Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

יש לנו התלבטות בנושא בחירת רכב חדש ואולי אתם תוכלו לעזור לנו מעט .

אנחנו בהתלבטות לגבי קניית רכב יותר לכיוון של מנוע 2.0ל' אך עדיין מנועים כמו 1.8 או קצת יותר חזקים מ1.6 רגיל יתקבלו בשמחה, לא מדובר פה בקניית רכב ספורט.

אבל מכיוון שנוהגים ברכב שני סוגים שונים של אנשים אנחנו מחפשים להגיע לפשרה (בין רכב צעיר לבין משפחתי) , ולכן מה שנראה הכי הגיוני הוא רכב מפנק יותר אך משפחתי לגמרי (מפנק בשבילנו זה חלונות שנסגרות לבד , סאנרוף ואפילו פנסי ערפל)

חשבנו על הניסאן קשקאי , אך הרכב הוא פשוט משעמם , מבפנים אין בוא כלום למרות שמבחוץ הוא נראה טוב למדאי .

הבאנו גם לנסיעת מבחן את הניסאן נוט - ולא ממש לא !

התקציב הוא כ 100K +- לרכב משומש - זאת אומרת שהוא יכול לכלול את כל המשפחתיות הרגילות מהונדה סיווק החדשה, טויוטה קורולה , מאזדה 3 מאזדה 6 הקודמת וכו' ...

מה לדעתכם כדאי לעשות ? האפשרויות שנראות לנו הכי לגיטמיות הם :

מאזדה 3 מנוע 2.0 - למה כן ? הרכב נראה טוב מנוע לא חלש במיוחד אך עדיין נראה פשוט למדי על כבישי ישראל מכיוון שהוא מופיע המון - יותר מידי , לכן הוא נשלל מהסיבה ה"טיפשית" אך אמיתית הנ"ל .

מאזדה 6 (לא הצורה החדשה) - העניין הוא שלקבל את הפינוקים גם צריך את מנוע ה2.3ל' שזאת אומרת יותר דלק, רכב עצמו יקר יותר ואחזקה יקרה יותר .

הונדה סיווק החדשה - גם היא יפה , נוחה מבפנים בטיחותית וחסכונית אך כדי לקבל את ה6 כ"א הסאנרוף ושאר הירקות יש להוסיף המון כסף מה שלא בא בחשבון .

הונדה אקורד הדור הקודם (06-08) - רכב ממש יקר יחסית לתקציב בקושי נכנס לתקציב ואם נכנס רק בגירסאת הליסינג או ללא שאר התוספות.

סובארו B3 2.0ל' - על פניו נראה כי הרכב הוא מעודף יותר אך כי הביקורות נראות ממש לא טוב ולא לעניין בכל מצב כרגע הצומת לב [תשומת הלב] היא על הרכב הנ"ל .

סובארו B4 - אותו הסיפור עם האקורד והמאזדה 6 .

פורד פוקוס - שוק מנועי ה 2.0ל' שלו דל ביותר , לא הרבה אנשים רצים על הרכב ולכן נראה כי יהיה ממש קשה למכור אותו בעתיד או בכלל לקנות אחת כזאת במצב טוב .

שברולט קרוז - רכב שנראה מעולה , ישר אהבו אותו אצלנו (מהפרסומת :lol:) במיוחד בצבע האדום אך שוק קטן לרכב כרגע אמרנו שבשבוע הבא נקפוץ לאולם התצוגה לראות את הרכב ושמוע קצת יותר .

איך ההבדלים בין שני סוגי מנועי הקרוז ? מנוע 1.6 ו 1.8 ?

יונדאי - לא ! יש לנו כזאת מדגם הישן יותר אלנטרה רוצים לשנות לא חוזרים כרגע ליונדאי .

טויוטה קורולה - על פני נראה חזק יחסית למנוע 1.6 - אך פשוט מידי מבחינת תוספות רכב פשוט לנסיעה מA-B .

מציבושי לנסר הדור החדש - אכן רכב מדהים מפנק מנוע חזק וטוב - אך עולה בהרבה מעל התקציב בגירסאת הלימטד .

בגדול זה כל מה שתפס לנו את העין .

