Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשרציתי להחליף צמיגים, שאלתי את המוכר אם יש לו טסות לגלגלים, והוא המליץ לי שלא כדאי, כי הם מחממים את הבלמים ומקצרים את חייהם.

האם הוא צודק?

פורסם

לא יודע נכון או לא נכון אבל תשים לב לעובדה הפשוטה שכל רכב חדש מגיע מהיצרן עם טסות והמצב ככה כבר די הרבה שנים אז לדעתי מסקנות אפשר להסיק מזה.

פורסם

זה לא כ"כ משמעותי, אבל אם הטאסה חוסמת את פתחי האוורור בגלגל, זה עלול להשפיע מעט על קירור הבלמים.

אם הטאסה מתאימה ולא חוסמת את פתחי האוורור אין שום בעיה.

פורסם

טאסות שמחוברות בצורה חאפרית עם אזיקונים - משפיעות על איזון הגלגל, ומוציאות אותו מאיזון.

טאסות מקוריות, המותאמות לרכב ולחישוק לא אמורות למנוע את אוורור הבלמים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

עד היום לא חשבתי על זה אבל יש היגיון בדבר: שמת לב פעם איך מאזנים גלגלים? שמת לב למשקולות? (רמז - צמיג יכול להיות לא מאוזן בגלל 5 גרם עודפים או חסרים)...

פורסם

שלום!

מקרה שלי - היה לי ברלינגו של עבודה עם טסות מקוריות. הצמדתי אותם לגלגלים עם אזיקונים רחבים. אחרי זה הרבה זמן לא יכולתי להבין למה ב-90 קמ"ש ההגה רועד.

הורדתי את האזיקונים אחרי שקבלתי פנצ'ר בגלגל קדמי שמאלי ובורג עץ בקדמי ימני. והפתעה - אין רעידות. יש לציין שלא עשו איזון אחרי תיקון הפנצ'ר. מאז לא שמתי אזיקונים אבל כן איבדתי טסה...

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

טסות אינם גורמים להתחממות יתר של הבלמים או מונעים את קירורם בצורה משמעותית. גם טסות וגם אזיקונים יכולים לגרום לבעיות איזון גלגלים.

פורסם
לא נראה לי שטאסות במשקל 100 גרם כל אחת פוגעת באיזון הגלגלים.

שים לב למשקולות האיזון הצמודות לגלגלים אצלך ברכב, המשקל הממוצע הוא בערך 15גרם לגלגל..

קל וחומר 100 גרם שלא יושבים בצורה ממורכזת.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

לא ממש מדוייק מבחינה פיזיקלית. המשקולת של האיזון מותקנת על שפת הג'אנט ולפיכך יש לה זרוע ארוכה.

כדי שלטאסה תהיה השפעה דומה צריך שחוסר האיזון שלה יהיה שווה ערך לזרוע ללא קשר למשקל העצמי.

קשירה בשני בנדים שנמצאים ב 180 מעלות זל"ז ובמרחק שווה מן המרכז לא אמורה להפר את האיזון.

כמובן שטסה שבורה, בולטת מן הג'אנט או באיכות ירודה תהיה בלתי מאוזנת ועלולה לגרום לרעידות.

כמו שאמר הרס"ר המיתולוגי בביה"ס הטכני של חיל האוויר: "זוית ישרה 90 מעלות, מים רותחים ב- 100 מעלות"

פורסם

בהרבה סוגים של טסות אין אפשרות להרכבה ב 180 מעלות. בכלל, תופעת רעידות בגלגל ההגה במהירות גבוהה, בגלל טסות, היא נדירה אך קיימת.

נתקלתי בבעיות כאלו בעבר גם כאשר היו בשימוש טסות מקוריות וזה קרה במרבית המקרים עם חישוקים 17 אינטש'.

• תוכן חדש...