Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי פורים שלום,

אני מחפש מישהו שמוסמך לרשום חוות דעת מקצועית עבור בית משפט לתביעות קטנות.

הצורך בחוות הדעת הוא מהסיבה שחשמלאי הרכב שאותו אני עתיד לתבוע, בדק לי את חוטי ההצתה בעזרת מברג.

כתוצאה מהבדיקה נשרף סליל ההצתה במפלג של הרכב. (דבר שלא ידעתי בהתחלה, אלא רק אחרי ששאלתי בפורום וקיבלתי תשובה שבדיקה כזאת מסכנת את המפלג).

כאשר פניתי לחשמלאי בטענה שהוא גרם לשריפת הסליל, הוא הכחיש זאת.

פניתי לאיגוד המוסכים, אך לא הייתה בכך כל תועלת מפני שהוא בחר שלא להגיב עבור התלונה שהגשתי, ומאחר והוא לא חבר באיגוד המוסכים, הם לא יכולים לעשות לו כלום לטענתם.

לכן, כל שנותר לי הוא להגיש תביעה בבית משפט.

אודה למי שיוכל להפנות אותי לבן אדם המוסמך לתת חוות דעת מקצועית עבור בית המשפט.

עידו

פורסם

מחיר הכפתור עלול להיות יקר יותר ממחיר החליפה וכוונתי שחוות דעת מומחה עולה כסף.

מצא את מה שנכתב והוסבר כאן בפורום על הנזקים שעלולים לקרות בסלילי המצתה, מודולי הצתה ומחשבי רכב עקב מרווח גוב מדי לפריצת ניצוץ הצתה, הדפס זאת עם כל השרשור שבתוכו זה נמצא ויש לשער שלבית משפט של תביעות קטנות זה יספיק להוכחת טיעונך.

נא עדכן בתוצאות.

בברכה - רפי לין

פורסם

מה הבעיה, פנה למוסך כלשהו או חשמלאי אחר, בקש ממנו שירשום לך בדף שהוא בעל מקצוע בתור חשמלאי/מכונאי, ושהבדיקה שביצעו לך ברכב אכן תיגרום להרס סליל ההצתה, חתימת המוסך ואתה מסודר.

• ספונסר פורום
פורסם

זה לא מדויק,בית המשפט אינו מסתמך על חוות דעת של כל אדם,צריך חוות דעת של מומחה כגון שמאי רכב,מהנדס רכב וכו..

ובכל מקרה,לא מחייב שעצם הבדיקה גרמה את הנזק לקוייל,יתכן שהוא היה כבר בסוף חייו.

אורן

פורסם

צודק אורן. "."בכל מקרה,לא מחייב שעצם הבדיקה גרמה את הנזק לקוייל."

הרי החשמלאי בדק את חוטי ההצתה, כדי לגלות את התקלה שכבר היתה (כנראה), בסליל.

בועז.

פורסם

1) אם ישנה מחלוקת לגבי אם התקלה הייתה קיימת או לא,

אז אני יכול להעיד שהפעם הראשונה שהרכב לא הניע מזה 11 שנה

הייתה לאחר הבדיקה שביצע החשמלאי בחוטי ההצתה באופן פתאומי.

2) בנוגע לחוות דעת מקצועית:

חשוב לי לדעת האם חותמת של כל מוסך תופסת לבית משפט, או שאני צריך לפנות לגוף ספציפי שמיועד לתת חוות דעת עבור בית המשפט?

סכום התביעה שלי לא קטן, מפני ששילמתי עבור מפלג ולא רק עבור סליל ההצתה, ובנוסף לכך גם עבודה כמובן.

לכן אני לא שולל אפשרות תשלום עבור חוות דעת, דבר שבסבירות גבוהה יעזור לשופט להחליט לטובת מי הוא פוסק.

עידו

פורסם

אתה לא יכול להעיד כאשר אתה התובע. אתה תוכל רק להציג את טענתך.

העובדה שזו הפעם הראשונה שהרכב לא הניע יכולה להיות גם צרוף מקרים.

על מנת שבית משפט יוכל לשפוט במחלוקת על נזק הוא זקוק לסימוכין של מומחה שיקבע אם פעולת הנתבע היא שגרמה לו.

אם אתה סבור שעצם הגשת התביעה עשוייה לגרום לחשמלאי להגיע אתך לפשרה כספית - הגש את התביעה והמתן לתגובתו.

פורסם

בעניין חו"ד טכנית לבית משפט:

עידו שלום,

על מנת להגיש חו"ד עליך להציג את המסמכים הבאים:

א- חשבונית מס או אשור שהיית רכב במוסך האמור (חובתו למסור לך הסטוריית הרכב שלך במקרים שטופלת על ידו) מסמך כזה חשוב להוכחת הקשר למוסך שהנך תובע.

ב- תאור הארוע מנקודת המבט שלך במכתב מסודר הכולל תאריכים ושעות מקורבות כולל מהות התביעה שלך, הוכחת נזקים כגון גרר מהמוסך הנ"ל למוסך אחר, חלקים שנרכשו לצורך החזרת הרכב לשמישות (וקשורים לארוע) השופטים אוהבים נזקים ישירים בלבד, אם תצרף "עוגמות נפש" או חשבוניות של מוניות ואוטובוסים ישללו את תביעתך כקנטרנית.

ג- צירוף החלקים שהוחלפו לצורך בדיקת מעבדה לגבי אופי הנזק שנגרם להם והצגתם כמוצג משפטי.

זכור שבתביעות קטנות הזמן שהשופט יקציב לך עומד בממוצע על 5-10 דקות! (במקרה הטוב)

לגבי חוות הדעת הטכנית, מכין חו"ד צריך לצרף הצהרה חתומה "הנני נותן את חוות דעתי המקצועית המצורפת במקום עדות בבית המשפט ומצהיר בזאת כי ידוע לי היטב שלעניין הוראות החוק הפלילי בדבר עדות בשבועה בבית המשפט, דין חוות דעת זו במידה והתקבלה על ידי בית המשפט וכשהיא חתומה על ידי, כדין עדות בשבועה בבית המשפט."

כמוכן יצרף נותן חו"ד קורות חיים רלוונטיים לכושרו ליתן חו"ד מהסוג האמור וכן להיות בעל מקצוע 030 חשמל רכב.

עלות תיק חו"ד כולל בדיקת הרכיבים שנפגמו וצילומם עומדת על כ 2500 ש"ח + מעמ

תשלום זה אינו כולל הופעה בבית משפט.

מקווה שעזרתי

דורון - מעבדה אלקטרונית לרכב

• תוכן חדש...