Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בטיחות ובולמים ורישוי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע הרי שבולמים משפיעים על מרחק הבלימה הכולל וכמובן שזה לא רק פוגע בבלימה אלא גם באחיזה, בעיקר בכביש רטוב וכו'. במבחן הרישוי השנתי בודקים רק את עוצמת הבלימה ללא כל תלות במצב הבולמים וההבדל בשטח יכול להיות הבדל של לא מעט מטרים בין תאונה לכמעט תאונה. מדוע אתם חושבים שלא נותנים על כך את הדעת? מדוע אין חובה להחליף בולמים למשל אחרי 100K?

חוץ ממי שאכפת לו אני לא מכיר אף אדם שמחליף את הבולמים ברכב סתם כך.

פורסם

למיטב ידיעתי במכוני הרישוי הקפדניים יותר (מעטים), מסתכלים אם הבולמים נוזלים.

היות ובולם זעזועים יכול להגיע לסוף דרכו גם מבלי שינזל, ברור שהאינדיקציה הזו לוקה בחסר.

אני מסכים איתך שקיימת חשיבות גבוהה מאד למצב בולמי הזעזועים ומן הראוי שיבדקו במבחן השנתי, אולם שים לב שדבר פשוט הרבה יותר כמו צמיגים - אף הוא אינו זוכה להתייחסות נאותה. מרבית מכוני הרישוי אינם מסתכלים על תאריך היצור של הצמיגים אלא רק על עומק החריצים. גם דברים כגון קרעים ובליטות בדופן הצמיג לרוב אינם גורמים לפסילה במבחן.

אבל אם תגיע חלילה עם סופית לאגזוז שבולטת 2 ס"מ מקצה הרכב, "דמך בראשך"...

דני G.

פורסם
במבחן הרישוי השנתי בודקים רק את עוצמת הבלימה ללא כל תלות במצב הבולמים... מדוע אתם חושבים שלא נותנים על כך את הדעת?

כי זה הרבה יותר קשה, והם לא אוהבים להתאמץ.

מדוע אין חובה להחליף בולמים למשל אחרי 100K?

מפני שאין צורך, ובבקשה אל תתן להם רעיונות.

חוץ ממי שאכפת לו אני לא מכיר אף אדם שמחליף את הבולמים ברכב סתם כך

נכון, וכנ"ל תושבות גומי שונות ועוד חלקים רבים. הדבר מעיד על הרמה הירודה של תחזוקת רכב בארץ. לדעתי חוקים מגבילים רק יזיקו מפני שהם יגרמו לאנשים להתעניין עוד פחות במצב הרכב - "הרי החלפתי כל XX ולכן אין צורך לבדוק".

דני

• תוכן חדש...