Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקציב לא סגור כל כך יכול להיות מעט יותר יכול להיות פחות, אבל זה התקציב בגדול.

התלבטתי הרבה לאחרונה ופתחתי כמה אשכולות בחודשים האחרונים אבל עכשיו זה רלוונטי הרבה יותר ויש התלבטות לא פשוטה-חייב את העזרה שלכם.

אז ככה ההתלבטות היא בין שירוקו ידנית יד שניה כאשר תהיה אחת, האוטו מאוד יפה ראיתי במציאות, ישבתי באחת ומאוד אהבתי נותן תחושה טובה רק לשבת בתוכו.

אלפא מיטו-אחד הרכבים היפים שיצא לי לראות , נסעתי על אחת במיקרה, אך לא נהגתי, מרגישה איכותית וחביבה אך לא ברמה של השירוקו לדעתי, הפחד הגדול ביותר שלי הוא הסחירות וירידת הערך אשר ידועים כלא טובים באלפא בארץ ואני לא מוכן להפסיד המון מערך הרכב שאני מתאמץ מאוד לרכוש אותו.

האופציה השלישית שלי היא אודי איי3, לאחר מתיחת הפנים האחרונה, ככל הניראה במנוע ה1.8 TSI שאגב, איך צריכת הדלק שלו? ישבתי בהרבה רכבים מהסוג הזה וגם נהגתי ונסעתי רכב מדהים.

אני כיום נוהג על איביזה קופרה לצורך העיניין שנת 2008 ואני מחפש משהו בעל מנוע זריז אך עם הטאץ' היוקרתי והמפנק יותר.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם הבחירה העיקרית היא בין מיטו מהניילונים לבין שירוקו משומשת (שקיימת בינתיים רק בתיאוריה) - הייתי בהחלט הולך על האלפא. בעצם, אולי הייתי הולך על האלפא גם אם שתי המכוניות היו חדשות מהסוכנות.

קשה מאוד לנבא מה תהיה ירידת הערך לדגמים חדשים בשוק, אבל נגיד שהיא תהיה 3-4 אחוזים בשנה לטובת השירוקו. האם זה מה שיכריע את הכף בקניה של רכב שהוא בכל מקרה לא כלכלי? (הרי הכי טוב לקנות קורולה אוטומטית). אתה מחפש רכב לנשמה, לפי מה שזה נראה, אז אל תתן לסכומים קטנים יחסית, שגם הם רק בגדר ניחוש, לנהל לך את המחשבה.

לגבי למצוא קונים בעוד כמה שנים - לא צפויה להיות שום בעיה לא עם השירוקו ולא עם האלפא.

קח בחשבון שלקנות מכונית ספורטיבית משומשת זה לא כמו לקנות משפחתית משומשת. בדרך כלל הן מוחזקות ע"י צעירים שלא קונים אותן כדי לנהוג 90 קמ"ש באיילון, אם אתה מבין את כוונתי. אין כאן מציאות כמו שירוקו יד ראשונה מפנסיונרית שנסעה עם האוטו רק כדי לאסוף את הנכדים מהגן ולקנות קמח לעוגות במכולת.

פורסם

איפה אתה חי תגיד לי ? אתה משווה שירוקו למיטו ? המיטו היא סופרמיני המבוססת על הפונטו (כבודה במקומה מונח, אני חולה על אלפא רומיאו והיו לי 2 עד היום) השירוקו מבוססת על הגולף והיא רכב אחר לגמרי, הן מבחינת איכות (פולקסווגן), גודל, מראה (עניין של טעם..) ויש לה את אחד המנועים המוצלחים בעולם (גם ה 1.4 וגם ה 2.0) - וזה בלי להיכנס לעניין הסחירות העתידית - אני אישית מכיר 2 אנשים שכבר היום רק מחכים שאחת תצוץ ביד 2..

השמועה אומרת שאפשר למצוא שירוקו 2.0 טורבו ידנית ביבוא אישי בתקציב שלך.. אבל בשושו..

...CASKA for life

פורסם

אם מוציאים לרגע את עניין הסחירות, סביר להניח שגם אני הייתי בוחר במיטו.

השירוקו 2.0T לא רלוונטי כיוון שאני מעוניין לחסוך בדלק אחרי שאני בא מ2 איביזות טורבו וSTI, בא לי משהו רגוע יותר וכמובן חסכן יותר.

