Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת הדלק שלי הגיונית לסיריון 2008?

cedrik23
שימו לב! השרשור הזה בן 5223 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום שלום,

קניתי את הסיריון 2008 שלי לפני חצי שנה מליסינג עם 90K קילומטר.

עד לפני כמה חודשים הנסיעה שלי הייתה משולבת עיר ומחוץ לעיר (חולון - כפר סבא) והאוטו היה עושה 13 קילומטר לליטר לפי חישוב שהייתי עושה (מילוי טנק מלא, איפוס מונה קילומטר, נסיעה עד התדלוק הבא ואז חלוקת הקילומטר שנסעתי בכמות הדלק שנכנס לרכב)

לאחרונה הנסיעה שלי היא יותר עירונית (חולון - רמת גן). מה שאומר פקקים עמידה ברמזורים וכו'.

הצריכה עבור הנסיעה העירונית יוצאת קרוב ל10 קילומטר לליטר. משהו כמו 9.8 פלוס מינוס.

אני תמיד נוסע עם מזגן, לא בשיא הקירור אלא שיהיה נעים באוטו.

השאלה שלי היא האם הצריכת דלק הזאת בתוך העיר היא הגיונית לרכב שלי?

חוויות שלכם מהסיריון שלכם?

תודה מראש!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זוהי אכן צריכת דלק שאינה אמרוה להיות באוטו מהסוג הזה .

אבל זה גם תלוי באופי הנהיגה שלך ?

בכול אופן עם אופן הנהיגה שלך היא עם רגל עדינה על הדוושה , אז תפנה למוסך שיבדקו מה מקור הבעיה.

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה סיבות יכולות להיות לבעיה מהסוג הזה?

יכולות להיות כמה סיבות:

1.איכות הרכיבים שבהם השתמשה חברת הליסינג לטיפולים השוטפים ומותקנים ברכב (ויש כמה שהאיכות של הרכיבים שלהן היא "לא משהו" בלשון המעטה :wink: ).

2.שמן מנוע שלא הוחלף והתחמצן,ועקב כך גורם לחיכוך ובלאי במנוע ולצריכת דלק מוגברת.

3.פילטר שמן שלא הוחלף ומונע מעבר של שמן למנוע.

4.הזרקת דלק שסתומה אחרי קילומטרז' גבוה שכזה ולא בוצע בה ניקוי (90000 בשנתיים זה חתיכת קילומטרז'.. )

5.פילטר דלק (אם יש ברכב הזה) לא תקין ו/או סתום.

6.לחץ אוויר לא תקין בצמיגים.

7.צמיגים מאיכות ירודה ו/או בלויים שהגיע הזמן להחליף אותם.

8.משאבת דלק לא תקינה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני, בניגוד לאחרים, לא הייתי מתחיל לחפש בעיות ברכב, כי בנסיעה מחולון לר"ג עם פקקים ומזגן מופעל קשה להעריך,

איזו צריכת הדלק הגיונית ואיזו לא הגיונית.

האם אתה נוסע בשעות הבוקר מחולון לר"ג ובשעות אחרי הצהריים בכיוון ההפוך?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נוסע בבוקר לרמת גן וחוזר בסביבות 5+ אחר הצהריים לחולון.

חבר'ה אני מבין אותכם שאתם ישר אומרים רגל חזקה על הדוושה אבל זה ממש לא העניין.

אני לא איזה ילד שקיבל אוטו מאבא, קניתי אותו עם מיטב כספי ואני ממש עדין איתו. נדיר שאני נותן לו ממש גז חזק אלא אם כן יש צורך מיידי בזה. בדרך כלל אני מתחיל נסיעה אחרי כל עצירה (רמזור וכו') ממש בסבבה ולא בפול גז או משהו כזה.

מישהו מכם יכול להעיד על הסיריון שלו שהוא עושה נסיעות דומות ומה הצריכה שהוא מקבל?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה מבין, שהנסיעה מחולון לכ"ס וחזרה באותן השעות היתה בין עירונית, כאשר כביש 4 פנוי ממחלף גהה ועד כ"ס (ובחזרה)?

