Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מחפש רודסטר עד כ70 אלף ש"ח.

נתקלתי בZ3 ומיאטה, רובר MGVVC\MGF, אשמח אם תוכלו להמליץ על דגם ספציפי ואפילו אף להפנות אותי למישהו שמעוניין למכור.

תודה רבה!

פורסם

ה-Z3 קצת אנמית במנועיה הקטנים ויקרה לאחזקה בגדולים

הרובר קשות לתחזוקה ועלויות הטיפולים בהן גבוהות, מה גם שעליהן יש איבוד הערך הגבוה ביותר, מצד שני, הן משתמשות במנועים מבוססי טויוטה כך שהבסיס עצמו לא כזה רעוע [רק הנדסת האנוש בכל הנוגע לתחזוקתיות של הרכב]

המיאטה היא האופציה השפויה ביותר - מאוזנת, מהנה לנהיגה ונהנית מאמינות יפנית לא רעה...

הבעיה היא שהן נסחרות לרוב מעל מחיר המחירון שלהן.

לו לא הייתי בעלים של ב.מ.וו 316 המיאטה היתה האופציה עליה הייתי הולך.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
ה-Z3 קצת אנמית במנועיה הקטנים ויקרה לאחזקה בגדולים

הרובר קשות לתחזוקה ועלויות הטיפולים בהן גבוהות, מה גם שעליהן יש איבוד הערך הגבוה ביותר, מצד שני, הן משתמשות במנועים מבוססי טויוטה כך שהבסיס עצמו לא כזה רעוע [רק הנדסת האנוש בכל הנוגע לתחזוקתיות של הרכב]

המיאטה היא האופציה השפויה ביותר - מאוזנת, מהנה לנהיגה ונהנית מאמינות יפנית לא רעה...

הבעיה היא שהן נסחרות לרוב מעל מחיר המחירון שלהן.

לו לא הייתי בעלים של ב.מ.וו 316 המיאטה היתה האופציה עליה הייתי הולך.

רון.

בנוגע לZ3, מה בשבילך מנועים קטנים?

ומה רמת התחזוקה במנועים הגדולים?

תודה על התגובה!

פורסם

התקציב שלך קצת בעייתי מכיוון ש:

1) יהיה קשה למצוא Z3 שמורה במחיר הזה + היא תהיה בעלת מנוע בעל נפח קטן שלא מקנה ביצועים מרטיטים (נפח 1900-2000 סמ"ק).

2) מיאטות כבר מיושנות, בתקציב שלך תוכל למצוא NA (דור ראשון, אלו עם הפנסים הנפתחים) שנת 98. הבעיה שרובם כבר יד חמישית לפנות ונושקות ל-200K ק"מ. האמינות הבסיסית טובה מאוד בשביל רכב ספורט, אני ממליץ לעשות נסיעות מבחן כי לא כולם מסתדרים עם הצפיפות שלה.

3) אפשר ללכת על משפחתית קבריולט שתהיה הרבה פחות ספורטיבית אבל לרוב זולה לאחזקה ומחירי קניה יהיו כמחצית מהתקציב. האופציות הם גולף קבריולט ופיז'ו 306 קבריולט.

4) תוכל להתפשר ולקנות 206CC שהיא קופה קבריולט כלומר קבריולט עם גג קשיח ככה שניתן להנות מ-2 העולמות. הבעיה העיקרית היא שהגג ממש לא אמין והרבה אנשים מספרים סיפורי זוועה על הרכב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

השאלה העקרית היא האם אתה מחפש רודסטר או כל מכונית עם גם גג נפתח. אם מדובר באופציה הראשונה אזי המבחר אינו גדול והמיאטה היא באמת האופציה הטובה ביותר מכל הבחינות. חפש אחת עם שלדה תקינה ומצב פנימי/חיצוני סביר. יש לדעתי כמה למכירה בתקציב שלך.

