Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נעמיד כמה דברים על דיוקם.

לאחי היתה פונטו -מוסך קרל ברמת גן(מורשה) בנה ממנה וילה!

תקלות מתקלות שונות ומשונות עד שהתיאש ומכר מתחת למחירון(קנה אותה מהניילונים)

לYRV לא היה ABS עד 2003 מ2004 כל הרכבים שעלו על הכביש כללו ABS .

כל הYRV מצוידות ב2 כריות אויר.

לא נבחנה? מכאן ועד להגיד שהיא לא בטיחותית זה קשקוש מוחלט!

ולמה בכל זאת YRV-תשכילו קצת...

אתה פשוט מתעקש לנהל שיח חרשים אחד גדול: הבחורה עם תקציב צנוע של 20, מקסימום 30 אלף, ואתה מדבר על ABS שנכנסו משנת 04 (תודה באמת). הרי הרכב הזה מהשנה הזו הוא כמעט בתקציב כפול מהתקציב של פותחת השירשור.

היא רוצה רכב מיני, לנהגת יחידה, לנסיעות בין עירוניות, ואתה מספר לה על מושבים אחוריים הנעים במסילה ויוצרים "מיקרו ואן אמיתי"...

כמו כל פוליטיקאי/איש מכירות מצויי, אתה משמיע את מה שבא לך להשמיע, בלא קשר לשאלה שנשאלת ולעיתים קרובות גם בלא קשר למציאות.

אז בוא ניגש לזה בצורה אחרת למען תשקוט נפשך: הYRV רכב נהדר, מדהים בעל יכולות יוצאות דופן. הקסטל-האוורסט הכל זניח כאשר מדובר בו, לרכב נוחות מדהימה, מבחינה בטיחותית- הוא הווה את האבטיפוס למרכבה סימן 4, הצורה מהממת ורק עוד 20 שנה נדע להעריך את מעשה האומנות. רק יחידי סגולה השכילו להבין את האוצר הגלום שיש ברכב הזה, כאשר שאר בני התמותה מביטים בערגה בפלא החולף לידם.

אבל, הוא לא מתאים בשיט למה שפותחת השירשור מחפשת- בשום אופן, בשום קריטריון בשום דבר!!!

וקבל עצה בחינם: אתה רוצה לפאר את הכרכרה שלך, פתח בלוג.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמת לוטי.

מפאת כבודו של הפורום אני מפסיק כאן.

אתה באמת לא ראוי לתגובה!

אז :-Dלא תקבל אותה(לא יורד לרמות כאלה)

ולפותחת השרשור -אף אחד לא אמר שלקנות רכב זה קל.

העיקר זה לבדוק את הקונה שהוא לא סוחר אלא נסע ברכב לפחות מעל שנה.

ואז לקחת את הרכב לבדיקה במכון מורשה.

לא חסרים האנשים שהם סוחרים-רמאים ואחרי שתקני רק אז

תביני שנפלת בפח-לכן תבדקי קודם המוכר ואח"כ הרכב בשבע עיניים.

איזה רכב? יש לך כאן שרשור מפואר עם דעות מנוגדות-את קובעת!

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

בנוגע להבדלי הגדמים של ה206 (עליה ננעלתי בסופו של דיון)

מנוע 1600 קצת חורג מהתקציב שלי, לכן אני נשארת על המנוע 1400 (אחרי שנסעתי שנה עם מנוע 1100 גם זה יהיה שיפור משמעותי וזה מספיק לי).

שמתי לב שיש דגם SX, XR, ואולי פספסתי עוד משהו.

אני מניחה שמן הסתם ההבדל הוא ברמת האבזור, אשמח רק לקבל קצת הכוונה מה הדגם ה"מפואר" יותר ומה הפחות, רק כדי לסבר את האוזן..

פורסם

אני חושב שהלכתם לאיבוד. אם היא נוסעת הרבה היא צריכה רכב חסכוני.

C3 דיזל

סיאט קורדובה דיזל

סיאט איביזה דיזל

פולו דיזל

אני הייתי לוקח אחד מהרכבים הללו .

ידני כמובן ,הם רכבים אמינים,הטיפולים לא כאלו יקרים לעומת המתחרים.

