Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חידה יומית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

.

כשעשיתי תחקירים עבור קנית מגבר חשבתי לקנות אחד כזה.(אלפייןPDX )ואני מודה שחששתי מאד משיטת ההגברה וכבר למדתי על בשרי שגם תגובות אוהדות למוצר מסויים,לא בהכרח יתאימו לי....

אם זכרונני אינו מטעני,ההספק הוא קבוע בכל סוגי ההתנגדויות וגם זה נתון שבגללו הוא ירד מבחינתי מהפרק.אבל,בתמונות הוא מגבר חמוד וסקסי לאללה,קטן וקומפקטי ולדברי אלפיין הם עלו על שיטת המיזעור מבלי לפגוע באיכות ההגברה.

לאחד מחברי הפורום יש מגבר אלפיין PDX ועד כמה שידוע לי,הוא מאד מרוצה ממנו.ניתן אולי לבקש ממנו להגיב כאן לפני שגם כאן יהפך השירשור הזה לזירת התגוששות נוספת...:wink:

בתור אחד שמכיר את(OZZIRO) אדם שעזר לי רבות בתחילת דרכי כאן ,איש עם הרבה ידע בסיסי ונסיון ,קשה לי להאמין שנפל עם המגבר הזה.מה עוד שהבן אדם קנה 2 מגברים ועוד מבלי לשמוע אותם...:shock::shock:

יש כאן המון חבר'ה שמזילים ריר רק למשמע השם וזה מביא לסקרנות עצומה ותקווה לי קטנה-גדולה לחברי היקר וגם לכל השאר,שהמגבר יעלה על ציפיותיכם.

אנצל את הבמה לאחל לייבגני מזל טוב כפול וההאזנה מושלמת לרכיבים היפהפיים האלה.

ליאור

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה שלא נחכה לרשמים של אוזירו?

למה שלא נקבל כולנו סיבוב השמעה במפגש?

אפשר להמשיך ככה עד מחר...

יבגני - בבקשה, ברגע הראשון שאתה יכול לחוות חוות דעת שמתבססת על שמיעה - השתדל ככל יכולתך להיות אובייקטיבי ולתת כיוון שמבוסס על סמך נסיון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא נראה לי שייבגני יתנדב..

אדי-אף אחד לא רוצה שיסקלו אותו למוות בכיכר העיר על חוות דעת...:wink:

זכורה לי חוות דעת מנומקת ויפה שערכו 2 מהשחקנים המוערכים בפורום ,ואת התוצאות ראינו...:?

ייבגני-אני מצטרף לקריאה-תרכיב את המגברים ותכין שתיה וכיבוד לאורחים שיתנחלו לך ברכב במפגש הקרוב.:lol:

פורסם

גם דלק?

אני עדיין זוכר את התרד השוואתי שביצאתי. ואני עדיין מתעורר אם זיעה על הפנים באמצע הלילה.

הרכבה תתבצע בזמן הקרוב (כשהיה זמן).

בינתיים אפשר להגיע לפינת ליטוף.

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

אפשר גם אפשר, מה גם שנחשף יותר מסתם סליל. הבורד השחור, סידור הקבלים.

כאחד שרבץ שלושה חודשים יום יום על האתר של זד, הפורום הרשמי וחיכה לתמונות זהיתי אותו מיד :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כשראיתי את צלעות הקירור כבר חשדתי

you had me at hello ג'רי מגוואייר :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
גם חברת JL הקטנה והצעירה הוציאה כבר לפני כמה חודשים מגברי פול-ריינג'-קלאס-D. כנראה שגם הם לא יודעים מה הם עושים.

איתמר.

דרך אגב, פותח השרשור זכה מקום שני לפני כחודש/חודשים באיזו תחרות עלומת שם בארהב (EMMAׂ) עם המגברים הנ"ל.

כנראה שהם לא כל כך גרועים אבל מה אני יודע?

אלי

רק בארץ לא יודעים לכוון אפילו אם מגברי מקינטוש שלא לדבר על מגברי קלס D מגעילים לא איכותיים.

