד היטב, כולל האינטגרציה המלאה עם הרכב. (היאח! :-) )

אז השלב הבא הוא לרכוש את הדיבורית (בע"ה מחר או מחרתיים ב"רומיפון").

השרשור שמצאתי למעלה מתאר בפירוט גם איך לפרק את הקונסולה המרכזית של ה-C4 אז עכשיו אני עוד יותר רגוע עם כל העניין, ואני גם רגוע יותר כשהבנתי שכנראה אוכל למצוא מתח סוויטש' בקופסת הפיוזים שלא נמצאת רחוק משם.

שאלה קטנה: באיזה דבק מומלץ להשתמש להדבקת המיקרופון והמסך? אני מניח שהדיבורית באה עם דבק דו צדדי מוכן עליה, אבל אהיה יותר רגוע אם אדע שיש לי פתרון לעוד חודש כשארצה לפרק ולהעביר ל-308...

תודה!

פורסם
עדכון קצר ושאלה:

עקב חוסר זמן כרוני, החלטתי לוותר על כיתות רגליים ופשוט להזמין את המתאם הזה באינטרנט (www.dynamicsounds.co.uk).

הם שלחו ממש מהר וזה הגיע אתמול. בהתחלה חשבתי שיש איתו בעיה כי חסר שם אחד המחברים (מחבר 12 פינים לבן), אבל מהשרשור הזה (באתר אחר) למדתי שהמחבר החסר משמש רק כהכנה לדיבורית הבלוטות' המקורית (שאצלי כמובן אינה מותקנת). אחרי שהבנתי זאת חיברתי את הרדיו דרך המתאם, כשאני מחבר את מחברי ה-ISO שנועדו לפארוט גב-אל-גב (כי עוד אין לי פארוט) והכל באמת עובד היטב, כולל האינטגרציה המלאה עם הרכב. (היאח! :-) )

אז השלב הבא הוא לרכוש את הדיבורית (בע"ה מחר או מחרתיים ב"רומיפון").

השרשור שמצאתי למעלה מתאר בפירוט גם איך לפרק את הקונסולה המרכזית של ה-C4 אז עכשיו אני עוד יותר רגוע עם כל העניין, ואני גם רגוע יותר כשהבנתי שכנראה אוכל למצוא מתח סוויטש' בקופסת הפיוזים שלא נמצאת רחוק משם.

שאלה קטנה: באיזה דבק מומלץ להשתמש להדבקת המיקרופון והמסך? אני מניח שהדיבורית באה עם דבק דו צדדי מוכן עליה, אבל אהיה יותר רגוע אם אדע שיש לי פתרון לעוד חודש כשארצה לפרק ולהעביר ל-308...

תודה!

דבק דו צדדי של 3M וניקוי טוב של המקום יעשה אחלה עבודה.

פורסם

עדכון קצר: רכשתי את הדיבורית, והחלטתי לבדוק אותה טיפה בבית לפני שאני מתקין. אני ממש מצטער להגיד, אבל אחרי בדיקה קצרה ממש לא ברור לי על מה לקחו ממני 1400 שקל...

בעיות שגיליתי:

1. הצד השני שומע הד עמום כשהוא מדבר. זה לא מאד חזק אבל מספיק חזק כדי להיות מורגש ומפריע.
  2. הדיבור שיוצא מהדיבורית נשמע מתכתי.
  3. עוצמת הקול נראית נמוכה למדי גם כשמגבירים עד הסוף - לפחות מיציאת ה-line-out.
  4. הדיבורית מבלבלת את השמות באנשי הקשר. מיעוטם מופיעים נכון, אבל רובם מופיעים בקיצור - חלק מהאותיות חסרות, ואת חלקם לא ניתן למצוא בכלל. (זה בעברית)

חיברתי אותה לספק כוח 12V שהיה לי, וייתכן שהוא אינו מיוצב מספיק טוב בשבילה אז זה יכול אולי להסביר את בעיה 2, אבל אז בעיה 3 נראית תמוהה (אני מניח שספק כזה יתן וולטאג' קצת גבוה מדי עם עומס קל כ"כ כמו שהדיבורית הזאת לוקחת - שכחתי למדוד). לא היה לי רמקול מתאים, אז חיברתי אוזניות ליציאת ה-line ולכן בעיית ההד שנשמע בצד השני מוזרה מאד כי מבחינה אקוסטית אין שום פידבק למיקרופון.

מה שכן - אנשים בצד השני אומרים ששומעים אותי ברור מאד. אבל בשורה התחתונה אני מאוכזב ואני בספק אם אתקין אותה.

אני מתכוון עוד לנסות לחבר אותה באופן זמני לאוטו כדי לראות אם בעיות האודיו נפתרות עם המתחים שעבורם היא תוכננה, אבל אפילו אם האודיו יהיה פרפקט - אם היא לא מראה אנשי קשר בצורה נכונה לא ברור לי למה לבזבז עליה את כל "הנדל"ן" שהמסך טופס על הדשבורד - עדיף כבר לקנות דיבורית ללא מסך ולהצמיד פשוט את הטלפון עצמו ואז הכל עובד טוב (ובגלל שרציתי להמנע מכך בכלל קניתי את הדיבורית הזאת).

פורסם

המערכת מתחברת למערך הרמקולים ברכב כך שאיכות הסאונד תהייה חזקה ואכותית יותר. החיבור ל-LINEOUT אינו מיועד לחיבור לרמקולים אלא לחיבור לרדיו שיש לו כניסה יעודית לדיבורית.

לגבי ההד אני מניח שזה קשור לחיבור שנעשה על השולחן. אולי לרמקול שחיברת הייתה קירבה למיקרופון או משהו כזה.

לגבי אנשי קשר שלא ירדו כמו שצריך. תנשה להוריד עידכון מהאתר של החברה. אני מקווה שאין לך טלפון סמסונג מניסיוני איתם זה לא עובד כמו שצריך. דבר נוסף שאתה יכול לנסות זה לכבות ולהדליק את הטלפון ולעשות חיבור חדש.

פורסם

עדכון אחרון לשרשור זה: החלטתי להחזיר את הדיבורית (תמורת זיכוי כמובן :-().

עדכון תוכנה בדיבורית לא עזר, וגם לא הצלחתי למצוא דרך אחרת לשלוח את אנשי הקשר - וכאמור הם מופיעים במקרה שלי בצורה לא טובה.

אני מודע לעובדה שזאת כנראה מהדיבוריות הטובות ביותר בשוק, ואני לא אומר שהיא לא טובה - אבל במקרה שלי כנראה לא היה מזל, ובנוסף הבנתי שהגישה שלי הייתה שגויה. אני רוצה שתהיה לי כשאני נוהג גישה ישירה לכל הפונקציות של הטלפון, ובפרט חשובים לי SMSים ואנשי קשר. גם אם הדיבורית הייתה עובדת כמצופה - אין לה תמיכה בSMSים, ואם אני צריך מולי גם את הטלפון עצמו אין הצדקה למקום שהמסך של הדיבורית תופס...

מה אני מתכוון לעשות? למצוא דיבורית כזאת שנותנת רק סאונד - אבל עושה את זה ממש ממש טוב, ואת הטלפון להצמיד לדשבורד כדי לקבל גישה ישירה לכל הפונקציות.

• תוכן חדש...