Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן דווקא בשביל טסט מכון בדיקה זה מעולה. הם עושים בדיקה דומה למה שעושים בטסט.

זה רכב מעולה אבל תקפידי על מים מקוריים והחלפת טרמוסטט כצעד מקדים.

זאת החולשה של האוטו מים איכותיים לקירור.

וכמובן טיפולים עם שמנים שאת תביאי למוסך לא שמן בחביות שיש למוסכים. תלכי לחנות חלפים תקני שמן מתוצרת ידועה ולווליין, מובייל, LM לא חשוב העיקר עם צמיגות 10W40 ומסנן שמן מקורי. ועוד דגש בכל טיפול להחליף מסנן אוויר. זה שומר על חיישני האוויר העדינים.

ותזכרי אם את משתמשת בשמן יקר ואיכותי תחליפי שמנים כל 20000 לא צריך יותר מוקדם.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מצאתי C3 2003 יד 1, בנזין

155,000 ק"מ, לא הכי נמוך, יחסית למנועי הדיזל גם לא גבוה.

(בהתחשב בעובדה שזו ה-C3 היחידה שמצאתי לא דיזל בתקציב שלי)

הבנאדם רוצה 25,500 מוכן קצת להתגמש עקב מכות פח קלות.

המינוס- יש לו טסט רק לחודשיים.

האם שווה לבדוק או שלקנות רכב בלי טסט זה חתול בשק?

האם בדיקה לפני קניה במכון יכולה להעיד במשהו על היכולת של הרכב לעבור טסט חלק או שאין קשר?

בטח ששווה לבדוק ,מדובר ברכב מצויין שאיבד כבר את רוב מחירו,רכב שקשה למצוא והק"מ הרבה יותר מסביר!

לא ממליץ לרכוש רכב ללא בדיקה!

פורסם
ללוטי מה שהבאתי זה לא סטיגמות.

סטטיסטיקה של איגוד המוסכים בעניין כמה ישראלי מוציא בממוצע על מוסכים לשנה. לא כוללת במודגש את מוסכי אודי פולקסווגן, בגלל שההוצאה שם חורגת מהממוצע בצורה היסטרית פי שניים.

ורנו במקום להתעלם מהמציאות ולמכור תותים לאנשים. קח כל בעל רנו שאתה מכיר קח דף ועט ותתחיל לרשום מה החליפו כל רכיב.

כן תעבור אחרי לבעלי פיגו. שלא לדבר על טויוטה.

לי נראה שיש אנשים שחיים בבועה. אבל תדע דבר מאוד ברור, אבל מאוד ברור, השוק לא משקר.

לטויוטה יש מחיר גבוה כמשומשת, כי אין חכם כבעל הניסיון. מה שאני בטוח שאנשים כמוך מעולם לא החזיקו טויוטה. לא חוו את התענוג הזה לקום כל בוקר ופשוט לסוע.

לא חסרות דוגמאות בהיסטוריה של רוב שטעה (ושהמחירון ימשיך ככה אותי ואת כמה מחברי, זה משרת מצויין), כמו שלא חסרות דוגמאות של אנשים שדווקא מאוד מאושרים מהרכב הלא יפני (רחמנא ליצלן) שלהם. כאשר נשרפת נורה בפיאט זה בעיות חשמל, אבל שזה קורה בטויוטה זה "רק נורה".

אכן מעולם לא החזקתי טויוטה כי מעולם לא הרגשתי צורך להחזיק בטויוטה- וואהו טויוטה! מסכנים כל אלה שלא נוהגים בטויוטה בטח הבוקר שלהם ממש עגום:roll:. ובנוגע אלי, לא היה בוקר אחד שלא קמתי בתענוג ופשוט נסעתי: אם זה בפיאט "מסכנה", באלפא ספרינט המענגת והמיוחדת, ב206 xs המהנה והיפה שהייתה לי, בB4 המצויינת שיש לי כיום ואפילו ביונדאי אטוס הסתמית והמכוערת שהייתה לי בתקופת הלימודים, (או בפולו, בפז'ו העתיקה, וכן הלאה).

מעניין אם לאותם אומללים בארה"ב שנתקעה דוושת הגז בטויוטה, גם היה את אותו התענוג?

וד"א אני מכיר הרבה בעלי פז'ו שמאושרים מהרכב שלהם וכבר כמה שנים טובות בוחרים רק בפז'ו- כן אני יודע הבוקר שלהם לא משהו:wink:.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

155 אלף זה לא מעט.

