Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכירים את התחושה המבאסת כשאתם מגלים שדרכתם על מסטיק? זה בדרך כלל קורה לאחר צעד או שניים, כאשר הרצועות הצרות והדביקות, ורודות בד"כ, מקשרות בין מיקומו המקורי של המסטיק לבין מיקומכם. אתם מנסים לחזור צעד לאחור - והרצועות המתוחות מתכווצות לעבר מיקומן המקורי. חשבתי על הדוגמה המעצבנת הזו מאחורי ההגה של קיה פורטה, הגה חשמלי כה גרוע שחש דביק כמו מסטיק משומש. במצב ישר הוא כאילו תקוע, מתנגד להפניה. ההפניה לפיכך אינה רהוטה - ומאידך, המירכוז חזק מדי. את מה זה מזכיר? נהיגה באלפא מיטו בכביש המהיר במצב דינמיק ב-DNA. על אף שבהמשך ההפניה פעילות ההגה יותר סבירה, הייתי מגדיר אותו בסה"כ כ"לא ראוי לידי חובב הגה". לשאר הנהגים הוא פשוט יהיה לא נעים.

 

במהלך סוף השבוע האחרון נזדמן לי לנהוג כמה מאות ק"מ בפורטה החדשה במגוון כבישים. לאור עיצובה, הנאה בעיני, הסתקרנתי לגלות אם סוף סוף אמצא קיה נסבלת(אודה ולא אבוש, אינני מחסידי הסיד, בעיקר בגלל נוחות הנסיעה וההגה). נוחות הנסיעה, על אף המתלה האחורי הזול, היתה סבירה מאד, הביצועים היו זריזים למדי, על אף קולניותו הגסה של המנוע בסל"ד גבוה. השיוט, לעומת זאת, היה שקט עם 3100 סל"ד סבירים ב-120 קמ"ש. לפורטה התנהגות כביש בינונית, אשר גם ESP בר ניתוק לא גורם לך לרצות למצות, בלמים לא מבריקים ומושבים נעדרי תמיכה לגב תחתון, אשר גרמו לי לחוש בו לאחר שעת נהיגה בודדת. הוסיפו לכל זה תחושה זולה ומחיר לא תחרותי וקיבלתם מכונית שאתם לא ממש רוצים, לא כרכב צמוד - ובוודאי שלא כמכוניתכם הפרטית, אחריות מורחבת או לא.

 

ולחשוב שבאותו מחיר ניתן לקנות קורולה, מאזדה 3, 308, i30, פוקוס, ג'טה, אוקטביה, מגאן 3....

עם רגל בחוץ... :beerchug:

  • תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מכירים את התחושה המבאסת כשאתם מגלים שדרכתם על מסטיק? זה בדרך כלל קורה לאחר צעד או שניים, כאשר הרצועות הצרות והדביקות, ורודות בד"כ, מקשרות בין מיקומו המקורי של המסטיק לבין מיקומכם.

 

:lol::mm_yeah::mm_yeah:

SAY MY NAME | www.alonadler.com

  • אחראי פורום
פורסם

הערת בדיוק כלפי הפאקים שהכי חשובים לי - מושבים והיגוי.

כשאפשרויות היגוי טובות כבר מזמן הצטמצמו במכוניות ה"רגילות", למדתי להתפשר על זה,

אבל על מושב טוב ונוחות אין סיכוי שאני מוותר. לא אחרי הסיכול הממוקד שהגטס עשתה לגב שלי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני לא צריך לנהוג בפורטה בשביל להבין שמדובר בסתם-עוד-אחת, בלי שום בשורה, שום ייחוד, שום יתרון שעשוי לגרום למישהו להעדיף אותה על פני כל אחת ממכוניות העדר האחרות. ות'כלס, היא לא צריכה ייחוד. הרי מי שבוחר מכונית כזו, ב-90% מהפעמים עושה זאת בחדרו של קצין הרכב, לא באולם התצוגה של היבואן. כל מה שהיא צריכה זה להציע את כל מה שהאחרות מציעות. למזלה, זה לא הרבה...