אבל אנחנו יודעים הכי טוב לא? (חוץ מלכוון ולהאשים את המגבר באוזלת ידינו ובבורותינו)

אלי

מה זה משנה אם הוא קלאס D פול ריינג'?

סטפן מנץ תכנן ובנה מספיק מגברים בחייו. צריך לתת לו את הקרדיט.

לא צריך לשלול את הלויתן החדש בגלל שאתה לא מסכים עם התיאוריה שלו

שמגדירה מגבר כ-Valve (שסתום).

יש הרבה חברות אודיו אמריקאיות שנהנו ממוניטין בגלל מגברים שהוא בנה.

מגברי קלאס D קיימים כבר כמה שנים טובות, וכנראה הגיע השלב שהטכנולוגיה הבשילה לייצור מגברי פול-ריינג'. שוב, אני ממש בספק שחברות כמו אקליפס, JL וזד היו שמות את המוניטין שלהן על חשבון האיכות.

איתמר.

סה"כ כתבתי משפט בודד, ותראו לאן אתם לוקחים אותו.

אמרתי ש"המרחק בין קלאס D פול-ריינג' לבין איכות הוא עפ"י עולמו המוזר של סטפן מנץ'."

כן, מה לעשות.

זאת השקפת העולם של סטפן מנץ', אותו אחד שבנה מגברי קלאס A במשך שנים, לאחר מכן, הוציא סדרות של מגברי קלאס A\B עבור החברות השונות שייצר להם(היפוניקס,נקאמיצ'י וכו' וכו' וכו').

במשך שנים הוא הלל ושיבח את הקלאס A כפסגת הטכנולוגיה.

אבל היום, שאף אחד לא מייצר קלאס A, ואף אחד לא משקיע במגברי HYBRID, ואף אחד לא משדרג אלטרנטורים, ואף אחד לא משקיע בכבלים, ולמעשה לא מיוצרים בכלל כבלים נורמליים לחשמל,וכל הכיוון פונה לרחוק שנות אור מסטריאו, אל כיוון הCOST אפקטיב..

בעידן הזה, צריך להתפרנס, וקלאס D (הזול לייצור) משתלם מאוד.

אותי זה מאוד מפליא שפתאום סטפן מנץ' משנה את התאוריה שלו, ופתאום הוא יכול לייצר מגברי קלאס D, שההבדל בינהם לבין קלאס A\B הוא זניח ולא שמיע.

מעניין? אם זה היה נכון, היה מוכר את התכנון שלו לכל חברה כלשהיא באשר היא על מנת להתעשר ככורח.

אז במקום זה, הוא מעדיף למכור מגברים בשמות של יצורים ימיים רק בשביל לשלם את המשכנתא.:shock:.

אגב, זה גם אותו סטפן מנץ' שכתב שהוא מייצר את המגברים שלו במחיר עממי, בניגוד לחברות הממותגות גבוה ולוקחות המון כסף על גימיקים(לפי דבריו), וכמו שהוא כתב "בגלל שהם יכולים", ואת זה הוא צירף בMANUAL שלו, ביחד עם האופציה לשדרוג מגברי השרת(OP-AMPS) לבר-ברון (גימיק של החברות לדבריו) ועל זה הוא לקח תשלום סמלי של 45 דולר לזוג.

בשעה שעלות הרכיב הזה אצל כל חנות אלקטרוניקה הוא בערך דולר בודד.:idea:

קלאס A תמיד ישמע יותר טוב מקלאס A\B שתמיד ישמע יותר טוב מקלאס D.

זאת העובדה.

אני לא שולל את המגבר, כי לא שמעתי אותו עדיין.

זכותי המלאה לא להסכים את התאוריה החדשה של סטפן מנץ' רק בגלל שהוא סטפן מנץ'.

מילא היה מגבר עם DSP מובנה, מילא היה מגבר עם עיבוד דיגיאטלי לאורך כל הדרך.

אז היה על מה לדבר.

