Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כיוון שלא עבדת כשכיר לפני שהוזמנת למילואים, התגמול היומי שלך לכל יום מילואים הוא 180.77 ש"ח ליום מילואים או 3100 ומשהו ש"ח לחודש. אין על הסכום הזה ניכויים נוספים, זה סכום נטו. אלא אם לא שילמת את דמי הביטוח הלאומי לאותו החודש, ואז הביטוח הלאומי יכול לקזז מהסכום הזה את החוב שלך.

במידה ואני עובד כבר תקופה מסויימת,

(שוחררתי בדצמבר השנה ובעוד שבועיים+ זומנתי לאימון:? (לא יודע אייך הגעתי משיריון לצנחנים אבל זה סיפור אחר))

אני מקבל את מלוא שווי הימים שבהם אני במילואים? נניח שיום אחד שווה 300 ש''ח כפול הימים שאני במילואים?

ואייך הכסף מועבר אליי?

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

maxcher

מי היה נשאר עוד בצבא?? אתה שפוי?

וויתרתי על משכורת של 7K בחודש ונפרדתי יפה מצה"ל בהקדם האפשרי.

2 סיבות להשאר בצבא:

1. אתה קצין ונדפקת עם הקבע.

2. אתה רוצה לפתח קריירה.

את המגבת לא ביקשו בשחרור כי זה היה ברור שהיא משופצרת לפינת סילור עוד מהחודש הראשון לשירות, כך גם התחתונים.

על הכומתה התעקשו בתוקף.

בקצרה: קיטבג, 2 חולצות א', 2 מכנסיים א' (אלא אם קיבלת תלת שכולל מדי א' אז 3 מכל סוג), נעליים, מעיל, כומתה וחגורה.

חשוב לציין על הציוד הזדכתי ביחידה. והשחרור בחטיבה.

פורסם
חרטא, כומתה ומגבת מבקשים אבל לא חובה.

דסקיות גם לא מבקשים.

חובה גם חובה, את העבודה שלי אל תלמד אותי בבקשה.

ברור שיש כאלה שמקלים ומעלימים עין אבל שורה תחתונה כל מה שרשמתי חייב להביא.

Toyota Yaris TS

פורסם
לפי הבנתי בשנה הראשונה לא מקבלים שכר על מילואים כי פשוט לא מזמינים אותך למילואים אם זה היה ככה כולם היו נשארים עוד קצת בצבא ישר אחרי השחרור ודופקים עוד משכורת התחלתית יפה.

אחרי חצי שנה אפשר לזמן אותך לאימון , בכל מקרה בשנה הראשונה מילואים זה בהתנדבות

לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד.

לא כולם יכולים לעשות חודש מילואים מיד לאחר השחרור שלהם מהצבא כי אין מספיק ימי מילואים ברוב היחידות. עם זאת, אני מכיר כמה אנשים שהשתחררו ומיד חזרו לצבא במילואים או במילואים בתנאי קבע. למעשה, גם אני חזרתי לשבועיים של שירות מילואים חודש אחרי השחרור שלי.

במידה ואני עובד כבר תקופה מסויימת,

(שוחררתי בדצמבר השנה ובעוד שבועיים+ זומנתי לאימון:? (לא יודע אייך הגעתי משיריון לצנחנים אבל זה סיפור אחר))

אני מקבל את מלוא שווי הימים שבהם אני במילואים? נניח שיום אחד שווה 300 ש''ח כפול הימים שאני במילואים?

ואייך הכסף מועבר אליי?

בוודאי שאתה מקבל את שווי הימים.

אתה מודיע למעסיק שלך שאתה עתיד לצאת למילואים. הוא אמור לשלם לך משכורת "כרגיל", לקחת ממך את אישור המילואים שקיבלת מהמש"קית מילואים ולהתקזז מול ביטוח לאומי על הסכום ששילם לך. אתה מקבל משכורת כרגיל, כאילו לא קרה כלום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה לעונים.

צביקה אתה בטוח שהתשלום הוא 180?

כי אני הבנתי שזה 250+נסיעות= 280 או משהו כזה.

יכול להיות שזה משתנה בהתאם לתפקיד ובהתאם לרמת פעילות?

לכל השואלים על המילואים:

רצו להחתים אותי קבע לשנה ואפילו יותר, הבעיה הייתה כשהודיעו לנו שאין תקנים, המצב כרגע הוא שהמחלקה צריכה אותי ולכן חשבתי לומר למפקד שלי שיזמן אותי למילואים ואז 2 הצדדים יהיו שמחים.

