Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שחכתי להוסיף, יש לי תופס של זכרון דברים ובו:

פרטים של הסוחר והפרטים שלי.

סוג רכב שנה, מס' רישוי, שנת יצור.

המוכר מצהיר:

אין על הרכב שיעבודים, עיקולים, הרכב יד ראשונה פרטי, המוכר מתחייב שהרכב לא עבר את ה 80 K.

הקונה בדק את הרכב ומצא אותו לשביעות רצונו המלאה וידועים לו כל הפרטים על הרכב.

המחיר שסוכם: 19000

ניתן על החשבון: 2000

העסקה סופית והמפר הסקה יפסיד :3000

חותמת שלי ושל המוכר :(

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי לפגיעה הזאת בשלדה אין ערך בטיחותי כל כך, אבל בהחלט ערך מסחרי שצריך להוריד לערך הרכב לפחות 10% (אני לא שמאי אז זה לא מדוייק), בנוסף המחיר ששילמת גבוה ב1000 ש"ח מהדגם הידני היקר ביותר במחירון של יד2 (ELX -80 כ"ס) וזה אומר שזה כנראה גבוה בכ2000 ש"ח מהמחירון של אותו דגם בלוי יצחק, ואם זה ה60 כ"ס ( S או SX ) אז 19K זה בכלל שוד, אם מוסיפים לזה את הירידת ערך, אז לדעתי האוטו שווה לפחות 3.5K פחות.

בכל מקרה, הבן אדם עבד עליך, לא רק במחיר.

לדעתי אתה צריך להתייעץ עם עורך דין לגבי תביעה ואפילו ללכת למשטרה.

אם לא אז פשוט תקח את כל העניין כחוויה לימודית ותדע שזה לא ייקרה בעתיד, אני מקווה שמעכשיו אם תראה סוחר, תברח.

בהצלחה

פורסם

אל תרגיש רע. זה רק כסף. אני על פחות מזה (ק"מ מזוייף אבל שאסי נקי) החזרתי רכב לסוחר (בלי לדעת שהוא סוחר) והפסדתי 5000 ש"ח, כולל עורכי דין וזמן יקר שהתבזבז.

העדפתי 5000 ש"ח פחות בכיס מאשר רכב שאלוהים יודע מה עבר עליו.

אני מציע לך לוותר על ה 3000 ש"ח, כי גם הסוחר שעבד עלי היה מקומבן עם כל המכונים באיזור גוש דן, ואתה לא יודע מה באמת יש לרכב למרות מה שהבוחן אמר.

גם אני כמוך למדתי לקח יקר.

כל רכב אחר שקניתי מאז היה רק מיד I פרטית כזו שאני יכול לעמוד מול המוכר עם ת"ז שלו ולאמת את הפרטים.

זה מתסכל, אבל אם תוותר על הרכב אחרי כמה חודשים תשכח מהכסף שהפסדת.

אם תישאר עם הרכב אצלך, כל יום בבוקר שתיכנס פנימה במשך התקופה שאתה מתכוון להחזיק בו , זה יוציא אותך מדעתך לחשוב שעבדו עליך.

כמו שכתבו לך לפני, הסוחר יודע מה הוא כתב.

ברגע שחתמת שאתה יודע מה מצב הרכב, מבחינתו הוא לא עבר חל חוק גילוי נאות.

חבל שזה ככה, אבל שוב, זה רק כסף ולא יותר גרוע חלילה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

קודם כל חשוב שתדע, סוחר רכב תמיד מקומבן עם מכונים, וזאת מהסיבה הפשוטה ביותר, גם אם הוא לא הכיר את בעל המכון או את הבודק לפני שהוא פתח את העסק של"סוחר", הוא מפרנס בשפע את המכונים נותן להם הרבה רכבים לבדיקה, לאחר כמה רכבים הוא כבר זוכר אותו בפנים, ואז נהיה דיבור בניהם, זה המקצוע של הסוחר מזה הוא מתפרנס.