אני חושב שמי שנוסע הרבה חובה דיזל .

מבין הרשימה הייתי לוקח מקום ראשון את ה C3 ולאחר מכן קורדובה מהדור החדש.

שהיה לך בהצלחה .

אל ייאוש.

פורסם

עצה שלי, אם את הולכת על אירופאי בגלל פינוק, אני יכול רק לסמן לך לאיזה לא להתקרב בסדר עולה: מהבעייתי ביותר עד האמין יותר זו הרשימה:פוקסווגן ושות' (קרי סיאט אודי סקודה), רנו, אופל, פיאט, סיטרואן, פיגו. לכן האפשרות הארופאית היחידה היא 206.

אבל המלצה שלי זה רק יפניות ולו רק שעייפת ממוסכים. ונתחיל במומלצות ביותר (גם מבחינת ביצועים חיסכון ואמינות מוחלטת) טיוטה, דייהטסו(שזה למעשה טויוטה לכל דבר רק זולה יותר),סוברו, הונדה, מאזדה, ניסן.

קוריאניות אמינות מאוד וחלקים זולים מאוד, אבל כדאי לבצע נסיעת מבחן, כי הנוחות מתחת לכל ביקורת.

רק תקחי בחשבון שחלק גדול מתיקוני אירופאיות נגרם מחלקים יקרים רצח שלא מחזיקים זמן כמו רכיב סיני. וזה אומר בעייתיות מתמשכת. תיקונים חוזרים. הפיגו לפחות יחסית לארופאי זולה בחלקים עם עמידות טובה יותר ממקבילתה רנו שמשתמשת באותם יצרני חלפים. מה שמעיד על תכנון טוב יותר.

שלא לדבר על הצורך בכלים מיוחדים במכוניות אירופאיות, מה שמייקר את המוסך או לחילופין גורם למוסך סטנדרטי לבעצ עבודה לא מקצועית.

זה אחד היתרונות של רכב יפני, הכל סטנדרט. עם סט כלים פשוט ומחשב בדיקה רגיל אתה מתקן כל בעיה בלי בעיה. וזה יתרון עצום גם מבחינת העבודה שתקבלי במוסך, פשוט סיכוי גדול יותר שהרכב יטופל כמו שצריך.

פורסם
עצה שלי, אם את הולכת על אירופאי בגלל פינוק, אני יכול רק לסמן לך לאיזה לא להתקרב בסדר עולה: מהבעייתי ביותר עד האמין יותר זו הרשימה:פוקסווגן ושות' (קרי סיאט אודי סקודה), רנו, אופל, פיאט, סיטרואן, פיגו. לכן האפשרות הארופאית היחידה היא 206.

אבל המלצה שלי זה רק יפניות ולו רק שעייפת ממוסכים. ונתחיל במומלצות ביותר (גם מבחינת ביצועים חיסכון ואמינות מוחלטת) טיוטה, דייהטסו(שזה למעשה טויוטה לכל דבר רק זולה יותר),סוברו, הונדה, מאזדה, ניסן.

קוריאניות אמינות מאוד וחלקים זולים מאוד, אבל כדאי לבצע נסיעת מבחן, כי הנוחות מתחת לכל ביקורת.

רק תקחי בחשבון שחלק גדול מתיקוני אירופאיות נגרם מחלקים יקרים רצח שלא מחזיקים זמן כמו רכיב סיני. וזה אומר בעייתיות מתמשכת. תיקונים חוזרים. הפיגו לפחות יחסית לארופאי זולה בחלקים עם עמידות טובה יותר ממקבילתה רנו שמשתמשת באותם יצרני חלפים. מה שמעיד על תכנון טוב יותר.

שלא לדבר על הצורך בכלים מיוחדים במכוניות אירופאיות, מה שמייקר את המוסך או לחילופין גורם למוסך סטנדרטי לבעצ עבודה לא מקצועית.

זה אחד היתרונות של רכב יפני, הכל סטנדרט. עם סט כלים פשוט ומחשב בדיקה רגיל אתה מתקן כל בעיה בלי בעיה. וזה יתרון עצום גם מבחינת העבודה שתקבלי במוסך, פשוט סיכוי גדול יותר שהרכב יטופל כמו שצריך.