לגבי מכוניות קבריולט, מדובר לרוב באופציות פתוחות גג של מכוניות נוסעים מוכרות. המבחר גדול ואפשר גם לחשוב על דגמים נוספים כגון ב.מ.וו. סדרה 3 ישנה וכו. הבעיה היא שכמעט כולן נסמכות על שלדה רגילה אשר קיבלה חיזוקים על מנת לפצות על המחסור בגג. השנים לא עושות טוב לחיזוקים הללו והמרכב מתחיל לקרקש עם כל ההשלכות הצפויות לחלקי הפנים והחוץ. רובן ככולן פחות מהנות לנהיגה מרודסטר אמיתי. במחיר שלך הייתי שוקל את ה- 206CC בשל הגג הקשיח, השנתון היחסית הנמוך וכמות הרכבים על הכביש.

בהצלחה.

פורסם
לא ראיתי ברשימה שלך אלפא ספיידר שנתונים 96 98

כי בשביל להחזיר אלפא, כל אלפא ובטח ובטח ספיידר בת 10-15 צריך כיסים עמוקים עמוקים... [לצערי]

מנועים קטנים בב.מ.וו זה ה-1.8 העצל [בתצורתו המקורית] או ה1.9 הנעים אבל-מספק-בקושי - שניהם מרובעי צילינדרים ונחשבים לאמינים מאוד.

יהיה קל יותר להפיק הנאה מהאוטו עם מנוע משושה כלשהו - מנוע 2.5 או 2.8, אבל אלה נמכרות כבר במחירים ראויים, ולרוב מעל המחירון.

הצעה פרקטית - בלוחות יש מיאטה לבנה של בחור מהפורום בשם CROC, מדובר ברכב שמור מעל ומעבר, מטופל ברמות שאפשר לקנא - לו הייתי אתה הייתי עושה לו טלפון.

זה לא ב.מ.וו אבל על המיאטה אני לא חושב שצריך להכביר במילים [מה גם שזו ספציפית שודרגה מבחינת האבזור שלה כך שלא תתבייש לעמוד ליד שום Z3] - במידה והרכב לא נמכר - הייתי בודק אותו כאופציה מומלצת ביותר.

רון.

oo==00==00

פורסם

הצעה פרקטית - בלוחות יש מיאטה לבנה של בחור מהפורום בשם CROC, מדובר ברכב שמור מעל ומעבר, מטופל ברמות שאפשר לקנא - לו הייתי אתה הייתי עושה לו טלפון.

אני מסכים , והכל טוב ויפה , אבל הרכב כבר נמכר (איך לא) :wink:

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

חברים יקרים, התקציב הוא כ70, כלומר אפשר לטפס אל ה80 במידה וזה משתלם.

למשל מצאתי ביד2 2 מיאטות 2003 ב79000-80000 ש"ח.

אשמח אם תסבירו לי מהם עלויות ההחזקה של Z3 לעומת המיאטה הן בביטוחים והן בטיפולים.

תודה.

פורסם

אשמח אם תסבירו לי מהם עלויות ההחזקה של Z3 לעומת המיאטה הן בביטוחים והן בטיפולים.

תודה.

נשמע שאתה נורא רוצה לקנות Z3.

עלויות האחזקה של הZ3 נחלקות ל2:

1. ביטוח של רודסטר - עולה מלא כסף לא משנה איזה רכב זה - מינימום 5-6 ויכול להגיע גם ל-13 אלף שקל בשנה - פה סוג הרכב לא משנה כל כך, Z3 או מיאטה

2. אחזקה שוטפת - בZ3 תוכל לטפל במוסכים של ב.מ.וו, מה שאומר שאין הרבה כאלה והמחירים הם בהתאם לקהל הלקוחות. יש יוצאי דופן - אבל גם רמת הטיפול בהתאם.

המיאטה היא מזדה ALL IN ALL כך שאת הטיפולים השוטפים שלה תוכל לבצע ברוב המקומות, ועם כל הכבוד לקמור, יש הרבה יותר מוסכים שמכירים מזדה מ-מוסכים שמכירים ב.מ.וו.