האם האוטו מטופל במורשה בלבד? אני אישית הייתי מתרחק מרכבים שלא טופלו במורשה בעיקר בגלל עניין חלקי החילוף הסיניים שנוטים להשתמש בהם במוסכים רגילים.

זה אמנם מצריך יותר אורך רוח וסבלנות, אבל זה משתלם בחשבון הבנק לאחר מכן.

פורסם

הק"מ יכול להיות סביר ויכול להיות גבוה ואני אסביר. למי שנוסע כ10-12 אלף ק"מ בשנה אז הק"מ יהיה סביר גם בעוד שנתיים. אך ל"אחת-אחת", שנוסעת 25000 ק"מ בשנה, הק"מ ההתחלתי גבוה- אפילו גבוה מאוד: תוך שנתיים היא תעמוד על 200000 ק"מ על כל המשתמע מכך (טיפולים, בלאי, ומכירה עתידית).

לכן עדיף לך להתחיל מרכב עם נסועה הרבה יותר נמוכה, ויש לא מעט כאלה מהשנתונים האלו. שוב סבלנות והתמדה הם המפתח.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

תגידו, מה בנוגע לטיפטרוניק?

מה זה בדיוק וכמה זה חסכוני לעומת ידני/אוטומט?

מה לגבי עלויות אחזקה וטיפולים- יותר קרוב לאוט' או ידני?

כי C3 עם ק"מ נמוך מצאתי לא מעט, טיפטרוניק...

פורסם

טיפטרוניק זה עבודה בעיניים. למעשה זה גיר אוטומט לכל דבר השינוי היחיד הוא בתצורה של ידית ההילוכים בתוך הרכב, הממשק שונה.

ואם את מסוגלת לנהוג בידנית. אל תקני אוטומט כשמדובר ברכב אירופאי. המנועים של סיטרואן מעולים ויחזיקו חצי מליון K עם טיפול נכון. אבל הגיר האוטומט בין 150K ל-250K יהיה חייב שיפוץ שעלותו לא מבוטלת (כ5000 ש' ואולי יותר.)

אוטומט רק יפני, החלפת שמנים וטיפולים כמו שצריך. הגיר יחזיק יותר ממה שהמנוע הצרפתי יחזיק. בעיקר טויוטה או ניסן. (דייהטסו זה למעשה טויוטה לכל דבר).

פורסם

חארטה בריבוע...נראה לך שמכוני גירים חיים רק מגיר אירופאי? אני בספק גדול לגבי זה.

אל תדאג, גם מאזדה, טויוטה, סובארו, דייהטסו, ניסאן וחבריהם מיפאן נכנסים למכון גירים כמו גדולים.

אחרי 150 אלף ק"מ, כל גיר אוטומטי נכנס לסיכון מסויים - תלוי בצורה שבה טופל (אם בכלל) ובצורה שבה נהגו ברכב (עירוני, בין עירוני).

פורסם

אחת אחת שלום

מנוע החיפוש של יד 2 הוא מנוע מעולה

את יכולה להכניס בו פרמטרים רבים כדי למצוא את אשר חשקה נפשך

לכן בואי ונגדיר רף עליון

ראשית כסף 30000 ש"ח

שנית נפח מנוע 1600

שלישית שנה 2004

יד פרטית

מספר ידים 2

קילומטרג' 100000

קיבלנו 471 מודעות

חלקם לא רלבנטיות כי המוכר היה ביישן ולא רשם מחיר ולכן ייתכן והמחיר גבוה מ 30 אלף.

אם תבחרי להוריד את מספר הידים ל 1 ואת הקילומטרג' ל 70000

קיבלנו 50 מודעות

כך מחפשים רכב!!

משם תנערי את אלה שלא נראים לך ותתמקדי בנראים לך.

איזה חיים קלים היום לעומת חיפוש במודעות הלוח בעיתונים פעם.

דרך אגב יש מספר 206 שממש נראים מפתים. אחת באילת אחת בחיפה

גילוי נאות זוגתי נוסעת על 206 תשאלי את מיכל 2009 על הרכב.

תענוג של רכב אבל זוגתי לא דוגמה כי לרכב שלה שנת 2002 אין עדיין 50 אלף ק"מ. נרכש עם 18 אלף ק"מ מהיד הראשונה.

