Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ראשית גילוי נאות: לא נהגתי בפורטה. עוד גילוי נאות: אני לא מצטער על כך וגם לא שש לנהוג על אחת.

לגופו של עניין:

פותח השרשור השווה את ההגה להגה של המיטו במצב דינמיק? אז הוא מספיק טוב לרכב משפחתי, כי גם במיטו (שבה כן נהגתי ובכביש הררי ומפותל כדבעי) הוא מספיק לנהיגה ספורטיבית. אולי לא מעביר כל שיפול ושינוי זוית בכביש, זה נכון, אבל מספיק. תיקונים הוא לא דרש וזה סימן שאת העבודה שלו הוא עשה.

רומן, כלל לא דיברתי על רגש ופידבק. גם לא דיברתי על הגה המיטו במוד דינמיק בכביש הררי ומפותל אלא בכביש המהיר. קח בהזדמנות מיטו לכביש המהיר(חיפה-ת"א לדוגמה)ותבין למה כוונתי.

אף אחד לא מצפה ממשפחתית מודרנית להגה של אלפאסוד.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני עדיין חולק עליך. במכונית מסוגה של הפורטה, כבכל משפחתית אחרת, די בכך שההגה הוא לא מסוכן, קל דיו בחניה ובתמרון ומאפשר קוטר פניה סביר. מכיוון שאני לא באמת מאמין שההגה הזה מסוכן, לא חושב שאפשר לבוא אליו בטענות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הנסיך - +1.

כל מי שחפץ להיראות ולהידמות למבין עניין חייב לפתוח לפחות שרשור אחד בגנות ההגה החשמלי. האמת היא שההגה החשמלי מתקשר לגלגלים באותו האופן שבו מתקשר ההגה ההידראולי, הוא הרי לא Fly by wire, פשוט רובם מכויילים אחרת (באותו האופן שבו היו מכיילים הגה הידראולי, לו היו יכולים).

תן קצת קרדיט לעמיתיך בפורום, בטרם אתה פוסל קטגורית אנשים שמעולם לא פגשת ואינך יודע מה רמת ההבנה שלהם.

בשבוע שעבר נהגתי על גולף GTI החדשה. היה לה הגה(חשמלי) מצוין. להבדיל אלפי הבדלות, הגאים(הידראוליים) של יונדאי וקיה מהעשור הקודם ומרבית העשור הזה היו מחורבנים. אני יכול לתת לך עוד עשרות דוגמאות בספקטרום שבין שני הקצוות הללו.

עוד משהו?

פורסם

ההערה לא כוונה אליך ספציפית, אלא למגמה שבהחלט משתרשת בפורום בזמן האחרון. בדיוק כמו הירידות על הגיר הרובוטי עכשיו ועל ה-AL4 לפני לא כל כך הרבה זמן. מגמות אופנה.

שוב, יכול להיות שההגה של הפורטה מחורבן במידה שהיה הורס לך וגם לי כל רצון לגעת ברכב עם סמן לייזר, אבל כמו שאמרו לפניי, לדרוש הגה טוב מפורטה זה כמו לדרוש תא מטען הולם מאודי R8.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
קח בהזדמנות מיטו לכביש המהיר(חיפה-ת"א לדוגמה)ותבין למה כוונתי.

אז כנראה שגם אני לא הבנתי אותך היטב. העניין עם ההגה של המיטו מוכר לי היטב משתי מכוניות שונות עליהן נהגתי. ההגה מאוד "עצבני" סביב נקודת המרכוז במידה שמקשה על הנהיגה בקו ישר ללא צורך בתיקונים חוזרים ונשנים. זה בהחלט מעצבן (וכתבתי על זה גם בכתבה באוטו) אבל לא זה מה שאמור להכריע שמדובר באחד ההגאים הגרועים של העשור...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

גם ההגה של ה-145/146(המאוחרות)/GTV/ספיידר/GT/156/147 עצבני סביב המרכז. גם של ה-159 ואני מניח שגם של הלנסר איבו (כמו כל הגה עם יחס העברה בסביבות 1:13-1:14). so?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

סמוך עלי שנהגתי על איוו, על 159, על GT ואפילו על 146. אני לא מתייחס למהירות ההפנייה (את זה יש גם במיאטה שלי - הגה מאוד מהיר סביב המרכז). אני מתכוון לכך שבנסיעה באוטוסטרדה המכונית כל הזמן נעה ימינה ושמאלה בצורה שדורשת ממך תיקוני היגוי בלי הפסקה. סע עם ההגה ישר לגמרי והיא תתחיל לסטות לימין באיטיות. תן חצי מעלה שמאלה עם ההגה ואז תחזיר למרכז - והיא תתחיל לסטות לשמאל באיטיות. ככה בלי הפסקה, באופן שדורש ממך לתקן כל הזמן כדי להשאר במרכז הנתיב. את זה המכוניות האחרות שציינת לא עושות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
504L, אתה כתב רכב? עובד עם חברה מסוימת בתור סוכן מכירות/נסיעות מבחן?

לדעתי מי שקונה כזה רכב לא יבין מה אתה רוצה מהחיים שלו. הוא מביא אותו מ-A ל-B וזה הכל.

ובנוסף, 7 שנות אחריות לא הולכות ברגל, זה שיקול רציני.

אני נמצא בפורום הזה כחובב רכב, שאוהב לנהוג, לקרוא ולהתבטא בענייני מכוניות, חדשות כקלאסיות. לשאלתך, אינני מתפרנס מתחום הרכב.