זאת אומרת, מקודם 60% מהמרחק עבר בנסיעה חיסכונית למדי.

והנסיעה מחולון לר"ג ובחזרה בשעות שרשמת היא כולה בפקקים = שריפת הדלק בעמידה ובהילוך ראשון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה מבין, שהנסיעה מחולון לכ"ס וחזרה באותן השעות היתה בין עירונית, כאשר כביש 4 פנוי ממחלף גהה ועד כ"ס (ובחזרה)?

זאת אומרת, מקודם 60% מהמרחק עבר בנסיעה חיסכונית למדי.

והנסיעה מחולון לר"ג ובחזרה בשעות שרשמת היא כולה בפקקים = שריפת הדלק בעמידה ובהילוך ראשון.

ברור לי לגמרי שזה לא תנאים אידיאלים ואני לא מתווכח על זה.

אולי לא הסברתי את עצמי נכון:

אני לא אומר -

זה פחות ממה שהיה לי בנסיעות לכפר סבא לא הגיוני שזה הצריכת דלק

אלא אני אמר שידוע לי שצריכת דלק של סיריון היא מעולה. גם בעיר וגם מחוץ לעיר. לכן משום מה נשמע לי שצריכה של קרוב ל-10 בנסיעה שאני עושה היא אולי גבוהה מידי לרכב הזה בדגם הזה. אז טבעי שאני חושש אולי לתקלה כל שהיא.

לכן אני רוצה לשמוע מאדם שיש לו סיריון עם שנתון קרוב או זהה, שעושה נסיעות דומות מידי יום, ומודד את הצריכת דלק שלו.

כי אם מישהו אחר עם סיריון עושה כל יום חולון - רמת החייל או משהו סבגנון והצריכת דלק שלו היא 12 אז משהו פה לא תקין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה תלוי גם בפעולת המזגן בסיריון.

בפונטו אצלי למשל, המדחס נכבה באופן תדיר על מנת לחסוך באנרגיה. צריכת הדלק בפקקים עומדת על סביבות 1:12.

מספיק שהמדחס היה עובד כל הזמן ללא הרף, והופס הייתי מגיע ל1:11 אולי אפילו 1:10.

בכל מקרה נמתין לבעל סיריון מגוש דן שיספר לנו על צריכת הדלק אצלו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה תלוי גם בפעולת המזגן בסיריון.

בפונטו אצלי למשל, המדחס נכבה באופן תדיר על מנת לחסוך באנרגיה. צריכת הדלק בפקקים עומדת על סביבות 1:12.

מספיק שהמדחס היה עובד כל הזמן ללא הרף, והופס הייתי מגיע ל1:11 אולי אפילו 1:10.

בכל מקרה נמתין לבעל סיריון מגוש דן שיספר לנו על צריכת הדלק אצלו.

גם אצלי אני שומע את המדחס עובד ואז מפסיק קצת ואז חוזר לעבוד בתדירות מסויימת

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לך שום בעיה.

אין דבר כזה צריכת דלק עירונית מדודה, ואי אפשר להשוות צריכת דלק עירונית של מישהוא לצריכה עירונית של אחד אחר, כי כל אחד נוסע במסלול אחר, עם פקקים אחרים. שתבין, מהירות ממוצעת שלך היא בערך 20 קמ"ש, אבל המנוע והמזגן עובדים כל הזמן. למשל, בכביש פתוח המנוע פועל שעה ואתה עובר בזמן זה 70 קילומטר. בעיר המנוע פועל שעה, ואתה עובר 20 קילומטר. איך אתה מצפה לצריכת דלק קרובה?

כשיצרן מפרסם במפרט של הרכב נתון צריכה עירונית הוא מתייחס למסלול עירוני זורם, עם נסיעה במהירות 40 50 קמ"ש ורמזור נניח כל קילומטר. ואז מקבלים נתון יפה. אבל בפועל זה ממש לא כך. לא יודע אם יש לך מחשב דרך, אבל אם יש - תוכל לראות איך בכל האצה צריכה רגעית מגיעה ל איזור 3 קילומטר לליטר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5223 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...