Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כבר פירסמתי מודעה בפורום ייעוץ לגבי סיאט איביזה ופולו.

אחרי שיקולים החלטתי לרדת מהסופר מיני ולעבור למכוניות יותר גדולות. (טעמי בטיחות בעיקר, זו מכונית ראשונה)

אז המתמודדות שנותרו הם הרנו מגאן 2010 1.6 105 כ"ס, הדגם הקצר של הפלואנס.

ופולקסווגן גולף 2010 1.6 102 כ"ס

מבחינת ביצועים הבנתי שהגולף הרבה מעבר לרנו אך מבחינת רנו, הרבה דברים המגיעים בחבילה הכלולה מגיעים כמותרות בגולף.

לדוגמא, בקרת שיוט, פנסי ערפל, הגה עם לחצני שליטה על מחשב הדרך ומערכת השמע ועוד שכרגע אני לא זוכר.

היום ראיתי בעיתון שפולקסווגן יצאו במבצע לגולף הזו במחיר של 120,000 ש"ח לגרסא הידנית ועוד 10,000 ש"ח לאוטומטית. המכונית כוללת "מערכת שמע, DVD, מערכת ניווט ודיבורית BLUETOOTH"

והמחיר של הרנו מגאן הוא 127,000 עם האיבזור המורחב ועם מסך מגע הכולל את כל הדברים שיש במערכת מולטימדיה בגולף.

המנוע והביצועים כן חשובים לי, אבל גם האיבזור חשוב לי. עד היום לא חשבתי שהגולף מגיעה כל כך מאובזרת ואפילו חשבתי פחות אבל עכשיו שבמבצע כולל גם מערכת מולטמדיה זה מוסיף.

מבחינת בטיחות אני מניח ששניהם פחות או יותר אותו דבר עם 6 כריות אוויר וכל המערכות.

כמובן שגם לגולף יש תיבת הילוכים DSG עם 7 הילוכים לעומת 4 הילוכים של הרנו.

השאלה שלי היא האם כדאי להוסיף את ה3,000 ש"ח האלו ו"להשתדרג" לגולף? או שעדיף לרכוש את הרנו?

אני יודע שזה נראה כמו שאלה רטורית ושתאמרו את הגולף אבל בכל זאת רציתי חוות דעת לפני הרכישה.

בנוסף רציתי לדעת האם ההבדלים בין הדגם של ה1.6 102 כ"ס לבין ה1.4 122 כ"ס TSI של גולף שווים את ההפרש של ה15,000 ש"ח?

תודה רבה!

נ.ב. אשמח לשמוע על עוד מכוניות בקטגוריה הזו שמתחרות בהן וברמה שלהן.

פורסם

דבר ראשון בקשר לשאלה מה עדיף הרנו או הגולף אז תסתכל על זה ככה:

גרמני=צרפתי :evil:התשובה ברורה.

דבר שני הקשר לTSI זה כבר העדפה שלך בטוח שהוספת כוחות הסוס הזאת תהיה מהנה ומרגשת יותר, ואני לא בטוח אבל נראה לי שגם תחסוך יותר בצריכת הדלק, בכל מקרה יש פה בפורום בטוח כמה אנשים שבבעלותם הדגם הזה אז הם יוכלו לתת את חוות הדעת שלהם.

בהצלחה:-o

פורסם

שני המנועים הם לא שיא החדשנות, ההבדל העצום הוא בגיר, הגולף מרגישה הרבה יותר זריזה מהמגאן תודות לגיר, מבחינת תא נוסעים שתיהן מהכי טובות בקטגוריה, ה 3K לא צריכים להיות שיקול, קח נסיעת מבחן ותבדוק מה יותר מתאים לך.

אם גולף TSI מעניינת אותך תבדוק את פיאט בראבו, גם מנוע 1.4 טורבו אבל יותר אבזור ב15K פחות, יש גם יד 1 0 ק"ם סביב ה100K.

פורסם

עוד דבר שאולי שווה לקחת בחשבון היא העבודה ש-3K הפרש יהפכו להרבה יותר בעת מכירת הרכב.

ב-130000 הייתי קונה כבר אוקטביה 1.4TSI או 1.2TSI אלגנס אם אבזור "עושה לך את זה"

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הייתי לוקח את הגולף בלי לחשוב יותר מידיי מול הרנו מפאת שוק יד 2 ובעית הליסינג הנפוצה בגללה (לרעת הרנו).

משהו אחר בקטגוריה :

המלצה מאוד מפתיעה וחמה - בראבו 1.4T

שלשום קיבלתי את הרכב הביתה במקום הפונטו הקבועה - אני מודה ומתוודה שממש הופתעתי במיוחד ביחס למחיר 120K ש"ח . ביצועים מדהימים ביחס לכל 1.6 וגם ביחס ל2.0 , מן "גולףTSI" במחיר הרבה יותר אטרקטיבי..

בתור סוכן מכירות VW לשעבר שהכיר כמעט כל מתחרה אפשרית ברמת הבורג , איכשהוא זלזלתי כנראה מפאת "גאוות המותג או שחצנות המותג" בפיאט.

שלשום ממש הופתעתי. חובה לעשות נסיעת מבחן בשביל להבין.