אני ארשום את סדר העדיפויות שלנו לגבי צרכי הרכב :

קודםכל מנוע מעל 1.6 - אחרי ההרגשת הנסיעה החלשה יחסית עם מנוע 1.6 של יונדאי אלנטרה 04 - אנחנו מחפשים משהו מעט חזק יותר .

צריכת דלק נמוכה ככל האפשר - בקיצור חסכוני .

הרכב צריך להיות יפני בלבד (בעקבות האחזקה הזולה משמעותית מאירופאי) .

בעל תוספות פשוטות כגון חלונות העלות לבד סאנרוף חישוקי סגסוגת פנסי ערפל שיראה גם צד צעיר של המשפחה אך לא חייב לכלול את כל התופסות הנ"ל .

בנוסף אנו מחפשים רכב שיתן יותר ביטחון על הכביש (בעבר היה לנו גיפ ML320) ואנחנו מחפשים משהו גבוה יותר אך כמובן זה נכנס באפשרות האחרונה ע"מ שלא יבוא בחשבון שאר הדרישות .

אשמח אם תוכלו לעזור לנו לבחור את הרכב שנראה לכם המתאים ביותר למשפחתי .

בברכה

יעקב

2.

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

לנו יש מאזדה 3 , הדגם של ה2.0...

פשוט כיף לנהוג עליו , אתה לא תצטער אם תלך עליו.

זה נכון שיש הרבה מאזדות בכביש , אבל זה נכון לגבי הרבה מכוניות..

פורסם

המון דרישות והגבלים, אני מציע קודם כל להבין שלא תמצאו רכב שיענה על כל הדרישות ותצטרכו להתפשר על אחד מהרכבים שהצעת.

מאזדה 3 עם מנוע 2 ליטר נשמעת מאוד מתאימה, מאובזרת היטב ומציעה ביצועים טובים.

סיויק - יש גם סאנרוף בחלק מהגירסאות הבסיסיות (מי שהוסיף) אז אפשר לחפש אחת כזאת.

פוקוס 2 ליטר הוא רכב סופר מבוקש עקב הכמות הקטנה יחסית בה הוא נמכר כחדש. אני אישית חיפשתי אחת כזאת וכל המכוניות נמכרות תוך שעתיים מהפרסום. רכב מאובזר בכל טוב ומציע נסיעה נוחה ומאוד נעימה עם ביצועים טובים.

ניסאן קשקאי משומש לא נכנס לתקציב שלכם (התחיל להימכר בארץ רק ב-08').

מאזדה 6, סובארו B4 והונדה אקורד, אם אתם לא זקוקים לגודל של הרכבים האלה אז מיותר לרכוש אותם. הם יעלו יותר בביטוח, בצריכת הדלק, אגרת רישוי וטיפולים ומבחינת ביצועים המשפחתיות הקטנות עם המנועים הגדולים יותר חזקות ולעיתים גם יותר מאובזרות.

הסובארו B3 היא רכב מאוד בסיסי שמצטיין רק בנוחות. מציע ביצועים פושרים איבזור דל ותא נוסעים בסיסי ופשוט. הרבה מהמכוניות מצויידת באביזרים מהתקנה מקומית (גג נפתח, מסכים וכדומה) שרק מכערים את הרכב ומוסיפים לתחושה הזולה.

שברולט קרוז לא ממש נכנסת לתקציב שלכם, בטח לא בגירסאות ה-1.8.

המיצובישי לא ממש מדהימה וגם לא מפנקת, היא נראית טוב מבחוץ אבל הגיר שלה קצת מרגיז לפעמים (רציף) וגורם להרבה רעש והפלסטיקה בתא הנוסעים מרגישה מצועצעת.

אמנם שללת את יונדאי אבל ה-I30 היא התקדמות עצומה ביחס לאלנטרה שלכם ובגרסאות ה-2 ליטר היא מציעה איבזור בשפע ומנוע חזק, גמיש ושקט.

הקורולה שמתאימה לתקציב שלכם היא רובוטית ומומלץ לערוך נסיעת מבחן ברכב טרם הרכישה.

אמנם שללת את האירופאיות (אבל משום מה הזכרת פוקוס וקרוז) אבל אני ממליץ לבדוק את פולקסוואגן ג'טה FSI שמציעה בדגם הזה תא נוסעים נאה ומפנק (במיוחד בגירסאות עם הריפוד הבהיר) מנוע חזק ואיבזור טוב.

