Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע אם זה המקום המתאים אבל אולי מישהו יוכל לעזור

BETA ARC 200

רתכת אלקטרונית בטכנולוגיית אינוורטר 180 אמפר בזרם ישר (DC).

לריתוכי אלקטרודות כולל נירוסטה, יציקות, פלדות וכו'.

זרם עבודה: 20-180 אמפר נצילות: 40%

חד פאזית V220 ; תצוגה דיגיטלית

לאלקטרודות 1.6-3.2 מ"מ

מתאימה לעבודות אחזקה.

קלה וניידת.

משקל: 6.9 ק"ג

השימוש לבית וכל מיני עבודות אחזקה אחרות

פורסם

לא מוצא בה שום יתרונות לשימוש ביתי על פני רתכת פשוטה (למעט המשקל והנפח). בנוסף, מניסיוני עם רתכת פשוטה היא זולה ואמינה יותר.

פורסם

אני לא ממליץ לאף אחד שקונה היום רתכת לקנות רתכת רגילה (מבוססת שנאי) ולא אלקטרונית. אין שום סיבה הגיונית.

לגבי הרתכת שאתה שואל עליה- תן קישור למפרט כי מהנתונים שצרפת לא ניתן להסיק הרבה.

פורסם

טוב מצאתי עבורך:

http://www.betacentury.co.uk/manuals/Manual_160200.pdf

אני מניח שאתה מדבר על הרתכת שקבוצת סקופ מוכרים.

ישנם כמה נתונים לא טובים:

1. ה-Duty cycle (מישהו תרגם את זה לנצילות בטעות) הוא 40%. אמנם לא מצויין באיזה זרם (כי זה מאד משנה) אבל בכל מקרה זה נתון לא משהו בכלל. זה אומר ש-4 מתוך מכל 10 דקות עבודה הרתכת תצטרך לנוח.
  2. מתח הריקם של הרתכת הוא רק 56V, מה שאומר שהיא לא מתאימה לאלקטרודות צלולוזה.

אני לא יודע מה מחירה של הרתכת, אבל במחיר סביר אתה יכול לקנות רתכת מזיקה בעלת נתונים הרבה יותר טובים.

פורסם
אני לא ממליץ לאף אחד שקונה היום רתכת לקנות רתכת רגילה (מבוססת שנאי) ולא אלקטרונית. אין שום סיבה הגיונית.

לגבי הרתכת שאתה שואל עליה- תן קישור למפרט כי מהנתונים שצרפת לא ניתן להסיק הרבה.

סליחה, אבל למה?

רתכת רגילה מבוססת שנאי היא אחד מהמכשירים החשמלים הפשוטים ביותר שניתן למצוא. שנאי בעל ליבה משתנה + מאוורר, מפסק ו2 נעלי כבל. זה הכל ואין כאן שום דבר שיכול להתקלקל (חוץ אולי מהמאוורר). לשימוש ביתי, הכולל בעיקר ריתוך ברזל ולא מתכות אחרות, היא הפתרון הזול ביותר. קיבלתי אחת כזאת כמתנת יום הולדת מההורים לפני כ 5 שנים בעלות של כ 600-700 ש"ח והיא משרתת אותי נפלא עד היום.

פורסם

תאמין לי שאני יודע איך בנויה רתכת מבוססת שנאי. למעשה אני גם יודע איך בנויה רתכת אלקטרונית.

לא אמרתי שהיא לא יכולה לעשות את העבודה. אמרתי שהיום ניתן להשיג במחירים סבירים רתכת אלקטרונית, שמאפשרת גמישות רבה יותר ובוודאי שהיא יותר נוחה.

1. משקל נמוך ולכן ניידות גבוהה.
  2. כיוון זרם מהיר.
  3. מתח DC, שמאפשר עבודה עם כל סוגי האלקטרודות.
  4. ריתוך שקט ונעים יותר.
  5. ישנם אינוורטרים שמתאימים גם לריתוך TIG.

פורסם

ראוי לקחת בחשבון את צרכי המשתמש לא פחות מאשר את מפרט הנתונים. לפי שאלות פותח השרשור, אני נוטה לחשוב שמדובר ב"משתמש סופשבוע", כלומר לא אדם שצריך את הכלי לעבודה מקצועית רצופה, אלא לשימוש מזדמן מעת לעת. לא רואה שום הצדקה והגיון לרכוש רתכת יקרה (גם אם לחלק יש אפשרות לTIG, מה שמן הסתם מעלה עוד את מחירן. מבלי לפגוע בפוחת השרשור, אני מאד בספק אם הוא יודע כלל מה זה TIG). נהפוך הוא , לאדם כזה שאין לו ידע בריתוך, עדיפה רתכת עמידה פחות חשופה לתקלות מאשר אינוורטר (תבדקו כמה עולה תיקון). אני מניח שהשימוש שלו הוא סטטי, בחצר שלו או בדומה לכך, לכן אין כל הגיון לקנות כלי שהוא ה ר ב ה יותר יקר. למעשה, רתכת שנאי משומשת ניתן לרכוש ב 200 -300 ש"ח והיא תחיה זמן רב יותר מאשר האינוורטר (גם אם יש לה צג דיגיטלי. אני לא כל כך מאמין שחשוב לו שידע אם הוא מרתך ב80 או ב 82 אמפר).