בדיוק רציתי לרשום למה אף אחד לא מזכיר סקודה פאביה ואז את רשמת את מה שרשמת.

אתה מתבסס על משהו? או שזה עניין של סטריאוטיפ?

Bimmer

פורסם
אני חושב שהלכתם לאיבוד. אם היא נוסעת הרבה היא צריכה רכב חסכוני.

C3 דיזל

סיאט קורדובה דיזל

סיאט איביזה דיזל

פולו דיזל

אני הייתי לוקח אחד מהרכבים הללו .

ידני כמובן ,הם רכבים אמינים,הטיפולים לא כאלו יקרים לעומת המתחרים.

אני חושב שמי שנוסע הרבה חובה דיזל .

מבין הרשימה הייתי לוקח מקום ראשון את ה C3 ולאחר מכן קורדובה מהדור החדש.

שהיה לך בהצלחה .

אל ייאוש.

נתי, תנסה למצוא C3 דיזל שלא עברה כבר 200 אלף ק"מ ואז נדבר.

אם הייתי מוצא אחת עם ק"מ שאינו הזוי, לא הייתי קונה בחיים פונטו.

פורסם

היפניות יקרות משמעותית, ולא מצאתי אף אופציה ריאלית שתקדם אותי מבחינת שנתון מלבד הסיריון הישנה עם מנוע 1000...

ניסיתי את הC3 אבל נואשתי כשלא מצאתי ולא אופציה אחת שנראית לי במצב סביר.

פורסם
נתי, תנסה למצוא C3 דיזל שלא עברה כבר 200 אלף ק"מ ואז נדבר.

אם הייתי מוצא אחת עם ק"מ שאינו הזוי, לא הייתי קונה בחיים פונטו.

ואגב, C3 רק דיזל? מה בנוגע למנוע בנזין? אם מצאתי אחת במצב סביר (הרבה יותר מהדיזל שמוצעות למכירה)..?

פורסם

וואהוו! כאילו לקחו אותך מההגדרה של "סטיגמה" במילון. שוב פעם שיח חרשים: הבחורה מבולבלת ואתה הצעת לה חצי מלוח יד 2. הבחורה רוצה רכב קטן, ואתה מדבר על סוברו, הונדה מאזדה, ניסן. ומאין הבאת את מקבץ השטויות האלו? רכיב סיני מחזיק יותר זמן מרכיב ארופאי? שמעת פעם על החשיבות של חלקים מקוריים? תקלות נגרמות בגלל עלות חלקים? מה?! זה אמיתי? העלות גורמת לתקלה? ולמה בחרת דווקא ברנו כמקבילה של הפז'ו ולא בשום "סופר מיני" אחר? כלים מיוחדים צריך לכל רכב, עברו הזמנים של הסובארו DL, זה לא "איקאה", אין כאן שום סטנדרט.

ול"אחת- אחת", ישנם שתי דרגות גימור ל206 בנפח 1400: XT/XR ההבדלים הם קוסמטיים וזניחים, האיבזור הבטיחותי ודרגת הבטיחות זהה, המנוע זהה וזה מה שחשוב באמת. לגבי דיזל: הנסועה שלך היא גבולית מבחינת הכדאיות של רכב דיזל בעיקר לאור העלות הכמעט זהה של סולר ובנזין. כמו כן מחירי החלפים לרכב דיזל הם גבוהים יותר, וכפי שאמר "ד"ר סובארו", קשה מאוד עד בלתי אפשרי,למצוא רכב דיזל ישן במצב סביר ועם נסועה של פחות מ200000 ק"מ. אני חושב שה206 תעשה את העבודה (כמו שאר הסופר מיני בנפחים האלו מהשנים הללו., עם סייגים לדגמים מסויימים אך נמנע מהבילבול בעניין זה), כמובן שזה תקף גם לC3 בנזין, שהיא "אחותה הביולוגית" של ה206. אם החלטת להתמקד ב206\C3- מצויין, מכאן אני חוזר להמלצתי הראשונה: חפשי לפי סינון של מחיר, ק"מ, שנתון, יד. כאשר תשאפי לשנתון הגבוה ביותר שתוכלי להכניס בתקציב, וכמובן ששאר הפרמטרים יהו סבירים+, והרכב בכלליות יהיה במצב טוב. זה בהחלט אפשרי, עם קצת סבלנות והרבה התמדה .