 

בנוגע להגה, אגב (ושוב מבלי שנהגתי עדיין) - נראה לי שהכותרת שלך "קצת" מוגזמת. ראיתי כבר שיש לך משהו נגד ההגה של הסיד. אני דווקא התרשמתי ממנו יחסית לטובה - הוא מדויק מספיק, כבד במידה ואפילו בעל תקשורת מסוימת. זה בהחלט תורם לדינמיות כשנוסעים על 80% מהיכולת, נניח. לכן נשמע לי מוזר שההגה של הפורטה יהיה כל כך גרוע שאתה עוד תקרא לו "אחד ההגאים הגרועים של העשור".

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ד"א הסיד עברה מתיחת פנים שאמורה לרכך אותה ולשפר את נוחות הנסיעה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

 

פורסם
אני לא צריך לנהוג בפורטה בשביל להבין שמדובר בסתם-עוד-אחת, בלי שום בשורה, שום ייחוד, שום יתרון שעשוי לגרום למישהו להעדיף אותה על פני כל אחת ממכוניות העדר האחרות. ות'כלס, היא לא צריכה ייחוד. הרי מי שבוחר מכונית כזו, ב-90% מהפעמים עושה זאת בחדרו של קצין הרכב, לא באולם התצוגה של היבואן. כל מה שהיא צריכה זה להציע את כל מה שהאחרות מציעות. למזלה, זה לא הרבה...

 

בנוגע להגה, אגב (ושוב מבלי שנהגתי עדיין) - נראה לי שהכותרת שלך "קצת" מוגזמת. ראיתי כבר שיש לך משהו נגד ההגה של הסיד. אני דווקא התרשמתי ממנו יחסית לטובה - הוא מדויק מספיק, כבד במידה ואפילו בעל תקשורת מסוימת. זה בהחלט תורם לדינמיות כשנוסעים על 80% מהיכולת, נניח. לכן נשמע לי מוזר שההגה של הפורטה יהיה כל כך גרוע שאתה עוד תקרא לו "אחד ההגאים הגרועים של העשור".

 

רוני

 

יש דור שלם של מכוניות מודרניות שכבר לא יודעות מה זה תחושת היגוי.

פעם ידעתי איזה הגאים אני אוהב ואיזה אני לא אוהב, והשתדלתי להחזיק את אלה עם הגה שאני אוהב.

היום ההגה במכונית מודרנית מספקת אותי אם היא לא גורמת לי לקלל.

 

ואני מכיר בדיוק את מה ש 504 מתאר.

אני חוויתי את זה לראשונה בדייהו לאנוס. בזמנו אני תארתי את זה כתחושה של קפיץ רפוי. תאור המסטיק גם עובד כאן היטב.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
לא ממש התעמקתי בפרסומת אבל יש גם 7 שנות אחריות (פגוש לפגוש?), אם כך זה יתרון לא קטן.

אני מאמין שמדובר באותה אחריות כמו לסיד, כלומר 3 שנים אחריות "רגילה" ועוד 4 שנים (מוגבלים ק"מ) על המכלולים העיקריים ברכב.

ללקוח חברה שבוחר את רכב העבודה שלו זה לא יהווה עניין, לחברות הליסינג, לעומת זאת, אולי כן...

Insane things comes from insanely people.

פורסם

ראשית גילוי נאות: לא נהגתי בפורטה. עוד גילוי נאות: אני לא מצטער על כך וגם לא שש לנהוג על אחת.