זה כמו שאתה בא לעשות מזגן בבית ולמזגניסט יש בחור להמליץ שעושה קירות גבס, השיטה היא" שמור לי ואשמור לך"

תחשוב שנייה בהגיון, הרכב לפי הנתונים של היד ק"מ מראה חיצוני, נראה ממש מציאה, למה שכזה רכב יגיע לסוחר?

הרי בעל הרכב יכול למכור אותו תוך כמה ימים ובמחיר גבוה יותר ממה שהסוחר נתן לו( הרי גם הסוחר צריך לגזור קופון)

אני ממליץ לך תשאיר את הרכב אצלך, מכמה סיבות:

1. יצאת "פראייר" אבל למדת על בשרך, להבא יהיה לך יותר ניסיון,תנסה לחשוב איך אתה לומד מהחוויה הזאת לרכבים הבאים שתרכוש.

2. זה לא רכב של 100,000 שקל שתרצה למכור בעוד שנתיים ויהיה לך בעיות, הרכב גם ככה לא שווה יותר מדי, הפחת לא רציני, מקסימום תמכור אותו בעוד שנתיים שוב לסוחר ב10 ולא לאדם פרטי ב13אלף.

3. אני אישית חושב שעו"ד לא יציל אותך במקרה הזה, אבל בוא רק לרגע נניח שכן תזכה במשפט, קודם כל רק לדבר עם העו"ד כמה מאות שקלים וכל התהליך שימשך מן הסתם לפחות שנה שנתיים וגם יעלה לך רק העו"ד כמה אלפים, איפה העצבים שלך? איפה הזמן שתאבד? איפה הכאב ראש?

כמו שאמרתי, קח את המקרה ותלמד ממנו להבא.

פורסם

אני לא מבין, מה אתה לא קורא כאן בפורום?

זה הקומבינה הקלאסית של הסוחרים.

כל מה שאומרים לך בעל פה שווה לת*ת.

בעל פה המכון יכול גם להגיד לך שזאת מרצדס S קלאס. מה שקובע זה מה שכתוב בטופס.

אני מקווה שהמחיר מחירון של הרכב הזה לפחות 30K אחרת כל העסקה הזאת לא שווה.

אתה בא לראות רכב.

קולט זה סוחר.

ממשיך.

קולט יש תאונת שלדה, ולא משהו קל.

ממשיך.

אז מה הקטע? פעם הבאה עזוב אותך בדיקות וזה, תבוא תראה אם מתאים לך הצבע ותקנה, חבל תבזבז זמן וכסף בהתרוצצויות.

פורסם

לדעתי, הסיכוי להחזיר את הכסף קלוש מאוד.

קח את העניין כשכר לימוד ותמשיך הלאה.

אני חושב שאתה גם צריך לפרסם את שם מכון הבדיקה שעשה נגדך יד אחת עם הסוחר.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

א. לא הרגנו ולא קנה. אם תשים לב הבחור עוד לא קנה את הרכב.

ב. אם קנה ועשה טעות שלא יצפה שיבוא לכאן ונגיד לו כל הכבוד.

ג. יש לפורום חשיפה אדירה וככה אנשים שבאים לרכוש רכב בעתיד יראו את הת'רד הזה ויילמדו.

פורסם

הוא הבין כבר .לא צריך למעוך אותו בהסברים .הכסף של הטיפולים של הפסיכולוג אחרי כל הירידות יעלה יותר מה3000 ש"ח שהוא יפסיד .ס"כ מדובר באוטו

פורסם

מישל היקר.

לפעמים בחיים מקבלים "מכות טובות". אני יסביר: אתה הפסדת אולי "רק" 3000 ש"ח, אבל זה מה שיחשל אותך בעתיד לא ליפול חזק יותר (בטח מין הסתם תתקדם לרכב טוב יותר ויקר יותר בעתיד).

אני יתן לך דוגמא:

אחי קנה מיצובישי סופר לנסר ממגרש בת"א, עשה את הטעות הנפוצה ולקח אותה לבדיקה במכון שבעל המגרש לקח אותו.