ישנה גם את האפשרות של מילואים בתנאי קבע אבל המשכורת תהייה נמוכה יותר ולכן אני מעדיף מילואים עם משלמים על זה 280 ש"ח.

קובי

פורסם
יש תקרה מסויימת, אבל היא די גבוהה (הרבה יותר מ300 שקל ליום)

נניח שוב שבעתיד אקבל סכום יפה של 1000 ש''ח ליום(בעזרת ה')

קצת לא הגיוני(טוב הגיון וצבא לא הולכים ביחד) שאני יפסיד כסף, לא ככה?

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם
תודה לעונים.

צביקה אתה בטוח שהתשלום הוא 180?

כי אני הבנתי שזה 250+נסיעות= 280 או משהו כזה.

יכול להיות שזה משתנה בהתאם לתפקיד ובהתאם לרמת פעילות?

הסכום לא תלוי ברמת הפעילות. חייל מילואים הוא חייל מילואים, בין אם הוא משרת בשלישות בר"ג ואוכל צהריים בפאלפל התאומים ובין אם הוא לוחם בסיירת אגוז ואוכל חצץ.

אין החזר נסיעות במילואים. אתה אמור לקבל שוברים מקצינת הקישור שיאפשרו לך להשתמש בתחבורה הציבורית.

הסכום 180.77 ש"ח הוא שמופיע באתר של ביטוח לאומי. היות וביטוח לאומי הוא זה שמשלם בסופו של דבר, אני נוטה להאמין לביטוח לאומי.

כל האמור מעלה נכון לשירות מילואים רגיל ולא נכון לשירות מת"ק (מילואים בתנאי קבע).

שים לב שיש הגבלה לכמות ימי המילואים שאתה יכול לעשות בשנה. כל עוד אין מלחמה ולא קיבלת צו 8, אי אפשר להשאיר אותך חצי שנה במילואים.

נניח שוב שבעתיד אקבל סכום יפה של 1000 ש''ח ליום(בעזרת ה')

קצת לא הגיוני(טוב הגיון וצבא לא הולכים ביחד) שאני יפסיד כסף, לא ככה?

יצא לי לפגוש במילואים מילואימניק שמרוויח יותר מהתקרה היומית. הוא ידע שבכל יום מילואים הוא מפסיד הרבה כסף, גם בגלל שביטוח לאומי לא משלם לו את השכר המלא וגם בגלל שבזמן שהוא עומד כמו אחרון הנגדים בכניסה לחדר האוכל המניות של החברה שלו עושות בנג'י בבורסה של ניו-יורק. הוא הגיע למילואים בתור שליחות ולא ציפה לקבל יחס מועדף בחדר האוכל או במשרד הקישור. אז הוא הפסיד קצת כסף במילואים, לא אסון גדול. אני בטוח שהוא לא נכנס למינוס בבנק בגלל זה.

פורסם
חובה גם חובה, את העבודה שלי אל תלמד אותי בבקשה.

ברור שיש כאלה שמקלים ומעלימים עין אבל שורה תחתונה כל מה שרשמתי חייב להביא.

עדין לא יצא לי לראות שמבקשים את המגבת שמקבלים בבקום בחזרה, מה יעשו איתה? מחזור? :-o

כנ"ל לגבי כמות המדים שרשמת, אני גם עוד שבוע עוזב את צה"ל לטובת חפש"ש ואני לוחם וקיבלתי 2 זוגות מדי א' ולא 3.

פורסם

תורה רבה לכולם על העזרה והברכות.

החזרתי את הציוד באפסנאות אצלנו בבסיס, האמת לא שאלו כמעט כלום, לקחו את מה שהבאתי, הם אמרו לי להשאיר אצלי את הנעליים, אבל התעקשו לקחת חגורה(לא אכפת לי) וכומתה(דווקא כן אכפת לי)- כנראה מחשש שאנשים יעלו על מדים ויעלו על אוטובוסים וכדומה.

לא שאלו אותי כלום על מגבת וכדומה.

אגב אם ניתן אשמח לשאול עוד שאלה- לא הייתי בכנס משתחררים, מישהו יוכל להסביר לי על עבודה מועדפת?

הבנתי שאם אני עובד בעבודה מועדפת אני מקבל בנוסף למענק והפיקדון עוד בערך 8000 ש"ח נכון?

או שזה בעצם המענק?