פורסם

asishap - באופן מסורתי, רוב (גם אם לא כל) המכוניות הקטנות והספורטיביות עם סקס-אפיל צעיר זוכות לסחירות טובה, שהולכת ומתעצמת עם השנים. אם אתה חושש בגלל שאלפא היא מותג "לא סחיר", אז קח את הדוגמא הבאה: גם רנו ידועה בישראל כבעלת שוק גרוע, והסחירות של הקליאו היא לא יוצאת דופן. אבל ברגע שמדובר על קליאו ספורט, הן נמכרות לפעמים עשרות אחוזים מעל למחירון.

אני מכיר לא מעט אנשים שרוצים לקנות מיטו אבל אין להם את התקציב. עוד כמה שנים הם ישמחו לקנות אחת משומשת.

קיפוד - לא תזיק לך קצת תרבות דיון.

פורסם

המחיר של שירוקו 1.4 ידנית הוא בערך 175 אלף. אתה בטוח שאתה לא יכול להמציא עוד כ15 אלף? (אולי אפילו פחות אם יסכימו לעשות לך הנחה)

הייתי אפילו לוקח הלוואה קטנה או עסקת מימון.

פורסם

ה160 זה אחרי שחישבתי מימון קטן, אני לא רוצה להתחייב על מימון גדול מידי.

אבל יכול להיות שאשנה את דעתי, קודם כל אני רוצה להיות נעול על אחד הרכבים הנ"ל, כדי לא לעשות בחירות מוטעות.

ברגע שאני אהיה סגור יהיה אפשר להריץ את העיניינים ולגשת לסוכניות ולבדוק.

פורסם

בסוף זה הכל עניין של תקציב.

כרגע השירוקו זה הרכב החם ובשביל עוד 10-15 אלף לדעתי כדאי לך ללכת עליו. ההבדל במימון כבר זניח.

אני חושב שבמחיר הזה באמת כדאי לך רכב חדש ולכן A3 אינה בתקציב.

ובין המיטו לשירוקו מבחינתי לפחות הבחירה ברורה :)

פורסם

עם כל הכבוד למיטו:

jms-vw-scirocco.jpg

מה המקור להשוואה ??

אם נשווה לפי הבסיס של הרכב גולף GTI מול פיאט גרנדה פונטו... נו בחייאת..

איכות בניה של פוקסווגן אודי אל מול איכות בניה של פיאט (ואל תזכירו את החלונות הנופלים בגולף 2000)

סחירות ?

איכות ועבר עם מנועי טורבו ?

מראה ? שניהם נראות לפנים השירוקו איכותית הרבה יותר

אני באמת רוצה לדעת באיזו קטגוריה המיטו מנצחת ?

בחור, תבדוק ביבוא אישי שירוקו 1.4TSI ידנית. יש מיליון טלפונים באתר יד 2, תעדכן את כולנו..

...CASKA for life

פורסם

מיטו מול שירוקו 1.4 ל'?

נכון, לשירוקו יתרונות רבים, אבל המיטו יכולה להושיב 5 (בדוחק), בעלת יותר כריות אוויר וציון NCAP מצוין, יותר קלה והכי חשוב - זולה באופן משמעותי (25000 שקלים). מבחינת הביצועים שתיהן דומות ומבחינת המראה - טוב, הוא כבר בעיני המתבונן...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

גם השירוקו יכולה להושיב 5 בדוחק היא רק לא מורשית לכך.. לדעתי זה היה צריך להיות הפוך..

סרוניס - אם אלה היו ה 160 אלף שלך, מה היית רוכש ? שתיהן ידניות (בהנחה שהשירוקו ביבוא אישי תעלה אותו הדבר ?)

...CASKA for life

פורסם
גם השירוקו יכולה להושיב 5 בדוחק היא רק לא מורשית לכך.. לדעתי זה היה צריך להיות הפוך..

סרוניס - אם אלה היו ה 160 אלף שלך, מה היית רוכש ? שתיהן ידניות (בהנחה שהשירוקו ביבוא אישי תעלה אותו הדבר ?)

לא נהגתי על שירוקו 1.4 כך שקשה לי לענות. אני חושב שההחלטה צריכה בסופו של דבר להיות עניין אמוציונאלי - פותח השרשור צריך להחליט מי עושה לו את זה יותר, ואם זו השירוקו - אז אם היא שווה את ה-25000 הנוספים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...