Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבה שכתבתי על האלטו הידנית תתפרסם בקרוב.

ובקצרה:

במילה אחת- עונש

בשתי מילים- לא עונש

בשלוש מילים- בכלל לא עונש

ובקיצור, למרות המעמד הנמוך כרכב הזול ביותר בארץ, התרשמתי מאוד לטובה.

ניתן לומר אפילו שאהבתי. אפילו מאוד אהבתי.

חבר שלי, מבכירי עיתונות הרכב בארץ אמר עליה: "אהבתי מאוד! רכב עליז".

חבר נוסף, אחד ממביני העניין המקובלים עליי ביותר בתחום, בהחלט התלהב.

ובקיצור- מומלצת בחום.

• תגובות 177
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ExoduS,

כשאתה מקבל 12,500 ש"ח זיכוי לדלק, זה בכלל לא משנה אם קנית 1,950 ליטר או 2,000 ליטר או 1,800 ליטר, (או חצילים או עגבניות).

הזיכוי הוא בכסף ולא בליטרים. גם אם ליטר בנזין יעלה 9 שקלים, עדיין יעמדו לרשותו אותם 12,500 ש"ח.

תאורטית היבואן היה יכול למכור את הרכב ב-62,500 ש"ח ולא לתת זיכוי לדלק.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כנראה לא הבהרתי את עצמי.

נכון, אותם 12500 ש"ח אבל פחות ליטרים של דלק.

בוא נגיד קנית רכב מסמל"ת ואתה מתכנן למשוך את ה12500 ש"ח האלו לשלושה שנים של דלק.

אחרי חצי שנה מחליטים להעלות את מס הבלו עוד קצת, מחירי הנפט עולים והאינפלציה עושה את שלה.

עכשיו הדלק כבר לא עולה 6 ש"ח לליטר אלה 9 ש"ח לליטר. הופה, ה12500 יספיקו לך רק לשניים.

בקיצור, 12500 בתלושי דלק זה לא 12500 במזומן ולכן בחישוב מחיר הפנדה או כל רכב אחר שסמל"ת מוכרים לא מורידים אוטומטית 12500 ש"ח מהמחיר. עדיף היה לסמל"ת פשוט להוריד את הסכום הנ"ל מהמחיר וזהו.

כמובן שאז לא היה את האפקט השיווקי הנחמד.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

שווי ההטבה הוא 12.5K ולא משנה מחיר הדלק.

כי גם אם תרכוש את הסוזוקי תצטרך לשלם על הדלק בעצמך ובמזומן את אותו הסכום בדיוק.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

12,500 ש"ח הם 12,500 ש"ח ולא משנה מה אתה קונה בהם.

במקרה הזה איפשרו לך לקנות דלק, באותה מידה יכלו לתת לך אפשרות לקנות עגבניות שגם מחירן לא קבוע.

אם ממש תרצה להתייחס להיבטים אינפלציוניים, אולי יש השפעה של כ-2%, מה שיעמיד את שווי ההטבה המשוקלל על כ-12,250 ש"ח.

היבואן לא הוריד את מחיר הרכב, כי באופן אוטומטי זה היה גורר את כל המשומשות לירידת מחיר דרסטית.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

א. הסיבות שהיבואן לא הוריד את המחיר ברורת לי.

ב. 12500 ש"ח במזומן עדיפים הרבה יותר על תלושי דלק מהסיבה הפשוטה שאף אחד לא אומר לך על מה לבזבז אותם. אם היבואן היה אומר "קנה פיאט - קבל 12500 במזומן" הלקוח היה בוחר על מה לבזבז את הכסף ובטוח לא מושך אותו על מוצר מסויים כמה שנים.

ג. האינפלציה פחות מדאיגה אותי, אני יותר בכיוון מחירי הדלק.

תסכימו איתי שלא משנה איך נסובב את זה, 12500 במזומן שווים יותר מ12500 על תלושי דלק (בהנחה שלא נלך ונקנה דלק ב12500 ש"ח באותו היום).

נ.ב

שלא יהיה אי הבנות, אני לא מעודד רכישת אלטו בגלל סוגיית המחיר נגד תלושי הדלק, למען האמת אישית כנראה הייתי קונה פיאט.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

ליבואן זה עולה פחות מ-12,500. יתכן אפילו שהוא מתקזז על המע"מ.