מקווה שהצלחתי לעזור או לפחות לעשות מעט סדר, שבת שלום!

פורסם

אכן סידרתי עיניינים אך עדיין רחוק מלראות את הסוף .

את המנהלים המנהלים נשלול זה היה צפוי .

אנחנו מוכנים להוסיף כסף על מנת לקבל רכב טוב יותר שיענה על יותר דרישות כגון הקשקאי שענה גם על דרישות הגובה .

נשמע כי יש כאן 4 רכבים בולטים מאוד - מאזדה הונדה פוקוס ובשבילנו גם הסובארו .

העניין עם סובארו היא שיש אפשרות לרכוש חדש מהחברה בעסקה טובה מה שגורם לרכב להיות עוד יותר רלוונטי.

יש עוד כמה עסקאות כאלה ואחרים שאתה מכיר ? בנוגע לרכבים הנ"ל ?

כרגע נכון לעד שבוע הבא אנחנו רוצים לראות איזה רכבים שווה לבדוק ואיזה לא .

תודה רבה

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

מבחינתי גם ג'טה ו-I30 הן בולטות, אלה ביחד עם הרכבים שציינת הן מובילות הקבוצה.

כמה אתם יכולים להוסיף לתקציב זו שאלה דיי חשובה.

האם תתפשרו על רכב בינוני כמו הסובארו כי הוא חדש?

אם אתה מדבר גם על רכבים חדשים אז תן מסגרת תקציב.

פורסם

אנחנו מוכנים להוסיף כסף רק אם הרכב יענה על יותר דרישות חשובות בשבילנו.

בגבול הטעם הטוב (אני מניח עד כ 20-30K) וגם זה לטעמי יותר מידי .

אבל להוסיף כסף בתמורה ל"מבצע" כמו של סובארו גם שנת 2010 וגם רכב חזק יחסית אך מוגדר בינוני - עדין עונה על הדרישות.

ד"א גם יונדאי טוסון נשלל - אין סיבה מיוחדת פשוט נאמר לי לא חד משמעי .

בברכה

יעקב

פורסם

אם אתם מוכנים להוסיף כסף לרכב חדש כדאי לבדוק את הקרוז 1.8 LT, נראה לי שיתאים לדרישות

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

מה עם האוקטביות החדשות,הן זהות כמעט לג'טות במכלולים ויוצעו בקרוב עם 1.2 טורבו.

תהיינה חסכוניות וזריזות,מראה נאה,איכותיות,אולי כדאי לקחת מימון למרות שאני לא ממש בעד רכב חדש מהחברה עקב איבוד הערך הדרסטי.

הפיאט בראבו אמנם בתצורה אירופאית קלאסית 5 דל' אך תהיינה זריזה וחסכונית, יפה מאוד ומהנה לנהיגה,יש רק לעשות נסיעת מבחן בטרם הקנייה על מנת להסתגל או לשלול את הגיר הרובוטי.

וכמובן המיצובישי לנסר בעלת המנוע הגדול 1.8,בעלת מראה ספורטיבי אך אל תצפה לצריכת דלק טובה כמו במתחרות המוגדשות(בראבו,אוקטביה).

פורסם

ראשית, קרוז היא קוריאנית וממש לא אירופאית. ממליץ לך גם לבצע חיפוש פה בפורום על הרכב הזה, תקרא כמה דברים שיגרמו לך לחשוב פעמיים האם אתה מעוניין בו.

מעבר לכך, אני חושב שאתם עושים טעות בכך שאתם משווים בין הספק של מנוע 1.6 שיוצר לפני יותר מעשור לבין מנוע בנפח זהה בן זמננו. קודם בצעו נסיעת מבחן על מנוע כזה ואח"כ תחליטו.

עניין נוסף: הגיר הרציף של מיצובישי לאנסר החדשה עובד מצוין. לא הבנתי מה בדיוק עצבן אתכם בו. בכלל, אם יש רכב שהיתה לי דעה מסויימת עליו ובמציאות גיליתי שהוא שונה לגמרי ממה שאני חושב, הלאנסר בדיוק עונה על ההגדרה הזאת, ולטובה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לאנסר כבר לא רלונטי ... אין צריך להמשיך לדון בוא .