אבל קלאס D רגיל פול ריינג'? על מה המהומה? האלפיין נשמע זוועה, האקליפס שהיה מותקן גם אצלי ברכב היה נשמע זוועה(למרות שזה הICE ), כנ"ל גם מגבר 4 ערוצים פול ריינג' של ALTO-MOBILE שזאת חברה שאף אחד בפורום(חוץ מבודדים) שמע עליה, היה מותקן אצלי ברכב ונשמע זוועה.

לא גילו פה את אמריקה,וזה לא פטנט חדש.

ותג המחיר שלו, הוא לא בדיוק שיא האטרקטיבות.

גם אין פה עניין של קידמה טכנולוגית.

קדמה כזאת תהיה בשילוב DSP מובנה, תחשבו על מגבר 6 או 8 ערוצים עם מעבד צליל דיגיטלי מלא כמו הBIT-1 או הH900 מובנה בתוך המגבר.

או יתרה מכך, מגבר משולב עם מחשב לכל נושא עיבוד הצליל.

זאת קדמה, זה שימוש בטכנולוגיה מודרנית.

זה לא עניין של בשלות, וזה לא עניין של "פעם חשבו שהעולם שטוח".

לא מדובר על גילוי אמריקה, וסטפן מנץ' הוא לא קולומבוס.

זאת הבעת דעתי האישית.

מי שרוצה לראות איך יראו המגברים לרכב בעוד 10 שנים, שישים מבטו לכיוון חברות כמו אודיסון, ויראה שימוש בטכנולוגיה.

יראה מחשבה לעתיד והשקעה במחקר ופיתוח.

זאת החברה המובילה היום בתחום הטכנולוגיה באודיו לרכב.

עם כל הכבוד לאלפיין, ולמגברי הPDX הלא מוצלחים שלהם, זה בכלל לא דוגמא טובה.

הם השקיעו הון עתק בבניה ותכנון של כל מיני מכשירים שיתחברו לI-POD ובלוטות' וכו' וכו' וכו' למרות שכל קשר בין זה לבין איכות צליל הוא מקרי בהחלט.

הם עושים זאת בכדי למכור, כי זאת הדרישה של היום.

למעשה, פרט לF1 סטאטוס מעולם לא היה לאלפיין משהו שמתקשר לאיכות צליל (להוציא יחידות ראש ספציפיות או H700 וכו' שגם הם נעלמו מהעולם וייצורן הופסק).

לא ברמקולים, לא במגברים ולא בסאבים.

ולכן "השם הטוב" שלהם, לא נפגע.

under construction..

פורסם

ניר, לא אתה לא אני ולא 99.999% משוכני פורום זה הם מהנדסי מגברים שמבינים בדיוק איך הדבר הזה עובד.

אני מצטער, אבל הדברים שאתה רושם נשמעים כמו ויכוח מהימים של המעבר מתקליט לדיסק ש"תקליט נשמע יותר טוב מדיסק" וזה פשוט לא נכון. הצהרה של קלאס A נשמע יותר טוב מ AB שנשמע יותר טוב מ D היא פשוט מגוחכת. הטכנולוגיה משתנה ומשתפרת ואדון מנץ רשם שפעם לא ידעו איך לעכל את הדבר הזה שנקרא קלאס D. היום מבינים את התחום טוב יותר ומצליחים לסחוט ממנו תוצאות משביעות רצון (כנראה).

אגב, אם זה מרגיע אותך, זד יוציאו בקרוב מגבר הייבריד. גם את המגבר הזה הוא פיתח בגלל קיצוצים וגלובליזציה?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

על פניו אני מסכים עם דעתו של ניר בעניין, אם כי לא עד הסוף.

1. מצד אחד לבוא ולומר שאלו המגברים שיביאו את הגאולה ואת ההיי אנד לכולנו במחיר סביר זאת הגזמה לשמה שנכון לעכשיו לא מבוססת על כלום חוץ מעל שמו הטוב של סטיבן, מצד שני, לשלול את המגבר הספציפי הזה על סמך ניסיון עבר בעייתי עם מגברי CLASS D זה גם לא לעניין.