בנוסף חלפים - המיאטה נפוצה יותר בארץ, וגם בעולם מהZ3 ולכן יש יותר חלקים ממנה, והם גם זולים יותר. הZ3 מחזיקה הרבה חלקים יעודיים \ ייחודיים לדגם ואם צריך חלפים יש פחות אופציות לחלקים מפירוק ויותר הזדקקות להזמנה של חלקים, לרוב דרך קמור, לרוב בעלות גבוהה [אם כי כמו בכל מקום, גם פה יש מקרים יוצאי דופן]

רון.

-יורד להרכיב את האגזוז והSSK ב316 שלי-

oo==00==00

פורסם
נשמע שאתה נורא רוצה לקנות Z3.

צודק, לדעתי הZ3 הרבה יותר יפה.

אבל השאלה המתבקשת היא איך הביצועים?

פורסם
צודק, לדעתי הZ3 הרבה יותר יפה.

אבל השאלה המתבקשת היא איך הביצועים?

הביצועים חלשים.

בטח למנועי ה1.8/1.9 והמשושים הקטנים.

[למיאטה פוטנציאל שיפורים עדיף בכל קנה מידה - זו היתה ההערה האחרונה שלי בנוגע לממתק היפני הזה]

מה שכן - אפשר לקחת את מנועי ה1.8/1.9 האלה ולהוציא מהם קצת כוח בלא-מעט השקעה

רון.

-אגזוז נמוך מידי. 5 ס"מ נמוך מידי-

oo==00==00

פורסם
הביצועים חלשים.

בטח למנועי ה1.8/1.9 והמשושים הקטנים.

[למיאטה פוטנציאל שיפורים עדיף בכל קנה מידה - זו היתה ההערה האחרונה שלי בנוגע לממתק היפני הזה]

מה שכן - אפשר לקחת את מנועי ה1.8/1.9 האלה ולהוציא מהם קצת כוח בלא-מעט השקעה

רון.

-אגזוז נמוך מידי. 5 ס"מ נמוך מידי-

תראה, אני לא רוצה לקחת מיאטה NA, כל העיצוב עם הפנסים שם לדעתי ממש לוקה בחסר, לעומת זאת הZ3 ממש יפה.

האופציות שלי הן NB או Z3 באיזור ה70 אלף ש"ח.

בנוגע לשיפורים שדיברת עליהם, תוכל לתת דוגמא של של שיפורים במכוניות האלו ולתת לי השוואה כלשהי של עלויות?

פורסם

ב-2003 נמכרו רק אוטומטיות כמדומני ואם זה מחיר של ידנית אז בטוח יש לרכב איזשהי בעיה. מדובר ברכב פוזה נטו, שכח לגמרי מכל הפן הספורטיבי (אין דיפרנציאל, הגיר מוציא את כל החשק, פחות מאובזרת וכו'). אם הקטע הספורטיבי לא כ"כ חשוב לך אז כדאי ללכת על האופציות המתונות יותר (306 קבריולט, 206CC, גוף קבריולט וכו') שיתנו לך את חוויית הגג הפתוח מבלי לקרוע את הכיס יותר מדיי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

Guest ספורטמוטורי
פורסם

תודה.

גם אני התעניינתי במיאטה הידנית(כמובן) , הבחור רוצה עליה 78000 ,אך הבעיה היא ק"מ מוגזם 156000 ק"מ שנת 2004 ואתה תהיה יד רביעית,זה אוטו שקשה למכור אחר כך.

אני חישבתי את זה בצורה הזאת,אני נוסע כ12000 ק"מ בשנה שעוד שנתיים במקרה הטוב אני אמכור את האוטו עם 180000 ק"מ יד רביעית.

תחשוב שאתה קונה אוטו ספורטיבי היום שנת 2002 עם 180000 ק"מ יד רביעית,בקיצור יהיה קשה.

תבדוק את זה גם לZ3,אני אומר לך את הדברים האלה,כי לצערי הרבה,בארץ יש הרבה מכוניות שמורות מאוד שאתה יכול לקנות שעדיפות הרבה מאלה שעבור חצי מהקלומטרים והידייים,אך קשה מאוד למכור אותם בארץ במחיר סביר,תשים לב לנתון הזה.

• תוכן חדש...