פורסם

להזהר מהסיניות, לעיתים קרובות אין קשר בין הנתנים שרשם היצרן לרתכת. ולגבי הרתכת של זיקה, יש לה חיסרון גדול למשתמש הביתי, היא מצריכה שימוש בנתיך של מינימום 25A. ברוב הבתים הנתיך הוא 16A.יש לי זיקה ויש לי DEKA הDEKA עדיפה, הזיקה גם יותר יקרה יותר.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
ראוי לקחת בחשבון את צרכי המשתמש לא פחות מאשר את מפרט הנתונים. לפי שאלות פותח השרשור, אני נוטה לחשוב שמדובר ב"משתמש סופשבוע", כלומר לא אדם שצריך את הכלי לעבודה מקצועית רצופה, אלא לשימוש מזדמן מעת לעת. לא רואה שום הצדקה והגיון לרכוש רתכת יקרה (גם אם לחלק יש אפשרות לTIG, מה שמן הסתם מעלה עוד את מחירן. מבלי לפגוע בפוחת השרשור, אני מאד בספק אם הוא יודע כלל מה זה TIG). נהפוך הוא , לאדם כזה שאין לו ידע בריתוך, עדיפה רתכת עמידה פחות חשופה לתקלות מאשר אינוורטר (תבדקו כמה עולה תיקון). אני מניח שהשימוש שלו הוא סטטי, בחצר שלו או בדומה לכך, לכן אין כל הגיון לקנות כלי שהוא ה ר ב ה יותר יקר. למעשה, רתכת שנאי משומשת ניתן לרכוש ב 200 -300 ש"ח והיא תחיה זמן רב יותר מאשר האינוורטר (גם אם יש לה צג דיגיטלי. אני לא כל כך מאמין שחשוב לו שידע אם הוא מרתך ב80 או ב 82 אמפר).

אם כבר מדברים על TIG וכאלה ,

אז אולי קצת הסבר שנדע במה מדובר ,

למשל ההבדל בין "מבוססת שנאי" לבן "אלקטרונית"

פורסם

להלן הסבר קצר:

רתכת "רגילה" הינה רתכת מבוססת שנאי, במילים אחרות, בתוך הקופסא של הרתכת ישנו שנאי שתפקידו לשנות את מתח החליפין בכניסה (המתח שמתקבל ע"י חיבור התקע לשקע החשמל בקיר) למתח נמוך יותר ולזרם חזק על מנת לאפשר יצירת קשת חשמלית בקצה האלקטרודה וע"י כך לגרום לריתוך. במרבית הרתכות מהסוג הזה, הזרם משתנה ע"י הכנסת והוצאת ליבת הברזל של השנאי. היתרון של רתכת כזו הוא שהיא כמעט "בלתי הריסה", פשוט אין מה שיתקלקל (בחלק מהרתכות ישנו חיישן חום המוצמד לליפופי השנאי וכאשר הוא מתחמם מדי, החיישן פשוט מנתק את מתח הכניסה עד שהטמפרטורה יורדת. הרתכת השניה, האלקטרונית, נקראת אינווטור מהטעם הפשוט שבמקום שנאי כבד יש בתוכה מעגלים אלקטרוניים שעושים בדיוק את אותו הדבר, מורידים את המתח ומעלים את הזרם. לרתכת מהסוג הזה ישנןשתי מעלות, האחת , משקלה הנמוך מאד ביחס לרתכת שנאי, דבר שעוזר מאד לנייד אותה למי שעושה "עבודות חוץ" כמו מסגרים, מתקיני סורגים וכו'. היתרון השני הוא היכולת לכוון הרבה יותר במדוייק את זרם הריתוך. החסרון המשמעותי שלה - אם התקלקלה, אתה בבעיה נוראית. התיקון מאד יקר. בחלק גדול מהמקרים אלה רתכות סיניות שאין להן שרות מסודר בארץ.

TIG - שיטת ריתוך הידועה גם כ"ריתוך ארגון". בשיטה זו אין אלקטרודה מתכלה. קשת הריתוך נוצרת בקצה מוט טונגסטן/וולפרם

הנתונה בתוך ידית מיוחדת וסביבה מעטה של גז מגן - ארגון - היוצר מעטה של מגן סביב הקשת והאלקטרודה וע"י כך מונע הזנת חמצן לקשת וחיצונה. בשיטה זו משתמשים בדר"כ לריתוך פלדות בלתי מחלידות (נירוסטה) באמצעות זרם ישר ואלומיניום, כמו למשל מילוי ראשי אלומיניום למנועים, באמצעות זרם חליפין.