איך אני יודע שעבודה שאני עובד בה נחשבת כמועדפת או לא? יש ברשימה מקצועות חקלאות- למשפחה יש חנות ירקות בתור עסק משפחתי זה נחשב?

קובי

פורסם

אם אתה עובד 150 יום בעבודה מועדפת, אתה מקבל מהביטוח הלאומי מענק של כ-8000 ש"ח.

רשימת העבודות נראה לי נמצאת באתר הביטוח הלאומי והקרן להכוונת חיילים משוחררים.

זה כמובן בנפרד מהמענק שחרור שאתה מקבל ממשרד הבטחון.

אני לא חושב שלעבוד בחנות של המשפחה תופס. לעבוד באריזת רימונים כן.

משכנתא זה קל

פורסם

יש גוף מיוחד שמתעסק בכל הנ"ל.

אתה מכיר את הגוף הזה, מאוד מפורסם ואני מתערב איתך שאתה מכיר גם את השירון שלו.

היחידה להכוונת חיילים משוחררים.

הסברים נוספים ותחומים נוספים:

http://www.hachvana.mod.gov.il/pages/zchut/zchut_avoda_nidreshet.asp?UN=3&HD=3&SUB_UN=1

אני רק רוצה לחדד שהתחומים המפורטים בקישור הם לא היחידים.

אני עובד בתחום שלא קיים ברשימה ויחד עם זאת מוכר ע"י ביטוח לאומי כעבודה נדרשת.

כדי לדעת באמת אם העבודה נדרשת או לא אתה צריך לשאול את המעסיק הפוטנציאלי.

רק שתכיר שיש קאטש' מסויים, והוא איך אתה מוגדר אצל המעסיק.

לדוגמה עובד בתחנת דלק שרשמית מועסק תחת הכותרת עובד חנות YELLOW לא זכאי למענק עבודה נדרשת, לעומת חבר שלו שמועסק תחת הכותרת מתדלק שכן זכאי. ולמרות ששניהם עושים את אותה העבודה בידיוק.

תברר עם המעסיק הפוטנציאלי ואם יש לך שאלות נוספות בתחום הזה כדאי לפנות ליחידה להכוונת חיילים משוחררים.

ועלון מידע של ביטוח לאומי עם הסברים על זכויות וגם רשימה של זכאי / לא זכאי למענק לפי תחום התעסוקה.

http://www.btl.gov.il/Publications/booklet/hebrew_booklet/Documents/hayal%20%2022%201%20(2).pdf

ברוך הבא לאזרחות, שיהיה בהצלחה!

פורסם

בוודאי שאתה מקבל את שווי הימים.

אתה מודיע למעסיק שלך שאתה עתיד לצאת למילואים. הוא אמור לשלם לך משכורת "כרגיל", לקחת ממך את אישור המילואים שקיבלת מהמש"קית מילואים ולהתקזז מול ביטוח לאומי על הסכום ששילם לך. אתה מקבל משכורת כרגיל, כאילו לא קרה כלום.

לא מדויק.

אם אתה יוצר לחודש מלא אז כן אבל אם יצאת לחמישה ימים אז תקבל פחות.

שווי יום מחושב לפי שכר חודשי מחולק בשלושים ולא ב 22 ימי עבודה. אם על כל 5 ימי מילואים אתה נמצא במילואים גם שישי ושבת אז תקבל בדיוק את מה שמגיע לך אבל אם לא אז תקבל פחות.

עוד דבר שיש לקחת בחשבון זה שהשכר הוא לפי ממוצע של 3 חודשים אחרונים אז אם תכננת לנצל פדיון חופש או לדפוק שעות נוספות כדאי לעשות זאת לפני המילואים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי, אני מקווה שמי שמטפל בנושאים האלו אצלך במפעל היא חשבת השכר :wink:

מה שאתה מתאר היה נכון עד ל-1/8/08, אבל תוקן חוק המילואים והנוסחא שונתה כדי לפתור את הנושא הזה. באותה הזדמנות גם העלו את התגמול המינימלי ליום מילואים ל-180 ש"ח והוסיפו תיקון נוסף שמאפשר לשכיר לקבל את גמול המילואים גם אם המילואים לא פגעו בעבודתו הסדירה.

פורסם

אני היחיד אצלנו שעשה מילואים וגם זה עד לפני 6 שנים.

אנחנו תמיד שילמנו שכר מלא וכשהגיע התשלום מב"ל התחשנו עם העובד (אם מגיע לו עוד הוא קיבל ואם פחות עיגלנו באמצעות פרמייה. בסה"כ זה כסף קטן).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...