לעניין דבריך בהמשך, אני מניח ש"קונה כזה" הוא מחזה נדיר בין חברי הפורום, אליהם כתבתי את רשמיי. אך גם למי שמעדיף לגור בגן עדן של שוטים, לשלם הרבה ולקבל מעט, מוטב אם יקנה את אחת מהאלטרנטיבות הרבות שהשוק מציע באותו המחיר. לפחות רובן תשמורנה על הערך שלהן טוב יותר.

פורסם
אז כנראה שגם אני לא הבנתי אותך היטב. העניין עם ההגה של המיטו מוכר לי היטב משתי מכוניות שונות עליהן נהגתי. ההגה מאוד "עצבני" סביב נקודת המרכוז במידה שמקשה על הנהיגה בקו ישר ללא צורך בתיקונים חוזרים ונשנים. זה בהחלט מעצבן (וכתבתי על זה גם בכתבה באוטו) אבל לא זה מה שאמור להכריע שמדובר באחד ההגאים הגרועים של העשור...

רוני

קח את התחושה המדויקת הזו, הוסף לה התנגדות לכל הסטה קלה של ההגה ממצב ישר לגמרי וקיבלת את ההגה של הפורטה. אגב, לשם הפרופורציה, הוא נחות מהגה הסיד שנהגת.

מסוכן? לא הייתי אומר, על אף שהוא יגרום לנהגים רבים לזגזג בתוך הנתיב שלהם. אך ההרגשה מטרידה ולא נעימה, קל וחומר בנסיעה ממושכת. לפיכך, גם בחירת הכותרת, המוגזמת לכאורה, במקומה.

פורסם

בהנחה ואתה צודק, הייתי אומר "אחד ההגאים המעצבנים של העשור". את התואר "גרוע" אני שומר ליצירות אוטובוסיות למיניהן, או להגה כמו זה של הדייהו לאנוס, למשל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
ההערה לא כוונה אליך ספציפית, אלא למגמה שבהחלט משתרשת בפורום בזמן האחרון. בדיוק כמו הירידות על הגיר הרובוטי עכשיו ועל ה-AL4 לפני לא כל כך הרבה זמן. מגמות אופנה.

R8.

הגיר הרובוטי קנה את ה"ירידות" עליו בזכות מלאה, ולולא ההיסטרייה סביב מחירי הדלק וזיהום האוויר, המתקן המזוויע הזה היה נעלם מהעולם, ויפה שעה אחת קודם.

אופן פעולתו של ה AL4 שנויי במחלוקת - ישנם כאלו שאוהבים את הגיר האוטומטי שהוא הכי קרוב לידני, ויש כאלו (אני למשל) שיעדיפו את החלקות של התיבות האמריקאיות או הזריזות של התיבות היפניות.

הגה הידראולי לא בהכרח עדיף מחשמלי, וכמו שישנם הגאים חשמליים מוצלחים - בגולף או ביונדאי I30 - יש גם הידראוליים בינוניים לחלוטין כמו ביונדאי גטס או בסובארו B3.

על תואר ההגה המזוויע ביותר, אצלי לפחות, מתחרות הפונטו ספייס והרנו מגאן II.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בדיוק כמו כל היתר, יש גיר רובוטי ויש גיר רובוטי. ישנן יציאות כמו זה של טויוטה או בקורסה איזיטרוניק, יש גירים טובים כמו האחרונים של קבוצת פיאט (אלפא 159, Gפונטו). שלא לדבר על DSG. אז לצרוח "רובוטי! רובוטי!" כמו זאב זאב, זה בוודאי לא הכי מוצדק שבעולם. כך בדיוק העניין עם הגה חשמלי והידראולי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
נהיה בון טון לחבוט בתוצרת הזו.

קצת חבל - בעיקר למתעקשים להפיק "הנאה מהנהיגה" ממכוניות שמעולם לא יועדו לכך.

דוגמא קיצונית תהיה להתלונן על שדה הראיה לאחור - שהוא לא יותר מעלוב או פאתטי - באאודי R8,

ובאותה מידה לעלוב בה עוד קצת ולומר שגם תא המטען לא מבריק.

הפורטה צריכה להבחן בפרמטרים סבירים למכונית של נקודה-לנקודה, ואפילו שאין לי קיה, ואפילו שאני לא מתכנן לרכוש אחת - אני אשמח לעשות עליה סיבוב.

גם בגלל הסיד, שלטעמי עשויה היטב, גם בגלל מיקום האנדרדוג של היצרן ובעיקר בגלל שבע שנות האחריות שלה - וכרוכש רכב פרקטי, כזה שמגיע עם מישלין אנרג'י ולא פירלי פי-זירו נרו, מה שהכי יענין אותי יהיה שהרכב יתניע בבוקר, ינתניע בערב ויגרום לי לראות מוסך כמה שפחות תוך הוצאה של כמה שפחות שקלים על האחזקה.

אז ההגה לא משהו, אז מה.

:mm_yeah:

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אל תערב את ה DSG עם הרובוטי החד מצמד הרגיל.

זוג המצמדים ב DSG פתרו את כל חוליי התיבה הרובוטית, והשאירו בו את הדברים הטובים - פשטות מכאנית וניצולת גבוהה, עקב היעדר ממיר מומנט.

למרות שהתיבה הרובוטית באלפא 159 (עליה נהגתי סיבוב די קצר) טובה לעין שיעור מהמתקן המזעזע, תרתי משמע, שמותקן ביאריס ובקורולה, היא עדיין רחוקה מאד מלהציע עידון של גיר אוטומטי טוב, כמו זה שמותקן בהונדה אקורד, למשל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הגיר באקורד הוא באמת טוב, כנראה הטוב בקטגוריה. מאידך, זה מתחיל להיות apples and oranges.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...