גש לסוכוניות ובקש נסיעת מבחן . חזור עם רשמים .

בהצלחה.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

ראיתי שהבראבו היא רק ידנית או משהו כזה אשמח להסבר.

שכחתי לציין שהשיקול הוא רק לאוטומטי.

פורסם

הבראבו רובוטית, שהיא תיבה אוטומטית מבחינת תפעול, אבל העברת ההילוכים פחות חלקה מתיבה אוטומטית, הDSG בגולף הוא גם רובוטי אבל עם זמני החלפה סופר מהירים בגלל השימוש בשני מצמדים במקום אחד.

לי היתה קורולה רובוטית ויש להורים גולף כשנהגתי בבראבו התיבה לא הפריעה בכלל, אתה יכול לנסות ולראות אם זה מתאים לך.

פורסם
תודה לכולם על התשובות.

ראיתי שהבראבו היא רק ידנית או משהו כזה אשמח להסבר.

שכחתי לציין שהשיקול הוא רק לאוטומטי.

תקרא מה כתבו במערכת CarsForum על הבראבו

בנוסף, לא הייתי שולל את המגאן החדשה היות והגולף כבר ישנה. בימים הקרובים מערכת קארספורום תבחן את המגאן אז שווה לחכות ולקרוא.

בהצלחה

פורסם
הייתי לוקח את הגולף בלי לחשוב יותר מידיי מול הרנו מפאת שוק יד 2 ובעית הליסינג הנפוצה בגללה (לרעת הרנו).

משהו אחר בקטגוריה :

המלצה מאוד מפתיעה וחמה - בראבו 1.4T

שלשום קיבלתי את הרכב הביתה במקום הפונטו הקבועה - אני מודה ומתוודה שממש הופתעתי במיוחד ביחס למחיר 120K ש"ח . ביצועים מדהימים ביחס לכל 1.6 וגם ביחס ל2.0 , מן "גולףTSI" במחיר הרבה יותר אטרקטיבי..

בתור סוכן מכירות VW לשעבר שהכיר כמעט כל מתחרה אפשרית ברמת הבורג , איכשהוא זלזלתי כנראה מפאת "גאוות המותג או שחצנות המותג" בפיאט.

שלשום ממש הופתעתי. חובה לעשות נסיעת מבחן בשביל להבין.

גש לסוכוניות ובקש נסיעת מבחן . חזור עם רשמים .

בהצלחה.

מסכים לחלוטין. אוטו מאוד נחמד ונוסע גם לא רע. לחובתו, ראות לאחור כמעט אפסית, מושב אחורי נמוך עם מעט מדי מקום לברכיים, והעדר אופציה מאובזרת בדגם הידני שמגיע ללא פנסי ערפל וטסות פלסטיק חסרות טעם, אם להזכיר חלק מהדברים שהפריעו לי. עיקר הבעיה היא התחושה שמעט סבלנות בסוף תגלה את האוטו הזה באיזה טרייד אין במחיר זול בעשרות אחוזים. כדאי שהיבואן יבין שהטבות "רילקס", קוסמות ככל שיהיו, אינן שקולות להנחה בריאה על מחיר המחירון. כדאי לשלוח אותו ללמוד דבר או שניים אצל יבואן סיאט.

פורסם
זה ממש לא שיקול היום, ואני לא אתחיל לתת דוג'.

אז אם אין לך מה להגיד, תשתוק.

אני רק צריך לדמיין איזה רכב יש לך בעקבות התשובה הזאת, ואם תשאל אז תתפלא ותראה שרוב חברי הפורום והאנשים בכלל יסכימו איתי, הצרפתיות ידועות ברמת נוחות מעולה והרבה סטיגמות גרועות על הדרך שלאחר ניסיון עם 307 הוכח לי שכן יש את המחלה של בעיות חשמל,לא יודע לגבי החדשות אבל אני בטוח שהגולף יותר שווה.

ולא משנה מה הדיעות שלי יש דרך להתבא ולדבר בשביל זה הפורום קיים אז לפני שאתה "משתיק" אנשים תחשוב קצת על התגובה שלך.

פורסם

עוד נקודה שכדאי לקחת בסל היתרונות / חסרונות:

שים לב להבדלים במשך תקופת האחריות:

למגאן - 3 שנים.

לגולף - שנתיים בלבד.

תקלה יקרה אחת יותר מדי בגולף במהלך השנה השלישית יכולה להיות לא נעימה בהחלט.

אפרים

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

אין צורך לייחס חשיבות יתרה לשנת אחריות שלישית. סטטיסטית הסיכוי שכשל רציני ויקר יקרה בה נמוך למדי וממילא צ'מפיון במקרה כזה יבוא לקראת הלקוח. לא לחינם בלובינסקי אתה מקבל שנת אחריות רביעית תמורת 400 או 500 ש"ח, העסק הזה פשוט רווחי ליבואן. לא צריך לזלזל, אבל ברשימת השיקולים הענין הזה צריך לתפוס מקום מאוד נמוך, אלא אם קוללת, כמו חלק מהחברים כאן, בקללה הידועה לפיה שניה לאחר תום האחריות הולך המנוע ולפעמים לוקח אתו את הגיר.

• תוכן חדש...