כשעוסקים ברכב, מסתכלים על כמה עולה עיסקת הרכב. רכב פירושו ביטוחים, דלק, טסטים, טיפולים וכיו"ב.

בעבר כשעמדה לפני התלבטות בין מס' דגמים, פניתי ליבואנים וביקשתי לתמחר לי סידרת טיפולי "חובה" כפי שהיא ממולצת בטווח של 0-100,000 ק"מ. גם זה היה שיקול בתימחור הרכב אצלי. מבחינתי, רכב זה לא רק קניה, אלא גם מחיר הביטוח, מחיר הטיפולים ומחיר הדלק. נכון יהיו גם תקלות, אבל רכב לא אמור להתקלקל במשהו מהותי בטווח של 100,000 ק"מ.

הקביעה איזה רכב לרכוש, התקבלה בין היתר בשיקלול המחיר הכולל לטווח של 4-5 שנים.

אם יבואן נותן הטבה בשווי 12,500 ש"ח, היא נכנסת למשוואה ולכן בשורה האחרונה העיסקה הכוללת תהיה נמוכה יותר.

אם אני אחסוך 12,500 ש"ח בתידלוק רכב, פירוש הדבר שישארו לי 12,500 ש"ח שפנויים לרכישות אחרות כגון חופשה בחו"ל, לפ-טופ חדש, טלוויזיית LCD, או סתם הפקדה חודשית נוספת לתוכנית חיסכון וכד'.

.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
ב55000 אפילו אני הייתי קונה אותה ומפסיק להתעסק במכוניות ישנות.

הזמנת כבר? אני כבר קיבלתי?

הצטרפו ל"סוזוקי אלטו החדשה" בפייסבוק

פורסם
קנה פיאט - קבל 12500 במזומן

למה בשביל לקבל 12500 ש"ח במזומן צריך לקנות פיאט? הרי אני יכול לא לקנות פיאט או שום אוטו חדש אחר, להישאר עם הישן, ולחסוך הרבה יותר כסף.

שיתנו הטבה יותר ממשית, כמו ביטוח חובה ומקיף חינם ל-3 שנים, או אחריות לגיר ומנוע ל-10 שנים (כמו שקאיה עושים באנגליה).

או לצאת למבצע - "גם אתה לא תראה מוסך עם פיאט", משמע ב-5 שנים ביטוח תיקונים וטיפולים חינם כולל הגעה עם גרר לבית הלקוח ורכב חלופי.

נראה לי שזה ימשוך יותר קונים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

Fat Bastard,

אין מתנות חינם. הכל מתומחר, גם אחריות ל-3 שנים מגולמת במחיר. אותה מכונית עם אחריות לשנה תעלה פחות.

אתה רוצה ביטוח ל--3 שנים, אין בעיה: מחיר הרכב יעלה בכ-10,000 ש"ח.

מנוע וגיר הם החלק שכמעט הכי פחות מתקלקל - אם נותנים אחריות ל-10 שנים גם זה גולם במחיר, אולי זה גולם בעוד 200 פאונד, אבל זה גולם.

.

פורסם

אמיר,

הבעיה היא שאין תחרות ממשית בין היבואנים, לכן הם עושים קומבינות בינהם, כמו דוכני שווארמה ברחוב רוטשילד בחדרה (יש 4 דוכנים, וכשמעלים או מורידים מחיר, הם מתאמים בינהם).

אם היה פה באמת שוק חופשי, והם היו צריכים להילחם על כל לקוח ולקוח (ז"א גם אם רוב הלקוחות היו פרטיים, וזה אומר להפוך לגמרי את ההתנהלות של המדינה), היו עושים את כל זה על חשבון הרווחים המנופחים שלהם. מול חברות ליסינג (או לקוחות אנטרפרייז אחרים) הם יודעים להתגמש יפה מאוד.

אבל אם מדובר באדם פרטי, שבסך הכל רוצה מכונית אחת, אז למה לשבור את הראש? הציבור מטומטם, ולכן הציבור ישלם. מה לעשות, שלא היה כאן חרם צרכנים ראוי לשמו, גם במשבר הכלכלי של 2008-2009?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...