2. אני לא יודע אם בניית מגבר CLASS D ברמה הזו (כביכול..) היא באמת זולה יותר מתכנון מוכר של CLASS A/B אבל ייתכן מאוד ניר שדווקא בגלל שאנשים לא משקיעים באלטרנטורים ובחיווט כמו שצריך אז CLASS D הוא התשובה ועדיף מגבר כזה שמקבל את כל הוואטאז' שהוא צריך על פני CLASS A ש..

ניר, איזה מגבר של ECLIPSE היה לך ברכב ?

...CASKA for life

פורסם

שיטת העבודה של קלאס A היא אבסולוטית והיא טובה יותר מAB וגם מD - אבל השאלה מאחורי כל האקסיומה הזאת היא אם האוזן האנושית בכלל תוכל להבדיל בכך.

זו לא בעיה לבוא ולאמר שמגבר קלאס A תמיד יהיה טוב יותר מקלאס D - אבל איפה הגורם האנושי? איפה הטכנולוגיה שמאפשרת היום למגבר קלאס D למתג את קצב העבודה שלו כל כך מהר שאוזן אנושית לעולם לא תוכל להבחין בזמן מנוחה כלשהוא של המגבר?

וכן - סיבה טובה לכך שאבחר לא לרכוש מגבר קלאס AB ובטח שקלאס A היא המחשבה לעתיד, שאני לא ארצה או אולי אפילו לא אוכל לשדרג אלטרנטורים כבר בעשור הקרוב. חבל רק שאין לי כרגע תקציב לשום דבר.

זה כמובן שיקול שלא קשור כלל וכלל לאיכות המערכת - אבל זה שיקול לגיטימי.

אם המגבר הזה יהיה שדרוג רציני לעומת מגברי הקיקרים שאני השתמשתי בהם עד לא מזמן - מבחינתי, זו הגעה ליעד שכיוונתי אליו. הסיבה שמכרתי את הקיקרים היא ממש לא בגלל שהם לא סיפקו אותי אלא בגלל שאני רוצה להשתדרג הלאה למשהו טוב יותר - סתם כי בא לי, לא כי אני ממש צריך.

כבר שקלתי רכישה של מגברים כמו טרו, סלסטרה, סינפוני או כל דבר אחר - ואז פתאום ראיתי משהו שבאמת עניין אותי ומשך את תשומת ליבי. רק חבל שכל התקציב שלי הלך כרגע על דברים אחרים, חשובים יותר... כמו צל במרפסת שמש והגנה ממים :?

אבל אני גם לא אתפלא אם המגבר הזה יפתיע הרבה יותר מזה והוא ישמע לא פחות טוב מכל מגבר היי-אנד אחר בתחום.

אני לא חושב שיכלתי לכתוב כאן משהו שנמצא בפרופורציות נכונות יותר.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני לא מבין על מה הדיון

איפו כתוב שהמגבר הנ"ל אמור להיות מגבר "היי אנד" ולהתחרות מבחינת איכות בקלאס A .?

ממה שכתוב באתר של ZED AUDIO מדובר במגבר שנועד להיות "וורסיטלי" עם "תמורה טובה לכסף"

ו-"ביצועים ללא פשרות" {שזה משפט פרדוקסלי לכשעצמו כשהוא מגיע בשילוב "תמורה טובה לכסף"}.

בשורה התחתונה על הנייר קלאס A תמיד יהיה טוב מקלאס D

וגם אם הטכנולוגיה הגיעה לשיאה בנושא והאוזן האנושית לא יכולה להבחין בהבדל, יש עוד הרבה

מאוד אלמנטים הקשורים באיכות מגבר מלבד היותו קלאס A\AB\D.

והדבר החשוב באמת ,תמחור המגבר ב-4000 שח הוא לא אטרקטיבי מספיק

אם מחירי המגברים הנ"ל לא ירדו משמעותית

הטכנולוגיה שלהם הולכת להיקבר בדפי ההסטוריה.

פורסם

המגבר עולה משהו כמו 550$ למיטב זכרוני. משלוחה + היטלי מדינה = 4,000 ש"ח בקירוב.

בל נשכח שמדובר במגבר 6 ערוצים שלמעשה חוסך את הצורך ברכישת מגבר\ים נוספ\ים.

איתמר.

• תוכן חדש...