Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בצער רב השביתו לי ת'אוטו הקודם שהיה לי (רובר, שפשוט התאהבתי בה)

אני רוצה לקנות עכשיו מכונית ובא לי לנסות משהו אחר. ההונדה האצ'בק פשוט עשתה לי את זה מבחינת מראה וצורה.

לאחר עיון של כשלוש שעות בפורום וקריאת כל פוסט אפשרי על האוטו לא מצאתי הרבה מידע עלייה וגם לא דברים רעים, משום מה כולם אומרים שהיא מומלצת או שהיא "שחוטה".

אני מבקש חוות דעת של מישהו שמכיר מקרוב ת'אוטו, התקציב שלי הוא עד 25K, לאיזה שנים אני צריך לכוון ?

מאוד מאוד חשוב לי הצריכת דלק שלה איך היא בנסיעה משולבת ? ראיתי שיש 2 סוגים של מנועים, 1.4 ו 1.6

יש הבדל משמעותי בייניהם ?

וכמובן .. חסרונות.

תודה לכל העוזרים.

פורסם

בתור אחד שהייתה לו כבר רובר אני מאמין שאתה כבר מכיר את הרכב מוסכים וטיפולים אז אני דווקא הייתי ממליץ לך על הרובר 25R, בתקציב הזה אתה יכול למצוא אחת שמורה שנת 02-03 ולא הונדה שנת 98-99.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם
בתור אחד שהייתה לו כבר רובר אני מאמין שאתה כבר מכיר את הרכב מוסכים וטיפולים אז אני דווקא הייתי ממליץ לך על הרובר 25R, בתקציב הזה אתה יכול למצוא אחת שמורה שנת 02-03 ולא הונדה שנת 98-99.

האמתי שזה הדבר הראשון שחשבתי עליו .. הבעייה היא שאין לה גירסה ידנית ואני רוצה גיר ידני.

עוד בעייה היא שאחי היה מטפל לי במכונית בקביעות, כי הוא היה נוסע עליו רוב הזמן .. עכשיו הוא קנה לעצמו אוטו

ולא יהיה לו סבלנות אלי, הרובר מצריך טיפול טוב ואני יודע שאין סיכוי שאני אאעניק לו אחד כזה כמו הקודם.

אז ... הייתי שמח לחוות דעת על ההונדה

תודה רבה.

פורסם
האמתי שזה הדבר הראשון שחשבתי עליו .. הבעייה היא שאין לה גירסה ידנית ואני רוצה גיר ידני.

עוד בעייה היא שאחי היה מטפל לי במכונית בקביעות, כי הוא היה נוסע עליו רוב הזמן .. עכשיו הוא קנה לעצמו אוטו

ולא יהיה לו סבלנות אלי, הרובר מצריך טיפול טוב ואני יודע שאין סיכוי שאני אאעניק לו אחד כזה כמו הקודם.

אז ... הייתי שמח לחוות דעת על ההונדה

תודה רבה.

אין דבר כזה אין ידני, תמיד אפשר לעשות רכב מאוטומט לידני בפרויקט קטן ונחמד :), באנגליה לא חסרות כאלו ידניות ככה שאם באמת בא לך אם תרצה אין זו אגדה, מעבר לזה הייתי הולך על 25 בכיף, יותר חדש מכל הונדה שתקנה במחיר הזה.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

תודה על ההמלצות של הרובר.

עדיין ... אין אף אחד שמכיר הונדה מקרוב ויכול לתת לי ת'פרטים שביקשתי ?

פורסם

ה1.4 חלש יחסית, אבל בגרסה ידנית הוא אמור להיות יותר קליל....

קח בחשבון שהמראה לא משפיע על הביצועים של האוטו.. הוא ייראה נחמד ו"צעיר", אבל לא ייסע באמת כמו מכונית מירוץ...

בנוסף: אל תשכח לבדוק עלויות ביטוח של אוטו כזה...

פורסם

בבעלותי כמעט שנה האצ'בק 99 ידנית 1.4.

אני מאוד ממליץ על הרכב! חפש רכב שמור ושמור כסף בצד לישור קו סופי!

ה1.4 נוסע בסדר גמור וחסכוני בדלק, במיוחד בצירוף גיר ידני.

כמו כן, כשאתה מחפש רכב כזה, תנסה פחות להתעמק בעניינים כמו סאנרוף וכו' אם זה לא ממש קריטי לך ותחפש לך רכב כמה שיותר שמור.

בנוגע למחירי הביטוח, דיי זהה למכוניות אחרות, לא יקר בצורה חריגה אבל תבדוק בכל מקרה אם זה חשוב לך.

בהצלחה.

פורסם

אני מצטרף לבקשה על חוות דיעה על הונדה האצ'בק.

עד כה הלכתי לראות שני רכבים.

האחד, האצ'בק שנת 2000 יד שלישית, 160,000 ק"מ, 1.4 ידני, 2 כריות אוויר וABS.

ללא תאונות, מחיר התחלתי - 39,000.