כמובן שבבדיקה הרכב התגלה כרכב מושלם, ונחתמה עיסקה ואחי קנה את הרכב.

לאחר כשלוש שנים כשהוא בא למכור אותו, ולאחר שהוא טען בפני הקונה שיש בידו את טופס הבדיקה הקודמת שאין לרכב כלום, הקונה גילה בבדיקה החדשה שהרכב אכל אימ-אמא של התאונות.

אחי הבין שאת הרכב יוכל להחליף ב"נזק מזערי" רק במגרש.

הוא החליף אותו בעד לנטיס שנת 2000 שאותה בדק הפעם עם מומחה קרוב ובמכון קומפיוטסט מוכר ועל פניו יצא ממש בזול.

נחמתו היחידה היתה שהוא בסך הכל מאוד נהנה מהסופר לנסר בשלוש שנים שהיא היתה אצלו למרות התאונה.

זה חישל אותו בסך הכל, והקלישאה היתה שבסך הכל היה זה לטובה כי עם הלנטיס הוא לא נפל (שכבר הוחלפה לפורד מונדיאו שגם שמורה היטב).

כך הכל בקלות ותפיק מזה לטובה להבא ותראה שסבלנות אכן משתלמת.

בהצלחה גבר.

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

פורסם

1. אנשים פה מגזימים. המדובר ברכב של 19K שאולי ניתן היה להשיג אותו ב-3K-4K פחות. ביג דיל.... זה ממש ממש לא משמעותי אם מסתכלים לטווח ארוך. קצת פרופורציות לא יזיקו.

2. אם לפגיעה יש נפקות מעבר לירידה במחיר (כמו למשל פגיעה בבטיחות הרכב), אז כדאי לך לשקול לוותר על המקדמה ולהמשיך הלאה.

3. לא נראה לי שיש לך קייס מול המוכר, אך אם הפגיעה היא בעלת משמעות גבוהה יתכן ויש לך קייס מול הבוחן. במידה ואתה יכול להוכיח נזק אמיתי שנגרם לך כתוצאה מחוות הדעת השגויה (ולא עוגמת נפש וכיוב'), אתה יכול לשקול ללכת לתביעות קטנות (אין צורך בעו"ד). במקרה זה כדאי לשים לב לאותיות הקטנות בחוות הדעת של הבוחן. יתכן שהוא פטר עצמו מכל דבר ועניין, אך לא בטוח שזה יחזיק מים בבימ"ש אם מדובר בחוות דעת רשלנית.

פורסם

מישל,

יש לך 2 אופציות:

1. להפסיד 3000\2000 ש"ח ולנסות למצוא אוטו חדש שגם הוא לא בהכרח יהיה במצב "חדש", ותקין ב100% (אולי כן, אבל בשנתונים הללו קשה למצוא מציאה).

2. לקנות את הרכב הזה, והכסף שהיית אומר "להפסיד" (2000\3000), תשתמש בו ליישור קו, ותנצל אותו היטב במקום לזרוק אותו לפח.

לגבי הבטיחות:

אם הרכב במצב שממש לא בטיחותי לנסוע עליו, וותר. הסבירות למצב זה נראת לי נמוכה, והרכב יכול להיות נפגע בשלדה, אך כמו שכולם רשמו לך- תלמד להבא. קח אותו, תהנה ממנו, סה"כ שנתיים, ובו נגיד כך- הרכב גם ככה לא רכב מאוד בטיחותי במקרה תאונה, אז תדע שאתה נוסע בזהירות, לא משתולל, ומפיק ממנו את הטוב.

בהצלחה,

סם.

פורסם

אני בדעה לקחת את האוטו. "משמעות נמוכה" זה לא נורא, בטח שלא ברכב של פחות מ-20000 שקל. אם הוא במצב טוב אתה תרוויח שקט נפשי לשנתיים ותמכור ב-10000 או קצת פחות, זה מה יש. עדיף מלהפסיד 2000 שקלים נוספים, לדעתי. בכל מקרה להבא למדת לקח.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...