 

לגופו של עניין:

 

הגה צריך לעשות את העבודה ולהתאים לייעוד המכונית. כמו שאמרתי לא אחת, רגש הוא רק אחד מהפרמטרים בטיב ההגה. פותח השרשור השווה את ההגה להגה של המיטו במצב דינמיק? אז הוא מספיק טוב לרכב משפחתי, כי גם במיטו (שבה כן נהגתי ובכביש הררי ומפותל כדבעי) הוא מספיק לנהיגה ספורטיבית. אולי לא מעביר כל שיפול ושינוי זוית בכביש, זה נכון, אבל מספיק. תיקונים הוא לא דרש וזה סימן שאת העבודה שלו הוא עשה.

 

אל לנו לשכוח, שמכונית היא מוצר שעליו להתאים לקהל היעד שלו. קהל היעד של הפורטה הוא נהג שמחפש כלי להתנייד בו, יום יום, בד"כ למשימות שגרתיות לחלוטין. בתנאים אלה הוא יעדיף הגה קל לחניה ולתמרון עירוני, לא קצר ועצבני מדי לשיוט הבינעירוני והתקשורת, אם בכלל, מצויה בתחתית סדרי העדיפויות. עם כל הצער שבדבר (לא צער אמיתי, ציניות), זה בסדר גמור.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

_______________________

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

504L, אתה כתב רכב? עובד עם חברה מסוימת בתור סוכן מכירות/נסיעות מבחן?

לדעתי מי שקונה כזה רכב לא יבין מה אתה רוצה מהחיים שלו. הוא מביא אותו מ-A ל-B וזה הכל.

ובנוסף, 7 שנות אחריות לא הולכות ברגל, זה שיקול רציני.

 

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

 

פורסם

ההגה הגרוע של העשור שייך ליונדאי אקסנט על שלל דרותיה.

הג'ויסטיק של הפליסטישן נותן יותר פידבק.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

יצא לי לנהוג כמה מאות קילומטרים על קיה אופטימה 2009, אני לא יודע אם היא שותפה בהגה לפורטה אך אני בהחלט מבין את מה שאתה מתכוון אליו בעניין מרכוז ההגה, ההגה מרגיש כבד כשהוא במרכז וכבד לתיקונים קלים אך כשמסובבים אותו הוא נעשה רך בפניות, מה שעושה אותו מאוד מועד לפורענות במהירויות גבוהות.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

נהיה בון טון לחבוט בתוצרת הזו.

קצת חבל - בעיקר למתעקשים להפיק "הנאה מהנהיגה" ממכוניות שמעולם לא יועדו לכך.

דוגמא קיצונית תהיה להתלונן על שדה הראיה לאחור - שהוא לא יותר מעלוב או פאתטי - באאודי R8,

ובאותה מידה לעלוב בה עוד קצת ולומר שגם תא המטען לא מבריק.

 

הפורטה צריכה להבחן בפרמטרים סבירים למכונית של נקודה-לנקודה, ואפילו שאין לי קיה, ואפילו שאני לא מתכנן לרכוש אחת - אני אשמח לעשות עליה סיבוב.

גם בגלל הסיד, שלטעמי עשויה היטב, גם בגלל מיקום האנדרדוג של היצרן ובעיקר בגלל שבע שנות האחריות שלה - וכרוכש רכב פרקטי, כזה שמגיע עם מישלין אנרג'י ולא פירלי פי-זירו נרו, מה שהכי יענין אותי יהיה שהרכב יתניע בבוקר, ינתניע בערב ויגרום לי לראות מוסך כמה שפחות תוך הוצאה של כמה שפחות שקלים על האחזקה.

 

אז ההגה לא משהו, אז מה.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

הנסיך - +1.

 

כל מי שחפץ להיראות ולהידמות למבין עניין חייב לפתוח לפחות שרשור אחד בגנות ההגה החשמלי. האמת היא שההגה החשמלי מתקשר לגלגלים באותו האופן שבו מתקשר ההגה ההידראולי, הוא הרי לא Fly by wire, פשוט רובם מכויילים אחרת (באותו האופן שבו היו מכיילים הגה הידראולי, לו היו יכולים).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

_______________________

ZC6 | JB43 | 932


×
×
  • תוכן חדש...