Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ב 5000 שקל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

שמי אוריה ואני משתמש חדש בפורום. אני מתחיל עבודה חדשה אשר דורשת ממני לרכוש רכב נוסף. אמהמה- אני רק סימתי לימודים דבר האומר שעודני אביון (יענו אין עלי עדיין כסף (אינשאלה יגיע בקרוב)). מהסיבה הזאת חיפשתי את הפתרון הפשוט והזול ביותר. החלטתי לרכוש לעצמי קטנוע 125. מבירור קצת יותר מעמיק גיליתי שהפתרון הזה הוא בכלל לא זול, וזאת בגלל מחירי הביטוח השערורייתיים אשר מוחקות את כל היתרון היחסי של החיסכון בדלק. לכן החלטתי שזול ופשוט יותר יהיה לרכוש אוטו ישן, פשוט, אמין וזול.

ולמה אני כותב את כל זה? או. כאן אני זקוק מאוד לעזרתכם. אני רוצה לעשות קצת סדר ומחפש לקנות אוטו שיכיל את השילוב הבא:

1)שיהיה זול לרכישה- עד 5000 שקל.

2)שיהיה חיסכוני בדלק.

3) שיקח אותי בלי בעיה מאזור נתניה לתל אביב (וגם חזרה...) עם מה שפחות עזרה של גרר בדרך...

4)שיהיה בעל מנוע פשוט- כלומר שלא יהיו יותר מידי רכיבים שיכולים להתקלקל ושתיקונים פשוטים אוכל לעשות בעצמי(יש לי רקע טכני קל).

5)שיהייה נפוץ מספיק כדי שניתן יהיה להשיג חלקי חילוף בפשטות ובזול.

6)שיהיה לו אורך חיים של, נניח, 3 שנים.

אני צריך את עזרתכם, מביני העינין שתוכלו להמליץ על סוגי רכבים שעומדים בדרישות הנ"ל.

אוסיף ואומר שיש לי דיהטסו שרייד 1000 שנת 91 כבר יותר מ 3 שנים ואני מאוד מבסוט ממנה. הבעיה היחידה שמסתמנת ברכב זה היא שהחלקי חילוף הולכים ונהיים יקרים, ולכן אני מתלבט אם לרכוש רכב כזה נוסף. שנית אני מתלבט אם לא לעלות טיפה בנפח המנוע ל 1300 או משהו כזה (יש הבדל בכלל?).

אודה לכל תגובה.

אוריה.

פורסם

אם יש לך שרייד שנוסעת בצורה משביעת רצון (למרות שאכן חלקים בשבילה לא מן הזולים) אני חושב שלהמשיך להשתמש בה יהיה הפתרון המשתלם ביותר בסופו של דבר.

כל משהו אחר שתקנה ב 5K יהיה סביר להניח חירבה מוטורית שתצטרך להשקיע בה באופן שוטף שתמשיך לתפקד.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

עם המנוע 1000 לא סוחב טוב תמכור ותקנה 1.3, מנוע פשוט מאוד, רק שדורשים עליו יותר מ5 אלף ברוב המקרים, את בעיית החלקים ניתן לפתור בכך שתחפש במקומות זולים יותר ו\או תקנה עוד רכב זהה ב800 שקל שלם מפירוק ופרק כל פעם מה שתצטרך רק שאתה צריך חנייה פרטית וסגורה כי השכנים בד"כ מודיעים על זה כמפגע והרכב יגרר.

פורסם

ג'אסטי 1.3 או פיז'ו 205 משנת 94 ומעלה יכולים להיות גם שדרוג. יש הברה בשוק. חפש אחת שמורה ועשית עסקה מצויינת במחיר מצחיק.

פורסם

לזה שמעליי אין ג'סטי 1.3

פותח השירשור מציע לך גם סוזוקי סויפט, מחירי חלפים זולים מהשרייד, אמינה לא פחות ומנוע 1.3 פשוט וזול לתיקון שאני אישית נוסע איתו מרחקים ארוכים יחסית והמנוע מקורי עם 270 אלף ק"מ ועדיין במצב מעולה.

פורסם

א. גם לדעתי, אם יש לך רכב ואתה מרוצה ממנו, לא כדאי לך להכנס להרפתקה חדשה שאין לך מושג איך תצא ממנה. מחירי חלפים? - הסיכוי התיאורטי שתחסוך משהו על חלקים לא מתחיל להשתוות להוצאות שאתה מסתכן בהן.

ב. אם בכל זאת תחליף, קח בחשבון את חוק הגריטה וקנה רכב מתחת לשנת 90'. תמיד יש לך 3000 ש"ח ביד.

בהצלחה.

פורסם

תודה רבה לכם חברים על התגובות!

העיניין הוא שאני רואה שרוב המגיבים כנראה לא הבינו אותי (כנראה שלא הייתי ברור): אינני מחפש להחליף את השריד שלי (כפרה עליו) אלא לרכוש רכב נוסף. בשרייד אישתי משתמשת רוב הזמן ואני צריך אחד בשבילי.

אגב השרייד שלנו הוא עסקה מעולה ונתן תמורה מעולה לכסף, ואני מחפש משהו בסגנון הזה, כפי שאמרתי אמין פשוט וחסכוני.

אגב אם אני כבר כותב: האם מישהו יודע האם ההבדל בצריכת הדלק בין 1000 ל1300 הוא רציני? (ה1000 שלנו אוכל בערך 1/16).

אוריה.

פורסם

כל עוד אתה לא עובר לגיר אוטומט, בידנית 1300 אתה מסתכל על איזור ה 1:14 ואף מעלה, לא הבדל מאוד משמעותי לדעתי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

רנו טווינגו, אומנם לא שיא האמינות אבל רכב עירוני מצויין. אפשר להביא אחת במצב סביר ב-5K ש"ח, רק תתרחק מהגיר איזי (חצי אוטומט).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...