פורסם

מי שמתחיל היום לרתך צריך לקנות אך ורק רתכת אלקטרונית. נקודה.

עבר זמנם של רתכות הAC הפשוטות. ואומר את זה אחד החסידים הגדולים ביותר של הפשטות המקסימה של המכשיר הזה (מחזיק TELWIN PIONIER 215 AC).

הריתוך ב- DC הרבה יותר קל ( וההצתה קלה יותר מה שהופך אותו גם ליותר מדוייק ) הרבה יותר נקי, הרבה יותר נעים, הרבה יותר נשלט והרבה פחות כאוטי ומאפשר לרתך מגוון גדול וזמין יותר של אלק' לשימושים מגוונים.

עזוב אותך מרתכת חשמלית רגילה, אם אתה מתחיל היום ויש לך תקציב - רק אלקטרונית.

אביב, לגבי מתח ריקם, זה לא בדיוק נכון.

אפשר לרתך 6010 גם עם 55V, אני עושה זאת בהצלחה עם 45-48VAC ( עניין של טכניקה ואלק' חמה - לא מומלץ באופן כללי).

כדאי לבדוק את כל הרתכות הזולות שטוענות שיש להם מצב "צלולזה" לא תמיד זה ממש נכון.

לרוב האלק' היום יש מתח ריקם בסביבות ה55-60V וזה מספיק ל6010/6011 (טכניקה טכניקה טכניקה).

אני לא הייתי ממליץ לרכוש מזיקה שום דבר. או לפחות לא לרכוש ולצפות שהנתונים המפורסמים יהיו נכונים.

יותר חשוב מבאיזה רתכת תשתמש זה באיזו מסיכת ריתוך תשתמש.

לתשומת לבך - לא ניתן להשיג זכוכיות ריתוך בעלות תו תקן כלשהו בארץ. כל הזכוכיות עלומות שם ומגיעות מהמזרח.

לסמוך עליהם זאת סכנת נפשות.

כל מסיכות הריתוך האלקטרוניות הסיניות כנ"ל.

לפרטים נוספים -

[ריתוך] בטיחות והגנת העיניים, תקנים, ודיון על בטיחות השימוש במסיכות אלקטרוניות סיניות

אתם גם מוזמנים להצטרף לקנייה הקבוצתית שלנו -

[רכישה קבוצתית] מסיכות ריתוך איכותיות ותקניות (!!!), רתכות אינוורטר ורתכות MIG

בהצלחה...

ים

פורסם

מי שמתחיל היום לרתך צריך לקנות אך ורק רתכת אלקטרונית. נקודה. עבר זמנם של רתכות הAC הפשוטות. ואומר את זה אחד החסידים הגדולים ביותר של הפשטות המקסימה של המכשיר הזה (מחזיק TELWIN PIONIER 215 AC). הריתוך ב- DC הרבה יותר קל ( וההצתה קלה יותר מה שהופך אותו גם ליותר מדוייק ) הרבה יותר נקי, הרבה יותר נעים, הרבה יותר נשלט והרבה פחות כאוטי ומאפשר לרתך מגוון גדול וזמין יותר של אלק' לשימושים מגוונים. >נכון. אלא שאם אתה מרתך פעם בחודש ברזל-בנין או פרופיל עבה היתרונות האלה זניחים לעומת אורך החיים והאמינות של רתכות הAC הפשוטות. עזוב אותך מרתכת חשמלית רגילה, אם אתה מתחיל היום ויש לך תקציב - רק אלקטרונית. >שמע שני סיפורים: שכן שלי הביא מסגר (מבני דודנו) כדי לרתך לו גדר, המסגר בא עם שנאי בלבד (ללא מארז) ועם בנו בן ה9 כדי לנפנף חתיכת דיקט כדי לקרר את השנאי. לאחר שהוא גמר שם כ 4 שעות עבודה (והמון ריתוכים) שאלתי אותו על המכשיר שלו והוא סיפר שלפני מספר שנים המארז התפורר לאחר שהרתכת נשכחה בחוץ בגשם וטבעה באיזה וואדי ומאז הוא עובד כך. סיפור שני. עזרתי לאחי לרתך מנגל לפי תיכנונו. המנגל הורכב מדוד"ש שניסרנו אותו המוקף בברזל-בנין עבה (25 ממ?) אני לא מאמין שרתכת אלקטרונית זולה הייתה שורדת את המאמץ שהושקע במנגל הזה.

פורסם

אין קשר לאלקטרונית או לא אלקטרונית. תקנה רתכת סינית זבלה, גם שנאי וגם אלקטרונית לא יחזיקו מעמד.

תקנה רתכת מפירמה סבירה הרתכת תחזיק בלי בעיה. רוב המסגרים היום מבצעים עבודות שטח עם רתכת אלקטרונית.

הרעיון הוא שאם אפשר להשקיע עוד קצת עדיף לקנות אלקטרונית. אם לא לא נורא.

• תוכן חדש...