הרכב נראה ממש טוב. המוכר לטענתו, חובב רכב ומבין קצת, ויצא לו להחליף בצורה יזומה (לא בגלל תקלה אלא סתם כי הוא רוצה לשדרג) את הברקסים לברקסים שלטענתו יותר טובים מהברקסים המקוריים, החליף איזה משהו במנוע (אני לא הכי מבין בזה, לא זוכר בדיוק מה הוא החליף אני זוכר שזה לא משהו רציני, סתם משהו שאמור לשפר קצת את האיכות נסיעה וכו'), האכיל אותו בשמנים ממש איכותיים (לטענתו, שוב, אני לא מבין בזה כלום), הוא פתח את המכסה מנוע שאני אראה ובאמת הוא מתחזק אותו ממש טוב, המנוע היה פשוט מבריק ונקי. מבפנים האוטו גם במצב טוב, שיפצורי עור למינהם בידית הילוכים ודוושות ספורטיביות ועוד כל מיני דברים קטנים, היה לאוטו אפילו אגזוז לחץ שהמוכר החליט להסיר לא מזמן כי לטענתו הוא כבר "התבגר" והפסיק עם הפוזות.

על פניו נראה אוטו במצב ממש טוב, אבל קצת מלחיץ אותי שהוא החליט על דעת עצמו להתעסק קצת עם המכניקה של האוטו.

מה אתם אומרים?

הרכב השני שראיתי, כמעט זהה לאוטו הקודם.

האצ'בק 2000 יד שלישית, 150,000, 1.4 ידני, ללא כריות אוויר וABS (!). ללא תאונות. חיישן חמצן אחורי תקול, כעיקרון לא מפריע לנסיעה יותר מדי.

מחיר התחלתי 32,000.

האוטו ממש סבבה, מצחיק לומר אבל דווקא העובדה שהוא לא היה "משופצר" בכל העוונטות שהדגם מלמעלה שופצר בהן, מצאה חן בעיני, אני לא מחפש את כל הפוזות אלא נטו רכב אמין וטוב.

האוטו מבפנים גם במצב סבבה, אבל המינוסים הבולטים הם כמובן היעד כריות אוויר וABS, והתקלה בחיישן חמצן נשמע לי תמוה, מישהו יודע על זה משהו?

הייתי שמח לקבל חוות דיעה על הרכבים האלו.

בנוסף, אם למישהו יש המלצות עבורי לדגמים אחרים שכדאי לחפש שיענו לי על הקריטריונים.

אני מחפש אוטו קטן (יעני בלי תחת), 1.4, ידני. אני רוצה ב~40,000 שקל לסגור את הסיפור, כלומר ב40,000 לסגור גם את הקניה של האוטו, גם את הביטוח, וגם תיקונים התחלתיים ליישור קו. מעדיף רכבים לא לפני שנת 2000.

המלצות ורעיונות?

תודה רבה למושיעים :p

פורסם

משהו בהאצ'בק הראשונה שמצאת לא הגיוני לי.

בזמנו בדקתי ושאלתי אצל המון אנשים שמכירים את ההונדות וקיבלתי תשובה אחת ויחידה - לא הגיעו לארץ האצ'בק 96-00 עם כריות אוויר! ובאופן אישי גם לא יצא לי לראות כאלה עם ABS. הונדות 4 דלתות וקופה אולי, אבל האצ'בק - לא!

לדעתי את המוכר הראשון אתה יכול להוריד בכמה אלפים. אני לא סגור על המחירון אך נראה שהוא דורש לא מעט אלפים מעל. על רכב כזה במצב טוב הייתי משלם מעל המחירון! - אבל הכל בפרופורציה. גם אם מוכנים לשלם מעל המחירון, צריך לדעת כמה מעל המחירון, נראה לי שהוא דורש יותר מידיי.

בכל אופן, שתיהן מבחינת נתונים נשמעות דיי טוב, אבל אני באמת ממליץ לך לקחת אותן לבדיקה ולא להתקמצן בקטע הזה.

סתם שאלה, באיזה צבעים הן? ;)

פורסם

לא יודע מה להגיד לך לגבי הכריות אוויר והABS, יש לו אפילו מדבקות מקוריות שמראות שיש כריות אוויר וזה....

זה לא מפחיד שהוא התעסק עם המכניקה של האוטו? יעני, אני לא מכיר אותו, הוא נשמע אמין וכו', אבל מפה ועד לשחק עם הקרביים של אוטו?

אחת בצבע כחול, השניה בצבע ירוק.

פורסם

בהאצ'בק שלי החלפתי לבד אלטרנטור, קלאץ', משאבות קלאץ', גיר, מפלג, פלאגים, שמנים ופילטרים ועוד...

אם הוא יודע מה הוא עושה הוא יכול לעשות הרבה דברים בלי להרוס כלום. בכל מקרה, אני ממליץ שתיקח את הרכב לבדיקה.

פורסם

כבעל האצבק אני לא חושב שהייתי יכול לקנות רכב יותר טוב, נראת טוב, חסכונית ואמינה.

לידיעתכם: אין האצ' VTEC, אחת שיצאה מהמפעל עם מנוע 1.6, לגביי כרית אוויר אני גם כן כמעט בטוח שאין ב-00.

מומלץ להתאזר בסבלנות ולמצוא אחת שמורה עם היסטוריית טיפולים.

פורסם

תודה על החוות דעת, לרוב הרכבים רשום שהם עם "פילטר פתוח", נאמר לי שזה דופק ת'מנוע ולא ממש טוב.

אני צריך להתקרב לרכב שהיה לו פילטר פתוח ?

• תוכן חדש...