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

מסכים עם LOTY, ה-C3 רכב מצוין וכמובן אם מצאת אחת בנזינית במצב מעולה גם היא תהייה חסכונית למדי.

C3 דיזל הייתה, ותהייה גם - המכונית הכי חסכונית שנמכרה בישראל, עם צריכת דלק מדודה של בין 1:20 ועד ל-1:24 בבין עירוני.

אם היה לי את הממון לקנות אותה בזמן אמת מאחת מחברות ההשכרה, הייתי הולך איתה גם לקבר.

פשוט כיום, מדובר ברכבים טחונים בצורה היסטרית שאין כל סיבה לרכוש אותם למעט מזוכיזם טהור.

C3 בנזין, אגב - נמכרת במחירים נמוכים משל 206 מקבילה, עקב סטיגמות מיושנות שאבד עליהן הכלח - מדובר במכוניות כמעט זהות.

ה-C3 לדעתי יפה יותר :-)

פורסם

לוטי, אני ממש ממש מודה לך על הסבלנות והעזרה הרבה.

למרות שחוזרים ואומרים לי שהפג'ו יקרה לתחזוקה, אני מאמינה שאם אבדוק כמו שצריך ואמצא רכב שמור יהיה בסדר.

אם יש גם את האופציה של הC3 אז בכלל.

בהתחשב בעובדה שאין לי הרבה אופציות במסגרת התקציב ובשאיפה למצוא משהו מעל 2001, נותר לי רק לקוות שאמצא מהר וטוב.

תודה רבה רבה!!

פורסם

ללוטי מה שהבאתי זה לא סטיגמות.

סטטיסטיקה של איגוד המוסכים בעניין כמה ישראלי מוציא בממוצע על מוסכים לשנה. לא כוללת במודגש את מוסכי אודי פולקסווגן, בגלל שההוצאה שם חורגת מהממוצע בצורה היסטרית פי שניים.

ורנו במקום להתעלם מהמציאות ולמכור תותים לאנשים. קח כל בעל רנו שאתה מכיר קח דף ועט ותתחיל לרשום מה החליפו כל רכיב.

כן תעבור אחרי לבעלי פיגו. שלא לדבר על טויוטה.

לי נראה שיש אנשים שחיים בבועה. אבל תדע דבר מאוד ברור, אבל מאוד ברור, השוק לא משקר.

לטויוטה יש מחיר גבוה כמשומשת, כי אין חכם כבעל הניסיון. מה שאני בטוח שאנשים כמוך מעולם לא החזיקו טויוטה. לא חוו את התענוג הזה לקום כל בוקר ופשוט לסוע.

פורסם

בעניין כלים מיוחדים. כנס לקטלוג של כלי עבודה למוסכים. בטה קשקו לא חשוב מה. כלי עבודה למנוע, מתוך כל הרשימה של כלי מיוחד לפיאט ,כלי מיוחד לרנו ,כלי מיוחד לVAG כלי מיוחד לאופל. תראה לי מק"ט כלי מיוחד לרכב יפני, לביצוע עבודת תחזוקה למנוע.

נו יש לך אתגר תבדוק בלי התחכמויות.

אז תבין על מה אני מדבר. רכב יפני כל מכונאי יביא תוצאות טובות וזה יתרון אדיר בשוק המכוער של המוסכים בארץ. וזה בדיוק מה שרצתה הבחורה לא?

פורסם

מצאתי C3 2003 יד 1, בנזין

155,000 ק"מ, לא הכי נמוך, יחסית למנועי הדיזל גם לא גבוה.

(בהתחשב בעובדה שזו ה-C3 היחידה שמצאתי לא דיזל בתקציב שלי)

הבנאדם רוצה 25,500 מוכן קצת להתגמש עקב מכות פח קלות.

המינוס- יש לו טסט רק לחודשיים.

האם שווה לבדוק או שלקנות רכב בלי טסט זה חתול בשק?

האם בדיקה לפני קניה במכון יכולה להעיד במשהו על היכולת של הרכב לעבור טסט חלק או שאין קשר?

• תוכן חדש...