וכל אלה שמחפשים רכב עם 150-200 אלף ק"מ יבושם להם.

לכל סיר יש את המכסה שלו מסתבר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מצאתי C3 2003 יד 1, בנזין

155,000 ק"מ, לא הכי נמוך, יחסית למנועי הדיזל גם לא גבוה.

(בהתחשב בעובדה שזו ה-C3 היחידה שמצאתי לא דיזל בתקציב שלי)

הבנאדם רוצה 25,500 מוכן קצת להתגמש עקב מכות פח קלות.

המינוס- יש לו טסט רק לחודשיים.

האם שווה לבדוק או שלקנות רכב בלי טסט זה חתול בשק?

האם בדיקה לפני קניה במכון יכולה להעיד במשהו על היכולת של הרכב לעבור טסט חלק או שאין קשר?

כן שווה לבדוק. לאחר הבדיקה תסרקי את דו"ח הבדיקה כתמונה להודעה בשרשור זה ונסייע לך בפענוח דו"ח הבדיקה.

במידה ואת ממרכז הארץ - יש בחולון מכון בדיקה שנותן הנחה יפה לחברי הפורום - צריך להדפיס קופון.

בהצלחה ותעדכני

פורסם

לדרסוברו מכובד אתה לגשת למכוני הגירים הגדולים כלשונך. ולשאול אותם ישירות מאיזה רכבים הם מתפרנסים.

יש הבדל אם אתה לא מטפל והגיר מחזיק יותר מ200K לבין אם תטפל הכי טוב בעולם והגיר הולך אחרי 150K (ע"ע רנו בורה פאסט)

זה רק מעיד עד כמה הגיר שלא טופל איכותי. ואל תשכח שהתחממות מנוע גוררת בהרבה מקרים חימום נוזל הגיר, ועכשיו אם יש לך רכב צרפתי וסדרת את הבעיה המנוע נוסע טוב והגיר מתחיל לדפוק, מניסיון של הרבה אנשים ואל תתווכח על זה אפילו. ברכב יפני המנוע הולך והגיר כאילו לא קרה כלום. אתה צריך להתעלם מהגיר לחלוטין ולהתעלל בו קשות (מה שהרבה אנשים עושים) כדי שילך הגיר.

פורסם
YRV,

המחלות הכרוניות של הספייס ובעיקר של אלו מהשנתונים האחרונים הם אנשים החושבים בסטראוטיפים כמוך, שהם חסרי ניסיון וידע הקשור לרכב הזה, ומרגישים שכבשו את העולם כי יש להם יפנית בחנייה (גם אם היא משנות האלפיים עם איבזור בטיחותי של רכב אספנות).

רכבים יפניים לא מתקלקים לעולם, מוסכי דייטסו ומאזדה פשטו את הרגל, וטיפולים לרכב יפני עושים עם טסטר, מי עדן, ושמן סוייה.

ונסיים במרגליות פרי יצירתך: "כזה גיבוב של שטויות לא קראתי בפורום מזמן". ועל כך נאמר בפעם הבאה לפני שאתה מפרסם תגובה קרא אותה שוב.

זה למה פונטו הגיע למקום ה-138 מתוך 152 בסקר אמינות ושביעות רצון של טופ גיר. כי הרכב כל כך טוב ואמין. וזה למה פיאט רק לפני מספר שנים עמדה על סף פשיטת רגל. בזכות הרכבים המצויינים שלהם, כמובן. יש עובדות. אתה יכול להתעלם, אתה יכול לדחוף את הראש לאדמה, אתה יכול לצעוק סטריאוטיפים ישראלים, אבל בשורה התחתונה פיאט סובלת מבעיות אמינות רבות ויצרניות יפניות באותה תקופה ייצרו רכבים הרבה יותר טובים ואיכותיים.

פורסם

מהניסיון האישי שלי (שלא מייצג שום דבר סטטיסטי כמובן), על שלוש מכוניות מדגם פונטו (אחת מהן הייתה ספייס),

ובאותו הזמן שתי יפניות (אחת מהן רכב זבורד, השנייה מצ'עממת), ועוד שתי צרפתיות (זבורדיביות, לא סטנדרטיות)...

הפונטו (ובעיקר הספייס) היו אמינות כמעט כמו היפניות (אבל עברה הרבה יותר ק"מ, מצד שני), הצרפתיות היו איפשהו שם מאחורה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...