העדכן כשיהיה חדש , תודה רבה לכולם - תמיד אשמח לעוד הצעות נוספות.

בברכה

יעקב

פורסם

אני ממש לא מבין מה הבעיה עם מאזדה 3?

נכון יש כאלה הרבה בארץ, יותר 1600 אבל גם 2000 לא חסר.

בתור אחד שיש לו מאזדה 3 1600 בבית ואצל דוד שלי שגר ברחוב שלי מאזדה 3 מנוע 2000 עם סאנרוף וכל הירקות אני חייב להגיד לך שמאזדה 3 זה אוטו מפנק מאוד! במיוחד אם זה מנוע 2000. [נהגתי עליו שעות ככה שיש לי אינדיקציה לגבי האוטו ולגבי ה-1600 שזה האוטו שאני נוהג עליו בינתיים ביום יום].

מאזדה 3 מנוע 2000 זה אוטו חזק, מהיר, נוח, שקט, מהנה לנהיגה ומתאים מאוד למשפחה שמחפשת אוטו משפחתי עם מראה "צעיר".

בנוסף, למרות ששללת את יונדאי, [לא מובן לי למה] קיימת היונדאי I30 מנוע 2000.

אוטו חזק, שקט בעל המון איבזור אשר יהווה התקדמות עבורכם.

פורסם
אני ממש לא מבין מה הבעיה עם מאזדה 3?

נכון יש כאלה הרבה בארץ, יותר 1600 אבל גם 2000 לא חסר.

בתור אחד שיש לו מאזדה 3 1600 בבית ואצל דוד שלי שגר ברחוב שלי מאזדה 3 מנוע 2000 עם סאנרוף וכל הירקות אני חייב להגיד לך שמאזדה 3 זה אוטו מפנק מאוד! במיוחד אם זה מנוע 2000. [נהגתי עליו שעות ככה שיש לי אינדיקציה לגבי האוטו ולגבי ה-1600 שזה האוטו שאני נוהג עליו בינתיים ביום יום].

מאזדה 3 מנוע 2000 זה אוטו חזק, מהיר, נוח, שקט, מהנה לנהיגה ומתאים מאוד למשפחה שמחפשת אוטו משפחתי עם מראה "צעיר".

בנוסף, למרות ששללת את יונדאי, [לא מובן לי למה] קיימת היונדאי I30 מנוע 2000.

אוטו חזק, שקט בעל המון איבזור אשר יהווה התקדמות עבורכם.

אין שום בעיה עם מאזדה 3, פשוט לאנשים כבר נמאס לראות אותה כלכך הרבה על הכבישים והם רוצים להיות יותר יחודיים.

מסכים איתך בקשר לi30, אחלה רכב. גם אני ממליץ לבדוק אותה.(שגם אותה אגב, מתחילים לראות בכל חור)

פורסם

כרגע אנחנו נוהגים ביונדאי, אבל עם כל הכבוד ליונדאי הם נותנים הרגשה של רכב פשוט.

בנוסף אנחנו מחפשים לשנות - הסיאט קורדובה והאוקטביה (שני רכבים נוספים אצלנו) נותנים הרגשה הרבה ביותר טובה על הכביש ובמיוחד בתוך הרכב.

העניין הוא פשוט לעבור לרכב חדיש יותר, מהנה יותר איכותי יותר ולשמור על דלק סביר (חלק מהדברים הבסיסיים) .

אתמול אחרי הרבה מאוד זמן מול המחשב - שמנו מולנו את המאזדה 6 בין השנים 05-07 במנוע 2.3ל' יש דעות על הרכב הנ"ל צריכת דלק? איכות נהיגה ונסיעה , בעיות נפוצות?

שוב תודה לכולם.

יעקב

פורסם

דווקא מאזדה 3 2.0 ליטרים היא מכונית נחמדה מאוד ולא מספיק מוערכת. היא חולקת מכלולים עם פורד פוקוס והרבה יותר נפוצה. אם אתה רוצה מכוניות מהנות לנהיגה - שתי אלה הן הבחירות המתאימות ביותר לענ"ד.

• תוכן חדש...